Şimdi Ara

Objektif bir almanya analizi (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
4
Favori
5.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Boş adamsın cevap yazmaya değmezsin..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Almanya daki adam Türkiye şöyle iyi Almanya batmış diyorsa dediginiz gibi yaşamasını bilmiyor demektir.

    Ama Türkiye de yaşayıp Almanya batmış Türkiye ekonomik olarak çok iyi diyenler için söylenecek söz forum da banlanma sebebi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah bazı arkadaşlar azılı bir almanya savunucusu olmuş başımıza.. Merkel bu kadar savunmuyordur kendi ülkesini.. Çok seviyorsanız buyrun defolun gidin.. Hem bu bu ülkenin ekmeğini yiyip hemde ülkesini yerden yere vuran bu güruhtan kurtulmuş oluruz.. Zorla tutan yok.. Gidin izmirden filan bi tekneye bota mota atlayın defolup olup gidin..



    Ama oraya gidincede köpekler gibi çalıştırılıp sonrada böcek kadar değer göremezseniz ağlamayın..!!



    3 kuruş para için vatanına milletine en ağır hakaretleri yapan en ağır şekilde dalga geçen aşağılayan bu gibi insanlar olduğu sürece bu ülke zaten gelişmezki.. Bütün gün pc başında 31 çekmekten kafa yakan elemanlar ülkeye ayak bağı olmaktan başka ne yapar??



    İlkokul-ortaokul-lise-üniversite.. Okula bi ayaklarınız gitti geldi..oturupta kaç tane sınava adam gibi çalıştınız?? 1 defterle liseyi bitirdiniz yalan mı? Ders çalışan okuyan adamla dalga geçtiniz..kopya çekmek ülkece gurur kaynağınız.. Hayatınız pes atarak, halı sahalarda top peşinde, internet cafe köşelerinde seray sever videolarına bakıp asılarak geçti.. Askerden kaçmak için 40 takla attınız.. Şimdi yaş oldu 25-30..vay efendim ülke berbat.. Almanya harika.. Bi baltaya sap olamadıkta kendimizi avutuyoruz deyinde olsun bitsin.. 30 sene boyunca okuma çalışma adam olma sokaklarda elin şeyinde gez.. Ondan sonra hükümete laf et..



    Hadi ordan hadi..!!!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgilenenüye34

    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Bende böyle olduğunu düşünüyorum zaten ha bize göre elbet daha iyi olacak sonuçta 3 trilyon dolar lık bir ülke herkes bunun ne demek olduğunu anlıyordur herhalde, o yüzden Almanya 'da emekli olan biri tüm birikimini Türkiye 'ye getirirse o zaman euro tl farkından dolayı çok fazla şeyler yapar Türkiye 'de ama Almanya 'da yaşayan çalışan ve orada emekli olup hayatını orada sonlandırmak isteyen biri eğer vasıfsız işçi olarak yaşadı ise hayatını en fazla ev ve orta halli bir araba sahibi olur bu olay da Türkiye 'de de yaşanıyor işçi olarak emekli olanlar 2000 2002 model bir sembol ve 80 metrekare bir ev sahibi oluyor parasını mantıklı olarak değerlendirdi ise bu kadar net..

    Emeklilerin durumu çok daha beter burada en yüksek emekli maaşı 1300 euro e zaten asgari ücret 1200-1300 euro 500 euro kira desen 300 euro gıda 300 euro faturalar cepte kaldı 100 200 euro
    2300 euro maaşla emekli olan bir adam bile 1300 euro alıyor

    ahhahahhahah :D
  • .........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10C58C9BD -- 26 Ocak 2018; 18:46:43 >
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 18:16:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • La bırakın da okadar fark olsun. Biz 100 senedir yatıyoruz almanlar 2.dünya savaşından beri it gibi çalışarak buralara gelmişler.

    Adam diyor ki Türkiye de bim de kasiyerlik yapan adam buraya gelse buradada öyle hayallerini kurduğu yaşamı bulamaz. Ama mühendis, doktor falansanız türkiye den daha rahat yaşarsınız diyor.

    Asgari ücret adı üstünde ucu ucuna yaşabileceğiniz bir gelir miktarı. Ben cidden bu ülkede vasıflı bir insanın asgari ücret alacağına inanmıyorum.

