Şimdi Ara

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] (2242. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46.007
Cevap
245
Favori
2.619.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22402241224222432244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lostideas

    Arkadaşlar fiyatı yüksek diye bir ürünü gereksiz göremezsiniz. Evet, RTX 3090’nın fiyatı aşırı yüksek ve üretici firma bizce ürünlerinin bu kadar pahalıya satılmasının önüne geçmelidir. Bu iş resmen satıştan çıkmış ve karaborsaya dönüşmüş çünkü. Sitesinde belirtilen fiyat olan 14.500’ün 2,5 katından da fazlasına satmak da ne demek?! Elbette bunu şiddetle reddediyoruz. Ancak bakınız RTX 2060 da zamanında “mükemmel oyun deneyimi veren 4K destekli bir kart” olarak tanıtılıyordu fakat ne yazık ki, yüksek ayarlarda ve çoğu oyunda akıcı şekilde 4K oyun oynanamayan bir karttır. Eğer sitesine girerseniz kartın gerçekte hangi çözünürlükte performanslı çalıştığına dair bilgiyi test grafiklerinden öğrenebilirsiniz. Mesela 4K çözünürlüğü destekliyor deniliyor ama test 2K veya 1080p üzerinden yapılmış. O zaman diyeceksiniz ki, bu kart ancak 2K’da akıcı oyun çalıştırabilir. (Ve gerçekten de öyle.) Şimdi 3080 ve 3090’a baktığımızda görüyoruz ki, 3080 için 4K, 3090 için 8K çözünürlükte test yapılmış. Yani siz 3080 aldığınızda ancak 4K çözünürlükteki oyunları akıcı oynayabilirsiniz demek oluyor. Bunun teyidini ise 3090’ın sayfasında 8K oyun deneyimi ibaresini görmenize rağmen, 3080’in sayfasında böyle bir ibareye rastlamamanızla yapıyorsunuz. Demek ki, ileriye dönük olarak 8K TV alarak, 8K oyun deneyimi yaşamayı istiyorsanız, alacağınız tek bir ekran kartı vardır: O da RTX 3090’dır. Zaten Nvdia (K HDR başlığında şu ifadelere yer vermiş: “GeForce RTX 3090, 8K HDR kalitesinde oyun oynamanızı, çekim yapmanızı ve bir şeyler izlemenizi sağlayan dünyadaki ilk ekran kartıdır. İnanılmaz ayrıntı düzeylerinin görülebildiği bu teknolojide 4K'ya kıyasla 4 kat, 1080p'ye kıyasla 16 kat daha fazla piksel vardır. HDR'nin göz alıcı kontrastı sayesinde, mükemmel oyun deneyiminde yeni bir seviyeye ulaşırsınız.” Bilginize sunarız.

    The Hooman eye cant see more than 30 fps





  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    NVIDIA RTX 3000 ve 2000 serileri ile kullanabiliyorsunuz hocam her ikisindede var RTX 2060 tan başlayarak  

    Teşekkür ederim hocam bilgilendirme için.

  • İlginçtir. Resize Bar'ı açınca az bir şey coil whine vardı sona erdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GenqhisKhaan89

    The Hooman eye cant see more than 30 fps



    Alıntıları Göster
    30 fps ile 60 fps arası fark bile anlaşılıyor anlayamıyorum diyorsanız gözlerinizde sorun vardır. Kimin ne dediğini boşverin gözlerinizle inceleyin. Ama 144 hz ile 240 arasında farkı seçmek desen anlayabilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • msy kullanıcısına yanıt

    Arkadaş kinaye yapmış, aynı taraftasınız. 144 hz-240 hz arasındaki fark olayına katılıyorum. Göz seçemese bile profesyonel FPS oyuncuları oyunlarına hissedilir derecede olumlu etki ettiğini söylüyor.

  • Metro Exodus'un grafikleri yükseltilmiş ve yeni DLSS eklenmiş hali olan Enhanced Edition RTX 3070 10400f benchmark:
    https://www.youtube.com/watch?v=G6LjXpN-i_I&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=3J_K3_N4mzQ&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elodeon -- 9 Mayıs 2021; 3:59:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evga 3080-3090 kullanıp soğutma sorunu yaşayanlar alttaki ürünü alabilirler. Yeni gördüm paylaşmak istedim.

