Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.103
Cevap
67
Favori
160.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asi3636

    Beyler konuyla bir alakası var mı bilmiyorum ufak bir sorum var G sync kullanmak için hem nvidia panel den hem de oyun dan V sync mi açmak gerekiyor ? @REDSTONE

    Gerekmiyor fakat V-SYNC ile beraber kullanırsanız daha akıcı olacaktır. Bunun üzerine oldukça fazla denemeler yaptım. Nihai sonuç olarak; G-SYNC + V-SYNC kullanıyorum. Zaten bazı istisnai oyunlar hariç V-SYNC kapatılmasında zerre mantık yok. CS GO ile birileri başlattı bu saçmalığı ve işi bilmeyenlerin çoğu da peşi sıra arkasından gittiler. Elinde 60-75-120-144-240 Hz vb. panel olan kullanıcılar, V-SYNC kapatıp 400-500 FPS falan aldıkları zaman Nirvana'ya ulaştıklarını sanıyorlar. Bu da işin başka gülünç ve ironik noktalarından birisi... NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDSTONE

    Gerekmiyor fakat V-SYNC ile beraber kullanırsanız daha akıcı olacaktır. Bunun üzerine oldukça fazla denemeler yaptım. Nihai sonuç olarak; G-SYNC + V-SYNC kullanıyorum. Zaten bazı istisnai oyunlar hariç V-SYNC kapatılmasında zerre mantık yok. CS GO ile birileri başlattı bu saçmalığı ve işi bilmeyenlerin çoğu da peşi sıra arkasından gittiler. Elinde 60-75-120-144-240 Hz vb. panel olan kullanıcılar, V-SYNC kapatıp 400-500 FPS falan aldıkları zaman Nirvana'ya ulaştıklarını sanıyorlar. Bu da işin başka gülünç ve ironik noktalarından birisi...  



    Alıntıları Göster

    Hocam gsync ve freesync zaten vsync'in olumsuz etkilerden kurtulmak için ortaya çıkmış bir teknoloji, sen gidip vsync açarsan freesync gsnyc kulalnmanın bir mantığı kalmaz.


    He senin vsync açma nedenin max fps'i sınırlamaksa zaten oyun için veya dışı oyuna max fps sınırı koyabiliyorsun ve gsync range de kalıp, tearing yaşamazsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Kasım 2020; 18:48:2 >




  • No Way Out kullanıcısına yanıt

    yok ya şöyle bir vido var da aklıma da soru işaretleri oluştu o yüzden.

  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    yok hocam genel ağırlığım fps ve Cod Warzone hani nasılbir etkisi olur bilmediğim için oyun içi kapalı v synce ve denetim masasın dan da kapalı g synce açık sadece video da 2 sini açıp birşeyler oluyormuş gibi anlatınca aklım da soru işaretleri oldu.

  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Benim bildiğim kadarıyla G-sync donanımsal olarak (monitördeki işlemci ile) ekran kartında görüntülenmek üzere işlenen ve monitörün gösterdiği görüntülerin frekanslarını eşitlemeye yarıyor, V-sync ise aynı işlemi yazılımsal olarak yapıyor. Tabi bunu yazılımsal olarak (v-sync) yaparken görüntü ve ekran kartı işlemi ekrana verilmeden birkaç milisaniye önce senkronize edildiği için input lag oluşuyor. Haliyle G-sync açıkken v-sync'in bir anlamı kalmıyor. G-sync ve V-sync bir arada kullanıldığın gereksiz olarak v-sync'in dezavantajı olan input lag yaşamaktan başka bir işe yarıyor mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDSTONE

     


    @LEON-X

    Harika NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 

  • kupffer K kullanıcısına yanıt

    dediğim gibi video da bir sonuca varmış vatandaş ama ben çözemedim :( asus pq248q var

  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Hocam gsync ve freesync zaten vsync'in olumsuz etkilerden kurtulmak için ortaya çıkmış bir teknoloji, sen gidip vsync açarsan freesync gsnyc kulalnmanın bir mantığı kalmaz.


    He senin vsync açma nedenin max fps'i sınırlamaksa zaten oyun için veya dışı oyuna max fps sınırı koyabiliyorsun ve gsync range de kalıp, tearing yaşamazsın.



