Şimdi Ara

OBP’Yİ KALDIRTIYORUZ. {İÇERİ GEL} (DESTEĞE İHTİYAÇ VAR) (MİLLETVEKİLLERİNE YAZI GÖNDERİYORUZ) —> MECLİSE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
8
Favori
22.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BUNA İNANMAYIP YARDIM OLMAYACAK İNSANLAR , KÖTÜ YORUM YAPARAK BİZE KÖSTEK OLMASINLAR !

    Vatandaşların sorunlarını meclise taşıyan vekillerimiz var. Sesimizi duyurursak bu haksızlığa son verebiliriz. Yardımcı olalım birbirimize.

    -OBP SAÇMALIKTIR-

    Yapılan ÖSYM sınavları geleceğimizi etkilediği için bu kadar titiz yapılırken , her okulda farklı ve HAKSIZ zorlukta yapılan sınavlar da bizim geleceğimizi etkiliyor. Özel okulların nasıl torpilli notlar verdiğini herkes çok iyi biliyor. Devlet liselerinde ise hocaların ego tatmin etmek için verdiği saçma sapan ödevlere bile düşük not veriyorlar. Sınavlar , performans notları , proje notları HAKSIZ VERİLİYOR. Fen lisesinde aşırı zor sınavlardan zar zor 80 alan öğrencinin önüne derslerde başarısız olan öğrencinin torpiliyle 100 alıp öne geçmesi KUL HAKKIdır.

    Kötü yorum yapacaklar ? 4 yıl yatmasaydınız demeyin çünkü muhtemelen savunacağınız haksız obpliler de yatıyordu.



    Kul hakkını göz ardı edip laf atacaklara da belirteyim. OBPm zor bela 80 ve hedefimde 2k kişi geri atıyor.


    MESAJ ATIYORUZ (KONUYU HER GÖREN KONU LİNKİNİ VEYA BU KONU METNİNİ WHATSAPP’tan İHBAR HATLARINA ATARSA SESİMİZİ DUYURABİLİRİZ. 2 DAKİKANIZI ALMAZ ARKADAŞLAR)

    -Hayırlı bayramlar

    Kanal D WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 530 930 04 91


    Fox TV WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 542 370 45 45

    Star TV WhatsApp Haber Hattı İhbar Numarası=0 542 800 80 80





    EDİT : İLK 20K’DA 80 OBP İLE 3-3.5k GERİYE ATILMASI SAÇMALIKTAN BAŞTA BİR ŞEY DEĞİL. HER GEÇEN SENE ŞİŞİRİLEN NOTLAR , İNSANLARIN HAYALLERİNİ MAHVEDECEK. BUNA DUR DEMEZSEK BÖYLE DEVAM EDER. GENÇLER ŞAHİT OLDUK NE KADAR SIKINTILI, HAKSIZ BİR SİSTEM OLDUĞUNUN.

    O OBP KALKACAK AGA

    YILMAYALIM


    12.07.2017 Edit :

    Arkadaşlar isteğimizi meclise taşımamız lazım. Milletvekillerinin sosyal medya hesapların , en önemlisi TWİTTER’larına aşağıdaki yazıyı kendimiz için düzenleyip göndermek. Eminim duyarlı olan , sesimizi duyacak vekiller bulunur. Bir şeyler yapmadan başarılı olmayı bekleyemeyiz. Üşenmeyip atalım lütfen

    **********************
    Sayın milletvekilim,ben xx yaşında xx sınıfa geçmiş(mezun olmuş),xx Lisesi'nde okuyan bir öğrenciyim. Biz öğrenciler olarak bir kampanya başlattık,bu kampanya kısa sürede internet ortamında yayıldı ve giderek destek kazanıyor. Başlattığımız davanın nedeni üniversite sınavlarinda bir çok öğrenciyi mağdur eden "Ortaöğretim Başarı Puanı" uygulaması. Bu uygulamaya göre aday,YGS/LYS puanına ek olarak ortaöğretim diploma puanın 5 katının 0.12 'i oranında en az 30 en fazla 60 ek puan almaktadır.



    Başta akla yatkın olan bu uygulama pratiğe geçtiğinde oldukça adaletsiz ve başarısızdır. Türkiye'nin dört bir yanında farklı seviyede eğitim gören öğrencilerin; kendi liselerinde girdikleri sınavları da aynı seviyede değildir. Öğrencinin geleceğini belirleyen bu sınavlar,büyük oranda öğretmen inisiyatifine kalmıştır ve her zaman adaletli sonuçlara ulaşılamaz. OBP'i başarısız kılan diğer bir özellik ise özel okul ve temel lise sayısındaki artıştır. Dershanelere alternatif olarak oluşturulan "Temel Lise" kavramı Türk eğitim-öğretim sistemine büyük darbe vurmuştur. Okullar eğitim yuvası olmaktan çıkıp ,para ile not satın alınabilen kurumlara dönmüştür. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda denetimi yetersiz kalmıştır. 'Şişirme not' verildiği iddaa edilen okullar hakkında sonuçlanan soruşturma sayısı oldukça düşüktür. Ve bu denetimsizlik,düşük cezalar caydırıcı değildir.



