Şimdi Ara

ODA TERMOSTATI SEÇİMİ (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.680
Cevap
153
Favori
359.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

    Merhabalar 18 metre peteğimin 3x1,5 u yani 4,5 metresi salonda yanlız ben 1 ini yakıyorum diğerlerini misafir geldiğinde açıyorum. Yani siz devamlı yanan 15 metre hesap edin.
    Evi 2. El aldım dublex değil tek daire güney ve küzeyi bitişik nizam yani kapalı evim batıdan doğuya uzunlukta yani batı ve doğu cephesi kısa güney ve küzey cephesi daha uzun fakat dediğim gibi küzey ve güneyde bitişik nizam binalar olduğu için kapalı dış cephede 5.cm yalıtım var fakat ben içerden dış duvarlara gelen kısımlara 3cm yalıtım yaptırdım. Yalıtımın üstünede komple alçıpan( alçıpanı herkeze tavsiye ederim) yaptırdım. Eski laminatları söktürdüm tesisatçıma(konusunda çok uzman diyebilirim) sıfırdan mobil sistem döşettim mobil sistemi komple ısıcamla kapladım üzerine beton attırdım.sonra yeni laminatları döşetmeden altına 2 cm ısı yalıtım serdirdim. Pencerelerimin tümü elden geçirttim tümünün contalarını kalınlarıyla mavi conta ile değiştirdim hava alacak yer kalmadı neredeyse.çelik kapımı 3 contalı yeni çelik kapı ile değiştirdim. Kombim termoteknik termostel 28 kw yoğuşmalı kombi kombim tam 10 yıllık ama taş gibi kaliteli dediğiniz kombilere 10 basar. Sirkilasyon pompası konsunda bilgim yok teknik konulardan anlamam. Peteklerimin markası da termoteknik termostatik vana kullanmıyorum.
    Santekte ayarlarım
    09-18 arası 22
    18-21 arası 22,5
    21-24 arası 23
    01-06 arası 22
    06-09 arası 23
    Dereceye ayarlı

    Termostad çocuk odasında takılı, yatak odası ve çocuk odasında istediğimiz sıcaklığı ortalama 22 dereceyi yakalıyoruz. Günümüzün çoğu mutfakta geçiyor mutfağım 60 m2 hem mutfak hem oturma odası olarak gündelik kullanıyorum. Yatak ve çocuk odasından 1 derece düşük 21 derece ortalama. Solanum soğuk 1 petek yandığından 16-17 olabilir devamlı kapısı kapalı. Oturma odamda da 2 petek var 2 ve 1,5 metrelik 2 metreliği biraz kısıyorum. Dediğim gibi günümüzün çoğu mutfakta geçiyor.

    Gelelim faturaya aralık ayı faturam 234 tl geldi. Ocak ayı büğün yarın gelir. Santek olmassa 300 tl den aşağı gelmezdi generalle devam etsem






    MaaşALLAH demekten başka bir şey diyemeyeceğim.

    Forumda örnek olması gereken bir tesisat ve sonuçları ile birlikte kullanım başarısı.

    Çeyrek dönümden daha büyük bir ev için gerçekten sözün bittiği yerdeyim.

    ALLAH daha nice nice yıllarda sağlık, mutluluk, huzur ve sorunsuz yaşatmak nasip etsin kardeş.




  • Alçı plaka yaptırdım yani alçıpan iç cephelere 3 cm xps yalıtım yaptırdım.3 cm xps iç cepheden montaladıktan sonra üzerine yalıtım sıvası çektiler üzerinede alçıpan yapıştırdılar. Bu aklıda yalıtımı yapan usta verdi normalde anlaştığım firma xps üzerine alcı sıva yapacaktı sadece usta kendi evime yaptm çok menunum dedi alçıpan yapıştıralım üzerine alçı sıva çekelim dedi bende yaptırdım. Dediğim gibi evi tadilat yaptırdım eski laminatları söktürüp attım ben. 2 cm xps yalıtım serildikten sonra yeni laminant yaptırdım. Biraz sertini yaptırdım şimdilik göçme olmadı bana da demişlerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 28 Ocak 2018; 23:18:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim allahım daha iyilerini sİze nasip etsin fakat bildiğiniz gibi aralık ayı fazla soğuk değildi bu ayki fatura gelince belli olacak. Evimin ısınması daki etken evim dikdörtgen şeklinde kısa kenarlarını doğu batı oluşturuyor uzun kenarlarını küzey güney oluşturuyor ve kapalı bunun etkiside yüksek bence ayrıca küzey kapalı tarafa merdiven boşluğu tuvalet banya salonun bir kısmı ve yatak odasının bir kısmı geliyor. Güney kapalı kısma oturma odası ve mutfağım var. Cocuk odası yatak odası ile mutfak arasında ve doğu cephede. Yani hava alacak yer yok pencerelerimde bakımlı bununa etkiside yüksek.

