Şimdi Ara

Oda Termostatı Yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
4
Favori
2.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Oda termostatlarını araştırırken tam istediğim özelliklerde bulamadım. Kafamda sistemini kurdum. Kendim yapmaya karar verdim
    Olacak özellikler:
    - xiamio bluetoothlu akıllı sıcaklık göstergesi ile sıcaklık ve nem kontrolü
    - Saat bazlı programlama
    - Güne göre programlama
    - Kablosuz
    - Android üzerinden ayar yapabilme
    - Pc üzerinden ayar yapabilme
    - Hassasiyet ayarı
    - Kalibrasyon ayarı
    - Raporlama
    - Çevrimdışı çalışabilme
    Şuan aklımda olan özellikler bunlar, sizlerinde önerisi varsa duymak isterim.
    Aklımdaki malzemelerin bazıları şuanda mevcut bazılarını satın alacağım.
    Malzeme listesi:
    Xiamio Akıllı Sıcaklık Modülü 110 TL
    Arduino 50 TL
    Arduino Bluetooth Modül 25 TL
    Arduino Wifi Modül 15 TL
    Arduino Gerçek Zaman Modülü 10 TL
    Arduino SD Card Modülü 20 TL

    ESP 32 kullanarak bluetooth ve wifi modül ile uğraşmamak aklımda fakat elimde bluetooth ve wifi modül arduino için bulunuyor.ESP32 ile maliyette düşüyor.ilk önce onlarla test etmek istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SelimErkan -- 30 Ekim 2019; 13:9:31 >



  • Benzeri benimde aklıma geldi, piyasadaki termostatlar tam özelleştirilebilir değil. Ardunionoda daha önce yapılmış birkaç proje var. Bu konuda vaktiniz varsa işinize yarayabilir.
    https://create.arduino.cc/projecthub/projects/tags/thermostat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnel -- 30 Ekim 2019; 13:55:4 >
  • Merakla bekkiyoruz basarili olursa kodlari paylaşırsanız benimde deneme fırsatım olur aklimda olan bir projedir kendileri :)
  • Termostat kutusu içinde kullanılan hiç bir kartın, malzemenin ısı yaymaması gerekir.
    Kutu içindeki devrelerde, parmağınızın hissedeceği her ısı üretimi termostatın oda sıcaklığını takip etmesini zorlaştırır.
    ESP32 modülü bir miktar ısı üretecek gibi.
    Özellikle sensörü kutu dışına taşımanızı tavsiye ederim.
    Kolay gelsin.
  • Bu yazdıklarınızı tam 2 yıl araştırıp,kafama göre aktarıp dönderip , mukayese yapıp sonra kombinin bulunduğu mutfağın duvarına tükenmez kalem kalınlığı delik açıp 1,5 Mt boyunda 0,35 kablo ile yan odaya KABLOLU PROGRAMLI HONEYWELL CM 707 termostadı taktım..Tam 5 yıldır kullanıyorum..KABLOSUZ termostat kollama para demek...Ve DEVAMLI PİL SARFİYATI DEMEK....TANESİ 4 LİRA..iki tanesi 8 lira.....En az 3 ay en çok 6 ay gidiyor...Kablolu takın rahat edin..Tam 12 yıldır 20.000 Lik ECA CONFEO PREMİX yoğuşmalı kombi kullanıyorum....Saygılarımla ilanımdır....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 17 Kasım 2019; 13:50:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Bu yazdıklarınızı tam 2 yıl araştırıp,kafama göre aktarıp dönderip , mukayese yapıp sonra kombinin bulunduğu mutfağın duvarına tükenmez kalem kalınlığı delik açıp 1,5 Mt boyunda 0,35 kablo ile yan odaya KABLOLU PROGRAMLI HONEYWELL CM 707 termostadı taktım..Tam 5 yıldır kullanıyorum..KABLOSUZ termostat kollama para demek...Ve DEVAMLI PİL SARFİYATI DEMEK....TANESİ 4 LİRA..iki tanesi 8 lira.....En az 3 ay en çok 6 ay gidiyor...Kablolu takın rahat edin..Tam 12 yıldır 20.000 Lik ECA CONFEO PREMİX yoğuşmalı kombi kullanıyorum....Saygılarımla ilanımdır....
    Honeywell CMT727 kullanıyorum.
    Üzerinde gelen Duracell piller tam tamına 3 yıldır halen değişmedi.

