Şimdi Ara

ODA TERMOSTATI SEÇİMİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.680
Cevap
155
Favori
359.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haakan33

    sayıın sserin ekdeki resimdeki kombıyı kullanıyoruz sizin tavsıye ettiğiniz rev17 alana kadar kombideki ayarlarım nasıl olmalıdır suan resımdekı gıbı duruyor birde ustanın taktıgı gnrl ht-100 ki siz işyerlerinde ıdare eder demiştınız ayarı 20 de duruyor yalnız 19 a cevırdıgımde klık sesı gelıp kombıyı kapatıyor bu durumda 19 drceyemı ayarlanmıstır yoksa ben klık sesindn snramı ayarı yapmam lazım 20-21 gıbı trmstat korıdorda oldugu için djtal termomtreyle bakınca 21.5 falan olyr koridrdkı ısı

     ODA TERMOSTATI SEÇİMİ


    Siz hangi ildesiniz bilmiyorum ama kombi ısısını 45-50 derece gibi yapın. 45 ısıtmazsa 50 ye çıkarırsınız. Kombi nedir? Ariston Clas mı?
    Dükkana takın derken, HT100 ün hassas ve kullanışlı olmadığını söylemek istedim. Siz de bunu görmüşsünüz. 19 da kombiyi kapatıyorsa bulunduğu yerin ısısını 18 algılıyordur. Siz hangi derecede ısınıyorsanız ona ayarlayınız. OT açma-kapamasına bakmayınız.
    REV17 pahalı gelirse yada şu anda olmadığı için -+ 0,5 hassasiyette olan Siemens RDE10.1 100 TL civarına yada DD 5005 haftalık programlı modelini 73 TL alın ve HT100 kablolarına kendiniz bağlayın. Tabi önce elektriği sigortadan keserek.
    http://www.hizlial.com/u04.012.1902.0045/demirdokum-pr-5005-oda-termostati
  • Bir de her konuyu pek izleyemiyorum. Aşağıdaki linke sorularınızı yazarsanız bana mesaj gelir.

    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/tm.htm
  • Siemens REV 24 Viessmann Vitides 100 için tam olarak uyumlu olduğunu paylaşmak istedim arkadaşlar. Bağlantıyı kendim yapmıştım ve bir haftadır kullanıyorum termostat tam olarak kombiyi çalıştırıp kapatıyo hatta ben devir daim pompasını kapatmaz diye düşünmüştüm ama pompayı da boşa çalıştırmıyo bence çok faydalı herkeze tavsiye ederim. Yardımcı olan arkadaşlara da teşekür ederim.
  • DD 5005 in hassasiyeti 0,5 derecemi gercekten yarin siparis vermeyi dusunuyorum. kombim eca colara . uyum sorunu yasamam insaallah. elimde kalmasa bari. evde yalitim yok en son care bunu deneyecegim.40 derecede yaniyor kombi .evin sicakligi 19-20 derece gelen fatura 152 lira. gelecek aylari dusunemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Siemens REV 24 Viessmann Vitides 100 için tam olarak uyumlu olduğunu paylaşmak istedim arkadaşlar. Bağlantıyı kendim yapmıştım ve bir haftadır kullanıyorum termostat tam olarak kombiyi çalıştırıp kapatıyo hatta ben devir daim pompasını kapatmaz diye düşünmüştüm ama pompayı da boşa çalıştırmıyo bence çok faydalı herkeze tavsiye ederim. Yardımcı olan arkadaşlara da teşekür ederim.
    sayın bedri4 arkadaşım bende oda termostatı almayı düşünüyorum ve sanırım kombilerimiz aynı.viesman vitopend 100 benimki seninkide öyle sanırım.termostatı nereden ve ne kadara aldığını yazabilirsen sevinirim.şimdiden teşekkür ederim..
  • demirdöküm atron komb kullanıcısıyım.tkılı olan termostat sanırım 2005 modelıydı.+- 2 deece oynuyormus servıs oyle demıstı.bı yanıyor yarım saat evı ısıtıp termostat kapatana kadar kombıyı calıstıryor.ama sonra 2 saat devreye gırmıyor ev buz gıbı ve halıyle petektekı su soguyor ve tekrar calıstıgında suyu ısıtana kadar gazın anasını aglatıyorbu 5005 modelının bıze bı fydası olurmu 0,5 demıssınız.bırde kendımız takabılırmıyız ve garantısı devre dısı kalırmı,tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: yesilciha53

    Merhaba Siteye yeni üye oldum.
    Demirdöküm atron kombimize demir döküm rf 6001 oda termostatı taktırdık.Demirdöküm servisi eğer başka marka taktırırsanız kombi garanti kapsamından çıkar dedi.Yanlız yanlız pek memnun değiliz çünkü;ısı hassasiyetinin +-1 C olması toplamda 2 C fark bizim üşümemize neden oluyor ki en soğuk odamızda oturuyoruz.Oturduğumuz oda kombiye en uzak oda olması nedeniyle bütün petekleri kıstık kombi 60 C de ayarlı.Kombi devreye girdiğinde diğer odalar çok sıcak olmasına karşın bu oda zor ısınıyor kombinin ayarını kısmak benim gaz sarfiyatımı düşürür mü?
    Termostatı DD SD7000 ile değiştirmelimiyiz. Yada kombinin servis garantisinden çıkmasına göz yumup başka bir termostat mı taktırmalıyız.Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    DD 5005 modelini alabilirsiniz. Çok ucuz ve 2 kat daha hassastır. Aşağıda daha önce yazdım.
    Kombinizin derecesini en fazla 50 derece yapın. Bu size yetecektir. Az kullandığınız yada gereksiz sıcak olan odaların peteklerini tam kapatıp 1-2 tur açın. Sıcak su oturduğunuz odaya ve diğer istediğiniz yerlere gelecektir. Sarfiyat düşecektir. Yalıtım ile ilgili aşağıdaki linki de okuyabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_21/tm.htm