    Bu arada bizim burda dönüm 2500 m2 😄

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oda termostatı olarak modulasyonlu mu yoksa programlanabilir on of termostatmi daha iyidir bir de tecrübeli bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak bu oda termostatinin modulasyonlu olması diğerine göre ne gibi bir avantajı var tuketimi cok etkilermi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tkpn

    Oda termostatı olarak modulasyonlu mu yoksa programlanabilir on of termostatmi daha iyidir bir de tecrübeli bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak bu oda termostatinin modulasyonlu olması diğerine göre ne gibi bir avantajı var tuketimi cok etkilermi.

    Aslında esas olan Kombinin Modülasyonlu olmasıdır.
    Kombinizde modülasyon özelliği bulunmuyor ise, OT modülasyonlu olması hiç bir şey ifade etmeyecektir.

    Yok Kombiniz zaten modülasyolu ama siz programlanabilen Aç/Kapa ile Modülasyonlu arasında kaldıysanız bu konuda çok farklı görüşler var inanın ben de merakla verilecek cavapları izleyeceğim.

    Sizlere ön bilgi vermek amacı ile bir paylaşımda bulunmak isterim.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kombilerde Modülasyon ve Oda Termostatı kullanımı
    Kombilerde modülasyon kısaca ; kombi üzerinden ayarlamış olduğumuz radyatör devresi suyu sıcaklığına bağlı olarak, kombinin alev boyunu ayarlaması olarak özetlenebilir. Böylelikle yakıttan tasarruf edilerek aynı zamanda kombi ömrünün uzatılması hedeflenmektedir.

    Kombilerde modülasyonun nasıl olduğunu daha detaylı bir şekilde açıklamaya çalışalım;

    Oda Termostatı kullanılmayan bir kombide; istenilen ortam sıcaklığını elde etmek için önce kombi termostatı üzerinden radyatörlere göndereceğimiz su sıcaklığını ayarlamanız gerekir. Radyatör devresi su sıcaklığını 50°C ye ayarladığımızı varsayalım. Kombiniz çalıştığında pompanız devreye girecek, radyatör devresinden gelen dönüş suyunun sıcaklığı (örneğin 30°C) ile ayarlanmış olan sıcaklık değeri (50°C) arasındaki fark fazla olduğundan alev boyunu arttıracaktır. Kombi çalışmaya devam edip su sıcaklığı yükseldikçe buna bağlı olarak alev boyunu küçültecek ve ayar değerimiz olan 50°C ye yaklaştığında alev boyunu minimuma indirecek ve 50°C ye ulaştığında kapanacaktır. Bu sırada sirkülasyon pompası çalışmaya devam ederek radyatörlerde suyu döndürme işlemini sürdürecek ve radyatörlerden ortama sıcaklığını bırakıp dönen suyun sıcaklığı düştüğünden ayar değerimiz olan 50°C ye getirmek üzere kombi yeniden devreye girecektir.

    Oda Termostatı ile birlikte kullanılan bir kombide; istenilen ortam sıcaklığını elde etmek için Oda Termostatı üzerinden istenilen sıcaklık değerini 23°C ye ayarlayalım. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus; istenilen ortam sıcaklığı için su sıcaklığını değil, oda termostatı üzerinden hava sıcaklığını ayarlayıp kontrol ediyoruz. Peki bu durumda kombi su sıcaklığını kaç dereceye ayarlayacağız? Bu durumda da kombi termostatı üzerinden su sıcaklığını yine 50°C ye ayarlamanız yeterli olacaktır. Kombiniz çalıştığında pompanız devreye girecek, radyatör devresinden gelen dönüş suyunun sıcaklığı (örneğin 30°C) ile ayarlanmış olan sıcaklık değeri (50°C) arasındaki fark fazla olduğundan alev boyunu arttıracaktır. Kombi çalışmaya devam edip su sıcaklığı yükseldikçe buna bağlı olarak alev boyunu küçültecek ve ayar değerimiz olan 50°C ye yaklaştığında alev boyunu minimuma indirecek ve bu sırada ortam sıcaklığı istenilen değere geldiyse kombi kapanacak, gelmediyse minumum alev boyunda çalışmaya devam edecektir. Oda termostatı 0,5°C sıcaklık hassasiyetli ise ortam sıcaklığı 23,5°C ye geldiğinde kombi kapanır, 22,5°C ye geldiğinde tekrar çalışır.

