Şimdi Ara

ODTÜ Makina Seçim Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben ODTÜ Makina 2. sınıfı bitirmiş bir öğrenciyim. Şuan yaz stajında olduğum için akşamları boş zamanım var ve tercihlere 2 gün kala kararsız olanlar için neden ODTÜ Makina tercih ETMEMELERİNİ açıklayan bir yazı yazacağım. Umarım faydalı olur.


    Direkt benim ve arkadaşlarımın başına gelen sorunları maddeler halinde yazacağım. Bunları iyi düşünün sonra bölüm tercihi yapın.


    1-Okuldaki kayyum yönetimin öğrencilerle iletişimi sıfır. Okul 2 senedir geç açılıp geç kapanıyor(temmuzun ortasında finaller bitti). Bunu defalarca şikayet ettiğimiz halde sonuç alamıyoruz.


    2-Bölüm yönetimindeki insanların öğrencilerle iletişimi sıfır. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda maillarınıza bile cevap vermeyen bir bölüm başkanlığı sizi bekliyor.


    3-Aynı şekilde anlayışlı hoca sayısı çok az. Mail adresine defalarca yaşadığımız sorunu atmamıza rağmen ve de buna ek olarak asistanına da mail atmamıza rağmen doğru düzgün iletişim kuramadığımız birçok hoca mevcut.


    4-Kafasına göre notlandırma yapıp finalden 2 saat önce sınav tipini değiştiren öğretmenler aynı şekilde mevcut. Buna ek olarak sınavları not açıklanma tarihinin son saatinde açıklayan hocalardan da çok mevcut.(Bunu yazmamın sebebi, eğer notunuzu beğenmediyseniz dersi bırakmanızdır fakat notunuz açıklanmadığı için dersi bırakamazsınız ve bir daha dersi yükseltmeye alamazsınız)


    5-Bir üstteki yazdığım madde gibi bölümde bir dersi geçtiyseniz ki genellikle DD ile geçirirler o dersi yükseltmeye alamazsınız. Çünkü hocalarımızın çoğu üşengeç olduğu için dersi yeniden öğrencilere vermek istemezler. Böylece not ortalamanız iyice aşağı çekilir.


    6-Aynı şekilde yaz okulunda bölümden ders alamazsınız. Çünkü açmazlar. Başka okullardaki arkadaşlarınız yata yata notlarını yükseltirken siz geçen dönem DD almış halinizle kalırsınız.


    7- Cins bir hocaya denk gelip gelmeyeceğiniz taaa soyadı kanuna bağlıdır. Çünkü bölümde hoca seçemezsiniz. Soyadınıza göre bir sınıfa atanırsınız. Cins bir hocaya denk geldiniz diyelim. Dersi hocadan dolayı saldınız. Eğer aynı hoca seneye aynı sınıfa ders verme kararı alırsa bilin bakalım yine hangi hocaya düşeceksiniz.


    8-Bazı hocalar üniversite sınavından beter at koşturma taktikleri ile öğrencileri yarıştırırlar hatta bazıları ortalama altında kalan öğrencileri direkt bırakırlar.


    9-Normalde nota etki eden yoklama alan hoca bir gün yoklama almayacağım der ama dediği gün yoklama alır ve kimse bunun sebebini bilmez.


    10-Sınavda çıkmış soru sorabilirler ve bunu bir öğrenci hocaya belirtirse hoca o sınavı iptal eder. Neden çünki hocamız dünyayı kurtarmak gibi daha büyük işlerle uğraşıyordur.


    11- Teknik bir okul olduğu için dersler çok ayrıntılı. Eğer makina mühendisliğinin belli bir alanına ilgi duyuyorsanız sevmediğiniz dersler size gereksiz yük olarak geri dönecektir.


    12-4. sınıfta seçmeli ders alamazsınız. Çünkü seçmeli dersler ilgi alanına göre değil ortalamaya göre yapılır. İyi ortalamalı öğrenciler doğal olarak sorun çıkarmayan hocalara gittikleri için gerçekten o dersi almak isteyen düşük ortalamalı öğrenciler o dersi alamaz.


    13-Hocalarınıza sınavdaki bir soru için itiraz edersiniz ama o sizi gereksiz yere azarlayabilir.


    14-Bölüm düşük ortalamalı öğrenciler için adeta cehennemdir. Yüksek lisans yapmak isteseniz yapamazsınız veya erasmusa gitmek isteseniz hibeli bir şekilde gidemezsiniz. Başka okuldaki öğrenciler kopya çeke çeke veya yata yata ortalama kasar siz de onlara bön bön bakarsınız.


    Daha sayamadığım ve gece gece aklıma gelmeyen birçok problem var. Bu tür sorunları bilerek bölüme gelin. Dersler zaten ağır ve yoğun ama derslerden bile daha çok yoran bir bölümümüz var maalesef. Tabi bu sizi gerçek hayata karşı kuvvetlendiriyor olabilir ama okurken ananızdan emdiğiniz süt burnunuzdan geliyor ve cidden hayattan soğuma derecesine geliyorsunuz. Eğer makina mühendisliğine genel olarak bir ilginiz yoksa teknik okulları tercih etmeyin. Her okulun müfredatını karşılaştırıp öyle tercihinizi yazın. Yazabildiğim kadar yazdım maalesef gün içinde çok fazla online değilim sorularınız olursa cevaplamaya çalışacağım.








