Şimdi Ara

Nvidia 1000 Serisi CS:GO incelemesi [GTX 770 Daha Performanslı Çıktı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba,
    Böyle bir inceleme yapmamın temel sebebi gtx 1000 serisi ne kadar güçlü olsa da temel fps değerlerinin işlemci yükü altın da olan oyunlar da tam performans verememisidir.

    Bu sorunun CS:GO'un optimizasyonundan mı yoksa nvdia dan mı kaynakladığını hala çözmüş değilim.
    Çok fazla araştırmadan sonra böyle bir test yapma gereği duydum. Henüz net bir çözüm veya sorunun nedeni belirtilmiş değil.
    Test Sistemi
    i7 6700
    MSİ B250m Bazooka
    Hyperx fury 16 gb(2x8) 2133 mhz ram
    500W PSU +80
    Asus VG248QE 1ms 144 HZ DVI

    Denenen Ekran Kartları
    MSI GTX 1050 Tİ
    MSI Armor GTX 1060 3GB OC
    MSI Gaming x GTX 1070
    Karşılaştırılan Ekran Kartı Performansı
    Asus GTX770 DirectCU II O.C.
    Not: Bu karşılaştırma sadece CS:GO low settings baz alınarak yapılmıştır.
    Amaç 144 hz de sabit bir akıcılık yaşamak.. En düşük ve en yüksek değerleri sizler ile paylaşacağım. Unutmayacağınız tek nokta fps değerinin ne olursa olsun 144 fps den aşağı olmaması olacaktır. Onun dışında aynı ayarlarda 20/20 FFA DM Server'ın da aldığınız fps değerlerini aşağıda paylaşırsanız daha sağlıklı bir değerlendirme olacaktır.
    Tekrar üstüne basarak söylemekte fayda vardır. Testler boş server değil FFA DeathMatch server'ın da 20/20 olarak gerçekleştirilmiştir.

    Çözünürlük: 1024 x 768
    All Settings Low
    FFA DeathMatch Server 20/20
    FPS sonuçları;
    MSI GTX 1050 Tİ - Min: 75, Max:350 Ortalama:140 Fps
    Asus GTX770 DirectCU II O.C. - Min: 200, Max:450 Ortalama 250 Fps
    Değerlendirme: Sık sık 144 fps'in altına düşüşler olmuştur, 144 Hz monitörler akıcılığı önerilen seviyelerin altındadır.
    Oyun içinde spray'e başladığınız da ve belirli yerler de combata girdiğiniz de oyunda hissedilebilir bir fps düşüklüğü söz konusudur. Profesyonel veya ciddi düşünen oyuncular için kesinlikle önermem.

    MSI Armor GTX 1060 3gb O.C Min: 120, Max 400 Ortalama: 200 FPS
    Asus GTX770 DirectCU II O.C. - Min: 200, Max:450 Ortalama 250 Fps
    Değerlendirme: Ara ara fps değerinin 144'ün aşağısına düştüğü gözlemlenmiştir. Oyun akıcılığında sık sık kayıplar yaşanmıştır. Özellikle Train, Nuke ve Overpasste 3 veya 4lü combatlar da 120 fpsler gözlemlenmiştir.

    MSI Gaming x GTX 1070 Min: 165 fps, Max 455 Ortalama: 250
    Asus GTX770 DirectCU II O.C. - Min: 200, Max:450 Ortalama 250 Fps
    Değerlendirme: 1050Tİ ve 1060 3gb versiyonlara göre daha istikrarlı bir performans söz konusudur. Çok nadir de olsa combatlar da anlık düşüşler yaşanmış ancak oyun akışkanlığı çok fazla etkilenmemiştir.
    Ama Train,Nuke,İnferno ve Overpasste yer yer 165 fpsler gözlemlenmiş ve bu kadar güçlü bir ekran kartı için bu fps değerleri gözümde kötü olarak belirmiştir.

    Sonuç: Sadece CS:GO göz önüne alındığında eski nesil ekran kartlarının daha performanslı olduğu tarafımca doğrulanmıştır.
    Aylarca Reddit'e bu konu döndüğünden ilgimi çekmiş ve gerçek mi diye değerlendirme yapmak istemiştim.
    Bu sabah itibari ile testler son buldu ve dönen rivayetlerin tamamen gerçeği yansıttığına şahit oldum.

    Nvidia global sitesinde support'a nedenlerini ve karşılaştırmaları yazdığımda bana bir kaç basit adımı gerçekleştirmemi söyledi.
    Zaten bu adımları daha önce de gerçekleştirip bu testleri yaptığımı söyledim. O da böyle şikayetlerin olduğunu tarafınıza en kısa sürede dönüleceğini söyledi.

