Şimdi Ara

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] (2034. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
46.007
Cevap
245
Favori
2.619.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20322033203420352036
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shadow Ryzen

    200 liraya aldım hocam G210'u

    5700 liraya da Gigabyte RTX 3060 Ti Eagle OC

    --------- RTX 3060 Ti Alış Hikayem ----------


    Şöyle bir bakınca RTX 3060 Ti'yi sanki Türkiye'den almışım gibi bir fiyat var. Amazon'da bile böyle fiyat varsa TR'de ne olur merak ediyorum. Aslında bu fiyat değmez vallahi billahi değmez sisteme yazıklar olsun. Daha dün ben bu kadar yüksek fiyata ekran kartı alanlara diyordum paranızı kolay mı kazanıyorsunuz diye durum tamamen farklıymış bugün onu anladım ve hüzünlendim. Ben ki ilk defa sisteme bu kadar yüksek fiyata bir parça aldım. Aslında bu durumu düşünseydim o an stoğu kapmak yarışı yerine bırakırdım ama şöyle bir baktığında da piyasada alternatif kalmamıştı alabileceğim fiyata. Ben RX 5700 XT ' yi satıp Nvidia'ya geçmek istediğimden böyle bir şey oldu. RX 5700 XT'den bari bir farkı olsa da içim ferahlasa. Umutla bekliyorum deneyeceğim.

    Bu arada şunu anladım geçen gün.

    RX 5700 XT'de 144 Hz monitörümde boşta bile bellek frekansı en üst düzeyde çalışıyordu sürücülerle asla düzeltmediler 1 yıl oldu.

    İşte ben bu kartı 4700'e sattıktan sonra GTX 1070'ime dönmüştüm orda kontrol ettiğimde boşta bellek frekansı düşük ve olması gerektiği gibi çalışıyordu.

    Yani Nvidia>AMD sürücü konusunda kesinlikle. Her şey stabildi.

    Daha sonra GTX 1070'i de sattım 1800'e.

    RX 5700 XT'den kazandığım 4700 lirayı BTC'ye yatırdım. En düşük seviyeden.

    5800 lira olunca direk bozdurdum ve çıktım. Artık nasıl bir şanssa BTC yükselmez bu para gider diye riske ederken -tüm bunlar 1 haftada oldu- yükseldi ki asla kimseye tavsiye etmem yatırım tavsiyesi değildir. Bir yandan stoklara bir yandan BTC'ye bakıyordum 2 gece uyumadım. Rezil bir dönemdi.

    Param 5800+1800=7600 lira oldu GTX 1070'i de satınca.


    Eee ekran kartı kalmadı sistemde telefondan stok kollamaya çalışıyorum. Donanımhaberden bu konuyu takip ediyordum vs. Arkadaşlar link atıyordu bakıyorum ekran kartı ben sayfayı açana kadar tükeniyordu. Bu böyle olmaz dedim haftasonu sokağa çıkma yasağı olduğundan babamdan işyerindeki laptopu istedim. Sonra forumu araştırdım stok takip programı buldum. Gökhan hocam sağolsun stock tracker diye bir şey yazmış. Neyse gerekenleri yükledim bilgisayara baktım laptop çöküyor uyuz gibi oldu :D . Sonra kaldırdım takip programını kendim amazon.TR ve amazon.DE olmak üzere iki farklı siteden liste oluşturdum. Ekranı ikiye böldüm chrome pencereleriyle ve otomatik sayfa yenilemesi yapan eklentiyi kurdum. Her 10 saniyede listeyi yeniledi. Ben bakıyorum stok yok halen vs. Akşam oldu film izliyorduk babamla TV'de. Reklam çıkınca bir bakayım dedim laptop'a o anlık sevindim baktım RTX 3060 Ti Eagle OC düştü Amazon.DE üzerinden direk aldım fiyatını bile sorgulamadan. Fiyatı TR piyasasından kat kat düşüktü onu biliyordum ama :D Her neyse siparişimi verdim beklemeye başladım. Bilgisayarsızlık bağımlılık yapan bir insana çok etkiliyor :D Küçücük ekranda takıldım. Sonra GeForce 210 sipariş ettim 200 liraya. O da bugün geldi şu an girebildim çok şükür. Umarım kartım kazasız belasız gelir de yine oyun oynamaya başlarım. Gerçekten hayat çekilmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Ryzen -- 20 Ocak 2021; 18:34:39 >




  • entersan, farklı ve yararlı bir karşılaştırma olmuş.. tabi gerçekse....


