Şimdi Ara

Nvidia RTX serisi kartlardan alana Battlefield 5 hediye ediyor! | RTX On/Off FPS farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    GPU devi Nvidia geçtiğimiz aylarda satışa sunduğu Turing GPU’lu RTX serisi kartlarına talebi arttırmak için kartlardan alana Battlefield 5 hediye ediyor. Görünüşe göre geçtimiz günlerde borsa değerlerinde meydana gelen şiddetli düşüşün ardından firma daha rekabetçi bir hale gelmek için elinden geleni yapıyor.



    Turing GPU’su denilince şüphesiz akla gelen ilk terimlerden birisi Ray Tracing. Oyundaki grafiksel geliştirmele sunan bu özellik henüz AMD tarafından tam olarak desteklenmiş değil ancak Radeon Rays 2.0 adıyla gelecek bir desteğin ayak sesleri gelmeye başladı bile. Buna karşın Ray Tracing bir süreliğine oyuncu kartlarında yer almayacak

     

     


    Ray Tracing avantajı 


     

    Haliyle pazarda Ray Tracing desteğine sahip tek kartlara sahip firma Nvidia oluyor ki onun da önündeki en büyük engellerden birisi henüz oyun piyasasının bu teknolojiye ayak uyduramamış olması. Tabi Electronic Arts cephesinden gelen Battlefield 5 bir istisna. Görünüşe göre yeşil ekip kartlarının sunduğu bu avantajı etkili bir şekilde kullanmak istiyor.


     

     

     


     

    Ray Tracing'in performansa etkisi: Değer mi? 


     

    Son olarak Battlefield 5 hediyesi ile kart satışlarında bir hızlanma olacaktır ancak hediyeyi alan kullanıcının bu teknolojinin tadını çıkarmak için ödeyeceği bedel ne olacak sorusu hepimizin aklına gelmiştir. O halde aşağıdaki videoya ve test sonuçlarına göz atmanızı tavsiye ederiz.

     






    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Nvidia RTX serisi kartlardan alana Battlefield 5 hediye ediyor! | RTX On/Off FPS farkı
    Nvidia RTX serisi kartlardan alana Battlefield 5 hediye ediyor! | RTX On/Off FPS farkı
    Nvidia RTX serisi kartlardan alana Battlefield 5 hediye ediyor! | RTX On/Off FPS farkı
    Nvidia RTX serisi kartlardan alana Battlefield 5 hediye ediyor! | RTX On/Off FPS farkı

     








  • 1060 3 gb sahiplerinin gözü yaşlı

  • haber editörüm civanım

    Hediye BF5 haberi için teşekkür ederiz de; RTX On/Off FPS farkı için referansı forumdaki paylaşımlardan seçebilirdiniz pek ala değil mi?

    Amaann! rezes kim ki?

    BATTLEFIELD 5 RAYTRACING Performans Kaybı Dehşet-ül Vahşet




  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    6gb 1060 rx580 ile yarışıyor açıkcası 580 üzdü beni

  • 1 ayda bozulan, yanan rtx'leri alanlara mı?
  • Bf5 i geç ben o karta o kadar para verceksem yanında bana işlemciyle anakarta bedava vermesi lazım üst düzey boru değil o kartların fiyatı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herakles24 -- 22 Kasım 2018; 13:23:53 >
  • 10 Bin TL ver ve 1080P 60FPS oyun oyna, çok mantıklı . Ray Tracing'in sonuda PhysX gibi olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 23 Kasım 2018; 19:11:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bf 5 her girişte sinematik ekrandan nasıl kurtuluruz? Bilen varsa söylesin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Haliyle pazarda Ray Tracing desteğine sahip tek kartlara sahip firma Nvidia oluyor ki onun da önündeki en büyük engellerden birisi henüz oyun piyasasının bu teknolojiye ayak uyduramamış olması


    Ray Tracing demeyelim de NVidia RTX desteğine sahip tek firma diyelim. Yoksa RayTracing için illa RTX veya Microsoft DXR'ye ihtiyaç yok, örneğin Room710Games firması DirectX 11 kullanarak hazırladığı "Half Dead 2" oyununda çalışan bir Ray Tracing demosu yayınladı, DirectX 11 bazlı olduğu için günümüzde kullanılan hemen her kartta çalışıyor. Demo'yu aşağıdaki adresten indirip deneyebilirsiniz:

    http://www.halfdead2.com/blog/half-dead-2-ray-tracing-tech-demo/





  • Yarı yarıya düşüyor performans, ben bu ray tracing için koyulan işlemcilerin yükü üstüne alacağını sanıyordum ama demekki öyle değilmiş.

