Şimdi Ara

NVIDIA Drivers | 391.35 WHQL | Gerekli temiz kurulum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
548
Cevap
8
Favori
28.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NVIDIA forumlarında ve diğer yabancı sitelerde bu konular açılmakta... nvidia 310 serisi driver kullanıyorsanız ve sizi herhangi bir oyundan atıyorsa (crash to desktop CTD) ya da freeze donuyorsa sorun çok büyük ihtimal driverdan kaynaklıdır. Sebebi ise 310 driverları overclock a çok hassas olması, benim kart OC lu olmamasına rağmen CTD alıyordum gerisini siz düşünün. sistemim ise full stabil her testi yaptım denedim. sonuç driver.

    2 çözüm var:

    1) ekran kartı power limitini 80% çekmek ve offsetleri -100 MHz e ayarlamak.
    2) 306.97 ye dönmek.

    ikinci çözümü yaptım rahatlıkla diyebilirimki crash almıyorum artık. 310.70 WHQL her ne kadar yeni oyunlara FPS artışı getirsede ben 306.97 ilede far cry 3 te mesela FPS düşüşü çok rastlamadım 310-70 te 50 lerde geziyorsa 306.97 de 45 lerde geziyor.

    indirmek için tıklayın


    kesin çözüm.

    beyler son driverlarda crash alanlara kesin çözüm nvidia forumlarında ve guru3dde belirtilmiş artık mecburen voltage ı yükseltmeniz lazım.. özellikle keplerda voltaj bazen çok aza düşüyor ve crasha sebep oluyor.. min voltage ı 1125 v yaparsanız sorun olmuyor daha da az deneyebilirsiniz, ben şuan için deneme yapmaaycağım 1125 te bıraktım minimum olarak max zaten 1175 e çıkıyor sorun yok.

    bunun nedeni ise son driver serisi ve yeni çıkan oyunlar. en ufak bir voltaj ve hız değişikliğine aşırı duyarlı.


    ----


    Profesyonellerden cevap geldi.

    quote:

    from Josh@NVIDIA (Moderator)
    The AC3 crash looks to be fixed and should be integrated in our next major branch driver after r313, We are still looking into the others at the moment.


    VEE ÇÖZÜLDÜ:


    quote:

    Yep... This Driver 314.07 that is fixed the Dx11 issues
    Finally i can play the game
    Tested : Shogun 2,BF3,Far Cry3,Assassin's Creed 3 ,Hitman
    Spec:GTX 580
    at least one hours and no CTD or blue screen
    thanks Josh


    Crash sorunları tarih oldu uzun süredir şimdi 314.21 BETA ilede tomb raider 2013 sorunları geçte olsa düzelmiştir ve diğer oyunlardada iyi deneyim sunmaktadır


    http://www.geforce.com/whats-new/articles/nvidia-geforce-331-65-whql-drivers-released

    ---

    Kepler'de yaşanan performans sıkıntıları içni 31 Mayıs'ta güncelleme gelmiş Geç haber için kusura bakmayın. Kepler performansı son birkaç driverdır kötüye gidiyordu, nvidia bunu bilerek mi yapıyor diye sorular vardı fakat 353.06 WHQL ile bu giderildi.

    ---

    Rise of the Tomb Raider DX12 de o kadar yerden yere vuruldu NVIDIA, alın size yeni Geforce driver ile DX12 sonuçları ->http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=406680

    ---

    368.22 ile fast sync geldi, nvidia inspector den seçebiliyorsunuz. cs: go gibi oyunlar işe yarıyor yani 60Hz refresh rate'e sahipsiniz ama 300FPS alıyorsunuz ve kırılma istemiyorsunuz. Normal vsync'i kapatıp fast sync'i açıyorsunuz ve çok az bir input lag eklenerek yine 300FPS'de kırılma olmadan oyun oynayabiliyorsunuz. Pascal ile yeni gelen bir teknoloji, öncesinede uyumlu guru3d'de gördüğüm kadarıyla.

    Ayrıca ROTTR ve Doom'da fps artışları olmuş.

    ---

    Beyler 376.09 driverı şu an için en sorunsuzu gözüküyor, özellikle Pascal kartlar için. Yeni driverlarda FPS düşüşü görülmekte. Yeni bilgiler alır almaz editleyecem.

    ---

    378.92 driver şu an W10 CU için stabil ve sorunsuz görünüyor. bunun üstü driverlarda buglar var. Düzelince haber vereceğim.

    ---

    388.13 için stutter fix çözüm paylaştım.

    ---

    388.43, 385.69'dan sonra şu an en son Pascal için en iyi driver'dır, güncelleme tavsiye edilir.

    ---

    391.35'e yükseltmeniz tavsiye edilir. bunun üstüne yükseltmek için bir sebebiniz olmalı (yeni oyun uyumluluğu vs.)

    ---

    NVIDIA driver temiz kurulum yapmak artık şart oldu çünkü driver suite olarak baya şişmiş durumda, sisteme gereksiz şeyler yükleniyor.