    Yukarıdaki açıklamaya çalıştığımız her iki durumdan da açıkça görüldüğü gibi; on/off oda termostatlarının kombileri modülasyonsuz çalıştırıyormuş gibi gösterilmeye çalışılması kesinlikle doğru değildir. Kullanılacak bir on/off oda termostatıyla da kombiler modülasyon işlemini yapmaya devam ederler ve bunun oda termostatıyla bir ilgisi yoktur.

    Osman Kurucuk - Makina Mühendisi

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 31 Ocak 2018; 19:51:12 >




  • Aslında yıllardan beri forumları karıştırdıkca kafam daha da karışıyor. Biri çıkıp da açık net bir şekilde Modülasyonsuz OT ile Modülasyonlu OT arasındaki farkı açıklayamamış. Arada fark yok ise niye satış yapılırken, özellikle "MODÜLASYONLU" diye reklam yapılıyor ve arada %50'ye yakın bir fiyat farkı bulunuyor.

    Basit bir Satış Politikası olamaz bence.

    Vaillant/Buderus/Viessmann gibi dünya devi firmaların böylesine basit ve ucuz bir satış politikası uygulayacağını düşünmüyorum. Sonuçta sadece ve sadece marka değeri milyar $ firmalar böylesine ucuz bir satış politikası izleyemez.

    Bence her iki OT çalışma prensibi aralarında ciddi farklılık bulunuyor.

    Ben şu sorularımın cevabını arıyorum;

    Modülasyon özellikli kombide modülasyonsuz OT kullanırsam çalışma mantığı nasıl olur?
    Modülasyon özellikli kombide modülasyonlu OT kullanırsam çalışma mantığı nasıl olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 31 Ocak 2018; 20:16:15 >




  • Bu da farklı bir bakış açısı...

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Oda termostatları genelde on/off olarak kuru kontak dediğimiz sistem ile çalışan cihazlardır. Odanızı 240C ‘ye ayarladığımızı düşünelim. Oda termostatının bulunduğu ortamda istenilen sıcaklığa gelindiğinde termostat kombiye “Kapat” komutu gönderir. Sıcaklık aşağı düştüğünde ise tam tersi şekilde kombiye “Aç” komutu gönderir. Bu şekilde çalışan oda termostatlarına “Kuru Kontak” Oda Termostatı denir.

    Modülasyonlu Oda Termostatları ise ortam sıcaklığı istediğiniz sıcaklığa eriştiğinde kombiye “Kapat” komutu gönderir. “Aç” komutu gönderirken istenilen sıcaklık ile ortam sıcaklığı arasındaki farka bakar ve fark fazla ise kombiyi “Full Alev Modülasyonunda” , aradaki fark az ise “Minimum Alev Modülasyonunda” çalıştırır. Tabi bunu yapabilmesi için kombinizin “Alev Modülasyonlu” kombi olması gerekmektedir. Aksi takdirde Modülasyonlu oda termostatı kullanmanızın bir anlamı kalmaz.

    Kuru Kontak oda termostatlar Alev Modülasyonlu kombiler ile çalışabilmektedir. Fakat yukarıda bahsettiğimiz gibi kombiye sadece Aç/Kapa komutu gönderir.

    Bazı üreticiler kendi markaları haricindeki oda termostatlarının kombinizi garanti kapsamı dışına çıkaracağını söyler ve kendi ürünlerini satmak isterler. Kendi ürünler piyasadaki emsal ürünlere göre ortalama 2-3 kat daha pahalı olmakla beraber, bu konuda seçim size kalmaktadır.

