Şimdi Ara

Nvidia GTX 1650 ve Intel 9750H testte | Monster Abra A5 16.3 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
3.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ulan şaka maka ne paralar veriyoruz şu bileşenlere eskiden 2000-2500 liraya ne sistemler toplardık dolar oldu 5.8 2060 orta düzey sistemi 10bin liraya topladım saçmalığa bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elimdeki asus i5 7200u 930mx den memnun değilim bir süredir yeni laptop arayışındayım.
    ağustos sonu estonya litvanya finlandiya beyaz rusya letonya da buluncam.
    estonya da şu siteyi buldum.https://www.euronics.ee/
    alabileceğim laptoplar :https://www.euronics.ee/t-en/93422/it/notebook-msi-gf63-8rd/gf63-8rd-417nl
    bu laptop 8750h ve 1050ti fiyatı ise 1049 euro o zamana değişmezse.
    vergi iadesi ile 926 euroya gelmekte.https://www.euronics.ee/t-en/89460/it/notebook-msi-gp63-leopard-8re/gp63-8re-047nl
    bir başka alabileceğim model ise bu öncekine ek olarak ekran kartı 1060 6gb
    fiyatı 1299 euro vergi iadesi ile 1147 ye gelecek ki baya yüksek bir fiyat aslında.
    burdan daha ucuza satan yerler olabilir illaki gideceğim ülkelerde ancak bu seferde garanti işi muamma olcak.
    çok fazla güncel oyunlara takılmam laptop kullanma amacım ilk olarak autocad solidwork tarzı cad cam programları kullanmak olacak.
    ikinci olarak hobi olarak video editing ( ücretsiz olduğundan shotcut tarzı bir program )
    son olaraksa pyhon da basit projeler ve oyun ancak onu her türlü kaldırır
    türkiyede alcaksam önümde monster açısından 3 seçenek var gibi(yazdığım modeller 480gb ss version)
    1 ) i5 9300h gtx 1050 3gb 5299tl
    2 ) i7 9750h gtx 1050 3gb 5799tl
    3 ) i7 9750h gtx 1650 4gb 6399tl
    bu tarz gaming laptopların amacıma çok hitap etmeyeceğini biliyorum bu yüzden bunlara fazla para ayırmayıp gelecekte duruma göre amaca uygun workstation laptop ya da sistem amacım.
    en ucuz modelle en pahalı arasında 1100tl bir fiyat farkı var acaba verceğim fark değer mi ?
    bu fiyat aralığında alternatif olan ise 2 model var diğer markalarda.https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/excalibur-g670-8750-8dh0x-i7-8750h-8gb-240-gb-ssd-gtx1050-ti-4gb-15-6-gaming-notebook-433891787https://www.hepsiburada.com/acer-nitro-an515-42-r9g6-amd-ryzen-7-2700u-16gb-1tb-256gb-ssd-radeon-rx560x-linux-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-nh-q3rey-003-p-HBV00000GU427
    sizin önerileriniz ne yönde olur ?
    ayrıca gg nin arada 200 tl lik elektronik indirimi yaptığına şahit oldum yakın zamanda yine bu tarz bir indirim gelebilir mi beklemeye değer mi ?




  • Bence yeni nesil işlemci ve kartlarla bu fiyatlar guzel

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hatta tulpar serisinde 17.3 bir önceki seri i7 8750h ve gtx1060 , 16 gb ram, 144 hz ekran bu 9200 tl idi. Su anda çıkan yeni model islemci i7 9. Nesil, erkan kartı yeni 1660ti, ram 16 gb ve geri kalanlar ayni, yeni kasa vs fiyat yine 9200 tl. Guncellenen donanima gore fiyat aynı kalmış çok iyi bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • almanya da 1 asgari ücretle aldıkları laptopları biz burada 5 asgari ücret karşılığında alıyoruz ülkenin hali paramızın değeri ortada
  • Hocam 1660ti laptoplarında incelemesini yapabilirseniz çok sevinirim.

  • Hocam 1660Tİ kartlı laptoplar içinde bir inceleme yaparsanız aşırı güzel olur. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Sadece Windows Home Single Language ( tek dil destekli demek ) icin ayrica 449 TL odenmesi sahtekarlik mi var anlamadim bari kutlu retail box olsa.