  • VRAM olayına fazla takılmayın, nVidia oyun üreticileri ile birlikte çalışıyor, stokları tükenmeden, yeni seriler çıkmadan hiç bir kartı çöp olmaz.  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hicks

    VRAM olayına fazla takılmayın, nVidia oyun üreticileri ile birlikte çalışıyor, stokları tükenmeden, yeni seriler çıkmadan hiç bir kartı çöp olmaz.  

    Gelecek olan artık ne zaman bilmiyorum ama rtx 3070 ti kartının 12-16 gb arası vram ile geleceğine ben eminim   Ama şu an 1080p de kullanacağım için VRAM kafama takmıyorum. Kafama takmamam da problem olmayacağı anlamına gelmiyor. Bakalım gelecek ne gösterecek.

  • Relinquished06 R kullanıcısına yanıt
    3 sene sonra bu forumda ada mimarisi gpu lar kovalaniyor olacak. Arkadaslar bos yere gelecekte yetmeme ihtimali olan vram miktarini tartisiyor burada.

    Aynen nvidia muhendisleri vram koymayi unutmuslar 3070ti da telafi edeceklermis.
  • Xit kullanıcısına yanıt

    ben de tam az önce bu videoyu izlemiştim sonuç şaşırtıcı geldi

  • Xit kullanıcısına yanıt

    İşlemciye daha çok yüklenen oyunlarda ryzen 5 5600x > 3600 e göre farkını ortaya koyar zaten. CP2077 ve Ubisoft oyunları işlemci gücüne daha çok ihtiyaç duyuyor mesela




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rka -- 20 Ocak 2021; 19:18:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darqtitanQ

    Bu mesaj silindi.

    Hadi bakalim bu trol de konuya hayirli olsun.Son mesaj 4 yıl önce. Allah bilir kim sıkıldıda eski hesapları ile girip yemliyor.


    Şikayet edildi.

  • bi 3060ti ventus'un hiç led'i yok mu ya, çok karanlık kaldı kasanın içi. msi geforce rtx yazmışlar üstüne insan bi led koyar  

  • darqtitanQ D kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz alacak durumu olmayan da grafikleri low a alip ayni cozunurlukte oynamaya devam edecek.bu kadar basit.

    Bu sirketler hayir kurumu degil.mehmet bey 5 sene sonra da ultrada oyun oynasin diye kart uretmiyorlar.
  • Sonunda bir ürün yakaladım onda da amazon efendi "kayıtlı olan kredi kartı bilgilerini doğrula" dedi sağolsun.

  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    3070 Twin Edge mi.
  • amazon.es 3070 twin edge baya uzun kaldı

  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Stok bilgisi çok geç güncelleniyor. Aslında uzun kalmadı aksine kısa sürede bitti.
  • Baholi kullanıcısına yanıt

    Evet, ya prime reklamı sokar ya böyle zaten kayıtlı olan kredi kartı bilgisini yeniden gir der, ne saçma sapan işleri var bunların. Botlar nasıl bir engelle karşılaşmadan alıyor şaşıyorum doğrusu.

  • Baholi kullanıcısına yanıt

    tıkladığımda alabiliyordum ödeme bilgilerinde kapattım, 2-3 gündür amazon'a girdiğimde fiyatı bile göremiyordum partalert'in bildirimlerinde   uzundu bence bu

  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Ben bildirim gelir gelmez tıkladım ve ödeme şeklini Euro olarak seçtim. Ona rağmen alamadım. Düşünün artık ne kadar çabuk stoğun sıfırlandığını.
  • 
Sayfa: önceki 20322033203420352036
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.