    ""Hızlıal'dan Demirdöküm PR5005 için gerçekten 73 TL çok iyi fiyat. Piyasada 120-150 TL arası satılıyor. Forum Donanım Haber kullanıcılarının da haberi olsun istedim. Üstelik kartlara 6 TL x 12 taksit.
    Kullanım kılavuzu aşağıda, sorularınıza yanıt olabilir.
    http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/281/PR%205005%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf

    - 0,5 derece hassasiyet
    - Pil ile çalışması sayesinde tüm kombi modelleri ile uyumlu
    - Kablolu bağlantı
    - Haftalık programlanabilir
    - Ekonomi – Konfor modu
    - Geniş LCD ekran

    http://www.hizlial.com/u04.012.1902.0045/demirdokum-pr-5005-oda-termostati?utm_source=Daily_Mailing&utm_medium=isitma&utm_term=20121129&utm_content=isitma_demirdokum-pr-5005-oda-termostati_3right&utm_campaign=isitma-sogutma_20121129&adw=1

    Kolay gelsin. ""


    sserin abi ben bu oda termostatını almak istiyorum,kndim bağlayabilirmiyim yada servis bağlarmı?bir de garantisini bozarmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyah34

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: siyah34

    quote:

    Orijinalden alıntı: siyah34

    Herkese Merhaba,

    Evim İstanbul' da, oturum olarak toplamda 80 M2 kadar 2+1 giriş kat daire. Evi geçen yıl sıfır aldım. Yeni yapılardan altımda bodrum var oturan yok boş. Ama ben alttan tavanı komple montalama köpük ile kaplatıp gerekli yalıtımı yaptırdım. Ayrıca evdeki parkelerin altında ince beyaz şilte yerine 3 mm strafor koydurdum gene yalıtım için. Dış duvarlar komple yalıtımlı. Ev tümüyle güney cepheye bakıyor ve gün içinde güneş ışığı oldukça sürekli odalara vuruyor. Salon 1,4 M, yatak odası 1 M, otruma odası 0,8 M, mutfak 0,5 M ve banyoda orta boy (ölçmedim) havlupan var. Kombim ECA Confeo Plus 24KW. Geçen havalar soğuduğunda yakmaya başladım ve bir hafta takip ettiğim kadarıyla günlük 24 saatte hiç kapanmadan 5 m3 doğalgaz sarfiyatı var. Ne artıyor nede azalıyor. Kombi açılış 40 derece yanıyor. 31 derecede deveye giriyor ve 49 derecede kapanıyor. Evde 3 farklı termometre var ve odalar kombi kapalı iken ortalama sürekli 23-24 dereceyi gösteriyor. Yaktığımda 25 dereceyi geçebiliyor bu havalarda. Cuma gününden beri yağan yağmurlu havada dışarısı 13-14 derece iken ve dün gece bu yazıları okurken kombi kapalı olduğu halde evdeki tüm termometreler 24 dereceyi gösteriyordu. Şuanda da kapalı ve hala aynı şekilde 24 dereceyi gösteriyor ve üşümüyoruz. Buradan anlıyorum ki evin yalıtımı oldukça iyi . Bu şekilde iken kombiyi açınca ev 25 derece oluyor ve sıcak hissi veriyor özellikle yatak odası aynı ısıda olunca uyurken rahatsız oluyorum.

    2 haftadır oda termostatı araştırıyorum ama çok yorum var olumlu ve olumsuz. Çok kararsız kaldım alma konusunda. Evim bu şekilde iken kombim açıldığında günlük 5 m3 tüketim var ve bu arttırıp azaltma şansım sadece kombiyi açma ve kapama yoluyla oluyor çünkü yukarıda belirttiğim gibi daha düşük bir seviyede çalışmıyor. Ama ilerleyen günlerde hava daha soğuduğunda durum nasıl olur tamda bilemiyorum. Muhtemelen şimdiki kadar sıcak olmayacak ve tüketim bu kadar da az olmayacak. Ancak evin içi gene bu şekilde ısısını koruyacak mı soğuk günlerde de yaktığımda bu şekilde 24 dereceleri görecek miyim? Bu sorulara tam cevap veremiyorum. Çünkü geçen kış ev yeniydi ve gaz aralık ayında bağlandığı için bunu tam tecrübe edinemedim.

    Marka olarak kombimle uyumlu "HT-300 SET Programlanabilir Dijital Kablosuz Oda Termostatı" - "in-therm MRL-300 RF Kablosuz Dijital Programlanabilir Oda Termostatı" ve "Siemens REV24RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı" seçenekleri var almak için son 3' e bıraktığım tercihler. Siemens REV24RF duyarlılık olarak diğerlerinden daha iyi +-0,1 ile çalışıyor ama diğerlerinden daha pahalı. Birde bazı yorumlarda kablosuzlar sorun olabilir sinyal karışıyor demişler oda kafamı karıştırdı. Ancak kombim mutfağın balkonunda balkon kapalı ve kesinlikle kablo derdi ile uğraşmak istemiyorum.

    Bazı yorumlarda "termostatı 23 derece yaptım kombi 2 saat durmadan çalıştı sonra 5 saat çalışmadı" , "kombi ısı değerini max yapmak gereksiz 50 derece yeterlidir" gibi yorumlar var. Kombinin 2 saat yanması 5 saat yanmaması nasıl bir tasarruf olacak biraz anlam veremedim. Birde hissedilir sıcaklık demişler. Termometre 22,5 i gösterirken kombi yanmıyor ve soğuk hissi veriyor demişler. Pek anlam veremedim sonuçta kombi yansada yanmasada 23 derece 23 derece değil midir? Bu bir kilo demir mi daha ağır yoksa bir kilo pamuk mu sorusuyla aynı gibi geldi bana farkı ne her ikiside bir kilo, her ikiside aynı derece değil mi?

