Şimdi Ara

Nvidia GTX 1080 Ti inceleme 'Gerçek 4K Ultra detay kartı' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
4.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3arbar

    kimsede demiyor 4k ya ne gerek var diye. 1080p neyine yetmiyor aga.

    tam bi kaynak israfı.tüketim çılgınlığı

    Zamanında bu yorumları 640x480 içinde diyorlardı. Sonra 800x600 için denildi. Uzunca bir süre de 1024x768 için denildi. Sonra bitti 1280x720p için falan fişmekan.

    Sonuçta teknoloji gelişiyor. Bu kartlar 4K da iyi performans versinler ki ilerde elbet ekranın değişecek televizyonun değişecek vs. artık cebimizdeki telefonların ekranı bile 1920x1080 hatta 2k oldu, daha altına herkes burun kıvırıyor. İlk ipad 3 çıktı retina ekran ne gerek var o çözünürlüğe 9.7 inçte falan dediler. Falan fistan ohooo oradan girersen o iş olmaz. Bunlar gelişecek 4k olacak 6k sonra 8k sonra 12k 16k 20k böyle böyle gidecek. Bunun sonu yok yani bunlar sonuçta para kazanan şirketler amaçları para kazanmak illa ki biri diğerinden üstün olmak için bunları yapacak.

    Olan iyi tarafı bize yarar, seneler sonra bile iyi ekran kartlarını daha ucuza alabilmemizi sağlar. Teknoloji hep ilerleyecek gelişecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

    Aksini söyleyen mi oldu güzel köylü?

    yooo olmadi senden Gülzel olmayayim :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis


    quote:

    Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

    Aksini söyleyen mi oldu güzel köylü?

    yooo olmadi senden Gülzel olmayayim :D

    O zaman boş konuşma da güzel güzel takılalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun sonu yok 3 ay sonra buda eskiyecek ve yari fiyatina inecekalin bir amd970 keyfinize bakin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Evet gördüğünüz üzere Rx 480 80 derecelerde çalıştığı için yerin dibine sokmuşlardı bu kartın konusuna dahi uğramadılar. Bu kadar boş beleş hiçbir şeyden haberi olmayıp buralarda donanım bilgini gibi takılmaları yok mu insanı bitiriyor zaten. Demek ki Nvidia-Amd olayı değilmiş bu durum kartlar 80 derece de gayet iyi çalışabiliyorlarmış. Bir de buralarda gezen bir yüzsüz var ki sınırsız çizilmesi gerekiyordu buralardan ve halen daha utanmadan benim yorumlarımı alıntılıyor.

    Sen bitsen ne olurrrrrr bitmesen ne olurrr etkisiz, gereksiz eleman. Bak sana ne dicem. Vega çıkana kadar kendini banla ve uzaklaş buralardan. Bu kartların işlevi senin boyunu aşar, kaldıramazsın bu performansı. Boş boş yazıp durma.



    Hadi canım benim hadi gülüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafta This is no meth diyerek kartı ofisin zeminine atıp etrafı tarumar edecek gibi çıkmışsınız(sakal bıyık rahmetli walter gibi olunca,birde hunharca bir gülüş var)

    Erdi'nin şu 2 elde telefon uzatmasıda bana Şaban'ın 2 yumruğunu uzatıp adamların yumruklara çarpmasındaki pozunu hatırlatıyor hep
  • 8k'dan sonrasını insan gözü algılayamıyor yalnız,8k insan gözü için en uygun çöz. bunu amd ve nvidiada belirtiyor zaten.

    Hdr gibi bir teknolojinin gelmeside bu yüzden biraz,sonrasındada 3d piksel vs yeni nesil teknolojiler gelecektir tabi ama çöz. 8k'da sonlanıyor.
  • Sizden bir ricam olacak, blender'da gpuyu seçip ryzen testi yapabilirmisiniz. Ayrıca blender'ın sitesinde benchmark bölümünde arabalı bir render sahnesi var, aynı şekilde onuda gpu ile render yapmanız mümkün mü? Ne kadar sürede verecek merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    6950 kullandık @4ghz oc yaptık diyor videoda
  • Arkadaşlar 14:16 süresinde başlayıp 16:10 da biten tanıtımdaki oyunun adı nedir acaba ?

    Manzaralara ve oynanışa hasta kaldım.
  • hadi hayırlısı her gelen yeni kart bi öncekini çöp ediyor bide üstüne sürücü (drıverda güç performans kısıtlamaları) eklenince illa yeni çıkan kartı al dedirtiyor adama
  • 1080 Ti'ye sahip olanlar, hayatı tiye almazlar artık! :)

  • Hızına yetişilmiyor bu ekran kartlarının ya. Pc kullanıcısı olarak şunu fark ettim işimiz gücümüz bu kapitalist sitem yüzünden fps derdine düşüp oyunların bile tadını alamadan takıntılı oyuncu olmak oldu. Scorpio gelsin 4k ultra hd tvde alıp konsolda oynayacağım. Bu işin bilgisayarda sonu yok hakikaten. Hala 4k çok gereksiz maximum 2k veya 1080p yüksek fps daha mantıklı bence. Parası olan ti alır saygı duyarım ama 2 3 ay sonra ti sli yapan manyaklar bile çıkar piyasaya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle

    8k'dan sonrasını insan gözü algılayamıyor yalnız,8k insan gözü için en uygun çöz. bunu amd ve nvidiada belirtiyor zaten.

