Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.103
Cevap
67
Favori
160.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son bir kaç gündür kafama takılan soru var. @REDSTONE

    Şu anda elimde mevcut olan Strix 3080 OC değiştireceğim.
    3090 mı alsam yoksa 3080Tİ mı beklesem kararsız kaldım. (Tabi stoklar tamamen oturduğunda yapacağım.)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OssiiE

    Son bir kaç gündür kafama takılan soru var. @REDSTONE

    Şu anda elimde mevcut olan Strix 3080 OC değiştireceğim.
    3090 mı alsam yoksa 3080Tİ mı beklesem kararsız kaldım. (Tabi stoklar tamamen oturduğunda yapacağım.)

    Bu soru aslında oldukça çetrefilli bir soru ve elinde kart olmayan benim gibi kişiler için çok farklı cevapların alınması da muhtemel.


    VRAM ihtiyacı olan render içerikli bir uygulama vs. ile işiniz yoksa 2K gaming için şu zamanlarda mantıklı bir geçiş olmaz. Piyasayı iyi takip edip, elinizdeki ile devam edebilirsiniz. NV tarafında hiçbir şey şu an için net değil, yarın AMD'nin 6800 XT - 6800 modellerinin testleri de geliyor. 3080 20GB modelinin gelişi hızlanır mı veyahut 10GB fiyatına gelir mi bu da ihtimaller arasında. 3080 Ti modeli için henüz net bilgiler yok ama sızıntılar var. Şahsen Q1,Q2,21 öncesi gelmeyecektir diye düşünüyorum, duruma göre daha geç bile olabilir. NV hem 3090'ı kolay lokma etmeyecek hem de 3080 20GB ile piyasayı domine etmeye devam edecektir. Belirli kazanç miktarları sonrası sırası gelen kozlarını piyasaya sunmaya başlayacaktır.


    3080'den 3090 geçiş için verilecek fiyat farkı ve performans farkı tutarsızlığı da ortada.


    *Şunu da dile getirmek elzem; ben zaten sızıntıları anbean paylaştım malum. 3080 10G'ler daha piyasaya gelmeden 20G sızıntıları sürekli revaçtaydı ve sonra model isimleri ile beraber bu durum hemen hemen kesinleşti (NV tarafında plan değişikliği olmazsa). Bunların ışığında ben zaten 3080 10G almazdım ve almadım da. Şu an ise 3060 Ti 8G bekliyorum, en azından fiyatı doğru düzgün gelirse; Q2,21 gibi daha üst seviye CPU+GPU değişikliği için beni idare edecektir. Bu kısım tabii sıfırdan sistem kuracak ve ben bu sistemle 5-10 yıl idare edeceğim diyen kişileri pek ilgilendirmiyor. Yani piyasayı iyi takip edip, doğru zamanlarda doğru değişiklikler yapacak kişileri ilgilendiriyor denebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 17 Kasım 2020; 19:5:48 >




  • Merhabalar,


    benimde Evga FTW3 Ultra ile son değerler aşağıdadır.

    Yorumlarınızı rica edebilir miyim bilenlerin. OC yaptırdığım değerleri de koydum

    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Geçen sizinle konuştuğumuz konu. VRAM kullanımı Cold War son güncelleme ile birlikte 9200-9500 e kadar dayandı.(Bu oyunun zaten sorunlu olduğunu belirtmiştiniz.) Tamamen stok sorunu çözüldüğünde veya AMD kartlar stoğu oturduğunda kararımı vereceğim.

    Aslında iş yaptığım PC ayrı. Onda zaten sürekli güncelliyorum.

    Bakalım zaman gösterecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDSTONE

    Bunlar resmen bizim sabrımızı sınıyorlar NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark matter

    Bunlar resmen bizim sabrımızı sınıyorlar  



    Alıntıları Göster

    Bence de...

  • Komik bir hal aldı son durumlar :)

  • Selamlar.Kart geleli 4 gün oldu ama henüz sisteme takmadım.Sistem değişikliği sebebiyle kutuda bekliyor.Beni de ekleyebilirsiniz NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] .Tüm arkadaşlara hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.


