Şimdi Ara

ODTÜ İnşaat Mühendisliği hakkındaki soruları cevaplıyorum (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • gekko01 g kullanıcısına yanıt
    hocam İTÜ inşaat da gayet kaliteli bir bölümdür hatta bizim rakip olarak gördüğümüz bölümdür Sizden önceki arkadaşa yazmıştım size de yazayım.Bizim bölüm ABET akreditasyonuna sahiptir yani diploman Amerikan üniversitelerinin inşaat bölümlerindeki diplamaya denktir.O yüzden hem akademik açıdan hem de mezun olduktan sonra iş olanağı açısından yurdışı imkanları sağlıyor.Hocalarımızın çoğu yurtdışı ile sürekli iletişimde olan kişiler,danışman hocanın referansını kullanarak yurtdışına çıkmak da mümkün.Gerçekten çok saygın bilim insanları. Örnek vermek gerekirse UĞUR ERSOY dünyada betonarmenin babaları arasında.Bizim okulda hatta dünyanın birçok yerinde onun kitabı ders kitabı olarak okutulur ve betonarme yönetmeliğin de payı olan kişilerden birisidir.Yani standart kolon kiriş ölçülerini belirlemiş kişilerden birisidir.Bu açıdan ODTÜ inşaat dünyada saygın halde.




  • gekko01 g kullanıcısına yanıt
    hocam İTÜ inşaat da gayet kaliteli bir bölümdür hatta bizim rakip olarak gördüğümüz bölümdürSizden önceki arkadaşa yazmıştım size de yazayım.Bizim bölüm ABET akreditasyonuna sahiptir yani diploman Amerikan üniversitelerinin inşaat bölümlerindeki diplamaya denktir.O yüzden hem akademik açıdan hem de mezun olduktan sonra iş olanağı açısından yurdışı imkanları sağlıyor.Hocalarımızın çoğu yurtdışı ile sürekli iletişimde olan kişiler,danışman hocanın referansını kullanarak yurtdışına çıkmak da mümkün.Gerçekten çok saygın bilim insanları. Örnek vermek gerekirse UĞUR ERSOY dünyada betonarmenin babaları arasında.Bizim okulda hatta dünyanın birçok yerinde onun kitabı ders kitabı olarak okutulur ve betonarme yönetmeliğin de payı olan kişilerden birisidir.Yani standart kolon kiriş ölçülerini belirlemiş kişilerden birisidir.Bu açıdan ODTÜ inşaat dünyada saygın halde.




  • Hocam bilkenten selamlar sizin ormanları kese kese bitiremediler ne yolmuş arkadaş birde bi aralar dinamit patlatıyolardı yurt falan sallanıyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sormayın hocam gökçekin koltuğu elinden alınmadan bize son darbesini yaptı gitti.ODTÜ arsasında gözü olanların gözü çıksın,komşu Bilkente selamlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr_sexyT

    Hocam öncelikle mühendislik okumaya karar vermişsin,şimdi kendine şunu sor: elektrik mi yoksa mekanik mi daha çok ilgimi çekiyor ?Elektrik,programlama,yapay zeka gibi konular ilgini çekiyor ise tabiki ee veya bilgisayar okuman senin için daha iyi olur.Yok mekanik ilgimi çekiyor diyorsan inşaat,makine = mekanik.İstediğin bölüm uğruna mezuna kalmaya değer tabiki aynı şekilde istediğin üniversite için de.Ben ilk sene 70k ile başka bir ünide inşaat okuyabilirdim ama ODTÜ için mezuna kaldım ve sonuna kadar değdi.

    Mezun senemde her sabah deneme çözmek için kalktıgımda sadece geleceğimi düşünerek motive oluyodum.Eğer gerçekten istiyorsan ne kadar yorucu olacağının bir önemi kalmıyor kesinlikle.