    Tekrar ve tekrar söylemekten geri kalmayacağım. Bu testler sadece CS:GO üzeride yapılmıştır.

    Başta da söylediğim gibi bu sorunun oyundan mı yoksa nvidia dan mı kaynaklı olduğu şuan da belirsiz.
    CS:GO işlemci yüküyle çalışan bir oyun ve ekran kartına yük gerektirmeyen seviye de. Buna rağmen bu sonuçlar bir hayli şaşırtıcı. Yeni mimari ve teknoloji ile birlikte performanslar inanılmaz derece arttı ancak bu sorunun sebebi kendi fikrimce şöyle olabilir.
    Yeni nesil ekran kartlarında framerate olayını değiştirmiş olabilirler. Nasıl mı şöyle olabilir. Fazla yük gerektirmeyen oyunlar da ekran kartı tam performans vermesi sınırlandırılmış olabilir.

    Örneğin: Boş bir alanda 400fps ile kendini akım ve görüntü transferini sabitlerken bir anda combat'a girince sabitleniş yük yetersiz olabilir. Ekran kartı performansını arttırırken anlık gerçekleşen combat'a zaten bitmiş olduğundan tekrar yükünü düşürüp eski frekans değerine dönüyor.

    Daha açık bir şekilde anlatmak gerekirse testler de genelde yeni nesil ekran kartları %30 seviyesinde sabitlenmiş bir performansta kullanılmakta.
    Ancak 770 anlık %60'ları görmekte.
    Ama yeni nesiller sürekli %30 yük altında ve herhangi bir anlık artış veya düşme gözlemlenmemekte.
    Kısaca yeni nesil ekran kartları güç tasarrufu için fazla yük gerektirmeyecek oyunlarda kendini sıtabil bir değere sabitleyip anlık combatlar da framerate sorunlarına neden olabilir.

    Dediğim gibi bu testler 144 hz değerlerine uygunluk olup olmaması üzerine yapılmıştır.
    Sizden ricam oyun içerisinde duvara bakarak "ben 600 fps alıyorum ne alaka" diye yorum yapmamanız.
    Ağır combatlar da hissedebileceğiniz derece bir framerate sorunu yaşıyorsanız belirtin.
    Ve benim yaptığım ağır cs:go stres testi ayarlarına uygunluk testi yapın.

    Eksiğim varsa affola bur konuyu elimden geldiğimce yardımcı ve bu sorunun neden kaynaklanabileceğini tartışmamız için açtım.

    Sorunu belirten bir çok yazıya
    Reddit ve TomShardware ulaşabilirsiniz.
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tralast -- 18 Şubat 2017; 10:59:39 >







  • Dün Zotac 1060 ile oyunu sıfırdan kurdum ve auto ayarlarda public bir sunucuya bağlandım.

    1060'dan beklediğim ortalama 250-300 fps iken oyun 80-90 fps lere kadar düşüyordu. ağır bir kombatta dikkat etmedim. ama ilk hissiyat bende bir gariplik olduğu idi.

    tam bu sırada ekran kartımında arızalı çıkması ile birlikte benchmark ve ne zaman bu fan ve ses sorununu yapmaya başladığını yakalamaya çalışmakla tüm gecemi yedim.
  • İnan bana bu sorunun ekran kartının bozuk olması ile alakası yok diye düşünüyorum.

    Çünkü her tarafta böyle konular mevcut ve herhangi bir açıklaması yok.

    Teknik bakımdan bir sorun olduğu kesinlikle ortada
  • tralast kullanıcısına yanıt
    Arızalı olması coil whine olarak gözüküyor. Ondan dolayı demiyorum zaten. Ama beklentim gibi değildi cs:go için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lecher

    Arızalı olması coil whine olarak gözüküyor. Ondan dolayı demiyorum zaten. Ama beklentim gibi değildi cs:go için

    Aynen öyle, sadece CS:GO için eski nesiller şuan daha bir cazip ve ucuz.
    CS:GO da aynı hayal kırıklıklarına düşmemeleri için böyle bir konu açma gereği duydum hocam.
  • Gtx 9xx serisi nasıl performans veriyor acaba? Deneyen var mı?
  • Rokie T kullanıcısına yanıt
    nvidia'nın en iyi serisi diye kabul ediliyor. GTX 960 ile her türlü şartta +200 fps söylentileri var. Ancak henüz deneme fırsatı bulmadım. 970 ile çok sağlıklı sonuçlar aldıklarını söyleyenler var.
  • tralast kullanıcısına yanıt
    CS:go için sistem isteyen oluyor. Ona göre önerelim.
  • CS Go kadar özürlü bir oyun görmedim. İlla yüksek fps almak için nvidia panelinden saçma sapan ayarlar yapmak mı lazım. Kuzende i7 6700 ve 980 var oda 200- 300 fps arası alıyor genelde. Ama onun öncesinden bir dünya ıvır zıvır ayar yapıyorsun stabilite için tamamen saçmalık. Başak bir oyunda böyle birşey görmedim