    Fakat Türk Ticaret Kanunu 54. maddesinde yer alan;
    "Haksız rekabete ilişkin bu Kısım hükümlerinin amacı, bütün katılanların menfaatine, dürüst ve bozulmamış rekabetin sağlanmasıdır. Rakipler arasında veya tedarik edenlerle müşteriler arasındaki ilişkileri etkileyen aldatıcı veya dürüstlük kuralına diğer şekillerdeki aykırı davranışlar ile ticari uygulamalar haksız ve hukuka aykırıdır."

    maddeye dayanarak yetkili servisi ve üretici firmayı uyarabilirsiniz.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    KAYNAK :http://intekticaret.blogspot.com.tr/2014/02/9-alev-modulasyonu-hakknda-genel.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 31 Ocak 2018; 20:25:29 >




  • Aslında her iki termostat ile ortam ısısı nı belirleyip ve ayarlanan kombi kazan sıcaklığı ile ayarlanan ortam ısısı elde edilmeye çalışılıyor ben buraya kadar tamam anladım ama işte işin bana göre can alıcı noktası sizinde söylediğiniz gibi modülasyon lu kombi ele beraber yine modülasyon lu termostat nasıl bir çalışma işletimi var bu biraz muamma sonucta on of termostat ile de ortam ısısı na göre çalıştığı için 23 dereceye ulasana kadar ayarlanan kazan sıcaklığı nı geçmeyecek şekilde ortam ısısını ayarlıyor ama bu modulasyonlu ot ise tam olarak nasıl çalışıyor kimsenin zannedersem net bir bilgisi yok benimde öğrenmek istediğim nokta ise bu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tkpn T kullanıcısına yanıt
    Modülasyonlu kombi ile Modülasyonlu OT bir kullanıldığında kombi oda ısısına bakıyor 21C. eğer siz hedef ısı olarak 24C. yaptıysanız kombi en yüksek alev modunda çalışıyor. Oda ısısı 21C'den 24C'ye yaklaştıkca alev gücünü azaltarak çalışmaya devam ediyor ve 24C. ulaştığında ise kombiyi kapatıyor. Bende Nitromix-P28+MiGo bu prosedüre göre çalışıyor.

    Ancak başka bir grup ise eğer kombi modülasyonlu ise OT, Aç/Kapa olsa dahi aynı modülasyonlu gibi çalıştığını öne sürmekteler.

    İşte ben burada ikilemde kalıyorum. Ama forumları okuduğumda yanlız olmadığımı görüyorum çünkü bu konuda net olmayan her kafadan farklı ses çıkan bir durum söz konusu.

    MiGo, Dış Hava Duyargasına da sahip olduğundan hangi dış hava ısısında kombinin kaç derece kazan su sıcaklığında çalışması gerektiğine de MiGo karar veriyor. Siz, PTT modunda yaşamınızı sürdürüyorsunuz. Ama forumu karıştıracak olursanız Dış Hava Duyargasının bile zaruriyet ve gereksiz olduğunu savunan ciddi bir kitlenin olduğunu da göreceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 31 Ocak 2018; 21:47:27 >




  • Hocam kusura bakmayın tam anlayamadım ne demek siz PTT modunda yaşıyorsunuz ben uzun zamandır hem kombi hem ot araştırıyorum sadece kombide karar kılmak bile okadar cok zor olduki baymak duo tec buderus logomax gb062 eca scot Daikin premix ve warmhaus enerwaplus butun bu kombi marka ve modelleri hepsi modulasyonlu ot yi destekliyor fakat isin icine servis ve maddiyat girince yerli markalara yonelmeye karar verdim eca scot ve piyasada ki kağıt üzerinde en iyi kombi olan warmhaus enarwaplus fakat warmhaus servis yonunden daha yeni bir marka olduğu için zayıf en son eca scot kombide karar verdim yani bu kadar düşünüp araştırdıktan sonra en son is ot ye kaldı eca nın kendi ot leri var fakat kullanıcılar kullanım yönünden pek memnun deyiller emin olun butun forumları ve yorumları okuyorum en iyi referans kullanıcı yorumları dır ben boyle dusunuyorum gelelim modulasyonlu ot konusuna bir onceki yorum dada belirttiğim gibi farklı ve tam olarak nasıl çalıştığını bilen yok eyer on oof termostatla aynı işi yapıyorsa ozaman bu firmalarin tamamiyle ticari olarak ortaya atmış olduğu bir soylemdir son olarak bu foruma herkes tecrubesini veya tecrubeli arkadaslardan bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla kullanıyorlar benimde bundan farkli bir amacım yok ama kusura bakmayin belki siz baska bir anlamda soylediniz ama ben anlayamadim ne demek siz PTT modunda yasiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tkpn

