Şimdi Ara

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (1469. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.225
Cevap
111
Favori
743.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14671468146914701471
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Alışkın değiller tabi bilgi paylaşımına

    Bu sürücü ile ilgili feedback var mı hocam ? Yükleyelim mi yoksa 389 lu bir şeyde kaldım sanırım orda takılayım mı ben



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 27 Şubat 2018; 14:36:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • stiglitz kullanıcısına yanıt
    Yeterli ama ileride 1080Ti ya da o kadar güç çeken bir kart alırım derseniz 750W civarı bir şey bakın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 27 Şubat 2018; 14:38:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Ortaklık gerçek anlamda, Amd yönetim kurulu bir bitcoin grubuyla masaya oturup ortak olmuş. Geçenlerde haberi çıkmıştı. AMD az üretiyor, minerlar anında bitiyor, para hırsıyla daha verimsiz Nvidia kartlara yöneliyorlar. Firmaların işine gelse de dengeleri çok fena bozdu, bozuyor bu durum. Bilgisayarda oyun oynamak artık lükse dönüştü tüm dünyada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Nvidia çıkıp fiyatlar düzelmeyecek, daha da kötü olabilir demiş. Ondan dolayı mining ayrı kart gaming ayrı kart olmaz bence. Öyle olcak olsa fiyatlar düzelebilir derlerdi bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 27 Şubat 2018; 15:14:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni nvidia kartlarda mining/oyun kartı diye ayrım olacağını sanmıyorum yine aynı sistem gider mining yapanlar yine toplu alır oyuncuya da 2 katına fiyat çekerler tabi kart kalırsa. kısaca min 5000tl cepte hazır olsun faça şahini falan olanlar şimdiden satışa koysun anca.
  • Nv uretimi durdurdu diye biliyorum, oyle soylenti vardi en azinda. Yeni kartlarin arifesinde alinan karar muhtemelen, eger dogruysa.

    Amd tarafinda Polaris ne durumda bilmiyorum. Konsol olmasaydi daha fazla Polaris karti uretirlerdi ama onlar da madencilere giderdi. Genel bir ram sikintisi var zaten ve vega kartlarin hbm sikintisi, macbook onceligi verilmesi vesaire, o da piyasada yok.



    Amd bir grupla oturmus oturmamis pek bir sey ifade etmiyor su anki durumda. Iki firma da madencilerden memnun simdilik. Nv kartlarin da etherium ve turevleri blockchain'deki kazima basarisi kucumsenmemeli.

    Oyle bir durum ki, iki firma da daha fazla uretse ayni hizda onlar da tuketilir. Bu is karli oldugu surece alinmaya devam eder.

    Yani nv'nin 2018 Q3 aciklamasi neye dayaniyor hic bilmiyorum. Ya bi sekilde yeni nesil kartlarda oyuncu kartlari madenlerde engelleyecekler (ne kadar mumkun?!?!) veya deneyecekler ama cok saglam yapmadiklari ve madende para kazanildigi surece bize kart yok.



    1 yildir zaten dedigim sey. Masaustu iyice yok olmaya dogru gidiyor. Oyun dunyasi kendini baska kanallar uzerinden devam ettirecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Kartları geçtim de oyun dünyası harbiden çok garip bir yöne gidiyor. DLC ve erken erişim adı altında çok ama çok saçma bir hal aldı. bitmemiş oyunlar bir ton paraya satılıyor, deli gibi oynanıyor, oyunlardaki sorunları, dengesizlikleri düzeltmek için DLC çıkarıyorlar, onlar bir ton para... Üstüne korsanı engelleyeceğiz diye gelen performansın içine eden, sorun çıkaran güvenlik önlemleri ve artan oyun fiyatları, kur, vergiler derken soğumaya başladım. Son zamanlarda doğru düzgün oyun da almaz, oynamaz oldum. haftada 1 saat oyuna ya giriyorum ya girmiyorum. AC Origins'in hikayesi bitti, devam etmek istemedim, zaten fazlasıyla yoğunum şu sıralar. Eskiden 20-30 lira verince adam gibi oyunu alırdık, oynardık. DLC falan gelmezdi, ayrı ek paket çıkardı o da tek başına ayrı bir oyun gibiydi, şimdikiler gibi basit, ufak şeyler değildi.

    Oyunculuk iyice saçma bir şeye gidiyor, hayra alamet görmüyorum. Nvidia da miner'lardan memnun olsa da oyuncuları da kurtarmanın yoluna bakacaktır bence. Tepe modellerden güzel kar elde ediyor ve oyuncular da alıyor. Ondan vazgeçmek istemezler gibime geliyor. Bitcoin krizi falan çıkmadan pek düşeceği yok fiyatların.




  • Hocam DLC oyunların oynanma ömrünü uzatıyor.Bence müthiş bir sistem.