    Bu bilgiler ışığında tavsiyeleriniz neler olacak? Termostat benim için kullanışlı olacak mı yoksa boşuna para mı vermiş olacağım? Bu kadar para verip aldıktan sonra bir işe yaramayacağını görmek beni üzecektir. Ama evimdeki ölçümlerim testlerim ve tüketimim bana fayda sağlayacağını düşündürtmekte. Görüştüğüm birkaç servis sirketi tarafsızca bu bilgilerle kesinlikle olumlu olacağını söylediler ama sizler ne dersiniz?

    Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

    Konu hakkında kullananların ve uzmanların yorumlarını rica ediyorum. 2 hafta içinde satın almayı düşünüyorum. Araştırmalarım devam ediyor.

    Oda termostatı her koşulda tasarruflu olacaktır. Ilıman iklimde de soğuk yerlerde de.
    REV24 yada REV17 yi öneririm. İkisi de aynı özelliklere sahiptir. REV24 aynı zamanda soğutma ünitelerinde de kullanılır. REV17 145 TL. Daha önce yazdım.


    cevap için teşekkürler. ancak kablolu bir model düşünmüyorum. REV 17 kablolu galiba. REV 24 fiyatı da oldukça yüksek. endişem bu kadar fiyatı verip daha sonra beklediğim performansı alamamak. tekrar belirtiyorum şu anda kombim yanmıyor ve evim 24 derece. diğer iki model nasıl bir servis yetkilisi in-therm olanı çok tavsiye etti. hem programlanabilir hemde oda sıcaklığını gösterme özelliği de var bu şekilde kıyaslaman daha kolay olur dedi. REV 24 biraz pahalı bir model.

    Cihazının için en uygun ot bence lago fb ot modulasyonlu oda termostadi hassasiyeti 0, 1 diye hatırlıyorum fiyatında uygun 210tl civarında cihazinizla tam uygun incelemenizi tavsiye ederim. Cihazin bütün kontrollerini termostadi yapabiliyorsunuz garanti içinde sorun cikartmaz. Şimdiden güle güle kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bedri4

    Siemens REV 24 Viessmann Vitides 100 için tam olarak uyumlu olduğunu paylaşmak istedim arkadaşlar. Bağlantıyı kendim yapmıştım ve bir haftadır kullanıyorum termostat tam olarak kombiyi çalıştırıp kapatıyo hatta ben devir daim pompasını kapatmaz diye düşünmüştüm ama pompayı da boşa çalıştırmıyo bence çok faydalı herkeze tavsiye ederim. Yardımcı olan arkadaşlara da teşekür ederim.

    arkadaşım bizim kombiler aynı sanırım.acaba rica etsen siemens rev24ü nereden ve ne kadara aldıgını söyleyebilir misin acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iyilgin

    quote:

    Orijinalden alıntı: bedri4

    Siemens REV 24 Viessmann Vitides 100 için tam olarak uyumlu olduğunu paylaşmak istedim arkadaşlar. Bağlantıyı kendim yapmıştım ve bir haftadır kullanıyorum termostat tam olarak kombiyi çalıştırıp kapatıyo hatta ben devir daim pompasını kapatmaz diye düşünmüştüm ama pompayı da boşa çalıştırmıyo bence çok faydalı herkeze tavsiye ederim. Yardımcı olan arkadaşlara da teşekür ederim.

    arkadaşım bizim kombiler aynı sanırım.acaba rica etsen siemens rev24ü nereden ve ne kadara aldıgını söyleyebilir misin acaba?

    İlk olarak sserin arkadaşımızın paylaşmış olduğu yere sorarsınız daha uygun olacaktır ben alırken ellerinde kalmamıştı bu yüzden Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret A.Ş. den 160 TL ye almıtim tel. 02626486000 veya 02165286900

    Orijinalden alıntı: sserin

    Forum Donanım Haber takipçileri için, Ankara'nın en köklü, eski ve güvenilir firmalarından KAR-EL Şirketinden özel fiyatlar aldım. İnternetten Firmayı araştırabilirsiniz. Bu vesile ile burada paylaşayım. Amacım; kaliteliyi uygun fiyata almanızdır. Daha ucuz bulduğunuz yer varsa tabi ordan alınız. KAR-EL Satış Müdürü Kamuran Kılıç ile 312 311 2444-312 311 2114 numaralı telefonlardan görüşerek ürünü alabilirsiniz. Aşağıdaki fiyatlara Türkiyenin her yerine kargo dahildir.

    SİEMENS REV24 RF (KABLOSUZ) 305 TL
    SİEMENS RDJ10 RF (KABLOSUZ) 240 TL
    SİEMENS RDH10 RF (KABLOSUZ) 203 TL
    SİEMENS REV24 KABLOLU 157 TL
    SİEMENS REV17 KABLOLU 145 TL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KraL64