    Oyuncu bilgisayarlarinda artik tek tek tusa RGB aydinlatmalilar var anlasilan Monster buna gecmemis veya Mesut Cevik bilmiyor belki de vardir :) .


    Ekrani IPS FULL HD MAT denilmis ama ekranin oyun odakli performansi nasildir? Oyuncu bilgisayari da olsa Adobe RGB renk gamutu yuzde kactir ? Artik sRGB renk paleti/gamutu eskidi anlamini yitirdi de . Tam gercek FRC ( frame rate control ) siz 10 bit ekran paneline sahip olmadigi kesindir :) . Genis renk gamutu hangilerini desteklemektedir ?

    Gama degeri nedir ? Gri tonlamasi golgeleri filan duz siyaha calan olarak mi gostermektedir ?

    Ekanlari kalibre edilmis midir Windows varsa ozellikle :) ?

    Oyuncu bilgisayarlari da olsa bazi detaylari belirtilmesi gerekirdi. Incelemelerde bu detaylari gormemiz gerekirken gorememek uzucu ...
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizin birçok noktasına katılıyorum, klavyede tüm klavyenin rengi değişebiliyor, bölgeler ya da tuşlar MSI'ın üst serilerinde olduğu gibi ayrı ayrı renklendirilemiyor, bu da masraftan kaçınmak için gibi geldi bana, şahsen benim için çok önemli bir şey değil, beyaz aydınlatma benim her türlü işimi hayli hayli görür :) Windows başka yerlerden de alınabilir, kimse zorlamıyor Windows diye.

    Ekranın değerlerini, batarya değerlerini, wifi çekim gücü değerlerini ya da kasanın açılmış halini, SSD ve Ram değişikliğini filan ben de merak ediyorum ama ülkemizde malesef notebookcheck gibi bir site yok ki düzgünce incelesin, hep böyle baştan savma incelemeler, uluslararası markaların incelemelerini bir şekilde yabancı sitelerden buluyoruz ama Monster'a dair bir fikrimiz malesef olamıyor o konuda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Notebookcheck.net bu isin piridir objektiftir de . Orada daha nice ince detaylar da ele alinmaktadir. Kiyaslama performans siralama tablosu dehset buyuk saglam bir arsivleri var surekli guncelleniyor da . Istenen seyleri aninda kiyaslanabiliyor istenen kriterlere gore .


    Yillardir takip ederim.

    Monster'a ugramistim yoluma denk gelmisti biraz uzun muhabbet te etmistim oralardakilerle. Adamlar vizyonerliligi yok gibi ne beklenti varsa o turden urunler cikartmaktalar. Rakipleri de ne yapmissa biraz da oradan ilham aliyorlar :) .

    Oyun odakli olup ta kaliteli ekranlilarda var. Bendeki 2016 yilindan kalma Alienware 17R4 sonradan degistirilebilir tum parcalarini terfi ettim de . Benim icin oyun odakli degil malum dusuk tepkime suresi dusuk ekran cozunurlugu hatta akicilik olsun diye TN panele bile razi olunan bu oyuncu bilgisayari sektorunde bile secenek olarak DELL Alienware de ekrani 2015-2016 yillarinda dehset kaliteli 4K IGZO IPS panel ustelik yuksek Adobe RGB renk gamutuna sahip bir cihazi halen isimi gormektedir .

    Ekran da gercek 10 bit MAT en az 4K dizustu yok gibi Lenovo larda X1 Extreme ve P1 vd Xeon islemci ve ozel CAD medikal vs sertifikali olanlar da gercek 10 bit midir belli degil yani 10 bit derler sonra zamanla da ozellikler sayfasinda duzeltirler :) soyle : 8+2 ( FRC ) 10 bit milyar renk derinligi diye ...

    Bir de bazi 4K larda gercek RGB piksel yok RGBW ile AMOLED/OLED lerdeki pentile gibi efektif cozunurluk %33 daha dusuk ama ayarlarina bakildiginda 4K diye kandirilmus nice notebook larda var.