    Oyunlar bizler için pahalı, ekonomisi kötü bir ülkede yaşıyoruz.Yabancılar için hayat çok ucuz.
  • Finansal raporlara bakılınca zaten anlaşılıyor. Ne kadar Nv'nin oyun dışı karları daha yüksek bir yüzdeyle artış sağlıyorsa (iş makinaları/yapay zeka/derin öğrenme-yeni teknolojiler) asıl kazancı halen "oyunculardan". Bu daha bir kaç yıl böyle devam edecektir veya en azından önemli bir kazanç kapısı olmaya devam edecektir. Bir de şu taraf var, tepedeyken kazancın azalması daha bir göze batıyor. AMD'de de ise durum bambaşka.

    Misal AMD'nin öyle bir zorunluluğu yok gibi artık. Yani yarışmıyor bile artık bu alanda (pc oyun pazarında), öncelliği bu değil artık. Polaris orta sınıf kartlar olarak seçenek olmaktan çıktı, piyasada yoklar. Vega 7nm doğrudan makina öğrenme kartı olarak çıkacakmış. Daha bir şey demeye gerek var mı ?! Ama diğer taraftan, AMD pazar payını arttırmış yine (ryzen ve gpu tarafında)
    https://wccftech.com/amd-nvidia-intel-q4-2017-gpu-market-share/

    O yüzden Nv bu refresh kartlarda kesin bir şey yapması lazım. Olur da oyuncuların önemli bir kısmı, her yıl kart değiştireyim modundan çıkıp ellerindeki kartla devam edeyim gibi bir düşünceye kapılırlarsa, bu en çok Nv'nın işini bozar.

    Not, geçen yıl hatırlıyorum. Tepe kartlarda bir rekabet hiç yokken, Nv Pascal kartların satışından memnun değildi, böyle bir açıklaması vardı. 1080ti ondan sonra çıktı ve maden çılgınlığı da başlamamıştı. Ne kadar karlar rekor seviyesinde olsa da, teknolojik alanda pazarın gidişatını öngörememek tepede olan şirket için (Nvidia) son derece sıkıntılı. (Madenciler daha ne kadar böyle almaya devam ederler, tüketici daha ne kadar böyle yıllık kart alacak- Cep telefon pazarı buna güzel örnek, bu yıl genel satışlar kötüydü)

    Tam işte dediğin yere de geliyor. Tek sebep bu olmasa da, oyunlar iyice işi boka sardı. Benim imkanım bolca varken, şu an (maden çılgınlığı olmasa bile) yeni kart almak gibi bir düşüncem olmadı, olmayacak gibi. Bu sene belki, ama şu anki oyun dünyasında bunu gerektirecek gerçek bir durum var mı? AC örneğini verdin zaten, evet oyun bitti, peki şimdi. Micro transaction, lootbox, oyunun sonu DLC paketinde, oyunlar özürlü çalışıyor (denova olmadan da özürlü çalışıyor). QHD ve/veya UHD yaygınlaştı mı ki, yeni kartların satışı artsın. Bla bla... iyi görünmüyor. Ne bizim için ne de iki firma için. AMD pc oyun dünyasından elini çekti, Nv'da da ileride aynısını yapar. Aksi için bir sebep olması lazım.


    CD Project Red gibi orjinal oyunun kendisi gibi DLC çıkarsalar, öpüp başımıza koyarız. Yıllar önce böyleydi zaten. Şimdi Season pass, dlc bildiğin asıl oyundan çıkarılıp ek paket olarak kakalamaktan öte bir şey değil. Son orta dünya oyununda, oyunun sonuna (ya da gerçek sonu) DLC ile ancak ulaşılabiliyordu. Böyle bir şey olur mu ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 27 Şubat 2018; 18:15:3 >




  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Bu şirketlerin rakibi yok zaten kendi aralarında kar paylaşıyorlar.Şirketi geçtim başka üretim yapabilen ülke yok zaten.Adamlar çok farklı bir yerdeler.

    Ayrıca bu teknolojiler artık birbirini tamamlıyor.Mesela ekran kartı seçmeden önce insanlar işlemci seçimi yapıyorlar.AMD bu noktada değişik işler yapıyor ve bunun karşılığını alıyor.