    Fırıncı ustası arıyorsunuz 3000 TL + Sigorta + Yemek veriyorsunuz burun kıvırıyorlar.Neden çünkü adam vasıflı, her türlü iş bulurum diyor. Ama sen gidip yıllarını gereksiz okulları, bölümleri okuyarak geçirmişsin sonra "e hani bana" diyorsun.

    Dünyanın neresinde olursa olsun kimse vasıfsız adama öyle muhteşem bir hayat sunmaz.

    EDİT: Yazılım Mühendisliği okuyorum mezun olduktan sonra avrupada çalışmayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheStarBox -- 4 Ocak 2018; 15:26:21 >
  • Arkadaşlar, şu ürünlere bakın lütfen.

    Kablosuz kulaklığın TR fiyatına baktım aynı ürün en ucuz : 295 TL.
    Monitörün TR fiyatına baktım en ucuz : 599 TL.
    Tv'lerin fiyatına bakmaya utandım araştırmadım bile.

    Hala Almanya kötü TR daha iyi diyen varsa BLOCK tusuna basıp beni engellesin.

    Bir de bazı arkadaşlar yazmış konuda. Madem almanlar o kadar para kazanıyor refah içinde neden lüx araçlara binmiyorlar da orta düzey araç kullanıyorlar diye.
    Şimdi arkadaşlar, Alman milleti bizim gibi gösteriş meraklısı veya karşı tarafı ezme gibi bir düşünceleri yok. Adamlar bunlara önem vermiyor. Onlar için önemli olan doğa vs. Araba yerine gider bahçe alır orada zaman geçirirse mutlu olur. Bizim gibi lüx araç alıp bak ben şu marka araç kullanıyorum ona göre haaa diye böbürlenmezler. Bu yüzden bu gibi yazan arkadaşların yazılarını okurken bile kendi adıma utandım.









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nike35 -- 4 Ocak 2018; 16:37:25 >
  • 1TL=1EUR olduğunu hesap edelim devletin ücretsiz hizmetlerindeki eksikliği de kaçan vergilere ve yolsuzluklara sayarsak teknolojik ürün üretmediğimiz için oranların da pahalı olabileceğini kabullenirsek işten kaytardığımız için maddi zorlukları Allah ın sopası şeklinde sineye çekersek hamd olsun iyiyiz yine diyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edirneli86

    Keslan zibidi akp yalakaligi yapmak adına yapmadığınız saklabanlik kalmadı. Biz cekiyoruz cileyi siz alıyorsunuz devletten ihale yatıyor paralar ohj sonra Türkiye süper Almanya battı. Hadi len al voltani benim geçim derdim Zaten sıkıntı veriyor sizin gibi abudik gubidik lerin boş lafları ile zaman kaybetmem hadi kimi yalıyor isen o versin kemiği sana.

    Sen böyle klavye arkasından önüne gelene saldırıp kendini tatmin eden zavallısın..
    Bu hakaretlerini sürdürürsen diğer üye gibi babana aratıp özür dilersin.
  • Yuksek lisans için hangi dil seviyesi istiyor ? B2 mi b1 mi ? Dili orada öğrenme gibi bir imkan sunuyorlar mi? Hazırlik ile falan ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trdeki asgari ücretle bırakın araba almayı artık son model telefon bile alamazsınız. Orada 200 euro olan bir konsoluda burada taksit taksit alırsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: insaatmüh.

    Yuksek lisans için hangi dil seviyesi istiyor ? B2 mi b1 mi ? Dili orada öğrenme gibi bir imkan sunuyorlar mi? Hazırlik ile falan ?

    Üniv için c1 istiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    asgari ücret alan birinin son model telefonla ne işi olur zaten
  • Almanya gibi gelişmiş, refah seviyesi yüksek, insan ve özelikle çalışan haklarına saygılı bir ülke ile Türkiye'yi kıyaslamak büyük bir hata. Abesle iştigal kısaca...
  • Onu bıraktı asgari ücretliler karar versin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Sen sanırım para alıyorsun da benim de senin gibi olduğumu düşünüyorsun. Yazdıklarım yaşadıklarımın bir yansımasıdır.
  • otomotiv sektöründe veya başka bir sektörde çalışan makine mühendislerinin maaşları ne durumda hocam?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.