    Ekran paneli icin suan aklimda olmayan SIK kullanlarimda olan bir site var her turlu ekran notebook monitor TV tam ozellikleri tum teknik detaylari resmi sitesinde bile gosterilemeyen detay bilgileri var . Bunun gibi sitelere takiliyorum bu aralar pes ettim sanirim illa bir Apple notebook almak gerekecek gercek 10 bit olmasi icin. Windows 10 yuklenebiliyor olsa da ben begenmiyorum Apple bilgisayarlarini :/ .


    Oyuncular icin kagit ustunde nice dehset bilesenlerle ruya bilgisayari yapilabilse de ISI tahliyesi icin akilci ic havalandirma ve malzeme tasarimi da onemlidir. Fan teknolojisi Lenovo epey gelistirmis ...

    Sunu gozlemedim ki : Kasasi iri olanlar daha az ses cikarmakta yani termal darbogaz cok daha az olmaktadir cunki ic kasa isi tahliyesi vs daha basarili olmasina borclu. Elbette BIOS ve termal macum dogru ve kafi mi bunlara da bagli .


    Monster bu aralar tek ovundugu Milli Savunma Bakanligi'yla yapmis oldugu bilgisayar anlasmasi satislar ... Tuketici icin ozellikle gorsel odakli grafik veya video duzenleme odakli ekran islemci ve GPU lar hic olmazsa secenek olarak sunulmamasi kotu olmustur ve Monster hic dusunmemektedir. Apple a mahkum edilmek hos degil...




  • Eski donanımcısın. Kutuyu açınca karşına çıkanın bez değil, sürtünmeye karşı statik örtü olduğunu unutmuşsun.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Tam sizin istediğiniz gibi, profesyonellere yönelik bir seri çıkardı Acer, adı ConceptD, hem masaüstü hem dizüstü cihazları, hem de özel monitörleri var, bir inceleyin derim :)

    Edit: Özellikle en alt seri CoceptD dizüstü olan ConceptD 5 serisinde bile 4K Adobe RGB ekran var, ne anlama geliyor bilmiyorum ama PANTONE onaylı imiş, grafik tasarımcılara özel diyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 24 Nisan 2019; 20:1:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Bilgielndirme icin tesekkurler haberim vardi gerci .

    Notebook olaninki yenilikci bir tasarimda ama once bir teslimatlari yapilsin incelemeleir yapilsin kullanici deneyimleri kabaca belli olsun oyle ...

    Profesyonellere yonelik gibi gozukse de bence her kesime yayilmasi standart olmasi gerekir.

    4K RGB eskiden beri vardir demek istedigim arada kaynaasin diye cakma 4K lilarda var. Genel manada dikkatli olmak gerekir diye idi . Benzer olay 8+2 bit renk derinligi olan monitor ve dizustulerindeki gibi...

    8+2 olayi pratikse 8 bit liktir 8 bit lik kaliteye cok yakindir.

    Bir de teshir incelemelere yollanilan cihazlar ozel secmelerden olabiliyor ve yine pek bahsedilmez panel teknik olarak ayni olsa da farkli ureticilerden tedarik edilmesi ile kalite farkliliklari da bariz olmaktadir.

    Bu metod sirketler icin esneklik tedari yonetimi acisindan makul ve mantikli olsa ad biz tuketiciler icin lottary :/ ...

    Iphone larda ekrani IPS LCD olupta farkli uretilecelerden farkli bariz kaliteler vermesi gibi ...




  • javaprof kullanıcısına yanıt
    Hangi hp modeli kullandınız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expressimo

    Hangi hp modeli kullandınız ?
    pavillion 15 serisi 4510 u işlemcili be gt 840 m li idi. o zamanın pahalı bilgisayarlarından biriydi.Arkadaşların i5 li bilgisyarları çatır çatır çalışırken bu eclipse programında thermal throtlinge girip her yzdığım koddan sonra 1 dakika bekletiyordu. insanlar bu nasıl i7 deyip duruyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Şu video laptopların nasıl bir ölü yatırım olduğunu bir kez daha gösterdi; mayıs 2018'de türkiye çıkışlı sıfır açılmamış kutu olarak 1400 TL'e aldığım 8700K ile cinebnech r20'den 4000 puan alıyorum. Kullandığım soğutucu ise zamanında 250 TL'e aldığım NH-U14S.


    https://store.donanimhaber.com/cf/43/ae/cf43ae4ac6228e5ef8eeacda153ca293.jpg

    Videoda ise 9. nesil adı altında satılan yine coffee lake mimarili 6/12 işlemci throttle yaptığı için ancak 2350 puan alabilmiş.

