Şimdi Ara

Nvidia Volta muazzam performans artışı ile geliyor, AMD’yi zor günler bekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
6.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia Volta muazzam performans artışı ile geliyor, AMD’yi zor günler bekliyor


    Bu yıl AMD’nin Vega mimarisini tanıtması ile birlikte üst seviye grafik kartı pazarında yeniden Nvidia’nın karşısına çıkmış oldu. Radeon Vega mimarisi ilk benchmark sonuçlarına göre Nvidia GTX 1080 ekran kartının ötesine geçemeyecek gibi görünüyor ancak Nvidia daha asıl bombayı patlatmadı.


     


    Sonuç inanılmaz


     


    Firmanın 12nm sürecinde tasarladığı Volta mimarisi şimdilik süper bilgisayar ve yapay zeka teknolojilerine yönelik olarak tanıtıldı. Tesla V100 hızlandırıcısı sipariş veren firmaların eline geçmeye başladı. Bunun haricinde oyuncu ekran kartlarında neler sunulacak bilinmiyor ancak ilk benchmark sonuçları oldukça şaşırtıcı.


     


    Pascal tabanlı Tesla P100 ile Volta tabanlı Tesla V100 hızlandırıcılarının test karşılaştırmaları muazzam performans artışlarına işaret ediyor. Nvidia sadece üretim sürecini geliştirmekle kalmamış grafik mimarisini de çok ayrı bir noktaya taşımış.


     Nvidia Volta muazzam performans artışı ile geliyor, AMD’yi zor günler bekliyor


    Örneğin derin öğrenme performansı 120TFLOPS ile 12 kat artış göstermiş. Öğrendiklerini uygulama performansı ise 6 kat artmış. İç iletişimi sağlayan NVLink geliştirilmiş ve 300GB/s ile neredeyse 2 kat artış göstermiş. HBM 2 bellek bant genişliği 900GB/s ile 1.2 kart artarken FP işlem performanslarının da 1.5 kat arttığını görüyoruz.


     


    Ayrıca Bkz.Dünyanın yapay zekaya yönelik ilk PCIe hızlandırıcısı duyuruldu

    Benchmark skorlarına baktığımız zaman Geekbench 4 testlerinde 743 bin civarında bir değer görüyoruz. Tesla P100 ise 320 bin civarında skor alıyor. Yani iki kattan fazla bir artış söz konusu.


     


    Bunlar mimarinin en büyük çekirdeği yani GV100 ile elde edilmiş değerler. Elbette çekirdeğin avantajları sayesinde bu muazzam artış yakalanmış ancak oyunculara sunulacak GV102, GV104, GV106 çekirdeklerinde de buna yakın artışlar görebiliriz.


     


    Nvidia GTX 2000 adını alması beklenen yeni ekran kartlarında GTX 2070 modelinin GTX 1080 Ti kadar performans vermesi sürpriz olmayacaktır. Bu da geliştirilmiş AMD Vega 2 mimarisini ateşe atacak anlamına geliyor. Erdi Özüağ da Volta mimarisinin inanılmaz performans artışına zaman zaman vurgu yapıyor. Volta mimarisinin son kullanıcıya ulaşacağı tarih gelecek yılın ilk yarısı. 


     







  • Millet deli olmuş. 5 Yıl önce aldığım 6850'yi kullanıyorum halen. O kadar tüketim çılgınlığına gerek yok arkadaşlar. Giren bize giriyor gene. Şöyle bir 1060 ayarında volta olsa direk alırım 5 yıl daha kullanır sistemi komple satarım. Ayrıca Bitcoin madenciliği yapılacaksa hiç çıkmasın.
  • Desenize 1000 seriside çöp olcak seneye

  • Sony bunu beğendi. PS5 altyapısı için çok iyi. Amd buna karşı illaki süreci hızlandıracaktır.Oluşan rekabette olan bizim gibi konsol sevdalıları daha güçlü gpulu konsollara kavuşacaktır.

