Şimdi Ara

OCZ Vertex 4 128 GB için YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Vatan'dan 270 liraya siparişi verdim az önce. DELL 5110 kullanıyorum. Okuduğum kadarıyla sata3 desteği var. Ama bilgisayar parçalarından neredeyse hiç anlamıyorum. Youtube videolarından ssd'yi hdd yerine nasıl takacağımı öğrendim ama onun dışında yapmam gereken ince ayarlar, bios ayarları, yazılım güncellemeleri hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Orijinalden alıntı: RaistlinXX

Vatan'dan 270 liraya siparişi verdim az önce. DELL 5110 kullanıyorum. Okuduğum kadarıyla sata3 desteği var. Ama bilgisayar parçalarından neredeyse hiç anlamıyorum. Youtube videolarından ssd'yi hdd yerine nasıl takacağımı öğrendim ama onun dışında yapmam gereken ince ayarlar, bios ayarları, yazılım güncellemeleri hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

vertex 4 ü laptopa takınca crystaldiskmark sonuçlarını paylaşırsanız memnun olurum. çünkü ben de sizin kullandığınız laptoptan ve vertex 4 almayı düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: RuSH86

quote:

Vatan'dan 270 liraya siparişi verdim az önce. DELL 5110 kullanıyorum. Okuduğum kadarıyla sata3 desteği var. Ama bilgisayar parçalarından neredeyse hiç anlamıyorum. Youtube videolarından ssd'yi hdd yerine nasıl takacağımı öğrendim ama onun dışında yapmam gereken ince ayarlar, bios ayarları, yazılım güncellemeleri hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

vertex 4 ü laptopa takınca crystaldiskmark sonuçlarını paylaşırsanız memnun olurum. çünkü ben de sizin kullandığınız laptoptan ve vertex 4 almayı düşünüyorum.

sonuçları paylaşırım tabii ama forumdan gördüğüm kadarıyla tam performans alabilmek için bayağı ince ayar yapmak gerekiyor. benim gibi bilgisayardan az anlayan birinin takmasıyla alınan sonuçlar ne kadar güvenilir olur bilemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

sonuçları paylaşırım tabii ama forumdan gördüğüm kadarıyla tam performans alabilmek için bayağı ince ayar yapmak gerekiyor. benim gibi bilgisayardan az anlayan birinin takmasıyla alınan sonuçlar ne kadar güvenilir olur bilemiyorum.

windowsu kurmadan önce biostan sata ayarını ahci moduna alırsanız ve windowsu kurduktan sonra otomatik disk birleştirmeyi kaldırırsanız geriye fazla birşey kalmayacaktır

• bende dell n5050 var. sandy bridge tabanlı pentium işlemcisi kullanılmış.
    malum kampanya varken bir kaç upgrade yapayım dedim

1) rami 8 gbta çıkardım
    2) 128 gblık bir vertex 4 aldım.
    3) bir de core i3 2330 işlemci siparişi verdim.

şu anda ram ve ssd takılı durumda. ssd dunyasına geçiş yapmış bulunuyorum ve dünya varmış be ne çekmişim hddden.
  • arkadaş bir test yapılmasını istemiş heves ettim yaptım. sonuçlar iyi mi kötü mü değerlendirecek kriterlere sahip değilim. artık işin ustadları bir iki kelam eder de biz de ucundan kıyısından bu işleri öğreniriz. bu arda ssd kullanırken elzem olan ayarlar nelerdir. hiç ayar yapmadım da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nmkyldrm -- 25 Ağustos 2012; 23:11:17 >

Orijinalden alıntı: nmkyldrm

bende dell n5050 var. sandy bridge tabanlı pentium işlemcisi kullanılmış.

1) rami 8 gbta çıkardım

şu anda ram ve ssd takılı durumda. ssd dunyasına geçiş yapmış bulunuyorum ve dünya varmış be ne çekmişim hddden.

iyi masraf yapmışsınız. ben olsaydım yeni bir laptop alırdım sanırım. dell'in multimedya modellerindeki kasa kalitesizliği ve performanssız ekran kartları beni baya soğutuyor kendisinden. bende de i7 2670qm işlemci ve 8gb ram var. tek eksisi ekran kartı oluyor. ama 5110 modelinde anakarta lehimli olduğundan yükseltme yapılamıyor. zaten fazla oyunda da oynamam. bu işlemci ve ram'e vertex 4 ilavesinin performansta büyük bir artış sağlayacağını düşünüyorum.

• quote:

quote:

bende dell n5050 var. sandy bridge tabanlı pentium işlemcisi kullanılmış.

1) rami 8 gbta çıkardım

iyi masraf yapmışsınız. ben olsaydım yeni bir laptop alırdım sanırım. dell'in multimedya modellerindeki kasa kalitesizliği ve performanssız ekran kartları beni baya soğutuyor kendisinden. bende de i7 2670qm işlemci ve 8gb ram var. tek eksisi ekran kartı oluyor. ama 5110 modelinde anakarta lehimli olduğundan yükseltme yapılamıyor. zaten fazla oyunda da oynamam. bu işlemci ve ram'e vertex 4 ilavesinin performansta büyük bir artış sağlayacağını düşünüyorum.

evet kasa hakkında söylediklerinize katılıyorum ama notebooka çok para verseniz de genelde içindeki hddden kurtulamıyorsunuz. bu arada 8 gb kingston ram 90 ssd de 270 tl tuttu. iyi bir notebook alırsam 90 tl yi kurtrıyorum da 270 tlnin yine gideri var hocam.

entegre dediğiniz gpu sanırım. o kalsın zaten. sanırım o da cpu ile bütünleşik. işlemci b960 sanırım içinde hd 2000 var. pazartesi core i3 2330 takacağım bakalım ne olcak. eğer olursa 2630 a geçiş yapacam

• quote:

arkadaş bir test yapılmasını istemiş heves ettim yaptım. sonuçlar iyi mi kötü mü değerlendirecek kriterlere sahip değilim. artık işin ustadları bir iki kelam eder de biz de ucundan kıyısından bu işleri öğreniriz. bu arda ssd kullanırken elzem olan ayarlar nelerdir. hiç ayar yapmadım da.

test için teşekkürler. benzer testi bir de ssd %50 nin üzerinde dolu iken yaparsanız güzel olur. yaptığım araştırmalar sırasında vertex 4 ün %50 den fazla dolu iken hızını düşürdüğünü okudum.

quote:

arkadaş bir test yapılmasını istemiş heves ettim yaptım. sonuçlar iyi mi kötü mü değerlendirecek kriterlere sahip değilim. artık işin ustadları bir iki kelam eder de biz de ucundan kıyısından bu işleri öğreniriz. bu arda ssd kullanırken elzem olan ayarlar nelerdir. hiç ayar yapmadım da.

test için teşekkürler. benzer testi bir de ssd %50 nin üzerinde dolu iken yaparsanız güzel olur. yaptığım araştırmalar sırasında vertex 4 ün %50 den fazla dolu iken hızını düşürdüğünü okudum.

test ettim isteyenler buraya bakabilirler.

http://forum.donanimhaber.com/m_63990219/mpage_3/key_/tm.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.