    Hocam kusura bakmayın tam anlayamadım ne demek siz PTT modunda yaşıyorsunuz ben uzun zamandır hem kombi hem ot araştırıyorum sadece kombide karar kılmak bile okadar cok zor olduki baymak duo tec buderus logomax gb062 eca scot Daikin premix ve warmhaus enerwaplus butun bu kombi marka ve modelleri hepsi modulasyonlu ot yi destekliyor fakat isin icine servis ve maddiyat girince yerli markalara yonelmeye karar verdim eca scot ve piyasada ki kağıt üzerinde en iyi kombi olan warmhaus enarwaplus fakat warmhaus servis yonunden daha yeni bir marka olduğu için zayıf en son eca scot kombide karar verdim yani bu kadar düşünüp araştırdıktan sonra en son is ot ye kaldı eca nın kendi ot leri var fakat kullanıcılar kullanım yönünden pek memnun deyiller emin olun butun forumları ve yorumları okuyorum en iyi referans kullanıcı yorumları dır ben boyle dusunuyorum gelelim modulasyonlu ot konusuna bir onceki yorum dada belirttiğim gibi farklı ve tam olarak nasıl çalıştığını bilen yok eyer on oof termostatla aynı işi yapıyorsa ozaman bu firmalarin tamamiyle ticari olarak ortaya atmış olduğu bir soylemdir son olarak bu foruma herkes tecrubesini veya tecrubeli arkadaslardan bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla kullanıyorlar benimde bundan farkli bir amacım yok ama kusura bakmayin belki siz baska bir anlamda soylediniz ama ben anlayamadim ne demek siz PTT modunda yasiyorsunuz.

    :) :) :)

    Yok kardeş niye kusuruna bakayım ki, dikkat ederseniz ben PTT modunu Dış Hava Duyarga'dan bahsettiğim anda kullandım.

    Cümlem aynen "MiGo, Dış Hava Duyargasına da sahip olduğundan hangi dış hava ısısında kombinin kaç derece kazan su sıcaklığında çalışması gerektiğine de MiGo karar veriyor. Siz, PTT modunda yaşamınızı sürdürüyorsunuz. Ama forumu karıştıracak olursanız Dış Hava Duyargasının bile zaruriyet ve gereksiz olduğunu savunan ciddi bir kitlenin olduğunu da göreceksiniz"

    Yani MiGo Dış Hava Duyargasına sahip olduğundan hangi hava sıcaklığında kombiyi kaç derecede yakılması gerektiğini bilip hesap ettiğinden siz, ikide bir, zırt, pırt, gerekli, gereksiz, işinizi gücünüzü bırakıp, yarıda kesip, kombinin yanına gidip (Belki o soğukta, o yağmurda balkona çıkıp) bugün kombiyi 55C de yakayım, yok olmadı 60C ye çıkartayım, bu da olmadı sıcak oldu 50C indireyim diye konforunuzdan olacaksınız.

    Tüm bu işlemleri Dış Hava Duyargalı OT, sizin adınıza yaptığı için siz Pijama Terlik Televizyon Modunda konforunuzdan taviz vermeden yaşamınızı sürdüreceksiniz.

    Bütün olay bu kardeş... :) :) :)

    Tüm bu ayrıntılara karşın 10 yıldır da gerek modülasyonsuz, gerek ise modülasyonlu kombilerimde sürekli DHD kullandığım için özellikle ve özellikle hem ısı konforun için hem yaşam konforun için (PTT :)) tercih edeceğin OT'da DHD özelliği olması veya olmasa bile kullandığın ECA SCOT kombiye extradan DHD Sensör takabileceğini hatırlatmak isterim.
    http://www.eca.com.tr/isitma-sogutma/kombiler/oda-kontrol-aksesuarlari/dis-hava-sensoru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 1 Şubat 2018; 17:2:53 >