  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    fHD kurtarır beni :)


  • raytracing duke nukem 3d ded evardı aynada kendımızı ve etrafı gorebılıyorduk dahada ılgıncı baskaları denemısmıdır bılemem ama dnclip yazarak aynanın arka tarafına ters dunyaya gecis yapıla bılınıyordu tabı tekrardan dnclip yaparak ters dunyada dolasılabılıyordu

  • rezes kullanıcısına yanıt
    Paylaşımlarınız için teşekkürler hocam
    Bir video ekliyorum konudan

  • Rtx single player için güzel bir teknoloji, ama online savaşta kimse 150fps'ten vazgeçip de 60'la oynamak istemez.
    Ayrıca yeni oyunlar ekran kartından ziyade git gide işlemciye yüklenmeye başladı gibi, bf1 de bf5 de işlemciye yüklenen oyunlar.
    Bf1'i highda 120+ fps ile oynayabiliyordum, bf5'te aynı sistem 2560x1080'de 70-74 ü geçemiyor. Gtx 1080'in yetersiz olduğunu sanmıyorum ama
    işlemci darboğazına takılıyorum gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 22 Kasım 2018; 23:19:53 >
  • Battlefield 5 te 2k çözünürlükte high ayarlarda senden farklı olarak Motion blur ve ambient occlusion disable şeklinde oynuyorum, zira özellikle multiplayerda motion blur u sevmiyorum, ama bu iki ayarın fps ye etkisi çok fazla değil ve yaklaşık 125-135 arası fps alıyorum, ekran kartım asus 1080ti, bendeki ayarları yaparsan aramızda %30 fark olması lazım, iki kart arasındaki fark o kadar.

    Motion blur ve ambient occlusion açsam 115 lere düşecekki, bu durumda seninde aynı ayarlarla 90-95 arası fps alman gerekiyor, benim işlemci 9900k şimdilik 8 çekirdek 4900mhz de çalışıyor, Battlefield 1 dede 5 dede işlemci kullanımına bakarsanız 8 çekirdeğinde oldukca aktif kullanıldığı gözüküyor, bahsettiğiniz gibi cpu dar boğazı yaşıyor olabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanKoKan -- 23 Kasım 2018; 5:14:9 >
  • Ray Tracing bence güzel teknoloji ama Battle Field yanlış oyun. Herşey paldır küldür oluyor zaten Ray Tracing var mı yok mu pek göze çarpmaz. GTA da muhtemeşem olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Battlefield 5 te 2k çözünürlükte high ayarlarda senden farklı olarak Motion blur ve ambient occlusion disable şeklinde oynuyorum, zira özellikle multiplayerda motion blur u sevmiyorum, ama bu iki ayarın fps ye etkisi çok fazla değil ve yaklaşık 125-135 arası fps alıyorum, ekran kartım asus 1080ti, bendeki ayarları yaparsan aramızda %30 fark olması lazım, iki kart arasındaki fark o kadar.

    Motion blur ve ambient occlusion açsam 115 lere düşecekki, bu durumda seninde aynı ayarlarla 90-95 arası fps alman gerekiyor, benim işlemci 9900k şimdilik 8 çekirdek 4900mhz de çalışıyor, Battlefield 1 dede 5 dede işlemci kullanımına bakarsanız 8 çekirdeğinde oldukca aktif kullanıldığı gözüküyor, bahsettiğiniz gibi cpu dar boğazı yaşıyor olabilirsiniz.
    Benim işlemci 2600k sıkıntı orada işte. Ekran kartından ziyade işlemcinin önemi iyice arttı yeni oyunlarda.
    Bu arada 9900k ısısı 5ghzde nasıl sizde, memnunmusunuz? Ben de aynı işlemciden alacaktım fakat forumda yazılanlar yüzünden
    arada kaldım. 7nm AMD'leri bekleyim diyorum onlar da ne zaman çıkar belli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 23 Kasım 2018; 18:2:53 >




  • Oyunu boşver de sen bana şunu söyle kartla birlikte kutu içeriğinde el bombası da veriyorlar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 23 Kasım 2018; 18:47:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RealBench ve aida64 ile stabilite testleri yaptım, bütün çekirdekler 5ghz de iken 80-82 derecede geziyor, 84 e arada tepe yapıyor, 4900 mhzde ilginçtir bir anda sıçaklık düşüyor 73-74 de gezerken arada 76 ya tepe yapıyor, ben 4900mhz de kullanmaya karar kıldım, zaten 8 çekirdek 4900mhz gayet yeterli benim için.

    Ayrıca sentetik testlerin sonuçları her zaman günlük kullanımın çok çok üzerinde, Assassin's Creed Odyssey, Battlefield 5 vede buna benzer oyunlarda, ısı maksimum 60-62 arasında, corsair H115 gibi bir soğutucuyla, ne oyunlarda nede render programlarında 4900mhz gibi hızlarda 65-66 dereceyi geçeceğinizi zannetmiyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.