Şimdi Ara

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (1230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30.225
Cevap
111
Favori
743.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12281229123012311232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1070 aero nasıl beyler?

    Diğer modellerden 250 lira ucuz olduğu durumda tercih edilebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Curimo

    Arkadaşlar almış olduğum Asus Gtx 1080'de CW var

    En son Gtx 780 kullanmıştım sanırım hiç yüksek FPS'lere çıkmadığım için CW falan duymamıştım. Herkes CW diyor ne ki bu ya diye düşünüyordum ki, Dead Space 3 oynarken tiz bir ses geliyor bir yerden diyorum kendi kendime Allah Allah falan oyunda hareketlerimle ses de değişiyor kalınlaşıp inceliyor, sonradan kafama CW olduğu dank etti...



    Çok test etme fırsatım olmadı seyahatteydim haftasonu şimdi dönüş yolundayım ama hangi programla test edebilirim ve hangi FPS üstü kabul edilebilir CW için? Bu arada bendeki CW dışardan da rahatlıkla duyuluyor maalesef...



    Aldığım monitörde ışık sızması, ekran kartında da CW çıktı... Üreticiler neden bu kadar gevşekler aklım almıyor artık herşey kalitesiz üretiliyor, çağımızda kalite kavramı yok artık...

    kişiden kişiye değişir bu durum.

    200 fps civarına kadar çok az duyulan cw sesi bence makuldür.

    100 200 arasında ciddi rahatsız edici bir cw sesi bence kabul edilemezdir.

    ürünü aldığınız yere pc nizi götürün orada açın oyunu cw sesini dinletin. kart değişimi talep edin bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canskru -- 26 Mart 2017; 17:34:29 >




  • Drysdale kullanıcısına yanıt
    Hocam her iki oyunda Ubisoft yapımı olunca ister istemez sorunları mevcut fakat ikisi arasında bir seçim yapmanız gerekiyorsa tercihinizi Ghost Recon'dan yana kullanmanızı önerebilirim.For honor'unda belirli bir kitlesi mevcut fakat ikisi arasından tercihimi Ghost Recon'dan yana kullanırdım gerçi öylede yaptım.

    Ghost Reconu aktif olarak oynuyorum ve server sıkıntısı hiç yaşanmadı ayrıca oyunda herhangi bir çökme yada bağlantıdan kaynaklı sorunlar yaşanmıyor tek sorunu ise optimizasyon denilebilir for honor'un performansı daha iyi bu nedenle oyun türlerinden size en yakını hangisiyle onu tercih etmeniz daha iyi olacaktır.Her iki oyununda çoklu oyuncu modu mevcut wildlans'da şu an için sadece pve var fakat ileride pvp de ücretsiz olarak eklenecek.




  • people66 kullanıcısına yanıt
    Kartın tasarımı bana eski kartlarımdan Asus Gtx 770 Dc II Oc yi hatırlattı.Epey benziyor gibi görünüyor.

    NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]




  • 100hz freesync monitörle ilgili ayarlar nasıl olmalı? oyun içi vsync açık olsa yeterli midir?
  • 1080 1080p monitöre takılır mı monitör degisemem butce yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AppleFB kullanıcısına yanıt
    ben kullanıyorum şuan bi sıkıntı yok darboğaz hiç yaşamıyorum
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Hocam duygulandırdın durduk yere. Hey gidi günler, 2013'de kullandım ben de. Hatta tasarımını en sevdiğim soğutma hala DCII dir.
  • Sistemlerimiz neredeyse aynı ama benim monitör 60Hz birde şöyle bir düşüncem var 2 3 seneye kalmaz gtx 1080 de 1080p seviyesine iner

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan'dan aldığım MSI Gaming X 1080'i taktım. Valley testinde CW var. Hem de belirgin şekilde. Ama CW sesleri sırasında güç kaynağının fan ledi de göz kırpıyor. Önceki 390X'te da böyle oluyordu. Güç kaynağım ile ilgili de olabilir. Ama ses ekran kartından geliyor.