    Hayatımızın 4 yılını geçirdiğimiz,bizi hayata ve üniversiteye hazırlayan liselerimizdeki başarımızın lisans yerleştirme sınavlarında etkili olması oldukça olağan,yararlı ve kabul edilebilir bir durumdur. Ancak bu uygulamadaki yetersizlik,denetimsizlik,adaletsizlik bir çok öğrenciyi mağdur etmiştir ve etmeye devam etmektedir.Bu haksızlığa ve hak yemeye dur denilmediği sürece devam edecektir. Bizler,bu ülkenin geleceği olan gençlerin tek istediği bu uygulamanın düzeltilmesi (etkisinin düşürülmesi gibi) ,denetimin sağlanması ancak bunlar sağlanamıyorsa kaldırılmasıdır. Ve bunu ancak milletin vekili olan sizler aracılığıyla Milletin Meclisine taşıyabiliriz. Umarız sesimizi duyarsınız.





    Teşekkür eder,gereğinin yapılmasını arz ederim.





    -----



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.orange -- 12 Temmuz 2017; 21:16:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • görüldü yaptılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Obpyi değil okul birinciliğini,KKTC kontenjanını,Suriyeli kontenjanini, yabancı kontenjanını kaldirtin.. Cerrahpaşa çapa tıp için toplam 15 kisi(tam bakmadim ama daha fazla da olabilir) okul birincisi kontenjanı mi verilir..?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D8783DAC6 -- 25 Haziran 2017; 13:43:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların özel okulları var haber yapacaklarını sanmıyorum bu durumu , bir de kaldırılsa bile 2021 sınavı için kaldırılır şu anki teoglar tercih yapmadan açıklanır. Sırf bu yüzden kabataş ,iel gibi okullara gitmeyip özel fen lisesine kaydolanlar var onlara ne diyecekler :)

    Ahmet Kaya'dan ben yandım siz yanmayın Allah aşkına şarkısı uyar buna ama eğer kaldırırlarsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degercan10 -- 25 Haziran 2017; 13:42:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bırakın,bizim notlar niye iyi beleşe mi aldık çalışsaydınız,biz o kadar gece boşuna mı çalıştık,ortalamam 3 yılın 90 4.yılda artar zaten, bir farkımız olsun sizinle bizim !
  • hayallerodtühayatlar... H kullanıcısına yanıt
    Obp farkıyla hedefine ulaşamıyınca ağlama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her sene aynı muhabbet :D
  • Obp kalkarsa özel okullar ögrenci alamazlar imkanı yok kalkmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman öyle bir şey olursa okulu kimse takmaz bence boşa kürek çekiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adil değil diye obp kalksın diyorsun.Bir sene içinde iki milyondan fazla kişiyi etkileyen durumu en fazla bir kaç bin kişiye ulaşabileceğin forumda "kaldırtıyoruz" başlığıyla sunuyorsun.Bu şekilde olmaz dostum üzgünüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr.orange kullanıcısına yanıt
    Zaten son seneyle 93-94 düşürsem hiç senin dediğin gibi olmaz,senin sıkıntını millete yıkma,çalışsaydın kardeşim tembelin tekisin demekki 4 yıl boş gezmişin,eşek bağlasan 80 üstü ile mezun olur,87-88 üstü artık biraz zor.
  • Abartiyorsunuz.Ozel okulda kimseye sisirme notlarin verildigini gormedim.55 verildi fizik sozlume.Neresi sisirme?Yazililarda hic oyle dediginiz gibi olmuyor.Bilip bilmeden konusuyor herkes.Temel liseler dediginiz gibi olabilir ama ozel okulda okuyan her ogrenciyi bu sekilde suclamayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayallerodtühayatlar... H kullanıcısına yanıt
    Milletin hangi okulda okuduğunu bilip bilmeden boş konuşmayın.Senin öyle bol keseden salladığın öğrenciler taban puanı 485+ okullarda kendilerini yırtıyorlar senin o eşek bağlasan alır dediğin 80 için.Bu kadar çalıştıysan sen ygs-lysde de fark atarsın millete.%95 olmayacak kaldırılma ihtimaline bile katlanamama sebebin ne çok merak ettim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Sadece kendine bakarak yorum yapma.Biraz çevrene de sor derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna mı çalıştık o kadar saçma iş yapmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyaztişört B kullanıcısına yanıt
    Asil fen liseleri haric devlet okullarinda notlar sisirme.Fen liselerini anlamis degilim neden oyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bearty kullanıcısına yanıt
    Sorun şu ; diğerleri de çalıştı belki de ortalaması 95 olan adamdan daha fazla.Ama hakları yeniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyaztişört B kullanıcısına yanıt
    Bende 485+ bir okulda okuduğum için problem yok heralde,zaten bende onu diyorum senin dediğin gibi kendini yırtıyolar,4 yıl ben niye eşşek gibi çalışayım boşa mı çalıştık,işte yüzde 1 kaldırılma ihtimali bile benim 4 yılımı elimden almanızdır.
  • REZ
  • hayallerodtühayatlar... H kullanıcısına yanıt
    Peki benim zor bela getirdiğim 81 ortalamamın beni muhtemelen 6binden 8bine atması adil mi sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.