    Laptoplar sokağa atılan paradan başka birşey değil.
    Bahseetiğiniz fark throttle sebebiyle değil elma ile armudu kıyaslamanızdan kaynaklanıyor.
    8700K dediğiniz işlemcinin 95W TDP değerine sahip, 5.2 Ghz'lere boost olabiliyor.
    Yarısı kadar (45W) güce sahip bir işlemcinin cinebench'de yarısı kadar puan alması gayet doğal. Bu nedenle Ryzen 7 2700U 25W TDP değeriyle sadece ve sadece 1300lerde kalabiliyor.

    TDP değeri bir güç değeri değil biliyorum, yaydığı ısının watt üzerinden karşılığı, ancak yayılan ısının kullanılan enerji ile direk alakası olduğundan dolayı bu tabiri tercih ediyorum.

    9750H işlemci adına bakılırsa 8700K'dan daha yeni ve belki de ona yakın ve hatta ondan üstün gibi bir algıya sahip olsada etiyle kemiğiyle masaüstü 8700K'dan güçsüz bir işlemcidir, sebebi de daha az ısı ve daha enerji tasarrufu yapsın diye. Test sırasında da throttle yediği falan yok. 2.6 Ghz'in üzerinde başlayıp öyle de bitirmiş, ancak 4 Ghz'lere çıkmamışl, bu ileride yapılacak bir güncelleme ile cinebench içerisinde çözülebilir, çözülmese bile çoğu render programında bu işlemciler en üst boost hızlarına çıkabiliyorlar. Ama dediğiniz gibi uzun süre koruyamıyorlar (Ryzen 7 2700u hariç)

    Sonuç olarak en son çıkan laptop işlemciler bir yıl önceki flagship denecek masasütü işlemcileri asla geçmedi, şuanda da öyle bir idda da bulunmuyor. Ancak her yıl masaüstü işlemcilert gelişmese idi ben şuan iş yerimdeki masaüstü çoğu bilgisayardan çok daha güçlü bir laptopa sahip olamazdım.

    Eğer işiniz zaman zaman sahada ise veya gittiğiniz herysrde çalışma özrgürlüğü istiyorsanız, evde yatan 4000 puan skorlu 8700k'nın hiçbir önemi yoktur, otel lobisinde işini görece 2300 puanlık, el çantasına sığan bir cihaz çok daha değerlidir.




  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    8700K'nın max boost clocku 4700mhz'dir.

    Nvidia GTX 1650 ve Intel 9750H testte | Monster Abra A5 16.3
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    8700K'nın max boost clocku 4700mhz'dir.

    Nvidia GTX 1650 ve Intel 9750H testte | Monster Abra A5 16.3

    8700K alıp OC yapmıyorsanız, bence 9750H size yeterli gelecektir.




  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Kendi yaptığım testte 5ghz cpu-z görüntüsü açıkken sen diyorsun "oc yapmıyorsanız" filan, derdin ne gerçekten çözemedim.

    Nvidia GTX 1650 ve Intel 9750H testte | Monster Abra A5 16.3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 4 Mayıs 2019; 20:20:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Kendi yaptığım testte 5ghz cpu-z görüntüsü açıkken sen diyorsun "oc yapmıyorsanız" filan, derdin ne gerçekten çözemedim.

    Benim bir derdim yok.
    8700K ile 9750h farklı amaçlar ile üretilmiş, farklı kulvarlarda iki işlemci, o nedenle performanslarına bakıp saçma bir yatırım demenize,
    Bir de 9750h'nin düşük çıkan cinebench rakamlarını cpu throttle'a bağlamanıza eleştiri yaptım.

    İlk mesajımda da turbo hızı 5 Ghz'leri geçen bir işlemci ile kıyas yapılmaz dedim.
    Siz de max 4700 dediniz. Madem turbo boost 5Ghz'lerde neden 4700 diye mesaj atma gereği duydunuz, ben de orasını anlamadım.

    Neyse, konu gereksiz uzuyor. Sanırım benim ne demek istediğimi anladınız.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.