Şimdi Ara

nVidia Partnerleri Yüksek Miktarlarda Fermi Siparişi Verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  nVidia Partnerleri Yüksek Miktarlarda Fermi Siparişi Verdi


    nVidia üretim partnerleri yeni nesil ekran kartı Fermi'den gayet umutlu görünüyorlar. Öyle ki, üreticiler büyük miktarlarda Fermi siparişi vermiş durumdalar. Teknik özellikleri itibariyle pek çok yenilikle gelecek olan Fermi grafik işlemcisinin üst seviyede çok iyi satışlar yapacağı ve oyun tutkunları için yüksek tercih sebebi olacağı öngörüsüne sahip olan üreticiler, henüz tam anlamıyla çıkmış olmasa da büyük miktarlarda sipraişler verdiler.

    Böylesine riskli bir hareketin arkasında yatan sebep ise gayet açık. GT200 ailesi artık o kadar kolay bulunabilir hâlde değil ve görünüşe göre birisi (muhtemelen) 55nm üretim tekniğinde verilen siparişleri eline yüzüne bulaştırdı. Böyle bir durumun esas nedeni nVidia'nın üçüncü ve dördüncü çeyrekten ciddi bir beklentisinin olmaması varsayımında bulunulabilir. Üreticilerse bu durumun Fermi ile düzelmesi yönünde beklenti içerisindeler.

    Başka bir sebep ise; nVidia partnerlerinin sipariş konusunda ellerini çabuk tutması gerekiyor. Zira nVidia kartı tanıttığında ve piyasaya sürülmesine yaklaşıldığında Fermi grafik işlemcilerinin tedarik süreci uzun olabilir. GT200 serisi ufak ufak çekilirken partnerlerin çok fazla seçeneği de kalmıyor.

    nVidia ve üretici partnerleri, Fermi'nin rakip ATi kartlarının satışlarını ciddi miktarda düşüreceğine inanıyor; ancak böyle bir şey için kartların önce satışa çıkması gerekiyor. Yine de her şey nVidia ve partnerlerine bağlı. Zira ATi kartlarını piyasaya çoktan sürdü ki HD 58x0 ve HD 57x0 ile de gayet iyi kazanacağa benziyor...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.