  • tkpn T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;
    Bosch Condens 2500 W kombi ve CR 10 OT kullanıyorum, malum ikisi de modülasyonlu.
    Gözlemlerimi sadece fikir vermesi açısından paylaşacağım:
    OT'nin ölçtüğü sıcaklık 21C istenilen sıcaklıkta 23C diyelim, ilk başta OT kombiyi yakıyor, belirli bir süre sonra(değişken oluyor çünkü) alevi kapatıyor yalnız pompa çalışmaya devam ediyor Bu şekilde sistematik olarak devam ederek istenilen 23C'ye ulaşıyor ondan sonra da sıcaklık düşmesin diye aynı mantıkla çalışmaya devam ediyor.
    Buradan vardığım sonuç; modülasyonlu OT bir kez yandığında istenilen sıcaklığa kadar(düşük alev boyunda çalışsa bile) devamlı yanıp, referans sıcaklığa ulaşınca alevi kapatmıyor.
    İstenilen sıcaklığa ulaşana kadar, ara sıra yanıyor, alevi kapatıp pompalamaya devam ediyor bu işlemleri tekrar ederek referansa ulaşınca bu kez daha aralıklı ve kısa bir şekilde yakarak, ortam ısısını korumaya çalışıyor.
    Saygılar...




  • Baba01033 B kullanıcısına yanıt
    Peki bu şekilde fazla yakıt tüketimi olmuyormu ve hazır denk gelmişken kombi arastirma esnasinda bosch kombiyi de cok arastırmıştım ama her kafadan farklı bir ses çıkıyor insanlar sanki bu cihazları evlerini ısıtmak için değilde oyuncak bir objeymis gibi cok mantıksız yorumlar var kimisi servisi ilgilendiren menulere girip sanki anliyormus gibi kombi parametre ayarlarini ve farkli ayarlari kurcalama eyilimindeler neyse fazla uzatmayayim sormak istedigim tam benim istedigim kombinasyonu kullanan birisini bulmusken hazır eviniz kac metrekare kac metre petek var eviniz yapışık nızammı yoksa dort tarafı acıkmı ve aylık ne kadar fatura geliyor ben daha henuz kombimi deyistiremedim eca scot icin bir kac yerden fiyat aldim 2800 ile 2900 civarı fiyat fazla oynamıyor şunda ki kombim Demirdöküm nepto ot yok aylık fatura abartısız 500 ile 550 arası ve bu faturayı kombiyi 45 derecede yakmama rağmen evde ısı yalıtımı var 5 yıllık bina ev 85 metrekare iki cephesi açık 5 metre petek artı havlupan ev arakat .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ayki faturam.


    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Köydeki evimize montajını yaptırdığım katı yakıtlı kalorifer kazanına özmak 1903 marka düz bir oda termostatı aldım, fakat com ve no uçlarını doğru takmış olmama rağmen kazanı ters sıcaklık ile yönlendiriyor.

    Şöyle ki: misal oda sıcaklığı 20 derece iken istenilen sıcaklığı 21 veya üstünde bir değer istediğimizde ürün kazanı durduruyor,

    Ama örneğin oda sıcaklığı 20 derece iken istenilen sıcaklığı 19 veya daha altında bir rakam girdiğimizde ise tam tersi oluyor yani kazan çalışmaya başlayıp evin içini hamam gibi ısıtıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaranınKarası

    Merhaba arkadaşlar,

    Köydeki evimize montajını yaptırdığım katı yakıtlı kalorifer kazanına özmak 1903 marka düz bir oda termostatı aldım, fakat com ve no uçlarını doğru takmış olmama rağmen kazanı ters sıcaklık ile yönlendiriyor.

    Şöyle ki: misal oda sıcaklığı 20 derece iken istenilen sıcaklığı 21 veya üstünde bir değer istediğimizde ürün kazanı durduruyor,

    Ama örneğin oda sıcaklığı 20 derece iken istenilen sıcaklığı 19 veya daha altında bir rakam girdiğimizde ise tam tersi oluyor yani kazan çalışmaya başlayıp evin içini hamam gibi ısıtıyor.



    Ters çalışıyor.
    Benim Termodinamık kombimde böyle.

    Normalde termostat röleyi açınca kazan çalışır, röleyi kapatınca kombi durur.
    Sizde bu durum tam tersi. Röleyi açınca kazan duruyor, röleyi kapatınca kombi çalışıyor.
    Termostatın başka ucu varsa oraya takın.