    Honeywell, Siemens vs bu tarz markalar sizce 2-3 ayda pili bitecek cihaz sizce üretir mi?
  • Arduino yerine pic low profil bir micro islemci kullanmanizi tavsiye ederim tek pil ile bile aylarca calisir ozellikle low profil bir mcu kullanamaniz faydaniza olacaktir orn Pic16f628a modelini kullanabilirsiniz suan bende bu mcu ile ayni proje uzerinde calisiyorum ama pid yani ogrenme modu bulanik mantik uzerine eksiklerim var onu da halledersem guzel bisey cikacak insallah
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Hasan hocam yorum için çok teşekkürler. Projeyi askıya aldım. Benim düşüncem, xiamionun modülünü kullanarak bluetooth ile aktarım yapıp kombiyi devreye sokup çıkarmaktı.Raporlamasını yaptım. Saniyelik veriler kaydettim. Röleyi devreye sokup çıkarttom fakat Xiamio ekran üzerinde ki değeri göndermedi. Sürekli farklı değerler gönderdi ve değerler sürekli oynuyor. Mobil uygulamasını indirdim ondada aynısını yapınca vazgeçtim.
  • emreozgerr kullanıcısına yanıt
    Kombinin 220 voltundan besleme olduğu için pil sorunu olmuyor. Xiamionun bluetooth modülününde pil süresi çok iyi
  • Aşağıdaki videoda tam aradığınız şey yapılmış sanırım.

    https://www.youtube.com/watch?v=2cdwqnMbw7k&feature=youtu.be
  • Arkadaşlar merhaba danışmak istediğim bir konu var. Bende baymak lx 24 fi markalı kombi var kendim farklı bir termostat yapmak istiyorum. Tek öğrenmek istediğim bu kombiyi tetikleyecek rölenin kaç volt olması lazım. Termostatlar 220 v ile mi yoksa 5 volt ile mi tetikleniyor?
  • AllahDiyenWifi kullanıcısına yanıt

    24 volt sanırım köprüdeki kablo uçları. ben demirdöküm için esp32 ye bağladığım 3 ya da 5 volt ile çalışan 220 volta kadar kullanılabilen basit bir role kullanmıştım.

  • Oda termostat i projesi bitmek uzere sizlerle devre şeması ve de kodlari paylaşacağım mükemmel bir ozellik ekledim oda termostat ina TPİ algoritması ekledim ısıtma ihtiyacını sistem otomatik belirleyecek haftalık kontrol ve de uzaktan kontrol ve de Bluetooth özellikli ayrica açılıp kapanması role ile degil mosfet ile yapılacak role sesi olmayacak testler bitince burdan paylaşım yapılacak tir
  • emreozgerr kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, testler bittimi ne durumdadır

  • 1kemal2 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam cok az kaldı bitince paylaşım yapılacaktır
  • iyi günler projenin son durumu nedir
  • Beyler selamlar, bu işle uğraşan arkadaşların bu sorunu da çözecek bilgisi vardır muhakkak. Size sıfırdan yapmaktansa var olanı modifiye öneriyorum. Konu olan termostat Demirdöküm RF6001 başka markalarda da aynı model termostatlar mevcut. Fiyat olarak çok uygun ve işini yapıyor ancak çok ciddi hassasiyet sorunu var. +/-1°C. Yani oda sıcaklığı kombi durup tekrar çalışana kadar 2 derece düşüyor. Bu hassasiyeti nasıl 0.5 ya da 0.2°C'ye çekebiliriz? Zor bir şey olduğunu sanmıyorum. Bir kaç basit parça değişimi ile hallolabilir gibi durıyor. Ne dersiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.