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: yesilciha53

    Merhaba Siteye yeni üye oldum.
    Demirdöküm atron kombimize demir döküm rf 6001 oda termostatı taktırdık.Demirdöküm servisi eğer başka marka taktırırsanız kombi garanti kapsamından çıkar dedi.Yanlız yanlız pek memnun değiliz çünkü;ısı hassasiyetinin +-1 C olması toplamda 2 C fark bizim üşümemize neden oluyor ki en soğuk odamızda oturuyoruz.Oturduğumuz oda kombiye en uzak oda olması nedeniyle bütün petekleri kıstık kombi 60 C de ayarlı.Kombi devreye girdiğinde diğer odalar çok sıcak olmasına karşın bu oda zor ısınıyor kombinin ayarını kısmak benim gaz sarfiyatımı düşürür mü?
    Termostatı DD SD7000 ile değiştirmelimiyiz. Yada kombinin servis garantisinden çıkmasına göz yumup başka bir termostat mı taktırmalıyız.Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    DD 5005 modelini alabilirsiniz. Çok ucuz ve 2 kat daha hassastır. Aşağıda daha önce yazdım.
    Kombinizin derecesini en fazla 50 derece yapın. Bu size yetecektir. Az kullandığınız yada gereksiz sıcak olan odaların peteklerini tam kapatıp 1-2 tur açın. Sıcak su oturduğunuz odaya ve diğer istediğiniz yerlere gelecektir. Sarfiyat düşecektir. Yalıtım ile ilgili aşağıdaki linki de okuyabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_21/tm.htm

    ""Hızlıal'dan Demirdöküm PR5005 için gerçekten 73 TL çok iyi fiyat. Piyasada 120-150 TL arası satılıyor. Forum Donanım Haber kullanıcılarının da haberi olsun istedim. Üstelik kartlara 6 TL x 12 taksit.
    Kullanım kılavuzu aşağıda, sorularınıza yanıt olabilir.
    http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/281/PR%205005%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf

    - 0,5 derece hassasiyet
    - Pil ile çalışması sayesinde tüm kombi modelleri ile uyumlu
    - Kablolu bağlantı
    - Haftalık programlanabilir
    - Ekonomi – Konfor modu
    - Geniş LCD ekran

    http://www.hizlial.com/u04.012.1902.0045/demirdokum-pr-5005-oda-termostati?utm_source=Daily_Mailing&utm_medium=isitma&utm_term=20121129&utm_content=isitma_demirdokum-pr-5005-oda-termostati_3right&utm_campaign=isitma-sogutma_20121129&adw=1

    Kolay gelsin. ""


    sserin abi ben bu oda termostatını almak istiyorum,kndim bağlayabilirmiyim yada servis bağlarmı?bir de garantisini bozarmı?

    Garantilik işiniz olduğunda çıkarır öyle servis çağırırsınız. Kombi nedir? Kaç yıl garanti var?
    Kendiniz yetenekliyseniz bağlarsınız. Kombi ve OT Kullanım kılavuzunda bağlantı yerleri vardır. Ona bakarak bağlarsınız. Kablo bağlantısı 2 x 0, 75 mm ² kablo Ile YAPILIR. Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: KraL64

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: yesilciha53

    Merhaba Siteye yeni üye oldum.
    Demirdöküm atron kombimize demir döküm rf 6001 oda termostatı taktırdık.Demirdöküm servisi eğer başka marka taktırırsanız kombi garanti kapsamından çıkar dedi.Yanlız yanlız pek memnun değiliz çünkü;ısı hassasiyetinin +-1 C olması toplamda 2 C fark bizim üşümemize neden oluyor ki en soğuk odamızda oturuyoruz.Oturduğumuz oda kombiye en uzak oda olması nedeniyle bütün petekleri kıstık kombi 60 C de ayarlı.Kombi devreye girdiğinde diğer odalar çok sıcak olmasına karşın bu oda zor ısınıyor kombinin ayarını kısmak benim gaz sarfiyatımı düşürür mü?
    Termostatı DD SD7000 ile değiştirmelimiyiz. Yada kombinin servis garantisinden çıkmasına göz yumup başka bir termostat mı taktırmalıyız.Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    DD 5005 modelini alabilirsiniz. Çok ucuz ve 2 kat daha hassastır. Aşağıda daha önce yazdım.
    Kombinizin derecesini en fazla 50 derece yapın. Bu size yetecektir. Az kullandığınız yada gereksiz sıcak olan odaların peteklerini tam kapatıp 1-2 tur açın. Sıcak su oturduğunuz odaya ve diğer istediğiniz yerlere gelecektir. Sarfiyat düşecektir. Yalıtım ile ilgili aşağıdaki linki de okuyabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_21/tm.htm

    ""Hızlıal'dan Demirdöküm PR5005 için gerçekten 73 TL çok iyi fiyat. Piyasada 120-150 TL arası satılıyor. Forum Donanım Haber kullanıcılarının da haberi olsun istedim. Üstelik kartlara 6 TL x 12 taksit.
    Kullanım kılavuzu aşağıda, sorularınıza yanıt olabilir.
    http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/281/PR%205005%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf

    - 0,5 derece hassasiyet
    - Pil ile çalışması sayesinde tüm kombi modelleri ile uyumlu
    - Kablolu bağlantı
    - Haftalık programlanabilir
    - Ekonomi – Konfor modu
    - Geniş LCD ekran

    http://www.hizlial.com/u04.012.1902.0045/demirdokum-pr-5005-oda-termostati?utm_source=Daily_Mailing&utm_medium=isitma&utm_term=20121129&utm_content=isitma_demirdokum-pr-5005-oda-termostati_3right&utm_campaign=isitma-sogutma_20121129&adw=1

    Kolay gelsin. ""


    sserin abi ben bu oda termostatını almak istiyorum,kndim bağlayabilirmiyim yada servis bağlarmı?bir de garantisini bozarmı?

    Garantilik işiniz olduğunda çıkarır öyle servis çağırırsınız. Kombi nedir? Kaç yıl garanti var?
    Kendiniz yetenekliyseniz bağlarsınız. Kombi ve OT Kullanım kılavuzunda bağlantı yerleri vardır. Ona bakarak bağlarsınız. Kablo bağlantısı 2 x 0, 75 mm ² kablo Ile YAPILIR. Kolay gelsin.