    Hdr gibi bir teknolojinin gelmeside bu yüzden biraz,sonrasındada 3d piksel vs yeni nesil teknolojiler gelecektir tabi ama çöz. 8k'da sonlanıyor.

    8K da nasıl sonlansın ? Ben diyeyim 2 tane 4k tv al yan yana koy güya 8k elde ettin ama televizyonlar 55 inç. Gir 20 cm dibinden bak pikselleri sayarsın.
    Güya telefonda da 321 ppi değerden sonrasını göz algılayamıyor dediler. E 2k telefonlar ne iş ? daha geçende sony duyurduğu 4k ? bunların hepsi 500 600 ppi falan denk geliyor yanılmıyorsam. O bir şekilde aşılacak sen ayırt etsen dahi etmesen de değişen birşey yani yok.
  • 4k ciddi anlamda sistem isteyen bir çözünürlük. 1080 ti bile her oyunda ultra ayarlarda 4k/60fps veremez. Bana göre devrim gerçekleştiren bir kart değil... Bence 4k'da oyun oynamak için kasmayın... Ayrıca şunu anlamıyorum 4k tv'ler için en az 42 inç ve üzeri olursa fhd'ye göre fark görünüyor denildi. Şimdi 24-27 inç ekranlarda 4k olmasına gerek var mı? Hadi çok iyi sisteminiz var 2k alın. Bana göre asıl zevk 144hz eş değeri fps alabilmekte...
  • slam ci dayılar gibi çıkmışsın fotoda mesut :D

  • Video incelemeniz için teşekkürler. Video içerisinde de belirttiğiniz gibi ''sohbet kıvamında bir video'' olmuş.

    Birkaç değinilmesi gereken nokta ise; 1080P'yi haklı olarak bu kart için tenzih ediyorsunuz. Kullanıcıların genel monitör kullanımlarına göz attığımız zaman en azından ''1080P@60Hz'' için durum tabii ki dediğiniz gibi (aşırı detaylı incelenip, 60FPS altına iniyor mu durumu didik didik edilmediği zaman, uber patch vs. gibi). Fakat 1080P@120-144Hz için ve diyelim ki kullanıcı ''sabit olarak 120'de 120/144'de 144'' değerlerini almak istiyorsa yine bu noktada belli başlı yetersizlikler görülecektir. Bunun aksine ''yenileme hızına=FPS'' takıntısı yoksa tabii 1080P@120-144Hz için de ortalama FPS'lere göz attığımızda ''yeterli akıcılık'' değerlerinin sağlanabildiğini görüyoruz. 2K@144Hz ve üzeri olayı zaten başka boyutlara taşıyor. Benzer mantık bu durum içinde geçerli olduğu için detaya girmiyorum.

    Velhasıl kelam; yüksek yenileme hızına sahip monitör kullanıcıları da bu tarz videolarda es geçilmemeli veya en azından bu tarz kurulumlarında olduğunu unutmamak gerekir diye düşünüyorum. ''Detayında detayına mı inelim'' gibi sorular akıllara gelebilir. Naçizane düşüncelerimi belirtiyorum.

    Benim açımdan da akıcılık noktasında ''60FPS sınırı'' aşılalı uzun bir zaman oldu mesela. Bu kart sizin bahsettiğiniz gibi ''4K ultra detay kartı'' olarak addedilirken, benim nezdimde de şu zamanın şartları için güzel bir ''2K@144-165Hz'' kartı olmuş diyebiliriz (üstte bahsettiğim yeterli akıcılık hususu göz önünde bulundurulduktan sonra).

    Aslında iş grafik noktasından akıcılığa kaydığı zaman (öyle aman aman FPS oyuncusu da değilim), doku vb. ayarlar ultra olduktan sonra ''AA vb. bilumum ayarları'' çok takmıyor insan. Tüm ayarlar ve AA ultra takıntısının ilacı akıcılık olayına takmak diye düşünüyorum. Bir takıntıyı bir başka takıntı ile geçiştiriyor gibi olsakta, en azından biri diğerinden daha az masraflı gibi.

    Videolarınızı merakla takip ediyorum/edeceğim. İyi çalışmalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 10 Mart 2017; 2:19:13 >




  • Kart 2k 144hz ayarında bir ekran için yeterli mi? Değil olmamış. Anlaşılan bu seviyyede ekran kartlarının gelmesine bir kaç yıl daha var
  • Cidden tek karta gore baya kasli kart olmus.fiyatida performansina gore iyi sayilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.