Şimdi Ara

Nvidia’ya karşı cephe genişliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben olayı madene bağlayacağım Nvidia Amd nin bu alanda baya kart satmasından rahatsız yani piyasada olabildiğince az Amd kart olmasını istiyor. GELELİM AMD YE.

    ULAN AMD sana güvenip gtx 1080 i iptal ettik 2100 TL di bide Vega okadr ucuz olacak yok üretim kapasitesini yeniledin dedin bide üstüne Freesync monitör aldık Vega 56 piyasada yok olsada 4500TL batda kurtulak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketicinin de bilinçlisi gerekli abi bu çok net. Nvidia tekelleşme olarak görülen bir politika güder haberde bazı firmaların buna karşı olduğundan bahsedilir ama konunun altındaki bazı yorumlar da Amd'yle alakalıdır. Bu tiplerin eleştirisi de garip Amd'nin pazar payı ortada, yıllardır Nvidia'nın hegemonyası altında bir şeyler yapmaya çalışıyor, bir yandan Nvidia'nın sponsor olduğu oyunlar da onunla baş etmeye çalışıyor, bir yandan madencilik akını stokları eritip tüketiyor onunla uğraşıyor, bir yandan da Nvidia'nın tekelleşmesiyle cebelleşiyor ve buradaki fanboylar da tüm suçu Amd'ye atıyor. Bu tiplerden 1060'ın Dx 12'de Rx 470 seviyelerinde gezip bu rezil performansıyla ilgili bir yorum da göremezsininiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 17 Nisan 2018; 10:54:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huseyincarnege

    amd atak yapmasa nvidia cilala parlata dönücek
    Hangi atak?

    Hangi cilala parlat?

    Yıllardır atak olan taraf Nvidia (o da gerçekten atak mı, tartışılır), cilala partlat yapan AMD. Yok inanmam derseniz hemen birkaç gün önce tanıtılan RX 500X serisine bakın. Hatta RX 500 serisine de bakabilirsiniz. Hatta RX 400 serisinde bile alt modellerin hemen hepsi ve mobil GPU'lar bildiğimiz 28nm GPU'lar. Hepsi parlatma yani.

    Nvidia tam tersine elinde imkan varken ve çok da ses çıkarılamayacakken bile yeniden isimlendirmeye gitmiyor yıllardır. Mesela Maxwell mimarili 900 serisinin alt modelleri, yine Maxwell mimarili 750/ti modellerinin yeniden isimlendirilmiş halleriyle sunulabilirdi, ama yapmadılar. Bir şekilde bunun pek kârlı olmadığını görüyorlar demek ki.

    Buarada pek dikkat çekmiyor ama AMD hala Nvidia'nın üst seviye kartlarına yanıt verebilmiş değil. Zaten GTX 1080-1070 modellere de 15 ay sonra HBM2 bellek ve 500mm^2'ye yakın GPU'larla yanıt verebilmiş durumda. Navi içinse Polaris'in devamı şeklinde orta ve alt sınıf GPU'lar olacak deniyor.

    Tekrar sorayım; hangi atak? Ortada gerçekten rekabet var mı? Bundan birkaç yıl öncesine kadar Nvidia'nın giriş seviyesi GPU'ları olan xx6 kodlu GPU'lar bile Pascal ile AMD'nin tam olarak rekabet edemediği kartlar şeklinde sunuldu (bkz: GTX 1060 vs RX 480). Ve artık bu cıncık kadar GPU'lar orta seviye hale geldi. Orta seviyeler de üst seviye oldu (Bkz: GP104 -> GTX 1080). AMD tarafında ne atak var, ne de gerçekten oluşan bir rekabet. 2-3 yılda bir mining işi hortluyor da ordan biraz götürüyor GPU tarafı. Yoksa Nvidia'nın tekel olmadığını düşünen kaldı mı? Ya da bunun tartışılacak bir tarafı kaldı mı?




  • Bakın arkadaşlar konuyu halen daha Amd ekseninde döndürenler var ki bu Nvidia'nın uyguladığı politika tamamen rekabeti bitirmeye yönelik bir hamle. Adam Nvidia'nın yaptığını bırakıp yanlış yönlendirme yaparak Amd'ye sallıyor, Amd'de onca yıldır bu hegemonya ve yanlış algının altında kart üretmeye çalışıyor. Far Cry 5 çıktı performans testleri ortada Vega Gpu'lar darmdağın etmişler konuşan var mı yok tabi ki. Neyse bu tarafsız gibi gözüken fanboyları çok kaale almayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 17 Nisan 2018; 11:17:13 >
  • AMD işi apu'dan vuracak. NVidia'nın tegrası tutmadı, chipset atağı da tutmadı ama AMD'nin elinde ikisi, hatta üçü birden var şimdi. Bu iş sadece gpu ile gitmez, bence AMD apu için kendisini geri tutuyor (mobil cihazları da düşünün biraz). Apu'da işi sağlama bağladığı zaman saf gpu'da da sağlama bağlayacağını düşünüyorum.
    Bu arada AMD'nin iki hatta üç jenerasyondur, cpu tarafında kendisini geri tuttuğunu da unutmayın (Phenom, Phenom II ve FX). Ha pazarlama hileleri yapıldı, o konuda kimse AMD'yi haklı göremez ama sonunda Ryzen çıktı değil mi?

