Şimdi Ara

Nvidia'dan robotaksi hamlesi: Tesla ve BYD'ye rakip geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia'dan robotaksi hamlesi: Tesla ve BYD'ye rakip geliyor
    Nvidia, kendi geliştirdiği robotaksi projesiyle otonom araç pazarına doğrudan giriş yapmaya hazırlanıyor. Şirkete yakın kaynaklara göre proje, kısa süre içinde resmi olarak duyurulacak ve Nvidia'nın en yeni sürüş platformu DRIVE AGX Thor üzerine inşa edilecek.



    Nvidia'dan Tesla ve BYD'ye rakip geliyor



    Nvidia'nın yeni robotaksi projesi, uçtan uca yapay sinir ağı teknolojisi ve gelişmiş sensör bileşenleriyle desteklenecek. Bu noktada Tayvan merkezli Tong Hsing Electronics ve Yanguang gibi tedarikçilerin projeden önemli ölçüde fayda sağlaması bekleniyor. Özellikle görüntü sensörleri ve lens uygulamaları, Nvidia'nın robotaksi vizyonunda kritik rol üstlenmiş olacak.



    Nvidia CEO'su Jensen Huang'ın projeyi doğrudan üst düzey yöneticilerden Ruchi Bhargava'ya emanet ettiği belirtiliyor. Endüstri raporlarına göre, şirketin stratejisi yalnızca uçtan uca bir sinir ağına dayanacak. Bu yöntem, simülasyon teknolojisiyle oluşturulan dünya modeli üzerinden eğitim sağlayarak Tesla'nın Full Self-Driving yaklaşımına benzer bir yapı oluşturacak.



    Ayrıca Bkz.Samsung, Nvidia için 10.000 adet HBM3E çipi tedarik edecek



    Nvidia'nın yeni robotaksi platformunun önümüzdeki haftalarda resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Şirket, bu hamleyle Tesla'nın yanı sıra Çinli elektrikli araç üreticisi BYD ile de doğrudan rekabete girecek. Ancak tüm detaylar için bir süre daha beklememiz gerekiyor.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/107803/nvidia-working-on-its-own-robotaxi-project-the-tesla-competitor-rumored-for-announcement-soon/index.html







  • robo taksiler polis çevirmesine girince çeviriyi ne kadar sağlıklı uyuyor yada ışıklı yerlerde polis öncelikli yönlendirme yaptığında polisi algılayıp duruyor geçiyor mu ? veya trafik kazasında polis veya bir insan tarafından yolun yönlendirilmesini algılayabiliyor mu ? akılda bir sürü olasılıklar varda bunlar sadece bir kaçı :D :D :D :D :D

  • Tesla ve BYD pastaları kapmaya başlamışken Nvidia'nın burada tutunması zor. Nvidia'nın bu sektöre dadanmasını biraz garip buldum açıkçası. Gerçi evet başka ülkelerde bu ikilinin henüz girmediği ülkelerden pasta paylarını kapabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.