Şimdi Ara

ODA TERMOSTATI SEÇİMİ (233. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.680
Cevap
154
Favori
359.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilcc

    Çok kısa süredir kombi ile ısınıyorum, gördüğüm, kombi ortamı ilk ısıtmaya başladığında (gece den gündüz ısısına geçişte) çok tüketiyor ama ortam istenen sıcaklığa ulaştığında çok az devreye giriyor. Şuan uyku saatinde 21. 5 diğer zamanlarda 23 derecede çalışıyor. Acaba sabit 23 te mi tutsam yoksa derece aralığını daha da mı kissam tasarruflu olur. Bu arada ev 110 m2 şuan tüketim 8-9m3 kombi 24 saat açık.


    Ekleme :uyku saatinde 21.5 ayarlanan kombi saat 9 da 23 e geçen termostat ile sabah saat 8 den akşam 16 ya kadar 4 birim harcamış aynı gün akşam saat 16 dan 20 ye kadar 23 te sabit tutmak için 1 m3 harcamış.
    Bu tamamen sizin evin yalıtımı, izalasyonu, ısı kayıp kaçak durumu, vb. diğer pekçok kriter ile sizin Konfor Isı anlayışınıza göre değişir.

    Benim için 21C Konfor ısısı iken bir başkası için 23C olabiliyor.
    Benim ev 20C'den 21C'ye 30dk. ulaşırkan başkasınınki 60dk.'da ulaşabilir.
    Benim ev 21C'de ısıyı 60dk. koruyabilmekte iken başkasınınki 30dk.'da 1C değer kaybedebilir.
    Bazıları evinin en kısa sürede ısınmasını istediğinden kombisini 70C-75C'de kullanmakta iken bazılarıda 50C-55C yakmayı tercih edebilir.
    Bazıları ortam ısısı 0,1C değişse bile hissedebilirken, bazıları da 1C değiştiğinde ısı değişimini algılayabilir.

    Dolayısı ile sizin evin ısı izalasyonu, kayıp kaçak oranı, vb. diğer pek çok kriterleri biz bilemeyeceğimize göre, sizin deneme yaparak, doğal gaz saatinden tüketimleri kontrol ederek, nasıl en fazla tasarruf edebileceğinizi ancak yine siz bilebilirsiniz.

    Ben buradan afaki XX derecede tutmalısın desem, sizin evin ısı izalasyonu, kayıp kaçak oranı, vb. diğer pek çok kriterleri bilmediğimden belkide sizin daha fazla doğalgaz tüketmenize neden olabilirim.

    Şunu da unutmamalısınız ki dış hava ısısı da doğalgaz tüketiminizi etkileyen etkenler arasında.
    Dün kombinizi 40C'de yakarak 23C konfor ısısına rahat ulaşmışken bugün konfor ısınıza ulaşmak için kombinizi 70C'de yakmak zorunda kalabilirsiniz.

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 20 Aralık 2018; 8:21:17 >




  • Sabit tutmak yada uyku saati ile gündüz arası ısı farkını 1 derece yada daha altına düşürmek daha iyi olacak gibi dış ısı 10 - 11 derece şuan ve 23 derecede sabit tutmak için kombi 4.5 saatte 1 m3 harcadı. Saat 24 ten sabah 8 e kadar 21 e çektiğimde tüketim bu 8 saatte 0.25 m3 civarı oluyor. Ama sabah tekrar 23 e çıkarmak istediğimde sabah 8 den akşam 16 ya kadar 4 m3 gidiyor. Bu gün sabitte deneyelim bakalım. Teşekkürler ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilcc

    Sabit tutmak yada uyku saati ile gündüz arası ısı farkını 1 derece yada daha altına düşürmek daha iyi olacak gibi dış ısı 10 - 11 derece şuan ve 23 derecede sabit tutmak için kombi 4.5 saatte 1 m3 harcadı. Saat 24 ten sabah 8 e kadar 21 e çektiğimde tüketim bu 8 saatte 0.25 m3 civarı oluyor. Ama sabah tekrar 23 e çıkarmak istediğimde sabah 8 den akşam 16 ya kadar 4 m3 gidiyor. Bu gün sabitte deneyelim bakalım. Teşekkürler ederim
    Aslında, evinizin ve tesisatınızın, kombinin durumunu bilmiyorum ama tüketim değerleriniz o kadar da yüksek olmamakla birlikte elbette tasarruf etme imkanınız bulunuyor.

