Şimdi Ara

.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suker2021 -- 14 Temmuz 2020; 3:13:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Savunma sanayinde maaşların düşük oldugunu nereden duydunuz ve neyle karsilastirmali olarak bu kaniya varilmiş merak ettim. Benim gözlemim tam tersi. Savunma sanayinde calisip korelen mühendis de duymadim, aksine Turkiye sartlarinda kendinizi donanim mühendisligi alanında en iyi geliştirebileceğiniz alanlardan bir tanesi.

    quote:

    körelmeyeceğim kendimi sürekli geliştireceğim şeylerle uğraşmak isterim bana uygun mu havacılık mühendisliği?

    Kriter buysa, cevap bence EVET.

    Şimdiye kadar, ODTU Havacilik Uzay'dan mezun olup da elinde CV is arayan kimseye de rastlamadım. Hevesli ve basarili olanlar zaten daha mezun olmadan çalısmaya basladiklari gibi, is hayatlarının geri kalanında firmalardan gelen teklifler ile transferlerle geciyor. Yurtdisi olanlaklarinin ne kadar geniş olduguna girmiyorum bile.

    Mühendislik ile bilim insani olmak arasında daglar kadar fark var yalnız, onu da ekleyeyim.
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    Çevreden duyduklarım o yöndeydi açıkçası.Ve evet biliyorum bir hayli fark var, ama benim ilgimi asıl çeken şey fizik olduğu için bu bölüme daha uygun düştüğümü düşünmüştüm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fizik çok geniş bir kavram. Mekanik, optik, elektromanyetizma, termodinamik, aerodinamik, bunlar savunma sanayinde aktif arge uygulamasi bulunan alt dallardan aklıma gelenler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü veya iyiden kastınız tam olarak nedir bilmiyorum. Ancak savunma sanayii de çift maaş ve ekstraları saymadan aylık maaş ile yoksulluk sınırını geçmek gayet mümkün (6500tl yoksulluk sınırı)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTÜ Havacılık fizikle alakalı bölüm. Aerodinamik,akışkanlar mekaniği,termodinamik,ısı transferi fizikle oldukça iç içe.
    Ayrıca savunma sanayinin maaşları da ortalamaya göre oldukça yüksek.

    Ancak bilim insanı olmak istiyorsan mühendislik değil temel bilim seçmelisin.Mühendislik okuyup bilim insanı olmanın tek yolu akademisyen olmak bu da aklında bulunsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.