    Bendeki Honeywell CMT727'de A B C diye 3 giriş vardı. A ve B'ye taktığımda dediğiniz gibi çalışıyordu. A ve C'ye taktığımda normale döndü.
    Daha sonra COSA aldım sadece iki giriş vardı alıcıda. Sizinki gibi çalışıyordu, Cosa'ya geri gönderdim bana ters çalışan alıcı gönderdiler sorun düzeldi.

    Normalde termostat uçları köprülü haldeyken normal çalışır, köprüyü çıkarınca durur. Termostat buradaki röle görevini görüyor.
    Ama sizdeki kazan ve bendeki kombi köprülü haldeyken duruyor, köprüyü sökünce çalışıyor.

    Umarım anlatabilmişimdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tkpn

    Peki bu şekilde fazla yakıt tüketimi olmuyormu ve hazır denk gelmişken kombi arastirma esnasinda bosch kombiyi de cok arastırmıştım ama her kafadan farklı bir ses çıkıyor insanlar sanki bu cihazları evlerini ısıtmak için değilde oyuncak bir objeymis gibi cok mantıksız yorumlar var kimisi servisi ilgilendiren menulere girip sanki anliyormus gibi kombi parametre ayarlarini ve farkli ayarlari kurcalama eyilimindeler neyse fazla uzatmayayim sormak istedigim tam benim istedigim kombinasyonu kullanan birisini bulmusken hazır eviniz kac metrekare kac metre petek var eviniz yapışık nızammı yoksa dort tarafı acıkmı ve aylık ne kadar fatura geliyor ben daha henuz kombimi deyistiremedim eca scot icin bir kac yerden fiyat aldim 2800 ile 2900 civarı fiyat fazla oynamıyor şunda ki kombim Demirdöküm nepto ot yok aylık fatura abartısız 500 ile 550 arası ve bu faturayı kombiyi 45 derecede yakmama rağmen evde ısı yalıtımı var 5 yıllık bina ev 85 metrekare iki cephesi açık 5 metre petek artı havlupan ev arakat .

    Merhaba kardeş, bu ölçüde bir konut için ödediğiniz yakıt bedeli hakikaten çok fazla. Tabi konutun ve tesisatın detay özellikleri, sizin konfor ısı beklentiniz nedir bilemeyeceğim ama size yine tecrübelerimi paylaşmak isterim ama size kısmen katılıyorum ancak Servis Menüleri ile ilgili düşüncenize de katılamayacağımı aşağıda açıklayarak bildireceğim.

    Ben burada (Geçen 10 yıl içerisinde yazdıklarımı görebilirsiniz) asla ve asla hiç bir arkadaşa (Beni bilen ve özelden yardımcı olduklarım gayet iyi bilir) şu markanın bu modeli iyidir onu alın, bu markanın busu iyidir onu alın diye bir öneride bulunmamışımdır ve bulunamam da, bulunanlara da şaşıyorum zaten. Dua almak varken Beddua almak istemem. Sadece ve sadece 10 yıl içerisinde kullandığım ve tesisatıma uyguladığım işlemleri, tecrübelerimi paylaşırım.

    Bugün bu formu karıştıracak olursanız Demirdöküm Kalisto Kombi hakkında onlarca kesin, belki 100 yorumdan fazla Demirdöküm Kalisto Kombiyi kötüleyen yorumlar okuyacaksınız. Doğru belki benzer kötü yorumları Demirdöküm Nitromix Kombi için bile yazılmış olabilirler, ama ben Demirdöküm Kalisto Kombime, 10 yıl içerisinde toplam 15 servis çağrısı açarak kullandım. (KAYNAK: Demirdöküm) Bu 15 çağrının 10 tanesi yıllık normal senelik bakım ve temizlik için açılmış olan çağrıdır. Şimdi ben burada Demirdöküm Kalisto Kombi iyidir diye bir yorum yapamayacak mıyım?

