Şimdi Ara

ODA TERMOSTATI SEÇİMİ (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.680
Cevap
154
Favori
359.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler başta benim ve bilmeyenler için aydınlatıcı olacaktır . termostat tercihine gelince de fiyat ve verimlilik açısından lago fb alıcam gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egeliim E kullanıcısına yanıt
    Firmaya mutlaka sorun eğer kombimle uyumlu olmazsa iade alıyor musunuz diye? Sonrasını da burada paylaşırsanız merak eden arkadaşlar için yardımcı olacaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten ecanın kendi markası buradaki forumdan disintegration arkadasta bunu tavsiye etmişti. Sıkıntı olucaginida sanmam. Aksi bir durum oluşursa burada paylasirim tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeliim -- 24 Ekim 2015; 23:30:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egeliim E kullanıcısına yanıt
    Maalesef ECA nın kendi termostatı değil hocam. Aynı termostat farklı logolar altında piyasada mevcut. O nedenle mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

    Örneğin:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 24 Ekim 2015; 23:50:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi logosunu basiyorsa desteklediği anlamına gelmez mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egeliim E kullanıcısına yanıt
    İş OpenTherm olunca kesin konuşmak zor hocam. Burada uyum sorunu yaratan kombi değil, kombide kullanılan anakart. Aynı model kombide kimi zaman 3 farklı anakart tipi kullanılabiliyor. Böyle olunca da uyum sorunları yaşanabiliyor. Eğer ECA tüm kombilerimin, tüm anakartları ile test ettim, uyumludur diyorsa ve değişim garantisi veriyorsa bunu paylaşmak da yerinde olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eca dan servis muduruyle maillesmelerim oldu ve lago fb bin confeo plus ile kullanıldığını söyledi. Ama bunu yine araştırırım. Söylediğin için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeliim -- 25 Ekim 2015; 0:03:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egeliim E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Hepimiz araştırmalar yapıyoruz, bilgi birikimimizi objektif olarak foruma aktramamız ve paylaşmamız diğer arkadaşlara yol göstermek açısından çok önemli. Haberlerinizi bekliyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • egeliim E kullanıcısına yanıt
    Lago = cherry ise honeywell = bmw diyebilirim

    İyi termostat ile kötü termostat arasındaki fark 2 ısıtma ayında kapanır. Bence üç kurul fazla verip 2 ay sonra kar etmek daha akıllıca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam bu cevap çok ama çok yanlış olmuş. Oda termostatı asla ve asla evin orta noktasında yer almamalıdır. Özellikle sürekli ısı transferinin ve hava sirkülasyonun olacağı; hol, antre gibi alanlar en yanlış alanlardır. Oda termostatının amacı "bulunduğu odanın" sıcaklığını, kombinin çalışmasını düzenleyerek, istenilen değerde tutmaktır, evin sıcaklığını değil. Oda termostatının konumlandırılacağı en uygun nokta; evde en çok kullanımın gerçekleştiği odaya, termostat yerden 1,5 yukarıda olacak şekilde (göğüs hizzasında), dış cephe duvarından, doğrudan güneş ışığı alan bir duvardan, sürekli hava geçişinin olacağı; pencere, kapı gibi noktalardan, radyatörlerden uzak bir noktadır. Eğer tüm evin ısıtma düzeni kontrol altında tutulmak isteniyorsa kullanılmayan odalarda mutlaka TRV (termostatik vana) ve radyatör termostatı kullanılmalıdır. Yeni nesil termostatlar yaptıkları sıcaklık ölçümüne göre bir ısıtma planı oluşturduklarından bu cihazları asla odadan odaya taşımamak gerekir. Aksi halde termostatlar bu planı asla sağlıklı olarak oluşturamazlar ve cihaz veriminde gözle görülür bir kayıp yaşanmasına neden olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 25 Ekim 2015; 0:53:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    ben deneyerek elde ettiğim sonuçları yıllardır bu forumda paylaşırım şimdiye kadar edindiğim en büyük izlenim referans noktasının evlerin orta kısımlarının ve yaşam odalarının olduğudur
    hol,antre koridor en uygun yerler ama evin mimarisinden kaynaklanan farklılıklar olabilir bu da her evde değişkendir bu yüzden genellemek yerine, her evde farklılıklar olabiliyor
    ben mutfağa oda termostatı takılan evler biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAVIAR

    Erdem Bey,

    Modülasyonlu cihazlar OpenTherm arabirimi üzerinden haberleşiyorlar. Ancak bu arabirim henüz standartlaştırılmış değil. Bu nedenle alacağınız termostatla kombinin mutlaka firmaca onaylanmış olması gerekir. Ancak artık kombiler alev modülasyonunu kendi içlerinde yapabiliyorlar. Dolayısı ile sıcaklık artışlarını ve besleme sürelerini çok daha hassas bir şekilde ayarlıyorlar. Evet modülasyonlu bir cihaz kullanmak tasarruf anlamında bizi bir adım daha ileri taşıyacaktır ancak bu noktada asıl elzem nokta modülasyonu yapan termostatın kalitesi ve hassasiyetidir. Açıkçası sensör hassasiyeti, arka plan yazılım desteği, röle kalitesi, malzeme ve parça kalitesi gibi unsurlar da çok önemli. Sırf modülasyonlu olsun diyip servis desteğinin yaygın olmadığı, kendi ispatlamamış bir firmayla yola çıkmak pek doğru olmayacaktır. Eğer amaç tasarruf ise dikkat edilmesi gerekenler:

    - Sensör hassasiyeti
    - Arka plan yazılımı
    - Parça kalitesi
    - Servis desteği

    Bu özellikleri kendi kullandığım Honeywell CM727 kablosuz oda termostatı üzerinden açıklayacağım. Zira bu özellikler markalara göre değişiklik arz edebilir.

    Sensör hassasiyeti: Cihaz sensörlerinin ortam sıcaklığını algılama hassasiyetidir. Bu hassasiyetin 0.1C dolaylarında olması önem arz eder ancak bu bilginin termostat yazılımında kullanılabilirliği çok daha önemlidir.

    Arka plan yazılımı: Termostattan gelen sensör bilgilerinin yorumlandığı ve çalışma düzeninin ayarlanmasını sağlayan birimdir. Arka plan yazılımı ortam sıcaklığındaki değişikleri DT (sıcaklık farkı) ve dakika cinsinden kaydeder. Böylece ne kadarlık sıcaklık farkının sistem tarafından ne kadar sürede karşılandığını sürekli olarak gözlemleyerek kaydeder ve bu doğrultuda bir çalışma planı oluşturulmasını sağlar. Böylelikle siz bir zaman programı oluşturdaysınız, bu zaman programı için istemiş olduğunuz sıcaklığı bir nokta olarak kaydeder ve sizin istemiş olduğunuz saatte, talep etmiş olduğunuz sıcaklığın elde edilebilmesi için kombinizin ne zaman devreye girmesi gerektiğini hesaplar ve buna göre kombiniz zaman saatinizden hesaplanan süre kadar önce devreye girerek sıcaklığın istenilen saatte, istenilen değere ulaşmasını sağlar. Aynı şekilde sıcaklık ataletinizi gözlemlemey devam ederek siz set değerine ulaşmadan, sistem kendi ısısıyla sıcaklığa katıkıda bulunacağı için, set değerden hesaplanan süre kadar önce kombinizi kapatır. Böylece siz hiçbir zaman istediğiniz sıcaklık değerini aşmaz ve altına düşmezsiniz. Böylelikle hem komforunuzdan hem de tasarrufunuzdan ödün vermemiş olursunuz.

    Parça kalitesi: En önemli bileşenlerden biri. Rölelerin, pcb nin, kullanılan sensörlerin kalitesi verimliliğe doğrudan etki edecek unsurlardır. Çalışma hassasiyetleri ve kullanım ömürleri doğrudan bütçemize etki edecek unsurlardır. Termostatın dışarıdan hoş görünmesi önem arz edebilir, ancak iç kalitesi buna paralel bir özellik segilemiyorsa o termostatın duvardaki bir tablodan veya aksesuardan farkı da kalmaz.