    Demirdöküm atron modeli,2 yıl garantili,eylül ayında servis sd 2005 model mekanık termostatı kendisi bağlamıştı,tekrar çağırsam garanti kapsamında ucretsız yaparmı acaba,yada ben kendım baglasam garantıye zararı olurmu,bırde bu pr 5005 bu kombıye uygunmudur,saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KraL64

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: KraL64

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: yesilciha53

    Merhaba Siteye yeni üye oldum.
    Demirdöküm atron kombimize demir döküm rf 6001 oda termostatı taktırdık.Demirdöküm servisi eğer başka marka taktırırsanız kombi garanti kapsamından çıkar dedi.Yanlız yanlız pek memnun değiliz çünkü;ısı hassasiyetinin +-1 C olması toplamda 2 C fark bizim üşümemize neden oluyor ki en soğuk odamızda oturuyoruz.Oturduğumuz oda kombiye en uzak oda olması nedeniyle bütün petekleri kıstık kombi 60 C de ayarlı.Kombi devreye girdiğinde diğer odalar çok sıcak olmasına karşın bu oda zor ısınıyor kombinin ayarını kısmak benim gaz sarfiyatımı düşürür mü?
    Termostatı DD SD7000 ile değiştirmelimiyiz. Yada kombinin servis garantisinden çıkmasına göz yumup başka bir termostat mı taktırmalıyız.Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    DD 5005 modelini alabilirsiniz. Çok ucuz ve 2 kat daha hassastır. Aşağıda daha önce yazdım.
    Kombinizin derecesini en fazla 50 derece yapın. Bu size yetecektir. Az kullandığınız yada gereksiz sıcak olan odaların peteklerini tam kapatıp 1-2 tur açın. Sıcak su oturduğunuz odaya ve diğer istediğiniz yerlere gelecektir. Sarfiyat düşecektir. Yalıtım ile ilgili aşağıdaki linki de okuyabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_21/tm.htm

    ""Hızlıal'dan Demirdöküm PR5005 için gerçekten 73 TL çok iyi fiyat. Piyasada 120-150 TL arası satılıyor. Forum Donanım Haber kullanıcılarının da haberi olsun istedim. Üstelik kartlara 6 TL x 12 taksit.
    Kullanım kılavuzu aşağıda, sorularınıza yanıt olabilir.
    http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/281/PR%205005%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf

    - 0,5 derece hassasiyet
    - Pil ile çalışması sayesinde tüm kombi modelleri ile uyumlu
    - Kablolu bağlantı
    - Haftalık programlanabilir
    - Ekonomi – Konfor modu
    - Geniş LCD ekran

    http://www.hizlial.com/u04.012.1902.0045/demirdokum-pr-5005-oda-termostati?utm_source=Daily_Mailing&utm_medium=isitma&utm_term=20121129&utm_content=isitma_demirdokum-pr-5005-oda-termostati_3right&utm_campaign=isitma-sogutma_20121129&adw=1

    Kolay gelsin. ""


    sserin abi ben bu oda termostatını almak istiyorum,kndim bağlayabilirmiyim yada servis bağlarmı?bir de garantisini bozarmı?

    Garantilik işiniz olduğunda çıkarır öyle servis çağırırsınız. Kombi nedir? Kaç yıl garanti var?
    Kendiniz yetenekliyseniz bağlarsınız. Kombi ve OT Kullanım kılavuzunda bağlantı yerleri vardır. Ona bakarak bağlarsınız. Kablo bağlantısı 2 x 0, 75 mm ² kablo Ile YAPILIR. Kolay gelsin.

    Demirdöküm atron modeli,2 yıl garantili,eylül ayında servis sd 2005 model mekanık termostatı kendisi bağlamıştı,tekrar çağırsam garanti kapsamında ucretsız yaparmı acaba,yada ben kendım baglasam garantıye zararı olurmu,bırde bu pr 5005 bu kombıye uygunmudur,saygılar

    Uygundur, dert etmeyin. Garanti de bozulmaz. Önce kombiyi kapatın, sigortasını da. Sonra mevcut OT nın kablolarını çıkarıp buna bağlayın (DD PR5005 modeline). Aldıktan sonra nereye bağlayacağınızı kullanma kılavuzunda okursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: KraL64

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: KraL64

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: yesilciha53

    Merhaba Siteye yeni üye oldum.
    Demirdöküm atron kombimize demir döküm rf 6001 oda termostatı taktırdık.Demirdöküm servisi eğer başka marka taktırırsanız kombi garanti kapsamından çıkar dedi.Yanlız yanlız pek memnun değiliz çünkü;ısı hassasiyetinin +-1 C olması toplamda 2 C fark bizim üşümemize neden oluyor ki en soğuk odamızda oturuyoruz.Oturduğumuz oda kombiye en uzak oda olması nedeniyle bütün petekleri kıstık kombi 60 C de ayarlı.Kombi devreye girdiğinde diğer odalar çok sıcak olmasına karşın bu oda zor ısınıyor kombinin ayarını kısmak benim gaz sarfiyatımı düşürür mü?
    Termostatı DD SD7000 ile değiştirmelimiyiz. Yada kombinin servis garantisinden çıkmasına göz yumup başka bir termostat mı taktırmalıyız.Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    DD 5005 modelini alabilirsiniz. Çok ucuz ve 2 kat daha hassastır. Aşağıda daha önce yazdım.
    Kombinizin derecesini en fazla 50 derece yapın. Bu size yetecektir. Az kullandığınız yada gereksiz sıcak olan odaların peteklerini tam kapatıp 1-2 tur açın. Sıcak su oturduğunuz odaya ve diğer istediğiniz yerlere gelecektir. Sarfiyat düşecektir. Yalıtım ile ilgili aşağıdaki linki de okuyabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_21/tm.htm

