Şimdi Ara

Ocak Ayından Sonra %50 Konsol Vergisi Hk. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
0
Favori
22.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mesutc28 M kullanıcısına yanıt
    Kutusundan çıkarmanıza gerek yok.sadece trt payını ödersiniz.yanınızda bir adet konsol getirme hakkınız var
  • Birkaç gün boşta olur sonra %60 olarak güncellenir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazacak başka bir şey yok.


    17 Ağustos 1999 depreminin ardından “geçici” denilerek alınmaya başlanan ve 2002'den itibaren de kalıcı hale getirilen deprem vergilerinden bugüne kadar 70 milyar 895 milyon 689 bin lira toplandı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emirhan Terzi kullanıcısına yanıt

    Ben zamanında 130₺ ye iPhone u pasaporla imei kaydı yaptırmıştım şimdi IMEI kayıt parası 2100₺


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir iki sefer daha vergiyi uzattık diye açıklama yaparlar. X zaman sonra kalkacak derler. Zamanla zaten kimse sormaz , unutulur gider. Neleri unutmadık ki millet olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergilere laf atıyorsunuz da. Görüyorum ki ön sipariş vermeye gidenler var. Ulan arkadaş birinizde al bi tarafına sok vergini almıyorum Konsol dememiş. Almaya devam ediliyor. Emin olun Türkiye de sandığınız kadar 10k (peşin olarak) parayı bir günde harcayacak insan yok. Orta sınıf dediğimiz genelde çift maaş ile dönen ev ekonomisine sahip aile yapısı yüzde diliminde büyük paya sahip. Demek ki millet alıyor. Şaşırtıcı! Hiç önemli değil 8k para vermek 4k ben 3k eşim alıyor 7k . Çak taksiti 6 ay 12 ay olsun nasıl olsa vadesiz belki 4k tv alırız geçmiş taksitler bitsin. Asgari ücretlide durum aynı toplam eve 5k para girer. Ev kirası ödemiyorsa temiz :D onlarda alır. Çak taksiti...


    Kısacası alıyorsunuz. Eğer alıyorsanız buraya gelip vergi vs diye ağlamayacaksınız. 2 birime 6 birim fiyat veriyoruz demeyeceksiniz. Üreticiler ülkelere ürünlerini satarken belli bir miktarı alt limit olarak alırlar. Satışlar bunun altına düştüğünde o ülkeye ürünü satmanın firmaya bir karı yoktur. Sony bölge fiyatlandırması yapıyorsa bilin ki satışları istediğinin kat ve kat üstünde .


    Almayın ya çok zor değil PS nin bir neslini de görmeyi verin gidin PC toplayın o fiyatlara. Laptop alın. Siz düşüneceğinize bırakın devlet düşünsün!



    Bu arada şuraya yazıyorum belki %20 kalır vergi. Fiyatı konusuna gelince konsolların fiyatı asla ve asla düşmez. Satılmayan konsol olursa vergisi düşürülmüş fiyattan size seneye Blackfriday günü indirimli itelerler sizde foruma konu açıp kaçırmayın diye başlık atarsınız.





  • Normalde 1 Ekim de %20'ye düşecekti ama 1 Ocak'a ertelendi.

    Ben düşeceğini zannetmiyorum. Aynen devam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selimyuksel S kullanıcısına yanıt

    Hocam 83 milyon ülkeyiz. Ön siparişi milyonlar vermiş gibi yazmışsınız ama belki bu miktar 100 bin bile değil. O kadar da zengin insan vardır herhalde. Elinde ki Ps4' ü satmıştır veya kur daha da artar, bir sonraki parti de fiyatı 9000 bini bulur endişesiyle borca girmeyi göze alanlar var.

    Ayrıca 8300 liraya PC toplamak istesen 5 yıl boyunca 4k 60 fps oynatmayacağına göre PC toplayacak bir kesim de PS5'e veya Series X'e yöneldi.

    Ben 2014 te Ps4, oyun ve kolu 1200 liraya almıştım. O zamandan beri Ps4 tek başına bile 1200' ün altına düşmedi... Yani bir sonra ki nesil beklesek fiyatların düşeceğinin bir garantisi yok.