    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 18 Kasım 2020; 14:24:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R-10

    Selamlar.Kart geleli 4 gün oldu ama henüz sisteme takmadım.Sistem değişikliği sebebiyle kutuda bekliyor.Beni de ekleyebilirsiniz  .Tüm arkadaşlara hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.


    Selamlar, ekleyelim tabii ki ama naçizane birkaç tavsiyem olacak.


    https://www.amazon.com.tr/RTX-3070-VENTUS-3X-OC/dp/B08L6PCZTR/ref=sr_1_6?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=rtx+3070&qid=1605698825&sr=8-6&ie=UTF8&psc=1&th=1&tag=spydrop-20


    Satıcı amazon TR olarak üstteki model satışta ve sabah saatlerinde de Gaming X Trio modeli daha ucuza (6800 TL civarı) satılmış. MSi ürünleri de ASUS, GIGA gibi 3 yıl garantili ve malum üst seviye ürünler.


    Direkt olarak kullanma şansınız yoksa iade seçeneğini değerlendirin derim. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 


    *PALIT tabii ki çok kötü bir model değil ancak hem TR piyasasına eski yıllarına nazaran yeni yeni dönüyor hem de yurt dışındaki 5 yıl garanti süresi gibi seçenekler burada şu an sunulmuyor diye bilgi var. ASUS, GIGA, MSi gibi markaların yanında da herkesin hem fikir olacağı üzere yeri de belli.

    *Son karar sizindir tabii. N11 olayını ben de ilk etapta değerlendirmiştim ama sonradan iptal ettiğim bilgisini ANA KONU'ya aktarmıştım.





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Görmüştüm sabah stok bitti hemen. Benim aslında bu seride Evga tercih edecektim fakat onun stok sorunu olduğu için N11'de iyi sayılacak bir fırsat yakaladığım için Palit almaya karar verdim. Terminator hocamın da görüşleri eklenince iade seçeneğini düşünmedim hiç. Ti veya süper modelleri gelene kadar kullanmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim tavsiye için :).Artık beklemek istemiyorum hocam şu black friday zamanı kalan parçaları alıp kullanmaya başlayacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R-10

    Görmüştüm sabah stok bitti hemen. Benim aslında bu seride Evga tercih edecektim fakat onun stok sorunu olduğu için N11'de iyi sayılacak bir fırsat yakaladığım için Palit almaya karar verdim. Terminator hocamın da görüşleri eklenince iade seçeneğini düşünmedim hiç. Ti veya süper modelleri gelene kadar kullanmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim tavsiye için :).Artık beklemek istemiyorum hocam şu black friday zamanı kalan parçaları alıp kullanmaya başlayacağım.

    Rica ederim, hayırlı olsun o zaman.

  • R-10 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun.Palit'in bu modeli oldukça başarılı,on gün civarı kadar oldu kullananı ve gayet memnunum.Bende genelde öncelikli olarak Evga ve diğer markalar tercih ediyordum ama 3070 lerde hemen hemen tüm kartların 70 C yi geçmediğini düşünürsek soğutma olarak kartlar başarılılar.Bu nedenle bence marka ve kozmetik farklılıklar nedeniyle hali hazırda pahalı olan bu kartlara daha fazla ödemenin bir anlamı yok.İyi günlerde sorunsuzca kullanmanız dileğiyle NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 





  • Palit hakkı yenen firmadır. F/P Efsanedir çoğu üründe...

  • Arkadaşlar MSI Ventus önermem kesinlikle. Yeni sisteme taktığım 3080 benchmark testleri sırasında kapandı ve bir daha kendine gelmedi. İlk başta tutarsız sonuçlar vermeye başlamıştı. Devamında ise birkaç kere crashledi ve en sonunda PC kendine reset attı ve bir daha açamadım. Kim bilir nasıl komponentler kullanıyorlar. En çok DOA veya arıza postunu da bu modelde gördüm internette.


