Şimdi Ara

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (1001. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.225
Cevap
111
Favori
743.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9991000100110021003
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arsenik kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı alışverişlerinde taksit kaldırıldı. Devletimiz bizi çok (!) düşündüğü için böyle bir hamle yaptı geçen hafta. Tek çekim 1500-1700 lirayı koyup alabiliyorsan al yoksa öpmek için hazırda bekleyen çakallara git diyorlar resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    quote:

    Orijinalden alıntı: orhancub


    quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    quote:

    Orijinalden alıntı: orhancub


    quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zuko


    quote:

    Orijinalden alıntı: arsenik

    Amazonda ilk satışa çıkan 1070 SC'lerden almıştım. GOW4 kodu alma şansım var mı, nvidia sitesinden veya amazon'dan biliyor musun hocam?

    Hayir. Kampanya nVidia'nin ve 20 Eylul-31 Ekim arasi gecerli sadece.

    Bu kod sadece geforce için mi geçerli. Diğer markalar kampanyaya dahil değil mi ?

    Ekleme: Oluyormuş. Vatana gittim sordum. Bilgileri ve faturanın resmini eksiksiz yazıp gönderdim.27 eylülde almıştım. Gelir herhalde kod. Haberim yoktu bu olaydan yoksa gümbürtüye gidecekti oyun.

    Ekleme 2: Kod hemen gelmiş.

    hocam bende vatana faturanın resmini mail attım ama geri dönmediler bende 21 eylülde aldım kartı size ne kadar sürede geri dönüş yaptılar ?

    Maili attıktan 15 dakika sonra geldi. Siz ne zaman atmıştınız.

    Ben öğlen attım kimse geri dönmedi bana akşam yine attım yine dönmediler siz sadece fatura resmini attınız değil mi birde doğru adrese mi attım acaba mail hangisi sizin yolladığınız kampanya@vatanbilgisayar değil mi ?

    Yanlış adrese atmışsınız kampanyaoyun olacak o. Yani kampanyaoyun@vatanbilgisayar.com

    Mailde konu kısmına "Gtx 1070 Gears Of War 4 Dijital Kod" yazarsın. Alt tarafa mesaj olarakta;

    Ad Soyad:
    Fatura No:
    Mail:
    GSM:
    Ürün Modeli:
    Ürün Seri No:


    Bu kısımları doldurup, (faturada seri no vs. hepsi yazar) resim ekleyip, kampanyaoyun@vatanbilgisayar.com adresine gönderirsiniz.

    Sonucu paylaşırsın burada.

    Teşekkürler yardımın için bende oyun kodunu aldım az önce ve aktif ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Al PaC kullanıcısına yanıt
    İade et hocam kesin. 100 fpsde ce mi olurmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gentlement39 G kullanıcısına yanıt
    Ödeme cinsini Türk Lirası olarak değil de, USD olarak seçin hocam. O zaman bankanızın kurundan hesaplanıyor.

    Ama Firaristt arkadaşın dediğine göre taksit kaldırılmış geçen hafta. Yine de banka ile görüşmekten zarar gelmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arsenik

    Ödeme cinsini Türk Lirası olarak değil de, USD olarak seçin hocam. O zaman bankanızın kurundan hesaplanıyor.

    Ama Firaristt arkadaşın dediğine göre taksit kaldırılmış geçen hafta. Yine de banka ile görüşmekten zarar gelmez.

    Ayin aonuna dogru hepsiburadadan asus gstrix 1070 yada n11den gigabyte g1 gtx 1070 alacagim. Bari tr garantisi olur en azindan. Asus ile gigabytin fazla fps farki yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 hafta önce 1070 ftw 1600 liraydı, şuan 1700.
  • GeForce 20 serisinin 2017 'de geleceği ve kartlar önceki 10 serilerinden daha iyi performans vereceği ve nispeten daha ucuz olacakları ile ilgili haberler dolaşıyor internet aleminde. Bu işin aslı astarı var mı ? Titan kartı alıp sinirleri harap olanlar gibi gtx1080 alanlarda pişman olmasın ? Sıkı takipçilerin bu konuda bilgisi var mıdır ?

    Hatta şöyle bir görselde var;

    NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]
    Gerçi dikkatli bakınca paintte hazırlanmış gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nefer- -- 6 Ekim 2016; 17:49:37 >




  • Bende mail attım gelen kodu nvidia içinde talimatlara göre bir xbox hesabına aktif ettirdim işlem başarılı oldu diye bir sipariş bilgisi geldi.