  • ATI (AMD) 4870 leri çıkarttığında forum yıkılıyordu. "Nvidia bitti", "ATI alan Üsküdar'ı geçti", gibi çeşitli yorumlar yapılıyordu.

    O zamanlar biraz gelenekti şu dönemler böyle haberler var mı bilemiyorum; firmaların kar/zarar rakamları, bütçelerine dair çeşitli bilgiler yayımlanırdı.

    O zamanlar forumda hep, bu kadar ATI fanatiği olmayın, AMD'yi (ATI)kötü günler bekliyor, ileride mumla arayacağız şeklinde yorumlar yapıyordum. Sürekli Nvidia fanı olmakla suçlandım. Şu an dahil uzun süredir ise AMD bir kart kullanıyorum.

    O zamanlar görünen bir tablo vardı. Nvidia sürekli her sene bütçesinde ciddi rakamlar ( birkaç milyar dolar) ARGE için harcıyordu. Bu size günlük olarak bir getiri sağlamasa da, bir süre sonra ciddi avantaj sağlar. Yine benzer harcamaları yaptığını görebilirsiniz Nvidia'nın.

    AMD ATI'yi satın aldıktan sonra aslında bir şeyler yapmak istese de, AMD'nin içinde bulunduğu durum buna pek izin vermedi. Bugün geldiğimiz noktada o yıllardaki endişelerimin gerçekleştiğini görüyorum. Çünkü ekran kartı sektörü özellikle bir-bir buçuk senedir hiç olmadığı kadar rekabetten uzak durumda. Piyasayı domine eden, istediği gibi fiyatlandırma yapan bir firma var. Çünkü karşısında teknolojik olarak cevap verebilecek bir firma yok. Eminim ki, bir değil gelecek hamlelere karşın birden fazla cevabı da cebinde tutuyordur Nvidia. Beraberinde yenilikleri, gelişmeleri de piyasa koşullarına göre daha yavaş piyasaya sürüyor.

    Ümidim o dur ki, Intel'in kısa sürede piyasaya bir kart sokması ve AMD'nin de ucuza iyi işler yapıp aradaki farkın en azından ciddi miktarda kapatılması. Aksi halde mevcut teknolojiyi daha da pahalıya satın almaya devam edeceğiz. Ciddi bir rekabet olsa bugün mimningcilere rağmen bu fiyatların kat be kat daha düşüğüne kart alabiliyor olurduk.

    Ancak bu temennimin muhtemelen birkaç sene daha temenni olarak kalması içten bile değil. Sektördeki habere konu olan dalgalanmalar da sadece alanda teknolojiye dair fazla konuşulacak bir şey olmadığının ciddi göstergesi.




  • Hep 3650 kullanıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Bakın arkadaşlar konuyu halen daha Amd ekseninde döndürenler var ki bu Nvidia'nın uyguladığı politika tamamen rekabeti bitirmeye yönelik bir hamle. Adam Nvidia'nın yaptığını bırakıp yanlış yönlendirme yaparak Amd'ye sallıyor, Amd'de onca yıldır bu hegemonya ve yanlış algının altında kart üretmeye çalışıyor. Far Cry 5 çıktı performans testleri ortada Vega Gpu'lar darmdağın etmişler konuşan var mı yok tabi ki. Neyse bu tarafsız gibi gözüken fanboyları çok kaale almayın.
    Ubisoft oyunları başlarken Nvidia logosu ile başlar,bunlara ilk Ubisoft çaktı Farcry 5 ile.
    Betesda zaten Vulkan ile çakıyor,Dx12 perfonmansları da ortada.
    Deri ceketli Kuşum Aydın kılıklı artist Ceo'ları elinde kartlarla tanıtım yaparken acaip uyuz oluyorum bu elemana.
    Sonları İntel gibi olur,temennim budur....




  • :D adamlar king ya , amd kendini işlemci kısmında büyütüyor seviniyoruz, ama amd artık vga üretmesin , allah rızası için :D , zaten o asusun gül gibi fanları amd vgalara yakışmıyor.