    Dediğinizde haklısınız, gece modu ile konfor ısı modu arasının 1C olması daha doğru olacak gibi... Şahsen ben gece modunu 20C, konfor ısımı da 21C olarak kullanmaktayım.
    Şunu da unutmamak lazım konfor modunda arttırdığınız her 1C, faturanıza ortalama %10'luk bir artış getirecektir.

    Ayrıca ben 11 yıldır DHS de kullanmaktayım ki bunun da tasarruf etmeme ve herşeyden önce konfor kalitemin artmasına katkısı olduğunu düşünmekteyim.




  • Cildiracagim. Oturdugum binada mantolama var, camlar çift cam pimapen, herhangi bir hava girişi yok pvclerin oradan ama termostatin bulunduğu odayı 0.5 derece artırmak için kombi 1 saat 55 derecede çalışıyor. Alt daire 2 hafta önce evi boşalttı, bu bu kadar etkiler mi yahu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sad clown

    Cildiracagim. Oturdugum binada mantolama var, camlar çift cam pimapen, herhangi bir hava girişi yok pvclerin oradan ama termostatin bulunduğu odayı 0.5 derece artırmak için kombi 1 saat 55 derecede çalışıyor. Alt daire 2 hafta önce evi boşalttı, bu bu kadar etkiler mi yahu?
    Tamam etkisi muhakkak olacaktır ama bu derece etkilememesi gerekiyor. Bizim evde nerede ise %100 yalıtımlı ama şu son 2 gündür istanbul özellikle bulunduğum bölge en yüksek hava sıcaklığı gündüz +4 gece -1 olduğundan 55C-58C arası yanıyor, yeterli olmakla birlikte daha önce 30dk. 0,5C ısınan oda şimdi 60dk. ancak 0,5C ısınabiliyor. Bence dış hava da büyük etken. Ben OT üzerinden Dış Hava Eğim ayarını yükselterek, 65C-75C aralığında yanmasını sağlayacağım. Ama tüketim nasıl olur bilemem.

    Yanlış hatırlamıyorsam Natetmo vardı sizde. Bende Dış Hava Eğimi 0,3 iken ve dışarısı +4 iken kombiyi 55C-58C aralığında yakıyor. Dış Hava Eğimi 0,5 yaptım bakalım kaçta yakacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 20 Aralık 2018; 13:1:42 >




  • aynı durumu ben yaşadım. Geçen haftalarda Edirne de gündüzleri 10 derecelerde geceleri de 4 derecelerde dolaşıyordu. Kombi de 55 teydi 50 ye indirmiştim.Şimdi ise kar yağdı gündüzleri 2 derece geceleri ise eksiye düşüyor.Geceleri 55 ile ısıtamaz oldum salonu.65 e aldım bir nebze iyi oldu ancak tüketim günlük 8 m3 lere dayandı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sergen_baba

    Vitodens 50-W 24kw Tam Yoğuşmalı kombi satın aldım.

    on/off termostatların kombinin ekran kartında donmaya sebep olduğu söyleniyor.Bu yüzden var olan Cosayı kullanmaktan imtina ediyorum.

    Hangi marka model oda termostatı tercih edersiniz ( Kablosuz)
    UP
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sergen_baba

    UP

    Alıntıları Göster
    OT tamamen bütçe meselesi, 200TL-'lik de alabilirsiniz, 1,200TL-'lik de.

    Hangi marka ve model alacaksanız alın, 11 yılda 4 OT değiştiren bir kullanıcı olarak herşeyden önce kalibrasyon ve ısı algılama ayarı yapabileceğiniz modülasyonlu bir OT tercih etmenizi öneririm.
    Hatta ve hatta imkanınız var ise ve kombiniz destekliyor ise, ısı konforu ve tasarruf için DHS (Dış Hava Sensörü)de taktırmanızı tavsiye ederim.

    Teşekkürler,




  • Merhaba,

    Buderus GB0062 model kombiye uyumlu oda termostatı arıyorum. Buderus'un kendi ürünü olan iki model dikkatimi çekti. TC100 ve RC200RF. Amacım belirli saat aralıklarında sıcaklığı farklı olarak programlayabilmek veya telefon uygulaması üzerinden sıcaklığı anlık kontrol edebilmek.

    Yakıt tasarrufu açısından hangisini almak daha mantıklı olur?

    Kombiyi satın aldığım yer TC100 için 1.200 TL, RC200RF için 1.300 TL fiyat çıkardı. İnternetteki fiyatların 1.000 TL civarında olduğunu söylediğimde garantisi yoktur v.b. birşeyler söyledi. Buderusun kendi ürünleri dışında kullanabileceğim kullanmakta olduğum kombiye uyumlu önerebileceğiniz başka bir oda termostatı var mı?