    ""Hızlıal'dan Demirdöküm PR5005 için gerçekten 73 TL çok iyi fiyat. Piyasada 120-150 TL arası satılıyor. Forum Donanım Haber kullanıcılarının da haberi olsun istedim. Üstelik kartlara 6 TL x 12 taksit.
    Kullanım kılavuzu aşağıda, sorularınıza yanıt olabilir.
    http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/281/PR%205005%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf

    - 0,5 derece hassasiyet
    - Pil ile çalışması sayesinde tüm kombi modelleri ile uyumlu
    - Kablolu bağlantı
    - Haftalık programlanabilir
    - Ekonomi – Konfor modu
    - Geniş LCD ekran

    http://www.hizlial.com/u04.012.1902.0045/demirdokum-pr-5005-oda-termostati?utm_source=Daily_Mailing&utm_medium=isitma&utm_term=20121129&utm_content=isitma_demirdokum-pr-5005-oda-termostati_3right&utm_campaign=isitma-sogutma_20121129&adw=1

    Kolay gelsin. ""


    sserin abi ben bu oda termostatını almak istiyorum,kndim bağlayabilirmiyim yada servis bağlarmı?bir de garantisini bozarmı?

    Garantilik işiniz olduğunda çıkarır öyle servis çağırırsınız. Kombi nedir? Kaç yıl garanti var?
    Kendiniz yetenekliyseniz bağlarsınız. Kombi ve OT Kullanım kılavuzunda bağlantı yerleri vardır. Ona bakarak bağlarsınız. Kablo bağlantısı 2 x 0, 75 mm ² kablo Ile YAPILIR. Kolay gelsin.

    Demirdöküm atron modeli,2 yıl garantili,eylül ayında servis sd 2005 model mekanık termostatı kendisi bağlamıştı,tekrar çağırsam garanti kapsamında ucretsız yaparmı acaba,yada ben kendım baglasam garantıye zararı olurmu,bırde bu pr 5005 bu kombıye uygunmudur,saygılar

    Uygundur, dert etmeyin. Garanti de bozulmaz. Önce kombiyi kapatın, sigortasını da. Sonra mevcut OT nın kablolarını çıkarıp buna bağlayın (DD PR5005 modeline). Aldıktan sonra nereye bağlayacağınızı kullanma kılavuzunda okursunuz.

    verdim siparsi abi,sayende bir ürün aldık:)bağlayamassam yazarım yardımcı olurmusun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bedri4

    quote:

    Orijinalden alıntı: iyilgin

    quote:

    Orijinalden alıntı: bedri4

    Siemens REV 24 Viessmann Vitides 100 için tam olarak uyumlu olduğunu paylaşmak istedim arkadaşlar. Bağlantıyı kendim yapmıştım ve bir haftadır kullanıyorum termostat tam olarak kombiyi çalıştırıp kapatıyo hatta ben devir daim pompasını kapatmaz diye düşünmüştüm ama pompayı da boşa çalıştırmıyo bence çok faydalı herkeze tavsiye ederim. Yardımcı olan arkadaşlara da teşekür ederim.

    arkadaşım bizim kombiler aynı sanırım.acaba rica etsen siemens rev24ü nereden ve ne kadara aldıgını söyleyebilir misin acaba?

    İlk olarak sserin arkadaşımızın paylaşmış olduğu yere sorarsınız daha uygun olacaktır ben alırken ellerinde kalmamıştı bu yüzden Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret A.Ş. den 160 TL ye almıtim tel. 02626486000 veya 02165286900

    Orijinalden alıntı: sserin

    Forum Donanım Haber takipçileri için, Ankara'nın en köklü, eski ve güvenilir firmalarından KAR-EL Şirketinden özel fiyatlar aldım. İnternetten Firmayı araştırabilirsiniz. Bu vesile ile burada paylaşayım. Amacım; kaliteliyi uygun fiyata almanızdır. Daha ucuz bulduğunuz yer varsa tabi ordan alınız. KAR-EL Satış Müdürü Kamuran Kılıç ile 312 311 2444-312 311 2114 numaralı telefonlardan görüşerek ürünü alabilirsiniz. Aşağıdaki fiyatlara Türkiyenin her yerine kargo dahildir.

    SİEMENS REV24 RF (KABLOSUZ) 305 TL
    SİEMENS RDJ10 RF (KABLOSUZ) 240 TL
    SİEMENS RDH10 RF (KABLOSUZ) 203 TL
    SİEMENS REV24 KABLOLU 157 TL
    SİEMENS REV17 KABLOLU 145 TL



    tamam arkadaşım teşekkür ederim çok..en kısa sürede almam gerekiyor benim de..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KraL64

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: KraL64

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: KraL64

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: yesilciha53

    Merhaba Siteye yeni üye oldum.
    Demirdöküm atron kombimize demir döküm rf 6001 oda termostatı taktırdık.Demirdöküm servisi eğer başka marka taktırırsanız kombi garanti kapsamından çıkar dedi.Yanlız yanlız pek memnun değiliz çünkü;ısı hassasiyetinin +-1 C olması toplamda 2 C fark bizim üşümemize neden oluyor ki en soğuk odamızda oturuyoruz.Oturduğumuz oda kombiye en uzak oda olması nedeniyle bütün petekleri kıstık kombi 60 C de ayarlı.Kombi devreye girdiğinde diğer odalar çok sıcak olmasına karşın bu oda zor ısınıyor kombinin ayarını kısmak benim gaz sarfiyatımı düşürür mü?
    Termostatı DD SD7000 ile değiştirmelimiyiz. Yada kombinin servis garantisinden çıkmasına göz yumup başka bir termostat mı taktırmalıyız.Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    DD 5005 modelini alabilirsiniz. Çok ucuz ve 2 kat daha hassastır. Aşağıda daha önce yazdım.
    Kombinizin derecesini en fazla 50 derece yapın. Bu size yetecektir. Az kullandığınız yada gereksiz sıcak olan odaların peteklerini tam kapatıp 1-2 tur açın. Sıcak su oturduğunuz odaya ve diğer istediğiniz yerlere gelecektir. Sarfiyat düşecektir. Yalıtım ile ilgili aşağıdaki linki de okuyabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_21/tm.htm

