Şimdi Ara

Nvidia Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bağlantılı optimizasyonun açık/otomatik
    Birçok çok ekran/karma Gpu hızlandırmanın birden çok ekran performans modu/Tek ekran performans modu(Tek kart varken)

Ayarlarından hangilerinin kullanılması daha performanslıdır?

Ve bu 2 ayarın dışında physX için CPU mu GPU mu kullanılmalıdır?
    Bu physX sadece bu özelliği destekleyen oyunlarda mı etkilidir? Yani diğer hiçbir şeyde etkisi yok mudur?

• Upupuup

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende merak ediyorum bu sorunun yanıtını baya zaman olmuş ama güncelleyelim.
  • Ben tek ekran performans modunda kullanıyorum phyx de gpu seçili

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video kalite - renk ayarları çok yetersiz Nvidianın. Amd kullanırken 10 çeşit özelleştirmesi vardı hatırlıyorum . Nvidia video renk ayarlarında niye böyle güdük ?
  • güncel ayarları yazabilecek var mı ?
  • Masaüstü renk ve video renk ayarların keyfince ayarlarsın.

Fakat 3d grafik ayarlarından birine bile dokunsan stabilite kaybı oluşuyor yani en basitinden tek ekran kullanıyorum haliyle tek ekran seçeyim dediğin anda bile bu durum böyle.
    Performans almak istiyorsan global ayarlardan kartı performansa çekebilirsin yada herhangi bir oyuna özel ayarları kullanabilirsin.

Physx ayarı autoda kalsın fakat benim uygulamam ve sanada tavsiyem physx sürücüsü kurmamak olur ancak keyif senin tabiki, ben sürücüleri daima güvenli modta kurarım ve orada özel kurulum seçer stereoskopik3d, HD ses, gf experience gibi kullanmadığım ne varsa hepsinden tik i alırım sadece sürücüyü kurarım ve temiz kuruluma tik koyarım, güvenli modta physx zaten kurulamıyor seçeneklerdede bulunmuyor olur üstelik kurmadığım halde ayarlar sekmesinde physx ve altında CPU yada GPU seçenekleri yine oluyor ancak autada bırakıyorum.

Evet, physx seçeneği sadece destekli oyunlarda etkilidir.

Bu arada eğerki ayarları kurcaladıysan ayarların olduğu sekmede sağ aşağıdaki geri yükle seçeneğine tıklarsın ve uygula dersin.

Önceden:
    Tek ekran performans modu seçerdim.
    Bağlantı optimizasyonu açardım.
    Önceden oluşturulan kareler ve sanal kareleri 1/1 şeklinde ayarlardım.
    Süzme optimizasyonlarını açardım, istersen sende ayarlarını bu şekilde yaparsın (ben artık yapmıyorum.)
    Kısaca en azından bunları kullanarak görsellikten ödün vermeden küçükte olsa bir iyileşme sağlayabileyim dersen istediğn şey olmuyor.

Çünkü birgün kafayı o ayarları denemeye takıp baya kurcaladım ve farkettimki sürücü deff ayarlardaki halini tek tek değil bukadar ayar bile karşılayamıyor çündü dediğim gibi birine dokunduğun anda stabilite veya performans küçükte olsa olumsuz yönde değişkenlik gösteriyor v.s.
    Ayarlar deff haldeyken oyunn içinden dilediğin ayarla oynayabiliyorsun ve kartın deff ayarları zaten uygulama kontrolünde şeklide oluyor bu sayede her oyunda sürücü ayarlarını oyuna özel kullanmış oluyorsun ve bir oyundan çıkıp diğerine girerkende sürücünn global ayarları stabilite anlamında etkilenmemiş oluyor v.s.

Haa görsellikten ödün vererekte olsa bu başlık altından performansa olumlu etki eden bir ayar bile yokmu dersen öyle 1-2 ayar var ve o ayarlar amd kartlarda hatta intelde bile var, birincisi doku süzme, deff halde kalite olarak ayarlı, yüksek performans seçebilirsin, kazanımı karttan karta değişkendir mesela giriş orta seviye kartlarda 1-5fps arası (orta ve üst seviye güçlü kartlarda daha yüksek olabilir) ancak oyunlara görsel anlamda bakınca kullanmaya gerek varmı kendin değerlendirrsin çünkü ekrana bakınca hepimiz aynı şekilde detay görmeyebilir yada aramıyabiliriz.

Diğeri ise Eşyönsüzsüzme bu ayarı 2x ile sınırlayabilir yada kapatabilirsin, buda mesafe süzme ayarıdır ve birçok oyunda auto olrk 4x te olur, haliyle sürücüden 2x e sınırladığında performans anlamında kazanım yaratır, oyun grafik ayarlar seçeneğine sahipse ve o ayarlar altında ekliyse ismi anisotsopik süzme dir, bazı oyunlarda detaylı grafik ayarları olmayabiliyor haliyle bu ayara oyun içinden müdahale edilemiyor ve böyle bir durumda o tarz oyunlarda sürücüden görsellik yada performans isteyen keyfince dokunabiliyor, bu ayarı 2x e alıp bir oyuna girdiğinde ve oyunn ayarlarında mevcut ve elle 16x bile seçmiş olsan 2x olrak etki etttiğini görebilirsin, yada sürücüden kapalı konuma getirdiğinde oyunda 16x bile seçili olsa etkisiz yani kapalı olduğunu anlayabilirsin fakat şunuda belirtmekte fayda olabilir ; Bu 2 ayar test yazılımlarınn çoğunada sökmez ve farkedeğin üzre bu 2 ayarda doku süzme kalitesini düşüren kötü görüntü elde etmene sebep olan ayarlar.

Ve görsellikten önce performans arıyorsan zaten dediğim gibi global ayarlardan sürücünü yüksek performansa çeker öyle kullanırsın bu sayede doku süzmedenlerden biraz daha ileri bir performansa erişirsin çünkü global ayar bunlara ek gerekli diğer optimizasyonlarınıda otomatik olrk ayarlayacaktır v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 7 Mayıs 2017; 22:44:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.