    Bu arada ön sipariş verenlerin bir kısmı sarı sitede 15 bine varan fiyatlarda satışa çıkardı bile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlightClub -- 30 Kasım 2020; 10:22:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FlightClub kullanıcısına yanıt

    83 milyon oyun oynamıyoruz zaten. Şu ifadeyi kullanmaktan vazgeçemedik. Savunduğuna göre alınabiliyor demek ki. Sayısı önemli mi ? Önemli olan tepki koymayı bilmiyorsunuz. Toplum olarak bilmiyoruz. Karakterimiz ülke olarak bu. Daha verginin uygulandığı gün konsol alımını bıraksaydık bugün bu vergiyi konuşmuyorduk.


    Neyse yaa almaya devam edin. Bu arada farkında değilsiniz hepiniz ama devletiniz

  • Vergi düşsede sony türkiye gibi bir aç gözlü bakış açısı sizce konsolun fiyatını düşürür mü ?

  • Baktılar leblebi gibi satılıyor imkansız kaldırmaları hatta %50 az yapmışız diyerek %80 bile yapabilirler  

  • dermeister01 kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle, şair oradaki kalkacak ifadesinde şaha kalkacak demek istiyor  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşecek olsa geçen dönem düşerdi.


    konsol vergisi diye sabit vergi bile çıkarabilirler.

  • Fiyatlar sabit kalmaz. Üstüne daha çok pahalı olacak...

  • Arkadaşlar bu vergi sadece konsol vergisi değil. Yanlış hatırlamıyorsam 1000 küsür ürün için geçerli. Hiç Adidas Superstar ayakkabıların fiyatına baktınız mı? 1000 lira civarı. Önceden 200-300 liraya alırdık, ben 2 yıl kadar önce 450 liraya almıştım. Aklınıza hayalinize sığmayacak bir sürü ürüne uygulanıyor bu vergi. Mevzu sadece konsol olsa bu vergi ya gelmez ya da çoktan kalkmış olurdu bence. Mevcut ekonomik şartlarda bırak verginin kalkmasını, umarım daha kötü olmaz diye düşünüyorum ben.

  • canckur C kullanıcısına yanıt

    teşekkürler üstadım.

  • Hadi vergi sabit kaldı diyelim, en kötü ihtimal disksiz versiyonu daha ucuza satılır. Beklemekten zarar gelmez. Hayret ediyorum çıkar çıkmaz TR’den bu makineyi alanlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yeni yıl artan ve yeni vergiler demektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selimyuksel S kullanıcısına yanıt

    Size tamamen katılmıyorum desem yalan olur evet tepki koyamıyoruz. Almamalıyım diyemiyoruz. Bu da tabi ki eğitimle alakalı. Hayatı için değil PS5 için çalışan insanlar da var. Alan alıyor, parası olan, borca giren veya para biriktiren alır. Saygım var. Parası olanın böyle dertleri de olmaz. Olan öğrenciye asgari ücretle veya orta gelirlilere oluyor.


    83 milyon derken 83 milyon oyuncu olamaz zaten; kalabalığız oyuncu sayısı da her geçen gün artıyor. Nüfusa oranla düşük bir seviyedeyiz demek istedim. Bir de eskiden PS kafelere giderdik bu devirde çoğunluk evine almak istiyor.


    Benim anlamadığım hem alıp hem de şikayet edenler. Alıyorsan o vergiye razısın demektir. Şikayet etmeyeceksin.

  • Sen bir çok ürüne gümrük cart curt vergisi koy. Sonra ticaret yaptığın ülkedende vergi bekleme. Onlar sana daha beterini koyar. Bknz AB 11 aralıkta TR lehine olan cari denge ve buna,rağmen AB nin düşman olarak elle alınmasını ele alacak ve bir karar verecek. Sen hem cari fazla yap hem de dış güçler de. gümrük birliği anlaşmasının revize veya iptal edileceği, imtiyazlı ticaret anlaşması yapılacağı gündemde. Bu şu demek. Ab de sizden gümrük alacak. Zaten rekabet gücü çık düşük. İyi ihracat diber vurur. Ve en büyük pazarımız. Hani diyorlar ya rekabetçi kur ike ihracat zıplayacak. Kazın ayağı öyle değil.

    Kısaca tr vergilerde sona doğru yaklaşıyor. Kısa zamanda vergiler düşmeyecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.