    Servis desteği: Bu saydığım unsurlar ne kadar üst düzeyde olursa olsun bu eğer firma size gerekli servis desteğini sağlayamıyorsa, gerek montajda, gerek kullanımda siz kombinizle başbaşaysanız bir süre sonra termostatı söküp atıyorsunuz. Dolayısı ile her türlü soru ve sorununuzda karşınızda bir muhattap bulabilmeniz belki de en n önemli konulardan.

    Termostat seçiminizde belirleyeceğiniz kriterlerde bunlara önem vermenizi nacizane tavsiye ederim. Aksi halde Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak da olası.

    İyi forumlar


    slm benim kombim eca confeo plus, yeni dıs cephemiz bitmek üzere bende odatermostatı almayı düsünüyorum ve biraz kafam karıstı, kablosuz modulasyonlu istiyorum, ilk olarak Honeywell CM727 düsündüm, ancak sıcaklık hassasiyeti önemli deniyor bunun 0,5 C hassasiyetivarmıs bunun ayarında oynama yapabilirmiyiz 0,3C gibi. ikinci olarak fiyatı uygun oldugundan MRL-300 RF 225tl bunda hassasiyet 0,1C ayarlanabiliyormus. ücüncü olarak Syntech Syn177R 150tl, bundada hassasiyet 0,1C ayarlanıyor. son olarakda fiyatı biraz fazla ancak istediğim özelliklere sahip Siemens REV 24 RF 475 tl, sizce bu 0,5- 0,1C hassasiyet cok onemlimidir. gercekten bu oda termostatı tassarruf saglarmı tesekkurler herkese iyi forumlar.




  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Yazılarınızı ve foruma olan katkılarınızı beğeniyle takip ediyorum hocam. Ancak bir makina mühendisi olarak ısı transferinin en yüksek olduğu noktayı montaj için seçmek, özellikle mahal bazlı sıcaklık kontrolünün yapıldığı ekipmanlarda dezavantaj doğuracaktır. Şöyle bir durum da var tabi eskiden odaların sıcaklığını ayrı ayrı kontrol eden ve ana cihazın belirtmiş olduğunuz gibi konumlandırılmasının gerektiği, merkezi kontrol çözümleri vardı. Böyle bir sistemde ana üniteyi belirtmiş olduğunuz şekilde konumlandırmak uygun olacakken, bağımsız çalışan sistemlerde anlık sıcaklık ölçümünde sapmalar oluşmasına ve cihazda net bir çalışma senaryosunun oluşturmaması gibi bir handikapa neden olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkuwaz kullanıcısına yanıt
    Asım Bey,

    Öncelikle maalesef forumda da rastladığım ciddi bir bilgi kirliliği var buna bir açıklık getirmek isterim. Sıcaklık ayar hassasiyeti ve sıcaklık algılama hassasiyeti birbirinden ayrı birer bileşendir. Sizin termostat üzerinde yapmış olduğunuz sıcaklık ayarı adımları ne kadar büyük olursa cihaz ataleti de o kadar hızlı olur, ancak bu ayarın ataletin yüksek olması adımların gereğinden fazla yüksek olması durumunda ciddi bir sıcaklık dalgalanması yaratacağından çok ciddi bir komfor kaybı oluşturur. Bu değerin araştırdığım ve hesapladığım kadarıyla optimum olduğu sınır 0,5C.

    Aynı şekilde termostat sıcaklık ölçümü yaparken bunu yazılıma ne kadar hassas olarak aktarırsa cihaz o kadar hassas bir şekilde sıcaklık değerini sabit bit şekilde tutabilecektir. Bunun 0.1C den büyük olması işin içine ölü bant genişliği de gireceğinden kombi kontrolü noktasında ciddi handikapları da beraberinde getirir.

