Şimdi Ara

Ödevim Hakkında Bilgi Alışverişi İstiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler. Üniversitede elektrik-elektronik müh. giriş diye bir ders alıyoruz. hoca final notu için 4 soru yolladı. Bazılarını yaptım bazılarında fikir alışverişi lazım yardım ederseniz sevinirim.
    Yapamadığım oldukça güncelleyecem.
    1)
     devrenin matematiksel olarak analizi
    (a) Bir devreyi matematiksel olarak denklemlere dökmek bize ne gibi bir fayda sağlayacaktır? Araştırınız, örneklerle anlatınız.
    (b) Devre teorisi dersinde ve mühendislik hayatınızda karşınıza çıkacak elektriksel yapıları büyük ölçüde R, L, ve C bileşenleri cinsinden modelleyeceksiniz. Bu yapılar için elektrikelektronik mühendisliğinin "atomları" desek, bu tabir neden yanlış olmaz? Araştırınız ve yorumlayınız.
    (c)
    (d) Elektrik mühendisliğinde voltaj ve akım kavramlarının, diğer alanlarda benzerleri (analoji) vardır. Basınç ve debi, yükseklik farkı ve hız gibi. öncelikle basınç-debi, yükseklik farkı-hız kavramlarıyla voltaj-akım kavramları arasındakibeznerlikleriyakalayıpdetaylıcaanlatınız.Sonrasındabaşkaalanlardanbenzerlikler bulmaya çalışınız. (En az iki tane).

    (e) Dirence uygulanan voltaj farkı ile direncin üzerinden geçen akım arasında orantısal anlamda nasıl bir ilişki vardır? Peki zamanlama olarak uygulanan voltaj ve üzerinden geçen akım nasıl ilişkilidir? (Voltajı yarıya düşürdüğümüz anda akım yarıya düşer mi? Gecikme olur mu?)
    (f) Kapasitöre uygulanan voltaj farkı ile kapasitörün üzerinden geçen akım arasonda orantısal olarak nasıl bir ilişki vardır? Kapasitörün bacaklarına çok yüksek gerilim uygularsak, üzer,nden geçen akım aynı oranda artar mı? Kapasitörün üzerindeki voltajla alakalı ne gibi bir değişiklik yapmayılıyız ki üzerinden yüksek akım geçsin?
    (g) Kapasitörün bacaklarına 5V üzerinden ne kadarlık akım geçer? Nedenini fiziksel ve matematiksel olarak açıklayınız.

    2)
    Elektrik- Elektronik kavramları.
    a)Elektrik enerjisinin üretimi, dağıtım ve depolanması göz önüne alındığında; en sorunlu olan bunlardan hangisidir? Açıklayınız.(Ben burada depolanması olarak düşünüyorum.)
    b)Elektrik müh ve elektronik mühendisliğinin alt alanlarını ve avantaj-dezavantajlarını yazınız.(internetten baktım direk alt alanı şudur diye bir şey bulamadım ),
    c) sıraladığınız hangi alanlar tek disiplinli, hangileri multi-disiplener alanlardır? Açıklayınız.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.