    ODTÜ de inşaat en zor bölümler arasındadır,sadece derslerin zorluğu açısından değil,bazı bölüm kuralları bunu zor hale getirmektedir.Diğer üniversiteler ile kıyaslarsak,

    1)ODTÜ İnşaat bölümünde büt yoktur.Bir dersten kalırsan o dersi önündeki dönemler içinde tekrar alıp geçmek zorundasın.(Yazın açılmaz dersler)
    2)Kaldığın ders başka dersleri bağlıyodur,o dersi vermeden bağlayan dersleri alamazsın ki bu durumda 2-4 kuralı devreye girer
    3)2-4 kuralı şudur: 2. sınıftan herhangi veremediğin bi ders kalırsa 4. sınıf olamazsın.Örneğin 2. sınıfta dinamikten kaldın,dersi 3. sınıfta tekrar aldın ve yine veremedin.Diğer tüm derslerden geçmiş ol yine de 4. sınıf olamıyorsun ve minimum yarım dönem uzatmış oluyorsun.
    4)Bazı dersler çok fazla ders bağlar o yüzden o derslerden kalırsan (2-4 e takılmasan bile) minimum yarım döner uzar.Örneğin statik 2. sınıf 1. dönem dersidir.Bu ders 2. dönemdeki strength,fluid mechanics,dinamik derslerini bağlar.Statikten kalırsan 2. dönem bu dersleri alamazsın ve dönem uzatmadan imkanı yok halledemezsin
    5)Çoğu üniversitede 1 vize 1 final vardır.Bizim okul/bölüm 2 vize 1 final yapar.
    6)Çoğu üniversitede geçme notu olan DD 50-55 gibi bir nota verilirken bizim bölümde/okulda 60 tır.

    Şu an akılıma gelen zorluklar bunlar,tabiki başka bölümlerinde bu şekilde zor yanları vardır hocam ama unutmayın gerçekten bilgili,kaliteli bir mühendis olmanın şartı zor koşullardan geçmektir.Bu sana her zaman bir + olur çünkü sen işe alımlarda hep diğer adaylardan öndesin.ODTÜ de ilgi alanına göre topluluklara katılabilir kendini geliştirebilirsin.İnşaat okuyorum ama elektriğe robotiğe ilgim var diyorsan Robot topluluguna gider robot yaparsın ki ben bi dönem bulundum robot toplulugunda.

    Bölüm değiştirmekle ilgili sorun tamamen sana bağlı,üni sınavına çok çalışıp bölüme geçince salacaksan tabiki mezuna kalmak daha mantıklı ama bölümde düzenli çalışmayı sürdüreceksen yüksek ortalama zor değil.

    Bizim bölümümüz ABET akreditasyonuna sahip yani Amerikada bile geçerli bir diplomaya sahip olacağın anlamına geliyor.Eğitim kalitesi olarak Amerikan okullarına denk bir eğitim verildiğinin göstergesi.Bu yüzden uluslararasında saygın bir diploma sahibi olmuş olur bizim bölüm mezunu.Bu yurdışının kapılarını sana açan en büyük fırsattır.İster akademik amaç için isterse mezun olduktan hemen sonraki iş için.Rusya ve Ortadoğu ülkelerinde çalışan çok mezunumuz var.

    Sektörde dalgalanmaların olduğu doğrudur ama şunu unutma Türkiye inşaat sektöründe en önlerde ve bu sektöre gerçekten büyük yatırımlar yapıyor.

    Türkiyenin en büyük inşaat şirketi olan Rönesans'ın kurucusu Erman Ilıcak bizim bölüm mezunudur ve 90 lı yıllarda gittiği Rusyada şirketini küçük bir bütçe ile kurarak bugünkü hale getiriyor.Bu biraz şans ve emek işi.Başarılı olan da var olamayan da.Bu tür 0 dan başlayıp devleşen firmaların kurucularının hikayelerini bulabilirsin nette dostum.

    Alıntıları Göster

    up ne durumdasınız hocam





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.