Amd Rt lansmanı olrk yayınladığı videosunda heryere ayna koymuştu. |
|
Rt'ni ne işe yaradığını, ne olduğunu fln biliyorum arkadaşım yaw, sağol. |
Bilmiyorsun güzel kardeşim. Ama asıl sorun bilmediğini de bilmiyorsun. Böyle devam et RTX gereksiz filan. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 15 Ocak 2021; 3:57:6 > |
Ray Tracing ve "Texture"? |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şimdi burada ne tartışılıyor ? RTX diye bir şey var mı yok mu ? nun cevabı aranıyor gibi olmuş , biraz da komik olmuş Yeni çıkan oyunların hiç birisini beğenmedim, hiç birisini de oynamam. Ben teknolojik gelişimin bu sezon değil bir sonraki sezon daha belirgin olacağını düşünüyorum. 2023 ten sonra muhtemelen. Şimdi RTX çok günden oluşturacak birşey değil. Yani en azından belirleyici bir faktör değil. |
RTX üzerinde farklı isimlendirmeler koyulup rtx diye reklam yapıyorlar diyorum Milletin modla daha iyi yaptığı yansımaları rtx diye sunuyorlar. Attığın örnek ışık var ve biraz da hafif toz, bunlar zaten hali hazırda olan şeyler. Al rtx'den daha RTX Demek ki neymiş? Böyle yansımalar yapmak için rtx gerekmezmiş. |
Bazı oyunlarda RT aldatmacadan ibaret örnek Control, istense sonradan yapılan grafik modları ile neler yapılabildiğini görüyoruz, reflections kalitesi yüksek oyunlarda zaten RT'i aramazsın. Performansı aşırı düşürmesi DLSS'e ihtiyaç duyması, zaten şu anki durumunun fail olduğunun göstergesidir. AMD yerine her zaman NVIDIA'yı tercih ederim ama bu hiçbir zaman RT performansı için olmaz. Şahsen RT yerine, daha fazla poligon içeren detaylı modellemeyi, yüksek doku kalitesini ve özellikle saç, hava şartları, duman, ateş, yıkım, patlama gibi detaylı fizik efektlerini şimdilik bu teknolojiye tercih ederim, oyunda resolution scale arttırma seçeneği varsa görüntü kalitesine etkisi gibi faktörler mesela. Oyunlarda doku ışıklandırma gölgeleme detayları artık arzu edilen seviyeye ulaşmış durumda, yeni birşeyler sunma çabası içersindeler normaldir ama bu teknolojinin oturmasına daha çok var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scutaro -- 15 Ocak 2021; 13:29:35 > |
Rt de olay gerçek zamanlı ışık ve ışığa bağlı gölge olayı fakat, dediğin gibi, bu yansıma olayınıda öyle bir hale getirdilerki, oyunlarda herdaim kullanılan reflections, sanki rt olmasa oyunda yansımalarda olmayacakmış gibi göstermeye başladılar, özellikle nvidianın desteklediği oyunlarda durum bu hale geldi, konuya bu yönden bakıncada, belliki olay direk kart sattırmaya odaklı. |
Bunu anlatmak istedim zaty ve kimse'de demiyor'ki, aga bu nedir ? Şimdi bende rt destek'li kart yok eyw'ta, neden bu oyunlar'da, diğer oyunlarda'ki gibi camlar'da, or'da bur'da felan yansıma effectleri'ni göremiyorum ? |