    Alıntıları Göster

    Kazın ayağı maalesef ki öyle değil. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 


    Ben tecrübelerime dayanan ve yıllardır deneyimlediğim izlenimleri ilettim. 100-120 Hz tam manasıyla ilk yüksek hz monitör diyebileceğimiz monitörleri de kullandım ve onun öncesinde de daha kimse monitör OC mevzularını bilmezken 60Hz panelleri 75Hz gibi değerlere OC'leyerek de kullandım. Daha da öncesine gidip CRT'lerin meşhur yüksek Hz olaylarına hiç girmeyelim. :)


    Buradaki olay sınırlamak gibi basit bir şey değil tabii ki. Olay FPS sınırlama mevzuna kalsa; NV Denetim Masası, AMD Kontrol Paneli, MSi AB (RTSS) vb. başka birçok olgu ile zaten halledilebilir. V-SYNC kapalı olduktan sonra sadece G-SYNC açık olsa dahi ben tatminkar akıcılığı alamıyorum (istisnai oyunlar var orası ayrı mesele belirttim zaten). FreeSync'te de benzer durum mevcut yani yanlış anlaşılmasın. Hatta FreeSync'te durum daha da beter. Özellikle CS GO Ölüm Maçı gibi ciddi hızlı competitive oyunları baz aldığımız zaman rahatlıkla kendi açımdan farkı görebiliyorum.


    Diyeceğim şu ki; piyasada deneyimlemediğim çok fazla monitör kalmadı ve bahsettiğim üzere yıllardır da yüksek Hz kullanımı ile haşır neşirim, sonuç olarak benim gözlemlerim bu şekilde. Allah'a şükür gözlerime de oldukça güvenirim, ufak FPS dalgalanmalarını bile fark edebiliyorum direkt. Aslında bu yüksek Hz mevzundaki en önemli süreçlerden birisi de; gözlerin yıllar içerisinde ne kadar evrimleştiği olayına da dayanıyor denebilir. Yani; örneğin 1 yıllık yüksek Hz deneyimi olan bir kişi ile 3-5-10 yıllık deneyimi olan bir kişinin algı kapasitesi bile ciddi manada farklıdır. Bakın fark etme demiyorum algılama hususundan bahsediyorum dikkatinizi çekerim (120-144 Hz panelden 240 Hz'e geçen X kişisinin ''ben bir şey algılayamadım'' demesi gibi).


    *Bu arada herkes bildiğini de okuyabilir arkadaşlar. Yani; size göre doğru olan şeyler başkasına göre yanlış olabilir veya tam tersi durumlar da mevcuttur. Ama bu gibi ciddi manada algı isteyen hususlar ile alakalı genelleme yapılması yanlıştır. Ben dediğim gibi kendi izlenim, deneyim, tecrübe ve görüşlerimi ilettim. Gerisi kullanıcının kendi tercihleri ve algıları ile alakalıdır. Yüksek Hz dünyasına iyice girdiğiniz zaman umarım bazı minimal durumların farkına varırsınız diye ümit ediyorum. Kesinlikle yanlış anlamanızı istemem, zira bu anlattıklarımı yeri geldiğinde birçok kişiyle paylaşıyorum ancak benim gibi uzun süreli yüksek Hz geçmişi olmayan kişilerin bazı basmakalıp düşüncelere takılıp kaldığını görüyorum. Zevkler ve renkler tartışılmaz mı diyelim ne diyelim bilemiyorum...


    @kupffer @asi3636




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 25 Kasım 2020; 19:53:0 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    Harika  



    Alıntıları Göster

    Senin kalemin... NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 

  • OssiiE kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi öne çevirdim Teşekkürler.

  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Yani bu olay temelde oyundaki görselden/hissiyattan beklentinle, daha çok ta alışkanlıkla alakalı gibi. Şahsen oyunlardan beklentim hiçbir zaman monitörün tazeleme hızından daha yüksek bir fps olmadı. Ama V-sync açık olduğunda sanki görünmez bir el mouse'umu tutuyomuş hissine kapılıyorum. V-sync'in sevmediğim yanı fps düşüşünden ziyade bana verdiği hissiyat. Bu sebepten g-sync kullanmaya başladığımdan beri (son 5 yıldır) tüm oyunlarda v-sync off :) Tabi g-sync görsel anlamda benim gibi orta yaşlı ve CS:GO türü rekabetçi oyunları artık pek oynayamayan bünyemin beklentini ziyadesiyle karşılıyor, işte tam burada da zevk-renk meselesi devreye giriyor dediğiniz gibi :)

  • NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]


    Nağbıyonuz vicdansızlar NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    3070' e BB

  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    3070' e BB

    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDSTONE





  • Şu stoklar adam akıllı hale gelse güzelce bi' karışacak ama durumlar malum...


    *Gerçi kasım-aralık gibi demiştik. Halen ilk etaptaki beklenti süremizin içerisindeyiz. Yılbaşı ve sonrası için durumlar vahim noktalara ulaşmaya başlayacaktır. Akabinde Çin Tatili mevzu da malum...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 26 Kasım 2020; 1:34:45 >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Hocam beni listeye eklemeyi unutmuşsunuz, test sonuçları arada kaynadı galiba :)


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146634225




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 26 Kasım 2020; 14:58:58 >








  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.