    Ama ne key nede hesap içinde oyunu ekli göremiyorum sizde nasıl durum, daha çıkışına kısa bir süre var o arada mı aktif olacak hesapta.
  • Yahu bunun neyini dert ediyorsunuz? Elbette sonraki nesil daha iyi olacak ve belki de ucuz olacak. 1 sene sonra gelecek ürünler için 1080 alanlar niye üzülsün? Kafayı yemişsiniz kusura bakmayın da.

    Hem bu nesil 970 ile 1070 arasında %80 oranında bir performans artışı oldu, yeni ürünlerde bunu %20 yazmışlar. Bırakın da olsun o kadar yani.
  • Zuko kullanıcısına yanıt
    Benim kartım gtx960. 600 liraya sıfırını faturalı olarak bir kullanıcıdan aldım. Kendim için yazmadım yani. O kısım işin esprisiydi fakat düzenleme yaparken silindi sanırım. Ben yeni gelecek kartlarla ilgili bir bilgisi olan var mıdır diye yazdım. Beklemeye değer bir performans artışı vaat edilmiş gözüküyor.
  • GTX 1070'in muadili olacak GTX 2070 için konuşacak olursam bellek haricinde önemli bir gelişme göremedim. Zira custom modellerde stok boost hızının üzerine çıkmayan kart yok denecek kadar az. 1683MHz olan 1070 stok boost hızı FTW modelinde 1797MHz ama kart 1938MHz ve üzeri frekanslarda çalışıyor. FE modelden %10 daha hızlı kutudan çıktığı haliyle. %10-15 arası da OC ile bir performans getirisi olduğu düşünüldüğünde bellek kısmını bir kenara koyarsak GTX 2070'in şu tabloda yazdığı %20 performans artışı zaten sağlanmış oluyor. Takoz çıkan 1070'ler bile 2GHz'e çıkabiliyor ki bu bile FE ile kıyaslandığında %20 civarına tekabül ediyor. Burada asıl nokta mobilde kullanılan 1070 GPU'sunun kullanılacak olması. Yani 1920 CUDA çekirdeği yerine 2048 çekirdek olacak. Custom soğutmalı modellerdeki boost hızlarıyla gelecek karta GDDR5X bellek de koyup iteleyecekler. Şahsen canımı sıkmama değmeyecek şu tabloya göre. Monitörüm 1080p 60Hz 1ms. Monitörü değiştirene kadar GTX 1070'in bana kısa zaman içerisinde bazı lüzumsuz(8xAA gibi) ayarları açmadığım sürece 60fps'nin altını göstereceği yok. Hal böyle olunca can sıkmaya değecek bir şey yok. 2-4 sene sonra değiştireceğim zaten, keyifle kullandığım zamana ve aldığım keyfe bakarım.

    Tabloda asıl kazığı yiyecek kart 2060 6GB. 1060'ın 6GB modeli ile eşdeğer olacak ama kırpılmış olacak, frekans ile ittirilince aynı performansı verecek. Yeni kart alacakların beklemesini gerektirecek bir şey görmüyorum şahsen. Nm olarak küçülme veya yeni bir gate şeması kullanılmadığı sürece GPU'ların çıkacağı frekanslar belli. 1070-1080 için bir şey değişeceği yok. 1070'teki çekirdekleri açıp, 1070-1080'e biraz OC yapacaklar, görünen bu. HBM belleğe geçilmeden veya nm olarak küçülmeden değiştirmeye niyetim yok. 45nm'den 16nm'e geçtim, 4.8TFLOPS teorik işlem gücü 7.5TFLOPS işlem gücüne çıktı, bellek 2GB'tan 8GB'a çıktı. Benim için devrim etkisi yaptı mı? Şu anda bazı farklar haricinde yapmadı çünkü kullanacak yer/oyun/uygulama yok.

    DRIVER GÜNCELLEMESİ GELMİŞ, 373.06 SÜRÜMÜ. KURULUMU BU MESAJI YAZARKEN BİTTİ, DAHA DENEMEDİM.




  • 373.06 driver kullanıma sunuldu.

    http://www.geforce.com/drivers



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 6 Ekim 2016; 19:08:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler. Emeğinize sağlık.
  • Rica ederim.