    ""Hızlıal'dan Demirdöküm PR5005 için gerçekten 73 TL çok iyi fiyat. Piyasada 120-150 TL arası satılıyor. Forum Donanım Haber kullanıcılarının da haberi olsun istedim. Üstelik kartlara 6 TL x 12 taksit.
    Kullanım kılavuzu aşağıda, sorularınıza yanıt olabilir.
    http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/281/PR%205005%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf

    - 0,5 derece hassasiyet
    - Pil ile çalışması sayesinde tüm kombi modelleri ile uyumlu
    - Kablolu bağlantı
    - Haftalık programlanabilir
    - Ekonomi – Konfor modu
    - Geniş LCD ekran

    http://www.hizlial.com/u04.012.1902.0045/demirdokum-pr-5005-oda-termostati?utm_source=Daily_Mailing&utm_medium=isitma&utm_term=20121129&utm_content=isitma_demirdokum-pr-5005-oda-termostati_3right&utm_campaign=isitma-sogutma_20121129&adw=1

    Kolay gelsin. ""


    sserin abi ben bu oda termostatını almak istiyorum,kndim bağlayabilirmiyim yada servis bağlarmı?bir de garantisini bozarmı?

    Garantilik işiniz olduğunda çıkarır öyle servis çağırırsınız. Kombi nedir? Kaç yıl garanti var?
    Kendiniz yetenekliyseniz bağlarsınız. Kombi ve OT Kullanım kılavuzunda bağlantı yerleri vardır. Ona bakarak bağlarsınız. Kablo bağlantısı 2 x 0, 75 mm ² kablo Ile YAPILIR. Kolay gelsin.

    Demirdöküm atron modeli,2 yıl garantili,eylül ayında servis sd 2005 model mekanık termostatı kendisi bağlamıştı,tekrar çağırsam garanti kapsamında ucretsız yaparmı acaba,yada ben kendım baglasam garantıye zararı olurmu,bırde bu pr 5005 bu kombıye uygunmudur,saygılar

    Uygundur, dert etmeyin. Garanti de bozulmaz. Önce kombiyi kapatın, sigortasını da. Sonra mevcut OT nın kablolarını çıkarıp buna bağlayın (DD PR5005 modeline). Aldıktan sonra nereye bağlayacağınızı kullanma kılavuzunda okursunuz.

    verdim siparsi abi,sayende bir ürün aldık:)bağlayamassam yazarım yardımcı olurmusun

    Kardeşim bende seni bekliyorum :) Eğer kolay bağlanan bir şeyse bende alacağım.Resim çekme imkanın varsa bağlarken çekersen süper olur ;)
  • Oda termostatı kullanıyorum DD 6001 kablosuz. 1 derece hassasiyet. Hassasiyetine takılmıyorum ancak en hesaplı kullanım nasıl olur?!

    20 dereceye ayarlı. Yoğuşmalı kullandığım için 55 derecenin üzerine cıkmak istemiyorum ama 55 derecenin ısısından da memnun değilim açıkcası peteklerin altları ancak ılık kalıyor ve ısınmıyor 60 ya da 65 dereceye cıkartmalı mıyım kombi ısısını?! Bu sekilde peteklerin tamamı ısınıyor Bir türlü ideal tasarruf ve konfor ayarını bulamadım Gazı resmen içiyor kombi! yaklasık 4-5 saatte 7m3 yakıyor! Halbuki tesisat ve işçilik adına her şey yapıldı evde! Bu arada odalardaki peteklerde termostatik vana takılı. Hepsini 5'e getirmezsem eger mesela 3'teler iken petekler yine yarım ısınıyor Çok dertliyim.
    Ya adam gibi ısınıp 24-25 derece aylık 500-600 liralık faturaya razı olacağım ya da 250 liraya ancak evin soğuğunu kıracağım 18-20C'de

    Edit: Bu arada baska bir önemli husus, kablosuz termostat takılıyken kombi modülasyon yapmayıp, dönüş suyu sıcaklığından bağımsız, sabit alev boyu ile mi çalışıyor!? yoksa dönüş suyu sıcaklığına göre yine kendisini ayarlıyor mu? aydınlatır mısınız?... Bu termostatı söksem acaba daha mı karlı olur termostatik vanalarla. Çünkü termostat takılıyken vanalar hiç bir işe yaramıyor gibime geliyor?!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blur -- 17 Aralık 2012; 3:59:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blur

    Oda termostatı kullanıyorum DD 6001 kablosuz. 1 derece hassasiyet. Hassasiyetine takılmıyorum ancak en hesaplı kullanım nasıl olur?!