    Şu anlık beklemedeyim bakalım. 3080 Ti duyurulabilir diyorlar.

  • Hocam sizin genel olarak yoğurdum ekşi diyememe probleminiz var, evga 1080ti ftw3 konusunda da aynı şekilde, aşırı ısınan kartı överek insanları yanlış yönlendirdiniz. Ben de nitekim onlar arasındayım sizin konuyu görene kadar kafamda RTX 2070 Super almak vardı, fakat sizin konuyu ve övgülerinizi görünce ben de evga gtx 1080ti ftw3 almıştım.


    Konuya gelecek olursak bende yaklaşık 1 aydır Palit RTX 3080 Gaming OC modelini kullanan biri olarak bu kartın kesinlikle çöp bir soğutması ve sıfıra yakın overclock potansiyeli ile 3080 modelleri içerisinden en kötülerden biri olduğunu söyleyebilirim.. zaten bakılırsa daha 1 hafta önceye kadar 8900TL'lere sıfırı bulunabilen bir kart olarak piyasada aşırı bir Palit bolluğu olması, gigabyte'ın ve msi'ın mlcc kapasitörü olmamasına rağmen 10.000TL'ye satıldığı düşünülürse Palit modellerinde bir dandiklik olduğundan zaten insanların bir şüphelenilmesi lazım.

    Kartın diğer kartlara nazaran daha dar bir yapısı var ve gigabyte ve msi modellerine göre ciddi anlamda daha kötü bir soğutması var özellikle palit gaming pro modellerinin.


    Palit 3070 modeli de 3080'in aynısı ve muhtemelen aynı bileşenler kullanılıyor ve nerden çalmışlarsa olmamış bu kartlar, işin özeti ucuz etin yahnisi.. ben olsam kimseye Palit kart önermezdim zaten diğer modeli de bağcılar pavyon edition iğrenç rgb tasarımı ile çok kimsenin tercih edeceğini sanmam ama yine o kartın da bolluğu var çünkü piyasada başka 3080 bulunamadığı için millet saldırmış durumda Palit kartlara.. Gerçi şuan yavaş yavaş kurun da gerilemesi ile piyasa oturmaya ve fiyatlar düşmeye başladı.. hakkımızda hayrlısı



    @Terminator T-800




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 18 Kasım 2020; 23:39:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: F_o_X

    Arkadaşlar MSI Ventus önermem kesinlikle. Yeni sisteme taktığım 3080 benchmark testleri sırasında kapandı ve bir daha kendine gelmedi. İlk başta tutarsız sonuçlar vermeye başlamıştı. Devamında ise birkaç kere crashledi ve en sonunda PC kendine reset attı ve bir daha açamadım. Kim bilir nasıl komponentler kullanıyorlar. En çok DOA veya arıza postunu da bu modelde gördüm internette.


    Şu anlık beklemedeyim bakalım. 3080 Ti duyurulabilir diyorlar.

    VENTUS modeliyle alakalı bilgiler almayı düşünenler açısından faydalı olacaktır. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 


    3080 Ti konusunda ise; piyasa takibim ve sızıntı paylaşımlarım neticesinde öncelikle 3070 16G ve 3080 20G modellerinin piyasaya sürüleceğini düşünüyorum. Muhtemelen Q1,21 içerisinde bunları görüyor olacağız ve sonrasında da Q2,21 içerisinde (daha geç olması da muhtemel) Ti modellerini görebiliriz (3070 Ti/80 Ti). NV hem yüksek VRAM boyutuna sahip aynı modeller ile piyasayı domine etmeye devam edecektir hem de Ti modellerini erkenden piyasaya sunup, 3080-3090 gibi modelleri kolayca yem etmeyecektir diye düşünüyorum. Sadece 3060 Ti modelinin hızlı gelecek olmasının sebebini olası RX 6700 Serisi lanse edilme durumuna ve F/P oranı açısından RX 6800'ün karşısına daha sağlam çıkılmak istemesine bağlıyorum.





  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.