Şimdi Ara

Obilet çoğunluk hissesi Fransızlara satıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Obilet çoğunluk hissesi Fransızlara satıldı
    Ülkemizin en büyük çevrim içi biletleme ve ulaşım rezervasyon platformu haline gelen Obilet satıldı. Fransa’nın popüler ulaşım paylaşım platformu BlaBlaCar’ın işletmecisi Comuta SA, Obilet şirketinin çoğunluk hissesini satın aldı. 

Obilet satıldı

Comuta SA anlaşmasının Temmuz ayında yapılmasına rağmen Rekabet Kurulu tarafından bu hafta nihai onayın verildiği ifade ediliyor. Obilet platformu Haziran 2024 tarihinde BlaBlaCar tarafından açıklanmayan bir fon büyüklüğü sağlamıştı. Bu fonun çoğunluk hisselerini kapsadığı henüz anlaşıldı. 

Ayrıca Bkz.Apple son davasından trajikomik bir tazminat kazandı

2012 yılında kurulan Obilet 2017 yılından itibaren uçak bileti, 2021 yılından itibaren feribot bileti, 2022 yılından itibaren de otel ve araç kiralama hizmeti satmaya başlamıştı. 2021 yılında Biletall hizmetini satın alarak Türkiye’de en büyük bilet platformu haline gelmişti. Obilet, yatırımcılardan 2015’te 1,8 milyon dolar, 2017’de 1,5 milyon dolar ve 2018’de 4 milyon dolar fon sağlamıştı.

BlaBlaCar ise 2006 yılında Fransa’da kuruldu ve 22 ülkede 90 milyondan fazla üyeye sahip bir yolculuk paylaşım platformu. BlaBlaCar platformu ülkemizde de yolculuk paylaşmak isteyenler tarafından sıkça kullanılıyor. 

• demek ki obiletten bilet almayacaz artık.

• Satın ülkemizde kalmasın birşey, ne güzel.

• Aman yerli birşey kalmasın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • o biletin yerli olması olmaması neyi değiştirecek ki? ne tekel nede ürettiği bir şey yok. Aracılıktan para kazanıyor başka bir şey yapıyor da benim mi haberim yok

• Bu birşey değil İngilizler Arm gibi bir şirketi Japonlara sattı.

• Klür134 K kullanıcısına yanıt
    QUALCOMMun lisansı neden iptal ettiği anlaşıldı simdi !!

• Kullanmıyorum hiçbirini, firmalardan direkt alıyorum neden %10 daha fazla ödemek isteyeyim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • susec S kullanıcısına yanıt

ben aramayı bu sitelerden yapıyorum

bileti firmanın kendi sitesinden alıyorum ;)

(mega bir kampanya yoksa tabi.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Arm İmgilizlerin Japonlara kazığı, satıldığında da kar üretemiyordu, şimdi de üretemiyor. Her işin bir uzmanı var, Arm, öok verimli bir mimari tasarlamış olabilir ama ondan para kazanmasını bilmiyor.

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    Hocam para kazanıyordu ama büyük paralar değil.Arm çok kritik bir şirket kendi alanında tekel koca qualcomm şirketine yaptığını gördük.İngilizlerin ve genel olarak Avrupalıların çip ve yarı iletken sektöründe bu kadar geri kalmışken böyle bir şirketi satmaları gerizekalılıktan başka birşey değil.Sen Tayvanın Tmsc yi sattığını yada Amerikanın Nvidia yı sattığını düşünebiliyormusun.Böyle bir şirketi gerekirse devlet kamulaştıracak ne olursa olsun sahip çıkacak.Sonuçta Tmsc dediğimiz şirket de aslında bir kamu şirketi arkasında Tayvan devleti var.

• XanthiN kullanıcısına yanıt
    Hocam siz eski admin değil misiniz ?

Arm tekel ama alternatifsiz değil. Qualcomm'a söylediği gibi lisans iptali uygulaması da uzun vadede en çok Arm'a zarar verir. Bu olaydan sonra Arm ile çalışan pek çok şirket şu soruyu soracak, bir gün bizim de böyle bir durum yaşamama ihtimalimiz var mı? Finansal sorunlarından dolayı Arm Nvidia'ya satılmak istendi ama olmadı, son seçenek olarak şirket halka arz oldu. Artık kaygıları çok daha büyük, çünkü yatırımcıları ikna etmek için iyi finansal tablolar açıklaması gerekiyor. Ama bu yaptığıyla olmaz.

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Aynen, burger king açılışı gibi boykot ederiz..

• sadece fiyatlara bakmak için girdiğim site hic bilet almadım.

• HakanErTr kullanıcısına yanıt

yok disney gibi olacak bu

• Bungalov rezervasyonlarini burdan alırdım aga bee

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli ne varsa satılıyor (kamilkoç, hepsiburada, gittigidiyor , n11vs) şimdi ben obilet kullanırken hep fransızlara komisyon mu vereceğim?

• anlamıyorum ki satınca ne oluyor ne yapacaksın parayı? bak karşı taraf öyle düşünmüyor gelişmeye odaklanıyor

Rolls Royce 'u satmazlar. Airbus'ların jet motorunu üretiyor.

ARM işlemci mimarisini tasarlayıp geliştiriyor. Üretimi yine Çin-Tayvan'da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.