    GTX980->GTX1080

    Bu geçişte sadece GTA5'i oynadım birazcık pek değişim göremedim açıkçası. Acaba boşuna mı geçtim dedim içimden. Biraz daha test edeceğim. Bu arada fanlar dönmüyorken şu an sıcaklık 58 derece. Kendi fan profilimi yapacağım, en azından %30-35 döndüreceğim boşta iken de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    24inch 2k da niye pikselleri görsün dalga mı geçiyorsunuz, 27inch 2k dan pikseller daha küçük olur çünkü ppi değeri daha yüksektir.



    Biride 24inch 2k alma demiş gayette alınır hatta 27inch 2k ya göre daha az AA açma ihtiyacı olur, kendiliğinden AA sağlar.

    Pikseller birbirine daha yakın olduğu için gözükmez. Arkadaş yanlış bilgi vermiş. Benim tavsiyem 2K alacaklar 27"ten altına bakmasınlar. Ayrıca Fullhd alacaklar da 24'ün üstüne çıkmasınlar. 4K alacaklar ise 32" ve üzerine baksınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1080 gaming X CW problemiyle ilgili video yükledim, gördüğünüz gibi 200 FPS doom ultra 1080p ayarlarda ses belirgin sayılır, kulaklık veya hoparlör ile sorun yok tabi.
    60 FPS de ses bu kadar şiddetli ve tam duyulabilir değil.
    100 FPS den sonra GPU nun %100 kullanıldığı oyunlarda bu şekilde. CS go mesela ses yok 400 fps olsa da çünkü GPU %50 yi geçmiyor zaten.

    İnceleme ve değişim için servise göndermeli miyim ? Fikir verebilirseniz çok sevinirim, teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chillout -- 26 Mart 2017; 21:2:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetfx


    quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    24inch 2k da niye pikselleri görsün dalga mı geçiyorsunuz, 27inch 2k dan pikseller daha küçük olur çünkü ppi değeri daha yüksektir.



    Biride 24inch 2k alma demiş gayette alınır hatta 27inch 2k ya göre daha az AA açma ihtiyacı olur, kendiliğinden AA sağlar.

    Pikseller birbirine daha yakın olduğu için gözükmez. Arkadaş yanlış bilgi vermiş. Benim tavsiyem 2K alacaklar 27"ten altına bakmasınlar. Ayrıca Fullhd alacaklar da 24'ün üstüne çıkmasınlar. 4K alacaklar ise 32" ve üzerine baksınlar.

    Arkadaş yanlış bilgi feln vermemiş, doğrusunu söylemiş. Benq rl2455 den pg278q ya geçtiğimde bariz bir şekilde AA ihtiyacı arttı. 24' FHD de kullandığım aynı AA ayarlarıyla görüntü, 27' QHD'de çok daha tırtıklı.




  • Dün yabancı bir forum da bir konuyu okudum, GTX 1080 den GTX 1080Tİ ye geçmek ne kadar doğru diye, çoğunluk GTX 1080'den Tİ' ye geçmenin mantıksız olduğunu yazmış. Bana kalırsa çokta yanlış değil aslına GTX 1080 den Tİ' ye geçmek, sonuç olarak daha yüksek performanslı bir kart olacak GB olarakta GTX 1080 den yüksek ilerisi için daha mantıklı lakin yabancılar bile bu geçişi doğru bulmuyor kaldı ki kartlar orada TR ye nazaran daha uygun olacaktır. Siz ne dersiniz dostlar fikirleriniz neler dir bu konu hakkında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bixsi -- 26 Mart 2017; 20:51:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar GPU boşta iken maksimum hızda çalışıyor bu sorunu nasıl hallediyorduk? MSI GTX1080.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetfx

    Arkadaşlar GPU boşta iken maksimum hızda çalışıyor bu sorunu nasıl hallediyorduk? MSI GTX1080.

    Nvidia denetim masasında güç yönetim modu var orada maksimum performans seçilidir büyük ihtimal

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim ekran kartında 150fps ötmeye başlıyor. msi 1070 gaming x. yarın vatana garantiye göndericem değişim olursa eğer ki kabul ederlerse çek isticem kart yerine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar

    Önceki mesajımda paylaştığım tabloda işaret ettiğim olay, girdi geçikme süresi, yenileme hızı daha yüksek olan monitörde daha düşük çıkmış yani 180hz monitör 144hz monitöre kıyasla daha iyi değerler vermiş 240hz monitörde daha da iyi olacaktır.