    20 dereceye ayarlı. Yoğuşmalı kullandığım için 55 derecenin üzerine cıkmak istemiyorum ama 55 derecenin ısısından da memnun değilim açıkcası peteklerin altları ancak ılık kalıyor ve ısınmıyor 60 ya da 65 dereceye cıkartmalı mıyım kombi ısısını?! Bu sekilde peteklerin tamamı ısınıyor Bir türlü ideal tasarruf ve konfor ayarını bulamadım Gazı resmen içiyor kombi! yaklasık 4-5 saatte 7m3 yakıyor! Halbuki tesisat ve işçilik adına her şey yapıldı evde! Bu arada odalardaki peteklerde termostatik vana takılı. Hepsini 5'e getirmezsem eger mesela 3'teler iken petekler yine yarım ısınıyor Çok dertliyim.
    Ya adam gibi ısınıp 24-25 derece aylık 500-600 liralık faturaya razı olacağım ya da 250 liraya ancak evin soğuğunu kıracağım 18-20C'de

    Edit: Bu arada baska bir önemli husus, kablosuz termostat takılıyken kombi modülasyon yapmayıp, dönüş suyu sıcaklığından bağımsız, sabit alev boyu ile mi çalışıyor!? yoksa dönüş suyu sıcaklığına göre yine kendisini ayarlıyor mu? aydınlatır mısınız?... Bu termostatı söksem acaba daha mı karlı olur termostatik vanalarla. Çünkü termostat takılıyken vanalar hiç bir işe yaramıyor gibime geliyor?!

    Bence oda termostadini 21.5 a ayarlayiniz.Termostati bulundugunuz oda da kullaniniz.Kapilari kapatiniz.21,5 dereceye 55 de cok rahat ulasir gibime geliyor.Ben 40 derecede yakarken yalitimsiz ev 19 derece gosteriyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardday

    quote:

    Orijinalden alıntı: KraL64

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: KraL64

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: KraL64

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: yesilciha53

    Merhaba Siteye yeni üye oldum.
    Demirdöküm atron kombimize demir döküm rf 6001 oda termostatı taktırdık.Demirdöküm servisi eğer başka marka taktırırsanız kombi garanti kapsamından çıkar dedi.Yanlız yanlız pek memnun değiliz çünkü;ısı hassasiyetinin +-1 C olması toplamda 2 C fark bizim üşümemize neden oluyor ki en soğuk odamızda oturuyoruz.Oturduğumuz oda kombiye en uzak oda olması nedeniyle bütün petekleri kıstık kombi 60 C de ayarlı.Kombi devreye girdiğinde diğer odalar çok sıcak olmasına karşın bu oda zor ısınıyor kombinin ayarını kısmak benim gaz sarfiyatımı düşürür mü?
    Termostatı DD SD7000 ile değiştirmelimiyiz. Yada kombinin servis garantisinden çıkmasına göz yumup başka bir termostat mı taktırmalıyız.Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    DD 5005 modelini alabilirsiniz. Çok ucuz ve 2 kat daha hassastır. Aşağıda daha önce yazdım.
    Kombinizin derecesini en fazla 50 derece yapın. Bu size yetecektir. Az kullandığınız yada gereksiz sıcak olan odaların peteklerini tam kapatıp 1-2 tur açın. Sıcak su oturduğunuz odaya ve diğer istediğiniz yerlere gelecektir. Sarfiyat düşecektir. Yalıtım ile ilgili aşağıdaki linki de okuyabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_21/tm.htm

    ""Hızlıal'dan Demirdöküm PR5005 için gerçekten 73 TL çok iyi fiyat. Piyasada 120-150 TL arası satılıyor. Forum Donanım Haber kullanıcılarının da haberi olsun istedim. Üstelik kartlara 6 TL x 12 taksit.
    Kullanım kılavuzu aşağıda, sorularınıza yanıt olabilir.
    http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/281/PR%205005%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf

    - 0,5 derece hassasiyet
    - Pil ile çalışması sayesinde tüm kombi modelleri ile uyumlu
    - Kablolu bağlantı
    - Haftalık programlanabilir
    - Ekonomi – Konfor modu
    - Geniş LCD ekran

    http://www.hizlial.com/u04.012.1902.0045/demirdokum-pr-5005-oda-termostati?utm_source=Daily_Mailing&utm_medium=isitma&utm_term=20121129&utm_content=isitma_demirdokum-pr-5005-oda-termostati_3right&utm_campaign=isitma-sogutma_20121129&adw=1

    Kolay gelsin. ""


    sserin abi ben bu oda termostatını almak istiyorum,kndim bağlayabilirmiyim yada servis bağlarmı?bir de garantisini bozarmı?

    Garantilik işiniz olduğunda çıkarır öyle servis çağırırsınız. Kombi nedir? Kaç yıl garanti var?
    Kendiniz yetenekliyseniz bağlarsınız. Kombi ve OT Kullanım kılavuzunda bağlantı yerleri vardır. Ona bakarak bağlarsınız. Kablo bağlantısı 2 x 0, 75 mm ² kablo Ile YAPILIR. Kolay gelsin.

    Demirdöküm atron modeli,2 yıl garantili,eylül ayında servis sd 2005 model mekanık termostatı kendisi bağlamıştı,tekrar çağırsam garanti kapsamında ucretsız yaparmı acaba,yada ben kendım baglasam garantıye zararı olurmu,bırde bu pr 5005 bu kombıye uygunmudur,saygılar

    Uygundur, dert etmeyin. Garanti de bozulmaz. Önce kombiyi kapatın, sigortasını da. Sonra mevcut OT nın kablolarını çıkarıp buna bağlayın (DD PR5005 modeline). Aldıktan sonra nereye bağlayacağınızı kullanma kılavuzunda okursunuz.

    verdim siparsi abi,sayende bir ürün aldık:)bağlayamassam yazarım yardımcı olurmusun

    Kardeşim bende seni bekliyorum :) Eğer kolay bağlanan bir şeyse bende alacağım.Resim çekme imkanın varsa bağlarken çekersen süper olur ;)

  • Dayanamadim bende 5005 in siparisini verdim.Yarin elimde olur buyuk ihtimal.Simdi kombinin yanina gittim kapagi nerden sokuluyor diye bulamadim.Daha kapagi sokemedim oda termostatini takmayi dusunuyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.