    Termostat üzerinde sizin ayarlayabildiğiniz hassasiyet ayar hassasiyetidir. Yani siz sıcaklığı 23,5-24,24,5 olarak veya 23-24-25 olarak ayarlayacak şekilde değiştirebilirsiniz ki bence bunun kesinlikle değiştirilmemesi gerekir. Çünkü kaliteli bir termostat kullanan hiçbir kullanıcı 1C hassasiyetle sıcaklığı ayarlamak istemez. Sıcaklık algılama hassayitiyse kullanıcı tarafından değiştirilemez,

    Benim de kullanmakta olduğum Honeywell CM727 ye gelirsek; termostatın sıcaklık ayar hassasiyeti 0,5C, sıcaklık algılama hassasiyeti ise 0,1C dir. Burada daha önce açıkladığım optimum start/stop gibi yazılım bazlı gelen özellikleri de bu hassasiyetle birleştirince komfor ve tasarruf anlamında Honeywell gerçekten çok güçlü.

    Şahsen tavsiyem ve benim de yöneldiğim durum akıllı bir termostat edinmeniz olur. Sıcaklığı hem konum bazlı, hem uzaktan, hem de sosyal medya veya akıllı saat ile entegre olarak kontrol edebilmek çok büyük bir avantaja sahip. Detayları akıllı termostatı edindikten sonra ilgili konu üzerinden de paylaşacağım. Ben tercihimi yine Honeywell den yana yaptım Y87RFC2032 yi siz de bir inceleyin derim. Şahsen Honeywell call center ı soru bombardımanına tuttum, hatta merkez ofisi de, sonrasında kararlarım netleşti. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 25 Ekim 2015; 15:01:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eca confeo digital kombi var.general ht300 0,5 hassas kullaniyorum.fakat algilamasinin iyi olmadigini dusunuyorum.iyi bir termostat almayi dusunuyorum.sanirim bizim kombide modulasyon yok.kaliteli bir ot almak istiyorum.tavsiye olursa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erhanmat E kullanıcısına yanıt
    Erhan Bey,

    - Termostat ile zaman programı yapmak istiyor musunuz?
    - Sıcaklık takibini akıllı telefonunuz üzerinden de yapmak ister misiniz?

    Bu iki soruyu cevaplayabilirseniz ben kendi kullandığım ve memnun kaldığım termosatlar üzerinden yardımcı olmaya çalışırım.
  • Program benim icin yeterli.fakat baska ozelliklerde olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, forumda arattım ama bulamadım; rc300 oda termoatatı Türkçe Kullanım Kılavuzu'na (PDF) ulaşabileceğim bir link var mıdır arkadaşlar ?

    Edit: buldum arkadaşlar. Arayanlar için buyrun link:http://tr.documents1.buderus.com/download/pdf/file/6720807392.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 27 Ekim 2015; 13:06:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu sitedeki cihazıda inceleyebilirsiniz.

    ..........http://www.kablosuzodatermostati.xyz........

    Bende var çok memnunum. Tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_talha -- 28 Ekim 2015; 9:40:11 >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    biraz arastırmamda ECA Confeo Plus Kombiniz, T87RFC2090 termostat modelimiz ile uyumludur deniyor ancak bu modelin hangisi oldugunu bulamadım T87RFC2090 modeli hangisidir bilginiz varmı acaba,
    (http://getconnected.honeywell.com/tr/sites/getconnected.honeywell.com.tr/files/Get_Connected_Kombi%20Uyumluluk%20Tablosu_051015.pdf) burdaki veriye göre. birde buradaki veriye göre (http://www.honeywell.com.tr/home/programli-kablosuz-dijital-oda-termostati_k1_373.html ) Kombiniz, termostat modellerimiz ile uyumludur ancak Opentherm özellikli kombinizden daha verimli şekilde yararlanmak için Y87RF2082 ürünümüzü tercih etmenizi öneririz. gibi bir ibare var. Y87RF2082 VE T87RFC2090 MODELLERİ HANGİLERİ ACABA OKADAR ARASTIRDIM BULAMADIM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.