  • İki dönem önce termodinamik dersim DD geldi hocam. Dersi veren tüm hocalar dahil ders koordinatörü ile de görüştüm, açılmıyor dediler. İşte insan böyle kanser oluyor. Neden dersi bırakmadın da derseniz, dersi bırakmak her zaman olmuyor. Belli bir haftada bırakma işlemini yapmanız gerek. Ama o hafta bitiminde normalde ikinci vizenin açıklanmış olması gerekirken hocamız sağolsun daha 1. Vizeyi son dk açıklıyor.

  • Makinaysa tamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam geç açılıp geç kapanma size özel değil bence. Pandemi dolayısıyla biraz kayma oldu düzelmez artık bundan sonra.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Guest-4h062020 Geç açılmadan ziyade sorunlarımızla ilgilenmeyen bir yönetim anlayışı var hocam ve bu cidden öğrencileri etkiliyor. Aslında buna dikkat çekmek istemiştim.

  • Odtü Makina TR’nin en zorlayıcı okul-bölüm kombinasyonu olabilir sanırım. Herkes bayağı şikayetçi. Dereceyle giren öğrencilerin bile bu kadar şikayet ettiği yerin cidden bayağı zor olduğuna emin oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ makine vs ODTÜ makine
    hangisi daha zor, uğraştırıcı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

    Hocam dediğim gibi asıl zorluğu yaratan bölüm yönetiminin ve hocaların çok hantal ve araştırmalarına yönelik olmaları. Yoksa ders her yerde zor. Ve asıl bunlar bölümdeki insanları yıpratıyor. Derslerin zor olduğunu herkes dışarıdan biliyor evet. Ama içerideki problemleri işin içine girmediğin takdirde öğrenemiyorsun. Umarım bu yazı insanlara faydalı olur.

  • Hocam bir arkadaş var seçicek. Yarın gelir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt

    İTÜ'nün makine özelinde ayrı bir zorluğu var diye biliyorum.

  • Ddye retake attirmiyorlar miO nasi is yahu, zaten sartli geciyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Bölüm birincisi 3,5X ortalama...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • donaldvladimir kullanıcısına yanıt
    Bu kadar şeyi okudum yine de bizde vazgeçmek yok hocam millet yazmasın da bize kaysın. Tüm hayatım pahasına razıyım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    İki dönem önce termodinamik dersim DD geldi hocam. Dersi veren tüm hocalar dahil ders koordinatörü ile de görüştüm, açılmıyor dediler. İşte insan böyle kanser oluyor. Neden dersi bırakmadın da derseniz, dersi bırakmak her zaman olmuyor. Belli bir haftada bırakma işlemini yapmanız gerek. Ama o hafta bitiminde normalde ikinci vizenin açıklanmış olması gerekirken hocamız sağolsun daha 1. Vizeyi son dk açıklıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Kalmazsan alamıyorsun bi daha ODTÜ’de

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Burada yazan şeylerin neredeyse hepsi Odtü’nün genel sorunu bu arada, sadece makineye özel değil. Hocaların maillere geri dönmesi değişir sadece bölümlere göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schizzo -- 19 Ağustos 2021; 8:56:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bosum kullanıcısına yanıt
    İşte kararlılık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • donaldvladimir kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elwingtr E kullanıcısına yanıt

    Donem ortalaman 2.00nin altinda gelse ders gecmicek, buna rağmen retake attirmiyolar demek, valla cok garip. Dd ve dc ye her turlu retake attirmalari lazim. O kadar cok kisiyi mi dd ile geciriyolar da retake attirip attirmamak hocaların yükü için fark ediyor ki 

    Withdraw limitiniz var mı peki, varsa kaç hakkınız var? Belki oradan kurtariyodur dicem çünkü sartli gecen dersi retakelettirmemeleri için mantıklı olmasa da sebep arıyorum 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Yanlış bilmiyorsam 6 veya 8 ders wd hakkı vardı hocam. Ama online dönemde artmış olabilir, pek emin değilim şuan. Şöyle söyleyeyim dönem 190 kişi fakat o kadar çok derslerden kalan oluyor ki şuan wp gruplarına insanlar girmek için sıra bekliyorlar.(wp grup sınırı 257 kişi). Geçtiğimiz dönem bir hoca sınıf ortalamasına DC verdi. Üstelik ortalama normal dönemdekinden daha düşük olmasına rağmen. Son olarak da 1 dersten kalınca 1 sene otomatik uzuyor(sene uzatmayan çok az ders var) çünkü o ders ne diğer dönem ne de yaz okulunda açılıyor. Çoğu ders de birbirini bağladığı için otomatik 1 seneniz uzuyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.