Şimdi Ara

Nvidia CEO’su Vega VII’nin RTX 2060’tan zayıf olduğunu iddia etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abartmasın. 2070 de bari.

  • Yanlış anlamadıysam vega64 gtx 1080 muadili olarak çıkmıştı, bu yeni kartta rtx 2080 muadili olarak piyasaya sürülüyor. Nvidia tarafı Battlefield V ve Anthem hediye ediyor sınırlı bir süre için, ki vakti zamanında amazondan 980ti almıştım oyun kodunu amazon göndermemişti topu nvidia'ya attı onlardan alacaksınız diye, nvidia amazondan alacaksın dedi bayağı uğraşmıştım dandik bir oyun kodu için, herneyse. AMD tarafıda Devil may cry 5, Resident evil 2 ve Division 2 hediye ediyor.
    Konuyu çok yakından takip etmeyen biri olarak bu kart eğer gerçekten rtx2080 muadiliyse herhangi bir sorun görmüyorum, 100$ daha ucuza koymuş bir oyunda fazladan çakmış. Yanlışım varsa düzeltin.
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Aynen bende çok yaşadım. Hep amd kartlar aldım. Bakıyorum internette yayınlanan benchmark değerleriyle alakası yok, çok daha iyi sonuçlar alıyorum. Hatta nvidia kullanan arkadaşlarıma söylediğimde sallıyorum sanıyorlardı. İnternette gördükleri gerçek sanıyorlar ama dediğiniz gibi baya bir üst karta rakip hale geliyor kısa sürede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 11 Ocak 2019; 16:43:48 >
  • Çıkmasına birşey kalmadı.1 ay sonra performansı fiyatı güç tüketimi vb herşeyini göreceğiz.Nvidia rt siz olan 1100 serisini tutuyor.Karşılık olarak cevabı hazır.İyi kapışma olsunki bize yarasın.
  • AMD 7nm işlemci ile ancak rekabet edebilecek düzeye geliyorsa Nvidiadan çekeceklerimiz bitmedi demektir... Piyasaya başka oyuncular lazım...

  • Uzun zaman sonra bir CEO'nun karşı firmanın ürünü hakkında konuştuğuna şahit oluyorum. Demek ki AMD'nin yeni ekran kartı adamların gücüne gitmiş. Daha pahalı olan HBM2 bellekli kartı ki kendisi 5GB daha fazla 700 dolara satabiliyorlar. nVidia ise yaklaşık iki katı ürün fiyatına GDDR6, daha ucuz olan belleği veiyor. Böyle açıklamalara ne gerek var Jensen Huang sizi seven 10 bin lira veriyor zaten, RTX 2060'tan zayıf olmuş veya olmamış ne fark eder ki.
  • It just works. nVidia fikirlerini çok güzel savunabilen bir şirket (ağır ironi içerir).
    https://www.youtube.com/watch?v=uJ-TMAD8dJY

  • yaw gördün 7nm nvidia pok atıyon şimdi :S

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark matter

    Çıkmasına birşey kalmadı.1 ay sonra performansı fiyatı güç tüketimi vb herşeyini göreceğiz.Nvidia rt siz olan 1100 serisini tutuyor.Karşılık olarak cevabı hazır.İyi kapışma olsunki bize yarasın.
    Şu 11 serisi 12nm ile veya 7nm ile gelse ne güzel olur. Gpular biraz daha küçülür, saat hızları artar, performans artar, maliyetler düşer. Belki Nvidia'nın aklına da fiyatları %5 falan düşürmek gelir.
  • gtx 1100 serisimi ? neden cıkarsınki kendi kendinemi rakip olacak :D birde böyle bir bilgi kaynağı varmı nedir ne değildir ?
  • Nvidia CEO'su Jensen açıklamalarında Radeon VII yı 2060 ile değilde daha çok 2080 ile kıyaslıyor çünkü verdiği röportajda Radeon VII için ışın izlemeye sahip olmadığını belirtip Hbm bellekler ve 7 nm olmasına rağmen 2080 den geride bir performansı olduğunu iddia ediyor.Ardındanda DLSS ve Ray Trace ile bu kartı ezeriz şeklinde sert söylemlerde bulunuyor.Buna karşılık AMD CEO'su Lisa Su ise sanırım AMD'nin yeni ekran kartlarını Nvidia henüz görmemiş şeklinde bir ifade kullanıyor.Radeon VII nın AMD tarafında yayınlanan sonuçlarına göre 1080 Tİ-2080 performansında olduğu görülüyor fakat elbette son kullanıcılar ve diğer kaynaklardan gelen sonuçlara bakmak daha sağlıklı fikir elde edilmesini sağlayacaktır.Kartın performansı kadar Amd'nin Gpu tarafındada sessizliğini bozması her koşulda son kullanıcıya yarayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 11 Ocak 2019; 16:44:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamad

    Şu 11 serisi 12nm ile veya 7nm ile gelse ne güzel olur. Gpular biraz daha küçülür, saat hızları artar, performans artar, maliyetler düşer. Belki Nvidia'nın aklına da fiyatları %5 falan düşürmek gelir.

