Şimdi Ara

NVIDIA Kod 43 Hatası Alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3 aydır bu sorunla karşı karşıyayım ne yaptıysam düzeltemedim 10-15 kez format atıldı defalarca eski sürüm yeni sürüm driverlar yüklendi kuruldu silindi tüm parçalar sökülüp tekrar takıldı termal macunlar yenilendi ama sorunum çözüme ulaşmadı bir kaç bilgisayarcıya götürdüm benden bilgisiz adamlar daha laptopun kasasını sökemiyor.

    Var mı bildiğiniz bir çözüm yolu ?
    NVIDIA Kod 43 Hatası Alıyorum







  • Aynı sorunu ben de yaşıyorum, (Lenovo z500) gt740m devreye girer girmez pc donuyor ya da mavi ekran veriyor. Driver yüklemek dahi mümkün değil. İlk başlarda yazılımsal olduğunu düşünüp en son çare temiz kurulum yaparak çözdüm, 1 hafta kadar normal devam etti ardından tamamen gitti. Bios'dan harici ekran kartını kapattım hd4000 ile sorunsuz kullanıyorum şimdilik.

    Her türlü yazılımsal çözümü denedim fakat artık sorunun yazılımsal olmadığını düşünüyorum. Gpu ya da ram çiplerinin soğuk lehim yüzünden temassızlık yaptığını düşünüyorum. En iyisi işi anlayan birisine reballing yaptırmak. Sorunu tam tespit edebilmek için yakın vakitte bir sıcak hava tabancası edinip gpu ve ram çipleri ısıtıp duruma bakacağım. Eğer düzelirse kalıcı çözüm için reballing yaptıracağım.

    Aslında bu soğuk lehim problemi ekran kartlarında çok yaşanıyor, Sürekli ısınma ve soğuma döngüsü lehimlerin kopmasına sebep oluyor.

    Aynı problem eski hp bilgisayarımda da oluyordu, onda tek ekran kartı olduğu için pc hiç açılmıyordu, anakartı fırınlayarak sorunu çözmüştüm (geçici olarak).

    Senin sorununa gelirsek, uygun fiyata reballing yapan bir yer arayabilirsin ya da sıcak hava tabancası kullanmayı bilen bir tamirciye (telefon tamircisi bile olur) anakartı götür gpu ve ram çiplerini ısıtıp lehimlerin tekrar kaynamasını sağlasın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.