    Bu arada yaşadığım yer Antalya. Ev 200 metrekare ters dubleks.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende honeywell cmt727, siemens rev24 rf veya netatmo dusunuyorum fakat onlarda isi algilama ayari var mi bilginiz var mi?

    Su an hangi OT kullaniyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • katakuli K kullanıcısına yanıt
    Hocam düşünme Oda termostadına o paralar çok, san-tek al geç, 0.1 derecve hassasiyet, öğrenme modu, program vs her şey var
  • sad clown S kullanıcısına yanıt
    Petekleriniz yetersiz olabilir.benimde altkatim bos.bi kadar sure cok uzun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    aynı durumu ben yaşadım. Geçen haftalarda Edirne de gündüzleri 10 derecelerde geceleri de 4 derecelerde dolaşıyordu. Kombi de 55 teydi 50 ye indirmiştim.Şimdi ise kar yağdı gündüzleri 2 derece geceleri ise eksiye düşüyor.Geceleri 55 ile ısıtamaz oldum salonu.65 e aldım bir nebze iyi oldu ancak tüketim günlük 8 m3 lere dayandı.
    Seneye petekleri uzat hem tüketimin düşsün, hem de kombi ayarıyla uğraşma.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    ilk işim bu olacak hocam geçen sene yapmak vardı nasılsa zam gelmez dedik almadık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Nasip.
  • Yorumunuz icin tesekkur ederim.

    Ama benim sorunumu daha iyi okuyarak cevap vermis olsaydınız daha da memnun olurdum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goxelgokcell G kullanıcısına yanıt
    Isı hassasiyet ayarından bahsediyorsanız honeywellde yok netatmoda var rev24 bilgim yok.
    Eger 3ü nü aynı ortama koy hangisi daha önce doğru sıcaklığı gösterir seklinde algılama hızından bahsediyorsan netatmo(özellikle arka kapak yokken)iyi,rev24(bilgim yok),honeywell çok yavaş ama bunların dışında algılama hızı en iyi olan SANTEK
    Kalibrasyon netatmo da var honeywell727 var, rev24 bilgim yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myctapha -- 21 Aralık 2018; 10:18:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goxelgokcell

    Bende honeywell cmt727, siemens rev24 rf veya netatmo dusunuyorum fakat onlarda isi algilama ayari var mi bilginiz var mi?

    Su an hangi OT kullaniyorsunuz?
    Honeywell ve Siemens hakkında bir bilgim yok. Ben Natetmo veri tabanlı Demirdöküm MiGo kullanıyorum ki Vaillant da Natetmo veri tabanlı e-relax üretmektedir. Natetmo, Migo ve e-relax'da hem ısı algılama hem de kalibrasyon ayarları bulunmakla beraber DHS'de bulunmaktadır. Dış Hava ısı bilgisini internet üzerinden almaktalar ve gayet başarılı çalışmaktadır. Ayrıca Natetmo, Migo ve e-relax ürünlerini cep/tablet ve bilgisayar üzerinden de bağlanarak kullanma imkanınız bulunuyor. Ancak Natetmo kombiniz ile uyumlu olabilir ama MiGo ve e-relax için bir şey diyemeyeceğim.
  • myctapha kullanıcısına yanıt
    Netatmo arka kapak gerçekten hassasiyeti çok ağırlaştırıyor. Bir süre masanın üzerine koydum yanına bir başka oda termostatı ile her seferinde geriden geldi. Duvara astiktan sonra ki hassasiyetinden memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sergen_baba

    Vitodens 50-W 24kw Tam Yoğuşmalı kombi satın aldım.

    on/off termostatların kombinin ekran kartında donmaya sebep olduğu söyleniyor.Bu yüzden var olan Cosayı kullanmaktan imtina ediyorum.

    Hangi marka model oda termostatı tercih edersiniz ( Kablosuz)
    "Hangi marka model oda termostatı tercih edersiniz ( Kablosuz)" diye sormuşsunuz ve ben de elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalıştım.

    Yaşadığınız sorun bahsettiğiniz "on/off termostatların kombinin ekran kartında donmaya sebep olduğu söyleniyor." ise, bu cümleyi soru eki ile bitirmeniz gerekiyordu ki cevap bulun. Yoksa daha çok "UP" larsınız.

    Ben sizi memnun edemedim kusura bakmayın ve bu konuda sizin ile polemiğe giremem.

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 21 Aralık 2018; 9:43:43 >
  • 
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.