Şimdi Ara

ODTÜ'de Non.Techn. ile Free Elective Arasındaki Fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Umarım cevap gelir çok az kişi bakıyor forumun bu kısmına

Arkadaşlara sordum çoğu bilmiyorum dedi hocaya sordum bilmiyorum dedi bi arkadaş da aralarında fark yok dedi

Non.Technical ile Free Elective arasındaki fark nedir?

• Free elective de istediğini alabiliyorsun adı üstünde free mesela benim arkadaşım manufacturing almıştı.Non-Technical ise teknik olmamak zorunda mesela iktisat vs derslerini alabilirsin kısacası fakülte dışından dersler history of jazz falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: DashWisely

Free elective de istediğini alabiliyorsun adı üstünde free mesela benim arkadaşım manufacturing almıştı.Non-Technical ise teknik olmamak zorunda mesela iktisat vs derslerini alabilirsin kısacası fakülte dışından dersler history of jazz falan

Şimdi ben Non technical olarak german 201 ve klasik türk müziği aldım

Dönem başlayınca da german 202 almak istiyorum fakat non tech hakkım bitti

Bu dersi free elective olarak alabilir miyim?
  • Cirrucluum da Free Elective hakkın varsa alabilirsin eğer yoksa ortalaman 2-2.5 arasıysa gene alabilirsin bir ders.Daha sonra eğer tüm freelerin ve nontechlerin biterse. Ortalaman da el verirse 2nin üstü gene alırsın fakat non include olur yani ortalamanı etkilemez.
  • quote:

Cirrucluum da Free Elective hakkın varsa alabilirsin eğer yoksa ortalaman 2-2.5 arasıysa gene alabilirsin bir ders.Daha sonra eğer tüm freelerin ve nontechlerin biterse. Ortalaman da el verirse 2nin üstü gene alırsın fakat non include olur yani ortalamanı etkilemez.

2 non technical 1 free elective gözüküyor fakat german 201'i non technical olarak alıp 202'yi de ayrı kategoride yani free elective olarak almak saçma geliyor

Dediğinden anladığım şu. Tüm bu free ve non technical hakkım bitti diyelim. German 203 almak istiyorum ortalmama da katılacak fakat ortalamam 2 ile 2.5 arasında olacak bu son dediğin de saçma geldi

Not included olayını biliyorum zaten fakat bir diğer sorum da şu mesela germanda devam etmek zorunda mıyım? Yoksa şu kura kadar gel sonra diğer dillere geçebilirsin deniyor mu?

• 2-2,5 arası dememin nedeni o arada 1 ders alabilmen 2,5tan sonra 3 vesaire. hani illede 2 2.5 arasında olcak diye bir şart yok.Son soru hakkında hiç bi fikrim yok ama bence öyle bir kısıtlama olmalı çünkü dil dersleri 4 kredi ve ilk kurlar çok kolay tüm non-techlere dil derslerinin ilk kuru alıp ortalama kasılabilir
  • quote:

2-2,5 arası dememin nedeni o arada 1 ders alabilmen 2,5tan sonra 3 vesaire. hani illede 2 2.5 arasında olcak diye bir şart yok.Son soru hakkında hiç bi fikrim yok ama bence öyle bir kısıtlama olmalı çünkü dil dersleri 4 kredi ve ilk kurlar çok kolay tüm non-techlere dil derslerinin ilk kuru alıp ortalama kasılabilir

Ha öyle desene o 2-2.5 ortalamaya +1 ders şu ortalamaya +2 ders olayını biliyorum

Yani sen şimdi diyorsun ki senin ağzıdan konuşuyorum:

Non technical olarak klasik türk müziği ve german 201 aldım.

Önümüzdeki dönem de german 202'yi FREE ELECTIVE olarak alabileceğim.

Curriculumda da bu hakka sahibim. Sorun yok.

Doğru mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS Source ile 1.6 Farkı Nedir?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.