    Oyun dünyası ise çok farklı ve kesinlikle çok acımasız.Farklı büyüklü küçüklü firmalar, oyunlar, yarışmacı online oyunlar piyasaya sürülüyor devamlı.Bu yüzden firmalar DLC işine giriyorlar.Bakıyor mesela bir süre oyun tuttuysa geri kalanını DLC olarak çıkartıyor.
  • Lady Sylvanas Windrunner kullanıcısına yanıt
    Hocam eski oyunlardaki DLC'ler ile şimdikiler bir mi? AoE serisine bir DLC geldiğinde oyun çok değişiyordu, ayrı bir oyundu adeta. Şimdi ise Paradox, Activision, EA, Ubisoft oyunları oyunda olması gereken şeyleri çıkarıp DLC olarak satıyorlar. Yeni oyunlarda oynama süresini DLC'lerle pek arttığını da görmedim. Witcher 3 ve GTA V istisna ki onların da çıktığı andan itibaren DLC tutumları diğerlerinden farklıydı, eski oyunlar gibiydi. Oyunlar sadece bizim için pahalı değil, dünyada kimse 10-15 saatte bitireceği oyuna 60$, 100$ vermek istemiyor. Online'ından 2 haftada sıkılacağı oyuna, 2 hafta sonra sileceği oyuna kimse o paraları vermek istemiyor ki bakarsanız en çok oynanan oyunlar da hep uygun fiyatlı, online oynanan oyunlar. DLC, paralı özel itemler, oyun/uygulama içi satın alma, kutu olayı(işin ticarete dökülmesi için olmazsa olmaz) ile bir defada yüksek ödeme yapmak istemeyen ama ufak ufak sürekli oyuncuları tırtıklayan sistemler geldi. Şahsen hiç hoşnut değilim bu durumdan. Oyunlarda olması gereken şeyleri çıkarıyorlar, bitmemiş oyunu pahalıya satıyorlar sonra oyunda olması gereken şeyleri parayla satıyorlar. Paradox oyunlarını DLC'siz oynamak mümkün değil. Çünkü oyun bitmemiş, eksik, hatalı, dengesiz. Adam etmek için DLC'leri almak zorundasınız ve DLC'ler ucuz değil, yeküne vurunca oyunun 9-10 katı paraya geliyor DLC'leri.




  • Haklısın ama şu an yine DLC işi en iyisi gibi duruyor.Çünkü oyunu geliştirmenin tek yolu bu.

    Paradox için dediklerine katılmıyorum.Fazla DLC çıkartabilir ama bunları alırsan oyun gerçekten farklı bir yere geliyor.

    Aklıma gelen diğer şirketlerden ise SCS ve Sega bu işi iyi kotaranlar arasında.
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Herkesin bakış açısı farklı tabi. Ne amaçla sorduğu önemli.



    Bu sürücüyle de alakalı olumsuz yorumlar, düzelmeyen problemlerin devam ettiği belirtilmiş açıkçası. Şuan kullandığınız sürücü ile alakalı probleminiz yok ise bir süre beklemekte yarar var.



    https://forums.guru3d.com/threads/geforce-game-ready-391-01-driver-download-discussion.419664/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam bekleyeyim en iyisi. Teşekkür ediyorum cevabınız için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    aynen bende driver konumu güncellemiyorum bir süredir, yeni çıkan sürücüler iyi şeyler vaat etmiyor bazen tam tersi oluyor. şu an 388.43'teyim ben.
  • ASUS Cerberus GTX 1070 Ti Advanced aldım arkadaşlar ilk izlenimlerimi aktarayım

    standart olarak 1898 mhz de çalışıyor çekirdeği, şuan hiç oc yapmadım assadin creed origins ve kingdom come deliverance oyunlarını denendim tam yük altında birer saat oynadım sıcaklık 63 dereceyi geçmiyor ve karttan çıt çıkmıyor gerçekten hayran kaldım diyebilirim

    msi gtx 980 gaming den bu karta geçiş yaptım ( 1500mhz de oc li kullanıyordum kartı ) bu iki oyunda gözle görülür artışlar var assasin creed origins oyununu 2k da very high ayarlarda 50-60 fps zor alıyordum, bu kart ile 80 frame altına pek düşmüyor diyebilirim, şimdilik gözlemlerim bukadar daha detaylı bir inceleme yaparım vakit bulursam




  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Yeni çıkan oyun destekleri ve SLI profilleri harici son çıkan sürücüler maalesef problemler barındırıyor.. Ben zamansızlıktan ve oyunlardan uzun süredir uzak kaldığımdan vakit bulunca driver güncellemesi yapıyorum ama problemlere denk gelmiyorum fazla zaman harcamadığım için.

    En bundan önceki 390.xx sürücüsü kurulu. şimdiye kadar bir olumsuzluk yaşamadım açıkçası. Tabi uzun süreler pc başında oyun oynamadığımı da belirteyim.
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kartınız. güle güle kullanın
  • Benim MSI 1070 OC çaktırmadan çekirdek hızını 2300Mhz'e dayamış, hem de 3D Mark ile skor alırken. Grafik skoru tavan tabi ki, şimdi arşivlere bakıyorum bulursam ss atacağım.

    Bu arada, 6 ay öncesine göre driver'lar yüzüden 3d mark'ta ara ara performans düşüşü oluyor. 16K skordan 14K'ya düştü sonra 15K'ya çıktı Yine 16'ya yakın geziniyor.
  • Hacılar gtx 2080 fiyat haberleri çok kötü geliyor minimum $1200 maximum $1500 olacakmış. Minimum fiyatıyla çıksa bile tr deki fiyatı düşünemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14671468146914701471
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.