  • Donanım haber evimiz, Nvidia Babamız..!
  • aslında en iyisi şöyle olur intel sadece mining için özel kartlar çıkarsın mining yapanlar alsınlar bu kartları. amd ve nvidia da oyun sektörüne devam etsin. valla nvidia kalite ne olursa olsun ben üstüne imza atarım ama işlemci için amd seçerim orası ayrı oda benim fiyat performans ve çoklu iş yapma becerisine bakar. biraz oyun biraz multimedya.
  • Nasıl beyinler var ya adam AMD kart üretmeyi bıraksın yakışmıyor demiş. Ulan AMD bugün fabrikayı kapatıyorum dese, yarın o pis kötü dediğin GTX 1050 leri 500$ dan piyasaya sürer nvidia. 3 senede yeni mimarı çıkarmadan, bir öncekileri makyajlayarak 100-200$ kar ile dayar sana öyle gezinir durursun. AMD, Nvidia'nın kırbacı. Nvidia fun adamda amd yi sevmeli kendi iyiliği için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 18 Nisan 2018; 9:4:10 >
  • Sonuna kadar destekliyorum. Dev gibi bir firmanın yaptığı milyarlarca dolar ciroya rağmen hala tekelleşmeye gitmek istemesini de bir türlü anlayamıyorum. Bu kafa yüzünden dünya bu kadar zor hale geldi.

  • huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    Nvidia mobil 960'ları yeni 750 Ti olarak sürmemişti, ya da Steambox kutular için çıkan 860 serisinin devamına ne oldu diye soran yok tabii. Steambox da tozlu raflara gömülü değil, Nvidia yaptı mı tutar...
  • İşte, ibrettir bu, ibret! Burada AMD'ye sallayan kişilerin aslında donanım dünyasında istedikleri tablo budur!
    Pahalı, lüks, gereksiz yere çok aşırı pahalı donanımlar!

    AMD olmasaydı görürdüm 4/4 işlemcileri kaça alabiliyordunuz? Aslında size müstehak ama, ne diyeyim.
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Sonuçta, APU'ların mucidi belli, HBM2'nin mucidi belli, GDDR5'in mucidi de... AMD, grafik donanım teknolojisine adını altın harflerle yazdırmaya devam etmektedir.
    Şirketin şöyle bir problemi var: korkunç bir endüstriyel sabotaja karşı durmaya çalışıyorlar(bunu ben demiyorum, alıntı). Raja enkazından tutun da Sense MI'ın onun sepetlenmesine kadar yanlış çalışmasına bile uzanan kötü bir tablodur bu. Neyse ki, defoldu gitti.
    Grafik bölümünü ana şirketten ayırmaları bir kazanımdır bu bağlamda düşünülünce.
  • İstedikleri kadar muhalefet olsunlar nvidia kadar güzel yazılım geliştiren başka rakipler gelene kadar bu adamlar lider olmayı sürdüreceklerdir.

    Hp ve Dell istedikleri kadar muhalefet olsunlar OMEN ve ALLIENWARE serilerindeki ekran kartları ortada. İstemem yan cebime koy politikası..

  • DH AMD Fanboylarıyla dolmuş ölmüş forum. Her türlü fanboyluğa karşıyım ama buranın AMD fanboyları diğer fanboylara göre daha da kanser. Bu krizin tek sebebi mining ve oyun sektörüne, oyunculara miningciler tarafından vurulan darbe. Nvidia ''Gaming'' kelimesini sıradan kelime yerine bir ekran kartı üzerinde ''gaming'' damgası varsa o kartla sadece oyun oynanabilecek bir yazılım mı? sistem mi? ne geliştirmek istiyor. AMD ise bundan rahatsız gibi ekran kartlarını minercılara habire sattı ve bunun keyfini sürüyor, son yaptığı açıklaması da bunu kanıtlar nitelikte. Orta da müşteri paylaşma krizi var. Keşke mining hiç olmasaydı nerede o eski rekabetli yıllar. Olayın en büyük mağduru oyuncular AMD fanboylarının yerinde olsam düşünürdüm bu itin bir yerine sokmadığımız kaldığı intel neden Nvidia konusunda AMD'nin yanında diye işin içinde oyuncuları olumlu veya olumsuz etkileyecek büyük kriz var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho_MAN -- 20 Nisan 2018; 19:3:55 >




  • Nvidia yüksek kuvvetli ekran kartlarına doğru düzgün vram vermiyor.neden acaba çöpe çıkarmak için mi ?.Bu yüzden AMD.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shockwave error

    Nasıl beyinler var ya adam AMD kart üretmeyi bıraksın yakışmıyor demiş. Ulan AMD bugün fabrikayı kapatıyorum dese, yarın o pis kötü dediğin GTX 1050 leri 500$ dan piyasaya sürer nvidia. 3 senede yeni mimarı çıkarmadan, bir öncekileri makyajlayarak 100-200$ kar ile dayar sana öyle gezinir durursun. AMD, Nvidia'nın kırbacı. Nvidia fun adamda amd yi sevmeli kendi iyiliği için.
    rx 480 her oyuna ultrada açabilecek güçte.ve 8 gb vramli.nvidiada kullandım geçmişte boşa nvidia fanboyluğuna gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.