Şimdi Ara

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
46.007
Cevap
245
Favori
2.619.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konu uzun konu NVİDİA leadership pozisyonunda olduğu için kendisi istese bile hemen bol bellekli çok uzun süre müthiş idare edecek ürün yapamayabilir sonuçta bu firma her sene yada seriden seriye satış oranını arttırıp para kazanmalı ve kazandırmalı .. Ama nihayetinde bunun öteki yanı rekabet zayıflığından da kaynaklanıyor amd güçlü bir diş geçiremeyeli baya zaman oluyor iyi kartları olsada geç kaldı tam olmadı vs vs..

    Kendi kendine rekabet eden hangi firma olursa olsun hem piyasa koşullarını hemde kendi programını idame ettirmek zorunda.. Amd nin mutlaka önemli bir çıkış yakalaması lazım ama oda kolay değil iyi kart yapsabile Asus , Msi gibi partnerler öyle uzun süredir alışkanlık içinde oldukları gayet işleri iyi götüren Nvidia varken amd ye hemen müthiş prim vermeyebilirler üretikleri kartlardan görüyoruz zaten.. Yani hemen piyasa kabul etmez amd kartını rekabetçi seviyede olan neyi bekler Amd nvidia gibi bizi taşıyacak mı? Kartları eol olma süreci veya yeni seride satış adedi başarısı olarak aynı kalibrede üretmeye ve pazarlamaya devam edebilecek mi? Ben niye uzun süredir bindiğim dalı hemen keseyim? öyle düşünür büyük paralar var bu işte.. Yani bir seri çok kart sattıkdan ibaret değil olay..

    Ama bir de şu yanı var Amd müthiş bir seri yaparsa asus vs gibi partnerlerin işine de geleceği yönü var Nvidia dan taviz koparmak açısından elleri güçlenecek bak amd de iyi seri yapıyor artık ... Biraz bana gevşet fiyatları vs.. gibi gibi.. Onlara da yararı olan yönü var.

    Ama dediğim gibi ben Amd alırsam referans kart alacağım çok büyük ihtimal ile çünkü 3. parti üreticilerin ürettikleri kartlar malesef yeterince özenilmiş gibi durmuyor özellik ile Rx 5000 serisi ile bu daha çok belli oldu diye düşünüyorum..

    Referans kartlar sıcak falan ama iyi çalışır bence bu seride referans kartın soğutmasıda elden geçecektir biraz sıcak bile olsa referans alırım heralde amd alırsam diye düşünüyorum.




  • Amd eğer cf olayını bitirmeseydi 5700 ve xt modeliyle bile çok iyi işler başarabilirdi.Nvidia ısrarla sli a devam ediyor.İşin garip tarafı sli ve cf sistemlerinde en başarılı olan cf idi.5700 cf muazzam iş yapardı.Zaten gpu çok az watt tüketiyor.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Bu diğer yandan amd'nin işinin bir hayli zor olduğunu da gösteriyor. Aynı özensizlik amd anakartlarında da var. Amd'nin gpu pazarında en azından bir %40-50'i bulması gerek ki dediğiniz özen gösterilsin diye düşünüyorum. %76(nvidia) ya %16(amd) gibi bir steam kullanım oranları var. Bu cidden baş edilmesi zor bir fark olarak gözüküyor.
  • AMD, en azından Nvidia'nın kozunu görmüş olacak şimdi. Artık buna göre bir ayar verip güzel işlerle çıksın piyasaya.
  • Saat 19:00 olmadan ben soyluyorum ampere serisi her yonden vasat bir seri olacaktır.Bende ampere alacam en azından almayı dusunuyorum ama ıcım sınmedı benım bu serıye

    Sıcaklık,guc tuketımı,fıyat,boyut,vram hepsı vasat durumda olacaktır
  • Nvidia dediğimiz firma büyük firma boş firma değil hiç küçümsenecek bir firma değil ve yaramaz çocuktur ama başarılıdır ..

    Amd'nin Asus'a Msi'a ikinci bir Nvidia olacağını yukarıda bahsettiğim sebeplerden garanti etmeden yani tam paracı olacağını sen o aib kartlarda aynı kaliteyi bekleme vidasını takmadan göndermiş adam ya 4500tl Asus strix 5700XT ayıptır be hep mi hata olur hep mi Amd ye denk gelir..

    O yüzden Amd 2. Nvidia olmayı garantilerde bir de Nvidia dan daha iyi kartlar bu seri değil de öteki seride ve ondan sonra falan üretirse falan ancak belki kabul eder piyasa.. O da okadar kolay değil.. Bu sebepten Amd de konsol gpu apu pazarına hakim olmayı seçti gibi zaten muhtemelen orda liderlik etmek ellerinde ki teknolojilerle tartışmasız en kolayıydı. Rekabet edecek kimse de yoktu.

    NAVİ 2X çok iyi bir kart çıkarsa en azından fiyat performans bazında dediğim gibi biraz düzelmiş ise referans tasarım soğutucusu sadece referans alırım diye düşünüyorum alırsam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 1 Eylül 2020; 16:23:16 >




  • Burası çok ısınacak 3 saate..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

    Burası çok ısınacak 3 saate..
    Burasımı daha çok ısınacak yoksa ampere kartlarmı göreceğiz
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Bizi şöyle hd5000 serisi zamanına geri götürse güzel olmaz mı? Gerçi bunu yaparsa öne geçiyor ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

    Burası çok ısınacak 3 saate..
    Dolar sagolsun soguttu buralari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Siz kullanırsınız orası size kalmış bir şey tabii ama ben referans soğutucu kullanamam. Hatta aib nin hava soğutmalı olanları dahi bana çok ses yapıyor geliyor. Zorunlu olmadıkça aib hava soğutma yerine aib nin radyatörlü olanlarını kullanmayı tercih ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 1 Eylül 2020; 16:29:48 >
  • En ucuz referansı al tak blok üstüne en mantıklısı o sizin içinde mesela en azından kart sağlam üretilmiş olur. Amazon.de alırsınız garanti etiketi var mı onların vidasında soğutucu değişimi garantiyi götürüyor mu? Onu bilmiyorum ama araştırmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 1 Eylül 2020; 16:50:20 >

  • NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark matter

    Burasımı daha çok ısınacak yoksa ampere kartlarmı göreceğiz

    Alıntıları Göster
    Kartların yanacağı kesin zaten. soğutmalardan belli. Konuda ısınacak haliyle yapılan yorumlar ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maestro725

    Dolar sagolsun soguttu buralari

    Alıntıları Göster
    Orası zaten ayrı keder. Kuru geçtim, alınan vergiler bile kuru gölgede bıraktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Strix tatlı olmuş
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Çok güzel şekilli şekilli tasarım yarışı başladı yine ama bundan sonra alacağım kart kesinlikle hava soğutma olmayacak. Ne sesi, nede ısısı ile uğraşmak istemiyordum. Custom sıvı bloklu alırım artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Durumlar dediğiniz gibi baya kötü. Öyle paranı dolara çevirip tut ile parayı artık koruyamıyorsunuz bile. Çünkü o parayla bir şey almaya çalışığınızda ek gümrük vergileri ile arabada olduğu gibi bir tane de devlete alma durumuna pc parçalarında da geldik.
  • STRIX'de 3x 8 pin var.
  • Ne yazık ki öyle durum. Devlet iyi yere tezgah açtı. En fazla alınan her şeyde soyguncu gibi tüketicinin üzerine çöküyor. Bu kıyafetten gıdaya, alkolden sigaraya, araçtan mobil cihaz ve elektronik ürünlere. En fazla alınan ne varsa vergiler çok fazla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.