Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.103
Cevap
67
Favori
160.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu konudaki arkadaşların hepsinde üst düzey sistemler var fakat %99'u Nvidia Control panelinden ayar yapmayı bile bilmiyor. Yüksek sistem alınınca herşey tamam kafası var ama yanılıyorlar. Sttutter,Fps drop vs yemeniz çok normal çünkü optimizasyon yapmamış kimse bilgisayara yani o bilgisayardan pek performans beklemeyin en fazla aldığınız yarı performans.

    RAM Timing ayarlamayı öğrenin 20-30 fps az değil stutter yememek çabası ;) Özellikle Ryzen işlemcisi olanlar dua edersiniz bana

    Bios gereksiz güç ve performansı düşüren etkenleri kapatın

    Ekran Kartı Nvidia İnspector yardımı ile kartın performansını etkileyen ayarları kapatın hazır profiller mevcut

    İşlemci : Low voltage ayarı yapın mutlaka

    Windows'u derinlemesine optimize edin uğraşamam diyorsanız custom iso dosyaları mevcut oyuna yönelik "ggOS önerim" "ReviOS" vs vs gider

    Bunların yanında programlar mevcut daha iş bunlarla bitmiyor düşünün. özel powerplan, cpu core atama, gereksiz hizmetleri kapatma, Latency düşürme vs vs

    İnanın o kadar anlatıcak şey var ki sayfalar yetmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GeçerkenUğradı kullanıcısına yanıt
    Komple bunlarin oldugu bir rehber biliyor musunuz acaba?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=q5KgR_ZfrF0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.I.P John Meadows -- 3 Ekim 2021; 15:21:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R.I.P John Meadows

    https://www.youtube.com/watch?v=q5KgR_ZfrF0

    Bu ve benzeri kanalları baz almayın lütfen, ellerinde olmayan donanımlarla tamamen kafadan veya düşük ihtimal ama belli istatistiki verilere dayanan montaj videolarını paylaşıyorlar. ''Paint terk testler (PTT)'' olarak tabir ettiğim videolar işte bu gibi videolar.


    Kanalın tüm videolarını gezin, 1-2 videoda belki düşük-yüksek birkaç donanımın gösterildiğine denk gelirsiniz veya hiç denk gelmezsiniz bile. CPU testlerinde de; çekirdek kapatıp-açma vb. şeklinde paylaşımlar da cabası.


    Abone sayısı, bazen doğrulanmış hesap olmaları vb. gibi detaylar bile yanıltmasın. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Bu kanal için bugüne kadar hep doğru dediklerini görmüştüm. Eleman donanım dükkanında çalışıyor diye biliyorum. Bu kanal da yanlışsa doğru test kanalı var mı? Hardware unboxed, Gamers Nexus gibi inceleme kanallarından bahsetmiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R.I.P John Meadows

    Bu kanal için bugüne kadar hep doğru dediklerini görmüştüm. Eleman donanım dükkanında çalışıyor diye biliyorum. Bu kanal da yanlışsa doğru test kanalı var mı? Hardware unboxed, Gamers Nexus gibi inceleme kanallarından bahsetmiyorum.

    Kim dediyse neden hiçbir videoda ilgili donanımların gösterilmediğini de bi' zahmet açıklasa iyi olurmuş. Dükkan muhabbetini hiç duymadım, yine kim dile getirmiş? Ya açıkçası hani lafın gelişi diye soruyorum, yoksa (bilinen saygın birisi olmadıktan sonra) kimin dile getirdiğinin de çok bir önemi yok. Baz almak isteyen yine baz almaya devam edebilir ne diyelim...


    Bu tarz kanallardan ziyade denk geldikçe tek tek kart ve/veya sistem bazlı SK paylaşımları takip edilebilir. Yer yer karşılaştırmalı paylaşanlar da oluyor. Y2B vb. platformlarda biraz ayrıntılı arandığı zaman arayanların karşısına çıkabilir.


    Bahsedilen kartlar arasındaki yüzdesel farklar da belli zaten. Keza belli zaman aralıkları sonrası; zamanla gelen driver update'ler, oyun optimizasyonları vb. eşliğinde kayda değer yerlerin testleri de her daim güncelleniyor.


    *Bu arada bu konu ve başka konularda tırnak içerisinde ''açılın ben doktorum, uzman paylaşımı'' yapan SK'ların paylaşımlarını da yine sorgusuz sualsiz baz almamak gerekir. Bi' geçmişi varsa ve/veya yazdıklarını destekler nitelikte bilgileri de ekliyorsa/paylaşıyorsa o zaman başka.





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]

    Yazıyormuş da yine de hiç sistem görüntüsü, gpu Z paylaşmıyor dediğiniz gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • R.I.P John Meadows kullanıcısına yanıt

    1080p'de 10gb vram, oyunlara özel hd texture pack ve özel modlar kurulmadığı sürece aşılması mümkün gözükmüyor bana kalırsa.


    Rtx 3070 8 gb vram'e sahip, ultra texture pack kurulduğunda wd legion'da vram kısıtlamasına girdiği için rtx ultra'da 1080p'de 10-15 fps arası verirken vram kısıtlamasına girmeyen kart 3-4 katı fps verebiliyor.


    Ultra texture pack'leri özellikle far cry 6 ve wd legion'da kurarak bakabilirsiniz. Mevcut kartlar hızlarıyla oyunları kaldırsa da vramleri nedeniyle ultra texture'leri kaldıramıyor maalesef. Bir benzeri resident evil village'te de yaşanmıştı.