    1) son çıkan DDU ile mevcut driver'ı önce bir komple silin.
    2) driver'ı winrar ile bir yere sağ tuş "extract" yapın.
    3) Display.Driver, NVI2, PhysX ve diğer yüklenmesini istediğiniz birkaç folder (HDAudio gibi) dışında, diğer folder (klasör)'leri işaretleyip silin.
    4) setup.cfg'yi sağ tuş ile edit'lemek için notepad veya notepad++ ile açın ve şu 3 satırı silip kaydedin.
    EulaHtmlFile
    FunctionalConsentFile
    PrivacyPolicyFile
    5) setup.exe'ye tıklayarak yüklemeyi başlatın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 28 Haziran 2018; 0:52:7 >







  • NOT: yukarıdaki 2 yöntemde AC3 te işe yaramıyor... 310.70 te AC3 daha iyi..

    edit: nvidia daki konu 22 sayfa oldu ses getirdi baya üstünde çalışıyorlar yeni gelecek beta driver ile tüm bu crash sorunları giderilir diye ümit ediyorum. yoksa her oyun için bir driver kullanmak akıl işi değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 3 Ocak 2013; 13:18:46 >
  • ben böyle bir sorunla karşılaşmadım garip
    hem tek hem sli ile oc li şekilde kullanıyorum
  • Bu crash meselesi exe hatası şeklinde de oluyor mu? Yoksa direk masaüstüne mi düşüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fleshstorm666

    Bu crash meselesi exe hatası şeklinde de oluyor mu? Yoksa direk masaüstüne mi düşüyor


    işte ac3sp has stopped bla bla diyor.. attığım linkte var sorun.. son çıkan oyunlarda oluyor.. driver uyumsuzluğu var fc3 te 301.70 ile crash olurken 306.97 de olmuyor bu seferde ac3 306.97 de crash veriyor 310.70 te vermiyor. sadece ben yaşamıyorum sorunu.. bir sürü kişi var

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaan0101

    ben böyle bir sorunla karşılaşmadım garip
    hem tek hem sli ile oc li şekilde kullanıyorum


    valla sorun driver ile kart arasında olaiblir çünkü bazıları voltajı artırarak çözmüş bazılarıysa kartı downclock ederek.. kart firmware ile driver arasında bir anlaşmazlık oluyor olabilir kanaatimce ve buda kart markasından markaya değişiyor nede olsa her kartın biosu aynı değil.. mesela bazı firmalar gtx600 serisine bios update vermişler ben zotaca mail attım adam bana firmware falan vermiyoruz öyle bişey yok bizde demişti geçen gün yani senin şansın kartının iyi marka oluşundan geliyor bence.

    fakat dediğim gibi bu sadece kart biosuyla çözülecek problem değil her firma zaten çözemez bunu, en başta nvidia driverlarıyla çözecek bu problemi.. durum ortada..




  • Ha yok şey için sordum, bu aralar CPU stabilite testi yapıyorum da. CPU değişik huylu, stabil değilse abuk subuk exe hatalarıyla belli ediyor (2500K'da mavi yiyordum). Acaba bazıları sürücüden midir diye düşündüm.

    Konu için teşekkürler. Sürücü çılgınlığının bu tip sonuçları oluyor ister istemez..
  • biosla alakalı olacağını hiç sanmıyorum elimde iki tane gtx 670 var 2gb olan giga 4gb olan zotac gigada unlock voltage biosu var zotakta evga 670sc biosu herhangi bir problem yaşamadım biosla alakalı bios atmadan önceki hallerindede bir sorun yoktu driver problemi var gibi görünüyor. Aynı driverlar farklı sistemlerde problem yaratabiliyor

    zotac bios konusunda cimri bir firma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fleshstorm666

    Ha yok şey için sordum, bu aralar CPU stabilite testi yapıyorum da. CPU değişik huylu, stabil değilse abuk subuk exe hatalarıyla belli ediyor (2500K'da mavi yiyordum). Acaba bazıları sürücüden midir diye düşündüm.

    Konu için teşekkürler. Sürücü çılgınlığının bu tip sonuçları oluyor ister istemez..

    anlıyorum.. bende ilk ondan şüphe etmiştim bunun üzerine sistemde bozuk ya da stabil olmayan parça var mıdır diye baya stresli testler yaptım.. Linx(intel BT) 20 cycle geçti maximumda, memtest86+ 2 cycle geçti no error, prime95 blend maximum ram 15dk geçti, prime95 large ffts yine geçti, kartada evga oc scanner uyguladım geçti.. bununlada yetinmedim cpu ve rama bir tık volt daha verdim yani sistem taş gibi stabil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    NVIDIA forumlarında ve diğer yabancı sitelerde bu konular açılmakta... nvidia 310 serisi driver kullanıyorsanız ve sizi herhangi bir oyundan atıyorsa (crash to desktop CTD) ya da freeze donuyorsa sorun çok büyük ihtimal driverdan kaynaklıdır. Sebebi ise 310 driverları overclock a çok hassas olması, benim kart OC lu olmamasına rağmen CTD alıyordum gerisini siz düşünün. sistemim ise full stabil her testi yaptım denedim. sonuç driver.