    Aslında yazılıp çizilebilecek çok şey var ama elimden geldiğince kısaltmaya çalıştım. Artık bir devrimsel yenilik olmadan şimdiye kadarki performans sıçramalarını görmemiz zorlaşıyor her geçen gün. Şu anda üniversitede tam olarak işlediğimiz bir konu ve yapılabilecek pratikte 2 şey var. 1.si frekans arttırmak, 2.si daha fazla birim koymak daha fazla transistör ile daha güçlü birimler ile aynı işi daha fazla kas gücüyle daha kısa sürede yapmak. Bunlar haricinde Bir önceki üretim geometrisi olan 32nm'den geçildiğindeki sıçrama gibisi artık olmayacak. Çünkü hacimsel kazanım azalacak. 10nm altına düşmek için gereken ar-ge maliyetleri ise daha yüksek. Üretim daha maliyetli. Şu anda üreticiler için en cazip seçenek eldekini adam etmek, gittiği yere kadar ittirmek, stoklardakileri kullanmak. Seneye yapılacak şey de bu. G5-G5X bellekler arasında hatırı sayılır bir fark yok. Hep diyorum, bize fazla bellek lazım, hızlı olan belleği kırbaçlamak değil. Ama frekans arttırmak çok daha ucuza geliyorken daha fazlasını üretmek ve koymak, aynı fiyata satmak daha maliyetli ki bu firmaların istediği bir seçim değil. Ancak mecbur kalırlarsa yaparlar. Pascal'ın rakibi piyasada olmadığı için de fiyatlar bir hayli yüksek. Seneye gelecek kartlar performans olarak mevcut 1070 ve 1080'in üzerine pek koyamayacak belki ama belki fiyatlarda bir rahatlama yaratabilirler. Diğer taraftan ülkemizde dövizin artışı var.

    Özetle; söylenebilecek, tartışılabilecek çok şey var. Görünen frekans artışından ve biraz fiyatların düşme eğilimi olacağından ibaret. Laf kalabalığı yapmaya gerek yok. Kart almayı düşünen alsın, kullansın. Bekleye bekleye ömrünüzü, sabrınızı, sağlığınızı tüketmeyin. Para biriktirilebilir, gideni yerine konulabilir. Yerine konmayacak şeyleri bunun için heba etmeyin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grimmjow

    Bende mail attım gelen kodu nvidia içinde talimatlara göre bir xbox hesabına aktif ettirdim işlem başarılı oldu diye bir sipariş bilgisi geldi.

    Ama ne key nede hesap içinde oyunu ekli göremiyorum sizde nasıl durum, daha çıkışına kısa bir süre var o arada mı aktif olacak hesapta.

    Valla ben pc'ye aldım tanımlı olan microsoft hesabı ma tanımladım. Sonra gears of war ön sipariş menüsüne geldiğim zaman orada fiyat yerine indir seçeneği belirdi, bende oraya tıklayarak indirdim.73 gb bu sabah indi. Sadece oyunun çıkacağı günü bekliyorum, oynamak için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni driver bende %2.5-3 civarı bir performans artışı sağladı. Unigine Heaven ve Valley testlerinde. +-0.5fps 96fps aldım ikisinde de. 1070 FTW(stok hızlarda, hiç Oc yok, fan profili 60 derecede 1350Rpm dönecek şekilde ayarlı)+4.5GHz 2600K+16GB DDR3 ram. Testlerde max 59 derece gördü birkaç saniyeliğine. Genel olarak 56-58 arası gezdi sıcaklıklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canskru

    İade et hocam kesin. 100 fpsde ce mi olurmus

    Bu kartın yerine Evga' nın SC' si alınır mı? Nete bakıyorum bir dünya coil whine vakası Evga' nın kartlarında da, diğer taraftan Zotac' ta yok diye aldık onda da çıktı. Piyango gibi birşey. Benim derdim sessiz ve sıkıntısız kart kullanmak, oc yapayım bench yapayım şeklinde beklentim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

    quote:

    Orijinalden alıntı: TimFx

    quote:

    Orijinalden alıntı: tolgabes64

    quote:

    Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

    quote:

    Orijinalden alıntı: tolgabes64

    quote:

    Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

    quote:

    Orijinalden alıntı: tolgabes64

    iki tane gtx1080 sahibiyim ancak hiç bir şekilde stabilteyi sağlayamadım. tek kart kullanırken bile sürekli görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu diyor, mavi ekran alıyorum, kilitlenmeler donmalar yaşıyorum. sistemim Asus x99A, 5960X, 32GB DDR4, win10 pro. 1080 öncesi HD7870 kullanıyordum ve yaşamadığım her sorunu bu kartı kullanmaya başladığımdan beridir yaşamaktayım. sistemi yeniden temiz bir şekilde kurdum* özellikle 3DSMAX, VRAY, VEGAS, Photossop uyuglamalarında yaşıyorum bu olayı. Son windows10 güncellemesinden beridir de çok daha fazla sorunlar çıkmaya başladı. Güç kaynağım corsair 1000w 80+ gold