    Burda insanlar diyor ki detay kısar oynarız, detay kısacaksak gtx 1050ti'de kalabilirdik hepimiz, insanlar vram azlığından dolayı tepki koymalılar diye düşünüyorum.


    Vram deyince insanların aklına eskinin çok yavaş 4 gb'lık satış/reklam amaçlı kartları geliyor ama o eskidendi, şimdi işler epey değişti.





  • NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]JackiesBenchmarksyoutube
    Very Hard for the RTX 3070 with only 8GB! Enjoy! Like! Subscribe! Share! Thx! More Benches you can find on my Channel. You want another game? Tell me!
    https://www.youtube.com/watch?t=89&v=0LkqqgvMyFI&feature=youtu.be


    2021 senesinde sadece 8gb vram'e sahip kartları satın almış olmayı kabul etmek insanları üzüyor diyelim.

  • Ya bırakın 1080p nedir yahu 2k, 4k olsa hadi neyse... Böyle aptal ve optimize edilmemiş oyunları baz alıp test yapıyorlar hiçbir anlamı yok. Resident evil gene legion gibi saçma salak bir vram istiyen bozuk bir oyun 2k herşeyi açıyorum 3080 ile 10gb vram full kullanıyor. RD 2 yemiyor o kadar vram 4k ultrada falan.

  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    8 gb vramde 1080p için sıkıntı yok. Gerekirse Ray tracing kapatır 1,5/2 gb kazanırsın. Ama sektörün en çok saygı duyulan inceleme yapanları (en azından bizde böyle) 1440pde 4/5 sene arkana bakmazsın, 4k giriş kartı gibi laflar dediler. Hatta 3080 için 4K için almıyorsan boşa su akitirsin diyen de oldu bizde. Hardware unboxed'a baksan açık açık 1440pde 7/7,5 gb vram şimdiden gidiyor diyor adamlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • speedycihan kullanıcısına yanıt
    Rdr 2'de ray tracing yok. Çözünürlüğe göre 1/2 gb kullanıyor ray tracing.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: speedycihan

    Ya bırakın 1080p nedir yahu 2k, 4k olsa hadi neyse... Böyle aptal ve optimize edilmemiş oyunları baz alıp test yapıyorlar hiçbir anlamı yok. Resident evil gene legion gibi saçma salak bir vram istiyen bozuk bir oyun 2k herşeyi açıyorum 3080 ile 10gb vram full kullanıyor. RD 2 yemiyor o kadar vram 4k ultrada falan.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150712294


    Maalesef ki bu yazılanlara bi' cevap olmayınca bi' de üzerine fake/PTT paylaşım yapan kanalın linkleri paylaşılıyor. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 


    Bunları paylaşanlar bi' de üzerine ''editörüm/editördüm'' ifadesini kullanabiliyorlar? Şaka gibi...





  • R.I.P John Meadows kullanıcısına yanıt

    Olmasın zaten gerek yok ki olsa bile gene yemez o kadar. Metro gibi bir oyun 4k ray açık 5k vram falan yiyor. Dogshit legion koysalar adını tam olurmuş aslında. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] AMD bu arada vram daha fazla kullanır oyunlarda mimarisi gereği sürücü faktörü vs. Şu far cry 6 gelsin bir görelim bakalım noluyormuş herkes gidip 3090 mı alacak 2k oyun oynamak için faso fiso bu işler.

  • speedycihan kullanıcısına yanıt
    2 sene içinde yeni seri çıkana kadar 8 gb 1440pde sorun olmaz büyük ihtimalle. Sadece Türk kullanıcısının çoğu, doğal olarak aldığı ürünü 4/5 sene kullanmak istiyor. Yanlış yönlendirme iki seneyle beş sene kullanım beklentisi arasında oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 12gb Vram e sahip 3060 ile 8gb Vram e sahip 3060ti performans farkı ve yüzde 1 lik dilimde bile çok büyük fark var aralarında yani stutter da bile 8gb lık Vram e sahip 3060ti daha önde

    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ziondasonisyan kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadar testi yapılan her oyun ve muhtemelen önümüzdeki senedeki oyunların yüzde 85i cross gen (Ps4/Ps5//XO/XsX) olduğu için geleceği tahmin etmek zor. Ama Trde yaşayınca kılı kırk yarıyorsun, uzun vadeli kullanım istersen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • R.I.P John Meadows kullanıcısına yanıt
    Hocam Vram konusunda işin bir de bant genişliği olayı var amd nın 16gb Vram leri gddr6 fakat nvidia tepe modellerinde gddr6x bellek modeli kullanıyor

    Gddr6 nın band genişliği 16Gbps
    Gddr6x in band genişliği 21gbps

    Bu fark yaklaşık yüzde 30 luk band genişliği demek ve hiç azımsanamaz

    Yeni nesil konsollar Gddr6 tip bellek kullanıyorlar yani 16gbps genişlikte direkt nvidia nın tepe serisi kartlar ile oyunların kullanım oranlarını karşılaştırmak hata olur diye düşünüyorum.

    (dlss-fsr faktörlerini katarsak durum daha da değişir)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ziondasonisyan kullanıcısına yanıt
    Directx 12 variable rate shading çıksa o da VRAM kullanımını en az yüzde 20/25 rahatlatir gibi geliyor. Ama vaatlere girmeyelim şimdi :D Bir pc topluyoruz, paranın yarısı vaatlere gidiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.