  • muazzam
  • Vay be

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • satacak böbrek kalmadı... :)

  • .... EMinmisiniz Oyuncu Kartlarinin Böyle Geleceginden ?? " Firmanın 12nm sürecinde tasarladığı Volta mimarisi şimdilik süper bilgisayar ve yapay zeka teknolojilerine yönelik olarak tanıtıldı."

  • yıllardır bekliyorum şu teknoloji gelişimi ne zaman yavaşlayacak yada duracak diye, sanırım hiç bir zaman, geçenlerde tsmc nin 2018 yılı için 7nm hazırlıklarına başladığını öğrenmiştim vay be.

    pentium mmx ile bilgisayar hayatıma başlayan ben için bu olaylar çok ilginç geliyor.

  • 1080p yüksek hz oynayanlar için 1080 Ti 2. elleri altın olucaktır gelicek sene onun dışında yeni seri artık full hd oyunculuğun üstünde , 4K dışında 2k 144Hz oynatabilecek bi 2080 beni çok mutlu edicek :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Vettel

    Desenize 1000 seriside çöp olcak seneye

    Neden çöp olsun ki? Şuan 7950 ile hala çatır çatır oynuyorum. Yalnızca bir önceki teknoloji olacak. Çöp olacak diye bakacaksak, Amd'nin Vega'ları, Polaris'leri ve daha önceki tüm kartları çöptü. Çünkü rakibin gerisindeydi. Yok öyle bir dünya. Son 5 yılda çıkmış bütün kartlar, gücü ölçüsünde tatminkar performans sunmaya devam ediyorlar. Hatta bunlara üst model Fermi'leri bile ekleyebiliriz.

    @sınav_testmis_kanka

    Ne içiyonuz oğlum siz?

    Nintendo Switch diye bir şey duydun mu bu arada?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 18 Eylül 2017; 17:20:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Vettel

    Desenize 1000 seriside çöp olcak seneye

    1080 var 2k moitorum var niye ucuza satıp bir sonrai nvidia kartı alayım mesela?
  • beklediğim kartlar geliyo

  • İyiki nvidia intel gibi değil. Senelerce %10 artışla milleti enayi yerine koymuyor.

  • Zaten beklediğimiz bu değil mi? Volta çok parlatıldı ve uzun bir geliştirme sürecine sahip.
  • amd'nin yeni kartlarına göre performans belirleyecektir.gerek yokken iki katına çıkarma yaparsa 7-8 bin liradan alırsınız.iş istasyonlarında maliyet sorunu yok gözüne gözüne vurabilirler ama oyun için kartlarda maliyet önemli bu kadar katlayalım abi durumları olmayacaktır.
  • Amd 1000 serisine bile daha rakip olmadan voltayı getirmesinler resmen Amd ile billur geçiyolar 2 yıl önce çıkmış kartlara bu gün rakip olamıyolar :) bu durum bizide çok kötü etkiliyor kart fiyatları rakip olmadığı için pahalı oluyor AMD adam olsada paramız cebimizde kalsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 serisi çıkarsa 1000 serisinin fiyatı düşer. Bitcoincilerde 2000 serisine geçeceğini düşünürsek seneye ortalık 1070-1080 kaynayacak. 2.el piyasası çakılacak.

    İş böyle oluncada 1080p den 2K ve 4K ya geçişler başlar. Fiyatlar yükselir.

    Sadede gelirsek. Elinde 1000 serisi olanlar değeri varken 2000 serisi çıkmaya yakın satmalı. Elinde 1080p monitör olanlar 2000 serisi çıkmadan monitörünü değiştirmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2080 is coming

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd ceo su tatilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bunlar bunlar hep komik olaylar. 1GB Sapphire 128-bit olduğunu tahmin ettiğim 4 seneden fazladır kullandığım ekran kartı FullHD'de 15 dk'lık videoyu yarım saat gibi bir sürede işliyor. Ne gerek varki şu ekran kartına.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.