arkadaşlar olay şu. Benim evimde salonda fiber internetli bir modemim var ve ayı zamanda televizyonun uydusuna bağlı oldugu için oradan hareket ettiremiyorum ve sonuç olarak kendi odama internet gelene kadar çok düşüyor ben de ethernet bağlamak istedim. olay şu ki benim kendi odamda bir ethernet portu var ama modemin oldugu yerde prizlerin hiçbirinde ethernet portu yok. ben modemden modemin yanındaki ethernet portuna bir eth kablosu takarım ve aynı şekilde benim odamdaki ethernet girişiyle bilgisayarım arasına bir ethernet kablosu takarım işi çözerim diyordum ama elimde iki tane 2 metrelik ethernet kablosuyla kaldım çünkü modeme takacağım ethernet kablosunun diğer ucunu takacağım bir giriş yok. ayrıca biraz araştırdım ve bende gpon cihazı da olmadıgını anladım belki ona takılıyordur diye ararken. (ya da ont her neyse adı). interneti benim dediğim şekilde benim odamdaki ethernet girşine getirmenin bir yolu yok mu acaba? taa modemden benim odama kadar da ethernet kablosu çekmek istemiyorum evin her tarafında kablo dolanıyor cok çirkin oluyor ayak altı oluyor. ![]() ![]() ![]() |
odamdaki ethernet portuna bağlantıyı nasıl getiririm ?

-
-
hocam şimdi bu odanıza gelen ethernet kablosunun bir ucu muhtemelen elektrik panonuzu orada olan ankastre hattına bağlıdır yani siz sizin odanıza gelen ethernet kablosunun diğer ucunu bulmanız lazım.Modemi yerinden oynatmayı düşünmüyorsanız modeminizle odanız arasında duvarın içinden giden ankastre hattını bulup yeni kablo çekmeniz fln lazım veya modeme takarsınız kabloyuda kablo kanalı alır taşırsınız.
-
merhaba,hocam anladığım şekilde sana konuyu öztleyeceğim.ona göre çözüm önermeye çalışacağım.doğru anladımmı önce ona bakalım.çünkü biraz karışık anlatmışsın.
şimdi,evin salonunda fiber internet hattı geliyor.fakat şöyle bir durum var.3 lü bir hat var,hattın birinden fiber internet geliyor,diğerinden uydu tv hattı geliyor,en sonuncusundan ethernet hattı geliyor,fakat ethernet hattı olarak gözüken hat boş odalara tesisatı yok.durum bu şekilde ise.................
cat 6 ethernet kablo alacaksın ama bunu tahmini olarak ölçmen lazım biraz fazla olsun ama kısa olmasın.şimdi kabloyu modemin yanındaki boş ethetnet prizi vardı ya,uğraşmamak için ethernet priz bağlantısı yapmayacaksın,bu prizi söktün kabloyu bu boşluktan el yordamı ile ittirerek kandi odandaki ethernet prizine kadar bir şekilde duvar içinden getireceksin,yapabilir misin...bilmem.sonra odana kadar duvar içinden gelen kabloyu yine aynı şekilde priz bağlantısı yapmadan direk ethernet olarak bilgisayarına bağlayacaksın.hepsi bu.........
önemli noktalar
1-prizden almakla priz bağlantısıyla uğraşma derim ama siz bilirsiniz,bu detaylı bir işi öğrenmek gerekir.
2-ethernet prizlerini kullanmama dersen bu daha kolay,kabloyu doğru ölç uzuzn olsun biraz ama kısa olmasın kısa olursa duvarın içinde kalır.birde ethernet portlarının kesinlikle çaktır.öükü kablonun bir ucu modeme diğeri bilgisayara bağlı olacak.priz olmadığı için bu şart.
ben bunu yapamam dersen elektrikçi çağıracaksın o bu işi prizlerede bağlayarak halleder.
alternatif yöntemler...........
1-powerline adaptör bu cihazın özellikleri
kısaca bu cihaz iki parçadan oluşur birini modeme çok kısa bir ethernet kablo ile bağlarsın.boş bir elektrik prizine bağlarsın.diğer parçayı kullanacağın odadaki boş bir prize bağlarsın elektrik hattı üzerinden internet alırsın.hızlar koşollara göre ethernete yakın olur.
ancak.................
1-uzatma kablosu ile verimsiz çalışır bu doğru
2-ışığı açsan sorun olur bu tamamen yalan
3-sürekli yüksek akım çeken (elektrikli ısıtıcı-ketıl-elektrikli ocak-kurutma makinesi vb.) kullanıyorsanız bu da cihaza engel olur.verimli çalışmaz.
4-300 metreden fazla ev bina içi elktrik hattı varsa çalışmaz.
5-bağlantı yapılacak prizler kesinlikle aynı elektrik sayacına bağlı olmalı.yoksa çalışmaz
6-bazı cihazlar faz seçer.tek faz ve trifaze yani üçlü faz sistemi vardır.bazı cihazlar her iki faz sistemini desteklerken bazıları desteklemez.
2-Mesh sistem alabilirsin,daha güvenilir olduğu söylenir.en az wifi5 2.4 ve 5 ghz de çalışan ac1200 satandardında bir sitem alabilirsin.kurulumu çok kolaydır.
3-range extender diğer ikisine göre en basit ve uygun fiyatlı çözüm olabilir.piyasada mesh range extender olarakda geçer tek cihazdır.yine en az wifi5 2.4 ve 5 ghz de çalışan ac1200 satandardında olması gerekir.
bu üç seçenekte de kablolu ve kablosuz hibrit bağlantı seçenekleri mevcuttur.
sorunuz olursa bildiğim kadarını cevaplamaya çalışırım.
saygılar..............................
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X