    Yazılımsal olarak birebir aynı yazılımları laptopta da kullanıyorum ve orada hiç bir şekilde bu sorunlar olmuyor aynı çalışmalarımı gerçekleştirirken. Monster Abra A7 v6

    Sistemi yeni mi kurdunuz ?


    yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Yalnızca grafik donanımında 7870 kullanıyordum, yetersiz kaldığı için 2 adet 1080 alarak yeniden işletim sistemi kurdum

    Pciex hatları 16 x 16 mı çalışıyo? Bende x16 ya x8 çalışırken benzer sıkıntı yaşamıştım.

    ama tek kart takılı iken de aynı sorunları yaşıyorum


    Bende 1080 SLI kullanıyorum. Windows 10 pro Anniversary Update ilgili bir sıkıntım yok.
    her iki pci express yuvasını tek tek test etmenizi öneririm.
    sistemdeki tüm güç kablolarının temasınıda kontrol ediniz.
    sorunlu bir driverda kuruyor olabilirsiniz.başka drıverler denedinizmi.
    kartların ısıları ne durumda acaba.
    son olarakda azda olsa güç kaynağınızda bozulmus olabilir.yeterli güç gelmiyor olabilir. oyun oynarkende göçüyormu ?

    benim anakartımda SLI yapıldıgında daha iyi stabilite için pci expresse özel , extra bir güç girişi var. anakartın kitapcıgını okurken tesadufen fark etmiştim. Oraya kitapcıkta tavsıye edıldıgı gibi sata güç kablosu takıyorum.

    sizde anakartın kitapcıgına göz gezdirin belki SLI yapıldıgında tavsiye edilen bir ayar veya bir düzen vardır.



    Güzel bazı noktalara değinmiş TimFx.

    @TimFx:Hoca Nvidia HB sli bridge ve normal bridge test etme şansınız oldumu:Oldu ise fark hissettinizmi.
    Karşılaştırma amaçlı birkaç test yapabilirmisiniz.
    Mesela AIDA64 GPGPU Benchmark.
    Heaven 3dmark firestrike gibi.

    Birde son olarak HB bridge yi nerden temin ettiniz.


    Dostum yeni nesil HB SLI koprüleri 4k altındaki görüntülerde pek işe yaramıyor .4K 'da ise pek cok oyunda az tesir ediyor.Şimdilik sadece bir kaç oyunda 10 fps civarı artış olmuş. Fakat 5K veri trafiği oluşursa , esas gücünü o zaman gösteriyor. (kendim test etmedim ama yotube video linklerini paylaştım altda ).

    Bende 4K monitor yok. 2K monitorum var ve 3D oyun oynamayı cok seviyorum. işin içine 3D girince her göz için ayrı ayrı 2K görüntü hesaplanıyor. Üstüne supersample veya DSR gibi özelliklerde kullanılırsa veri trafiğinin cok yüksek olacağını düşündüm ve Nvidia'nın HB SLI köprüsünden aldım. Eski köprüyü Waterforce'lara hiç takmadım. O yuzden performasa etkisi oldugumu ölçme şansım olmadı.Fakat bende merak ediyorum. Battlefront, Tombraider ve Battlefiled'da test edip yakında paylaşırım.

    Videonun sonundaki tabloyu incelersen 5K da ciddi bir fark var.
    https://youtu.be/cQ9zizxkduk?t=256

    Bu videodada 4K sonucları var.
    https://www.youtube.com/watch?v=mWcsaociTjE

    Köprüyü Nvidia 'nın sitesinden satın aldım. Sadece Amerika'ya satış yapıyor. Fakat Borderlinx.com sitesiden hesap açarak, Amerika'da bir depo adresi temin ettim (ücretsiz). Bana verilen bu adresle Nvidia'dan alışverişimi yaptım.
    Ürün 40 dolar Amerika içi kargo ücretsiz. Eşya borderlinx.com deposuna ulaştıktan sonra talimat veriyorsun, yeniden paketlenip en uygun kargo ücretiyle, Türkiye'ye yolluyorlar.Paket ufak oldugu için, kargo 15 dolar tuttu. Gümrükte takılma durumuda yok. Yaklaşık 2 haftada elime geçti. Toplamda 55 dolara mal oldu. 4K monitörünüz yoksa yada 3D oyun oynamıyorsanız böyle bir harcamaya hiç gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 6 Ekim 2016; 21:10:46 >




  • Selam arkadaşlar amazondan evga 1070 ile aranıza katıldım fakat kartta fanın ortasında ve köşesinde bazı çiziklerle geldi bu normal midir ? İçime dert oldu amazondan değişim yapmayı düşünüyorum.

    NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]
    NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]




  • 
Sayfa: önceki 9991000100110021003
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.