    En tutarlı G-Sync deneyimi için oyunun içindeki ayarlarda V-Sync ayarıda kapatılıyor. Monitörün desteklediği yenileme hızından daha yüksek fps ile oynamak için Nvidia denetim panelinde V-Sync yerine FastSync'i de açabilirsiniz. G-Sync monitörün yenileme aralığına karşılık gelen fps değerlerinde çalışıyor. Alt değer için 30hz ama G-Sync'in tutarlı çalışabilmesi için en az 36 fps öneriliyor. En üst değerse monitörün maximum yenileme değeri gibi gözüksede gerçekte maximum fps'yi bunun biraz altına ayarlamak gerekiyor çünkü fps monitörün maximum yenileme hızına 2-3 fps yakın veya eşit olursa burada G-Sync yerini V-Sync'e bırakmaya başladığından tutarsız oluyor bunu da RTSS ile fps limitini koyarak önlüyoruz.

    Benzer senorya FastSync içinde geçerli: Fps monitörün maximum yenileme değerine eşitlenmeye başladığında G-Sync yerini FastSync'e bırakmaya başlıyor ve üstüne çıktığında artık G-Sync çalışmıyor yerini FastSync'e bırakıyor ve FastSync'te bu yüksek değerlerdeki yırtılmayı önlüyor ama G-Sync kadar girdi geçikme süresi iyi değil, V-Sync kadar da kötü değil. FastSync'in olumsuz yönü uygun kareyi yakalayıp ekrana getirme sırasında kare atlarken ara-sıra kekeleme olayına sebebiyet verebiliyor olması.

    V-Sync ON: 1-3 çerçeve süresi kadar girdi geçikmesi (lag)
    FastSync ON: 2-12ms kadar girdi geçikmesi

    Önerilen G-Sync optimum ayarları:

    G-Sync ON + V-Sync ON(Nvidia Kontrol Paneli) + V-Sync OFF (oyun içinde) + FPS sınırlama (RTSS)

    Yukardakileri yazarken blurbusters.com'da Jorimpt'in emeğinden faydalandım.
    http://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?f=5&t=3073
    https://forums.geforce.com/default/topic/965224/geforce-drivers/gsync-not-working-100-/9/
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125020165

    Linkini verdiğin inceleme ve test sayfalarını 5 aydır takip ediyorum. Burda denilenleri kendi bilgisayarımda defalarca test ettim, kesin olarak boyle olmalı diyemiyoruz
    "G-Sync ON + V-Sync ON(Nvidia Kontrol Paneli) + V-Sync OFF (oyun içinde) + FPS sınırlama (RTSS) "
    ama boyle yazınca her oyunda işe yarıyacak bir formul gibi görünüyor yanlış bir algı oluşuyor.Tabloyu geliştiren arkadaşda tek bir formul önermiyor zaten.

    Bu yontemler her oyun ve her sistem için değişiyor.(144hz için konuşuyorum) Misal bazı oyunlarda oyun içi V-Sync daha iyi sonuç veriyor bazılarında Nvidia paneldeki, aynı şekilde fps limitleride kimi oyunda 120 fps 'ye kitlemeniz daha iyi sonuç verirken kimisinde 140 yakın degerler iş görüyor. Kısaca son derece muallak bir alan. Tabi bu pascal GPU'nun mallığındanda olabilir. Pascalda sonra G-Sync ciddi sorunlu bir yöntem oldu. Her oyunda farklı ayarlar kullanmak bezdirdi beni.( Daha çok fps - tps bazlı online oyunlar oynuyorum.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 26 Mart 2017; 21:10:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TimFx


    quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar

    Önceki mesajımda paylaştığım tabloda işaret ettiğim olay, girdi geçikme süresi, yenileme hızı daha yüksek olan monitörde daha düşük çıkmış yani 180hz monitör 144hz monitöre kıyasla daha iyi değerler vermiş 240hz monitörde daha da iyi olacaktır.