    Alıntıları Göster
    12 nm ile gelir 2000 serisi gibi.3000 serisi 12 nm gelmezse 7 nm ile gelme ihtimali yüksek.
  • Rtx serisi çıkmadan öncede yeni serinin 11xx olarak adlandırılacağı söyleniyordu aslında o günden beri bu söylentiler mevcuttu.Rtx serisi sonrası son bulan 11xx söylentileri yakın vakitte GFXBench'te görülen 1180 sonucuyla tekrar ortaya çıktı ve 2080 ile yapılan karşılaştırmada benzer sonuçlar aldığı belirtiliyor.Bu durumda haliyle RT çekirdekleri içermeyen bir 1180 modelinin geleceği söylentilerine neden oldu.Kaynak olarak sadece bu görsel bulunuyor.

    Nvidia CEO’su Vega VII’nin RTX 2060’tan zayıf olduğunu iddia etti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 11 Ocak 2019; 20:46:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terminator T-800

    Rtx serisi çıkmadan öncede yeni serinin 11xx olarak adlandırılacağı söyleniyordu aslında o günden beri bu söylentiler mevcuttu.Rtx serisi sonrası son bulan 11xx söylentileri yakın vakitte GFXBench'te görülen 1180 sonucuyla tekrar ortaya çıktı ve 2080 ile yapılan karşılaştırmada benzer sonuçlar aldığı belirtiliyor.Bu durumda haliyle RT çekirdekleri içermeyen bir 1180 modelinin geleceği söylentilerine neden oldu.Kaynak olarak sadece bu görsel bulunuyor.

    bence böyle bir şeyin olma ihtimali %0.001...yinede çok büyük konuşmamak gerek.Eğer ki böyle bir şey olursa ne yapacaklar kartları artık 20 dolar aralıklarla mı satacaklar?1000 serisi 1100 serisi 2000 serisi...




  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    HU'dan Tim dlss'nin goruntu kalitesinin 1800p ve ta ile ayni performansda elde edilebildigini gosterdi. Dlss tek bir ornegi varken bu ozel ayarlari her oyunda uygulayabiliyorsun.

    Yakin bir zamanda dlss buyuk yazilimsal atilim yapmazsa, tamamen cop bir teknoloji olarak duruyor. Kac ay gecti ve elde tek bir ornek var ve o oyunun pc versiyonu iptal edildi bildigim kadariyla. Yani elde var sifir.

    Rt'nin durumu ortada. Su asamada ulkemizin junk bonolarindan degersiz.

    Gpu icin kotu bir donem, al birini (vega vii) vur otekini (turing).

    Yeni vega, eskiye gore gelisti mi bilmiyorum. Bazi rakamlar bi seylere isaret ediyor ama ciksin bakalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkcası Nvidia'nın o kadar RT üzerinde durupta RT içermeyen benzer bir performansta başka bir seri çıkaracağını bende düşünmüyorum ama olasılık dahilinde değerlendirilebilir.Böyle bir serinin çıkacaksada fiyat olarak RTX lere göre daha uygun olması gerekir diğer türlü fazla bir anlamı olmaz.
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Benzer düşüncedeyim.

    Kartların duyurulması ve piyasaya çıkmasının üzerinden geçen sürede sadece birer oyunda bu teknolojiler yer alabildi.Battlefield V sürekli güncelleme alıyorda Final Fantasy'e gelecek olan içerikler iptal edildi.DLSS de zaten bu oyunda beta aşamasında ve sadece 4K da kullanılabiliyor.Mevcut çıkmış olanlardan halen Ray Trace ve DLSS güncellemesi alacak olan oyunlar bulunuyor.Bu sürede Ray Trace ve DLSS in daha fazla oyuna gelmesi gerektiğini düşünüyorum bu sayı tek oyunla sınırlı kalmamalıydı.Metro Exodus'a kadarda eldekilerin sayısı artmayacak gibi görünüyor kaldı ki onunda çıkışı itibariyle destekleyeceği henüz bilinmiyor.Radeon VII bir heyecan oluşturmadı değil umarım rakamlarda bunları destekler nitelikte olurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 11 Ocak 2019; 17:39:53 >




  • Aynı haberi alintilayaraj ne yapmaya çalıştığını anlamadım anlatır mısın diğer haberlerde de de durum böyle dikkat çekmek istediğim mesele nedir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rtx 2050 de 200 dolardan gelir gtx 1060 gücünde olur. F/p falan olmaz bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    Vega VII, RTX 2080'den bir tık daha güçlü bir kart, aslında potansiyel olarak çok daha güçlü ama klasik AMD yazılımı işte, asıl performans ilerde belli oluyor. Fiyat olarak ise RTX 2080'den ucuz fakat kesinlikle bir fiyat/performans kartı değil... O onur halen RX 590'da :)
    RX590 ve F/P



    RX580 180-200$ araligi bulunabiliyorken 270-290$ lik RX590 mi F/P



    RX590 = RX580 + %7-10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.