    Montajı biraz dertli gibi ama yapıldığında ciddi sıcaklık düşüşleri görürsünüz. Bir de bios update yapmanız gerekiyor.

    ftw3/xc3 ten ftw3/xc3 hybrid e geçtiğinizden dolayı evga precision da fan ve pompa ayarları yapmakta zorlanabilirsiniz.


    https://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=2653




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 11 Mayıs 2021; 18:48:26 >
  • Detroit Become Human 3000 serisi ile crash yaşayanlar var mı, overclock yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dün bi 10 dk oynadım crashladı tekrar girdim oynamaya devam ettim, bir daha crashladı gidiş o gidiş NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] Save dosyası iptal oldu galiba girdiğimde %99da kalıyor.

  • Shade of Death kullanıcısına yanıt
    Steam ve Epic'in overlaylari crash yapabiliyormus. Epic sürümüne exe dosyasından girdim. Dün crash yapmadı yarım saatte. Epic ya da steamden oyunu açmanın tek farkı, online olmadığın kim hangi seçeneği hangi yuzdede seçmiş goremiyorsun. Bir de oyunun kurulu olduğu yerdeki shadercache klasörünün içindekileri silip oyunu açmak öneriliyor, onu da yaptım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar 3080 Suprim X ve Amd 5800 X olmasına rağmen resimde de görüldüğü üzere çimenler v.b geç yükleniyor.Bunun çözümünü bilen biri yardımcı olabilir mi? Çoğu oyunda var bu sorun




    NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]
    NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]
    NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]




  • ask11012007 A kullanıcısına yanıt

    Hocam bildigim kadarıyla o bazı textuelerin geç yüklenmesi olayı diskten kaynaklanıyor genelde. Hdd mi kullanıyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt
    960 evo m2 ssd

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ask11012007 A kullanıcısına yanıt

    Bendede aynisi var 3070 ile birlikte kullaniyorum. Bu tarz bir problem yasamiyorum. Ssd den degildir o zaman ama yinede kontrol amacli samsungun kendi yazilimi var magician mi neydi ismi. Onu kurup ssd nin durumunu kontrol edin isterseniz hata vs gosteriyor mu diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler.Deneyeyim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar elimde ROG 3070 var, OC olmayan versiyon. 1 ay kadar önce al satçı bir arkadaştan yüksek bir fiyata (15K) almıştım. Performansından da çok memnunum. Yalnız dün EVGA 3070 XC3 Ultra denk getirdim Fransa'dan 779 euroya, şimdi hazırlanıyor aşamasına gelmiş, tahminim Salı-Çarşamba elimde olur. Fikrinizi merak ettiğim konu, hangisini tutup hangisini satayım sizce? ROG tabii ki daha iyi diyeceksiniz ama fatura adıma değil, garantilik bir şey olursa sorun olabilir. Buna karşılık EVGA'da 3 yıl global garanti var, artı 30 dolara garantiyi 2 yıl uzatma şansı var. EVGA'nın RMA'sını da bilen bilir, bir sorun olunca yollarsınız kullanıcı hatası yoksa yerine yeni kart (o kart üretimde değilse yeni nesilde ona muadil bir kart) yollarlar. Bu açıdan kararsız kaldım.


    Bir yanda ROG kalitesi ve termal performansı, öte yanda biraz daha sıcak çalışacak ama garanti konusunda çok daha avantajlı olacak EVGA. Sizce hangisiyle devam edeyim?





  • Garantilik bir durum olursa alıcı sizle muhatap olmayacaksa Evga mantıklı derdim ama aksi takdirde ROg Strix 2 gömlek üstün kart...

  • ROG'u aldığım arkadaşla aynı şehirdeyiz gayet iyi niyetli bir arkadaş tahminimce garantilik bir durumda her türlü ilgilenecektir ama yine de EVGA'nın RMA'sı aklımı biraz çeliyor. Onun dışında ROG'lar gerçekten çok başka; 3070 Aorus denk getirmiştim ama onu bile kullanmak içime sinmedi, Aorus'u satıp fark koyup ROG almıştım. İyisi mi ben ROG ile devam edeyim sonradan pişman olmayayım. Teşekkürler.

  • Asus OC olmayan versiyon ise Evga versiyonu taş çatlasa performansta yüzde 2 eksi fark eder. Kasa iyi hava alıyorsa iki Kart arası sıcaklık farkı da 6/7 derece olacaktır maximum. RGB olmazsa olmaz değilse evgayi kullan bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 22402241224222432244
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.