    En tutarlı G-Sync deneyimi için oyunun içindeki ayarlarda V-Sync ayarıda kapatılıyor. Monitörün desteklediği yenileme hızından daha yüksek fps ile oynamak için Nvidia denetim panelinde V-Sync yerine FastSync'i de açabilirsiniz. G-Sync monitörün yenileme aralığına karşılık gelen fps değerlerinde çalışıyor. Alt değer için 30hz ama G-Sync'in tutarlı çalışabilmesi için en az 36 fps öneriliyor. En üst değerse monitörün maximum yenileme değeri gibi gözüksede gerçekte maximum fps'yi bunun biraz altına ayarlamak gerekiyor çünkü fps monitörün maximum yenileme hızına 2-3 fps yakın veya eşit olursa burada G-Sync yerini V-Sync'e bırakmaya başladığından tutarsız oluyor bunu da RTSS ile fps limitini koyarak önlüyoruz.

    Benzer senorya FastSync içinde geçerli: Fps monitörün maximum yenileme değerine eşitlenmeye başladığında G-Sync yerini FastSync'e bırakmaya başlıyor ve üstüne çıktığında artık G-Sync çalışmıyor yerini FastSync'e bırakıyor ve FastSync'te bu yüksek değerlerdeki yırtılmayı önlüyor ama G-Sync kadar girdi geçikme süresi iyi değil, V-Sync kadar da kötü değil. FastSync'in olumsuz yönü uygun kareyi yakalayıp ekrana getirme sırasında kare atlarken ara-sıra kekeleme olayına sebebiyet verebiliyor olması.

    V-Sync ON: 1-3 çerçeve süresi kadar girdi geçikmesi (lag)
    FastSync ON: 2-12ms kadar girdi geçikmesi

    Önerilen G-Sync optimum ayarları:

    G-Sync ON + V-Sync ON(Nvidia Kontrol Paneli) + V-Sync OFF (oyun içinde) + FPS sınırlama (RTSS)

    Yukardakileri yazarken blurbusters.com'da Jorimpt'in emeğinden faydalandım.
    http://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?f=5&t=3073
    https://forums.geforce.com/default/topic/965224/geforce-drivers/gsync-not-working-100-/9/
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125020165

    Linkini verdiğin inceleme ve test sayfalarını 5 aydır takip ediyorum. Burda denilenleri kendi bilgisayarımda defalarca test ettim, kesin olarak boyle olmalı diyemiyoruz
    "G-Sync ON + V-Sync ON(Nvidia Kontrol Paneli) + V-Sync OFF (oyun içinde) + FPS sınırlama (RTSS) "
    ama boyle yazınca her oyunda işe yarıyacak bir formul gibi görünüyor yanlış bir algı oluşuyor.Tabloyu geliştiren arkadaşda tek bir formul önermiyor zaten.

    Bu yontemler her oyun ve her sistem için değişiyor.(144hz için konuşuyorum) Misal bazı oyunlarda oyun içi V-Sync daha iyi sonuç veriyor bazılarında Nvidia paneldeki, aynı şekilde fps limitleride kimi oyunda 120 fps 'ye kitlemeniz daha iyi sonuç verirken kimisinde 140 yakın degerler iş görüyor. Kısaca son derece muallak bir alan. Tabi bu pascal GPU'nun mallığındanda olabilir. Pascalda sonra G-Sync ciddi sorunlu bir yöntem oldu. Her oyunda farklı ayarlar kullanmak bezdirdi beni.( Daha çok fps - tps bazlı online oyunlar oynuyorum.)

    Burda fps limitlemenin anlmı ne onu anlayamadım? fps kilitleme input laga olumlu yönde nasıl etki edebiliyor? Hayır kilitliyoruz fps yi madem, o zaman vsync neden açık?
    Ben bütün oyunları vsync denetim masasından açık, oyun içinden kapalı şekilde oynuyorum, en sorunsuz bu şekilde çalşıyor. Rtss ile limitlediğimde özellikle fifa 17 de oyun çok iğren bir hal almıştı.




  • 
Sayfa: önceki 12281229123012311232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.