    2 çözüm var:

    1) ekran kartı power limitini 80% çekmek ve offsetleri -100 MHz e ayarlamak.
    2) 306.97 ye dönmek.

    ikinci çözümü yaptım rahatlıkla diyebilirimki crash almıyorum artık. 310.70 WHQL her ne kadar yeni oyunlara FPS artışı getirsede ben 306.97 ilede far cry 3 te mesela FPS düşüşü çok rastlamadım 310-70 te 50 lerde geziyorsa 306.97 de 45 lerde geziyor.

    indirmek için tıklayın

    Evet bu bende de oldu son sürücüden sonra, önceki sürücüde yoktu böyle birşey +135 / 130 ve 200 ve fan %95 kullanıyordum sorun olmuyordu, son sürücüyle oyundan atmaya başladı, ayarları düşürerek çözdüm sorunu...




  • Başka bir çözüm yolu daha var aslında ...
  • şimdide ac3 oynuyorum sorun olmadan 310.70 WHQL ile.. crash yok .. oyun için driver değiştiriyoruz katlanacağız biraz çözüm gelene kadar.

    @BoRaXiN: ayarları düşürmek çözüm değil

    @WarSaw: ne mesela ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    şimdide ac3 oynuyorum sorun olmadan 310.70 WHQL ile.. crash yok .. oyun için driver değiştiriyoruz katlanacağız biraz çözüm gelene kadar.

    @BoRaXiN: ayarları düşürmek çözüm değil

    @WarSaw: ne mesela ?

    Niye çözüm değilmiş? Ben böyle kullanıyorum, sorun yok...




  • Bende diyorum Mohw girerken giremeden atmasının sebebi ne diye :D konu için teşekkürler eve gidince deneyeceğim kardeşim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    şimdide ac3 oynuyorum sorun olmadan 310.70 WHQL ile.. crash yok .. oyun için driver değiştiriyoruz katlanacağız biraz çözüm gelene kadar.

    @BoRaXiN: ayarları düşürmek çözüm değil

    @WarSaw: ne mesela ?

    Satıp AMD ye geçip Catalist 12.11 'in nimetlerinden yararlanmak gibi

    Aynı performans artışını nvidia yapmaya çalıştı eline yüzüne bulaştırdı sonuçlar ortada




  • bu iş gene amd/nvidia sidik yarışına dönecek anlaşıldı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoRaXiN

    bu iş gene amd/nvidia sidik yarışına dönecek anlaşıldı...

    karşılık vermeyelim belki giderler, yoksa söyleyecek ton lafım çıkar benim ama yazmayacam konu kirlenmesin.
  • laf söyleyeme gerek yok
    benim bundan önceki kartım xfx 7970 black edition idi, gayet de memnundum, hala da savunurum, şimdiki kartım da çok iyi, onu da savunurum, iki kartın da birbirinden iyi oldugunu her zaman söylerim, yerine ve duruma göre değişir sadece
    ama hala bunu anlamayan biton üstün zekalı var ortalıkta, harbiden bokunu çıkardılar...
  • bende 310 sürücüsünde crash hataya düşmüyor fakat oyunlarda max 70 derece olan kart şimdi 88 dereceye kadar çıktı ve birde farcry 3 de teklemeler oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    şimdide ac3 oynuyorum sorun olmadan 310.70 WHQL ile.. crash yok .. oyun için driver değiştiriyoruz katlanacağız biraz çözüm gelene kadar.

    @BoRaXiN: ayarları düşürmek çözüm değil

    @WarSaw: ne mesela ?

    Satıp AMD ye geçip Catalist 12.11 'in nimetlerinden yararlanmak gibi

    Aynı performans artışını nvidia yapmaya çalıştı eline yüzüne bulaştırdı sonuçlar ortada

    Fanboylar get out!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leroyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    şimdide ac3 oynuyorum sorun olmadan 310.70 WHQL ile.. crash yok .. oyun için driver değiştiriyoruz katlanacağız biraz çözüm gelene kadar.

    @BoRaXiN: ayarları düşürmek çözüm değil

    @WarSaw: ne mesela ?

    Satıp AMD ye geçip Catalist 12.11 'in nimetlerinden yararlanmak gibi

    Aynı performans artışını nvidia yapmaya çalıştı eline yüzüne bulaştırdı sonuçlar ortada

    Fanboylar get out!



    bunun fanboylukla ne alakası var 2+2 =4 kadar gerçek bir sonuç nvidia her türlü çuvalladı hem driveri hem pahalı kartlarıyla, yıllarca amd nin driverlarıyla dalga geçilirdi catalist 12.11 ile o oyuncakta alındı elinizden




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.