    Yine savunduğum bir konu da "Kötü Kombi diye bir şey yoktur, Kombisine bakmayan kötü kullanıcı vardır"

    Çünkü insanlar kombilerine maalesef ve maalesef arabalarına baktıkları gibi bakmamaktalar. Arabalarına kuş s.çsa işi gücü eşi, çoluğu çocuğu bırakıp kova, sünger ve bez ile ya temizler ya da oto kuaföre götürür ama kombileri "Eeeyy Sahip bana bir hal oluyor" diye böğürdüğünde, gider merdiven altı, mahalle arası kasaplıktan tesisatçılığa geçmiş kişilere kombiyi nasıl daha ucuza tamir ettiririz mantığı ile onarmaya kalkar. Sonra da gelir bu ve bunun gibi forumlarda o kombi iyi değildir, bu kombi berbattır diye bir kombi kullanmış olmasına karşın 10 marka kombi hakkında yorum yapar. (Özellikle gerçekten hakkını vererek, servis üstü performans ile kombi onaran ustalarımı tenzih ederim)

    Eski yazılarımı okuyabilirseniz yine göreceksiniz ki kombi önerisinde bulunduğum tüm arkadaşlarıma "Hangi Kombiyi alırsanız alın ekstra garanti yaptırabileceğiniz bir kombiyi tercih edin" demişimdir.

    İşte bu yüzden size de aynı tavsiyede bulunmak isterim.

    Gelelim size katılamadığım servis menü olayına,

    Yine forumda defalarca yazmışımdır, MEMNUNİYET tamamen GÖRECELİDİR, herkesin, konutu, lokasyonu, rakımı, izalasyonu, tesisat durumu, ısı konfor anlayışı ve beklentisi hatta ve hatta vücudunun ısı aldeğişim algılama hassasiyeti bile bu memnuniyeti etkileyen faktörlerden biridir ve dolayısı ile ihtiyaçları da ona göre farklıdır.

    Ben Demirdöküm Kalisto'dan sonra Demirdöküm Nitromix-P28 modeline geçiş yaptım. Daha önce kullandığım kombiler hedef ısıya ulaştığında duruyor, çalışmıyordu. Halbuki tesisatta daha soğumamış sıcak su bulunuyordu ve bir türlü bu suyu tesisatta dolaştıracak bir formül bulamadım, yetkili servisler bile haberdar değil.

    Demirdöküm Nitromix-P28'in gerçekten çok detaylı Servis Menüsü bulunuyor. (Forumda paylaşmıştım.) Menüyü incelediğimde kombi kapandıktan sonra devirdaim pompasını en fazla 60dk. daha çalıştırılabildiğini gördüm ve uyguladım. Sonuç inanılmaz, mükemmellikte.

    OT (MiGo) hangi dış hava sıcaklığında hangi hedef ısıda konutu kaç derece kazan su sıcaklığı ile kaç dakikata ısıtabileceğini önceden bilip hesap ettiği için, Kombi hedef ısısına yaklaştığında, hedef ısıya ulaşmadan kombiyi kapıyor ve ısıtılan su 60dk. daha tesisatta dolaştığından hiç yakıt tüketmeden hedeflenen konfor ısısına ulaşılmış oluyor.

    Geçen sezon, %90 YALITIMSIZ, özellikle Kış Bahçemi ısıtmak için 500m3 / 587TL- tüketim olmuşken, 2018 aynı dönem için 273m3 / 327TL- tüketimim olmuş.
    Tabi Konvansiyonel kombiden Yoğuşmalı kombiye geçmeminde çok büyük bir farkı olmuştur ancak burada çok ama çok büyük bir ayrıntıdan da bahsetmek isterim.

    Isıtmak istediğim alan %90 yalıtımsız olduğundan (10m2 alana 100m. yerden ısıtma döşeli)ben kombiyi sürekli 80C'de, hafta içi sabah 06:00-22:00 haftasonu 07:00-00:00 aralığında kullanmaktayım.

    Standart 50C-55C aralığında kullanmış olsam yakıt tüketimim %50 daha düşeceğinden eminim.


    Sonuçta tekrar söylemem gerekir ise Kötü Kombi Yoktur, Kombisine Kötü Bakan Kullanıcı Vardır ve Hangi Kombiyi alırsanız alın ekstra garanti yaptırabileceğiniz bir kombiyi tercih edin ki siz kombinize bakacaksınız ki o da sizi yarı yolda bırakmasın ve lütfen unutmayın Kombiler cep telefonu, TV, ve hatta arabalarımızdan uzun süre kullanacağımız, karşılığını sorunsuz görmemiz gereken cihazlardır.

    Umarım ne demek istediğimi sizleri kırmadan doğru bir şekilde anlatabilmişimdir.

    Teşekkürler,




  • Açıklayıcı cevap için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim, dediğiniz gibi nc noktasına bağlayınca sorun çözüldü.

    Bu forumu işte bu yüzden seviyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.