    Bende X4 860K 4.3 Ghz ve R7 370 var işlemciden dolayı ortalama 150-160 fps min 110 fps alıyor. İşlemci kullanımına bakıyorsun %60 civarı. Darbogaz yok gıbı duruyor fakat halbukı var. Oyun tam özürlü tekil çekirdeğe yükleniyor. Bir güncelleme alması lazım artık bu oyunun. Bu sacma sapan oyun motoru yuzunden insanlar 300 fps alacam diye kıcını yırtıyor.

    Kimisi çıkp 60 hz monitörde 300 fps alsan ne olacak diyor fakat bu oyunda gerçekten fark ediyor. Ne BF1 'de ne de başka oyunda bunu hissetmiyorsunuz fakat bu oyundan farkediyor. 60 fps sabitleyince bildiğin takılıyor gibi oluyor oyun. .




  • GTX 960 ile 200 FPS civarı oynuyordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangreal_1905

    CS Go kadar özürlü bir oyun görmedim. İlla yüksek fps almak için nvidia panelinden saçma sapan ayarlar yapmak mı lazım. Kuzende i7 6700 ve 980 var oda 200- 300 fps arası alıyor genelde. Ama onun öncesinden bir dünya ıvır zıvır ayar yapıyorsun stabilite için tamamen saçmalık. Başak bir oyunda böyle birşey görmedim

    Bende X4 860K 4.3 Ghz ve R7 370 var işlemciden dolayı ortalama 150-160 fps min 110 fps alıyor. İşlemci kullanımına bakıyorsun %60 civarı. Darbogaz yok gıbı duruyor fakat halbukı var. Oyun tam özürlü tekil çekirdeğe yükleniyor. Bir güncelleme alması lazım artık bu oyunun. Bu sacma sapan oyun motoru yuzunden insanlar 300 fps alacam diye kıcını yırtıyor.

    Kimisi çıkp 60 hz monitörde 300 fps alsan ne olacak diyor fakat bu oyunda gerçekten fark ediyor. Ne BF1 'de ne de başka oyunda bunu hissetmiyorsunuz fakat bu oyundan farkediyor. 60 fps sabitleyince bildiğin takılıyor gibi oluyor oyun. .

    Kesinlikle katılıyorum. Oyunun grafik motoru ve işlemci kombinasyonu ciddi anlamda bir çöp. Bunu halen aktif oynayan profesyonel oyuncular dahi söylüyor.

    Yeni güncellemeler getiriyorlar. Yeni mapler yapıyorlar ancak optimizasyon 0 dan farksız geliyor.

    Shroud geçen bir açıklama yapmıştı. "Lütfen bu oyunu optimize edin. Kendi evimizde ki sistemler sorun olmuyor ancak artık lan organizasyonun da ki turnuvalarda baya sorun oluyor" diye.

    Oyunun bozuk olduğu aşikar ancak eski nesil ekran kartlarında bu performans varken yeni nesillerde böyle bir sorunu en azından valve çözemiyorsa nvidia çözmesi lazım diye düşünüyorum.




  • tom's hardware'in on yıllarca önce yazdığı "her şey yazılımdır veya yazılımın performansa dehşet-ül vahşet katsısı" minvalinde makale/incelemesi aklıma geldi...

    @blckhm sen de duy bunu
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    Online oyunlarda fps limitlemek hepsi icin degil ama bazi online oyunlarda stabiliteyi bozuyor. Benim de basima geliyor cunku biliyorum. Fps i online oyunlarda limitlemeyin yani. Ama ben de alacainiz 4858480858648 fps ile 60 fps arasinda fark olacagina inanmayan kesimdenim. Hatta inanmayan degil direk farki gormeyen kesimdenim. Ya da varsa bir fark goremeyen. Ne dersen işte artik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 19 Şubat 2017; 0:47:35 >
  • Bu arada ben kendi sistemimle dust 2 de 230 fps in altini gormuyorum 1080p yuksek ayarlarda. Daha yakin zamanda gtx 980 vardi onda da durum ayniydi. Akiciliktada bir bozulma olmadi. 1070 le cok degil de 980 ile uzun sure oynadim cs go. Zaten ekran kartindan ziyade islemciden tikaniyor oyun. Bana bir tutarsizlik var gibi geldi sizin testlerde. Yakin zamanda i7 7700 ile gtx 1060 kullanilan bir video izlemistim. Adam 400 fpsi asiyordu sik sik. 300 alti falan yoktu zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 19 Şubat 2017; 0:56:26 >
  • Gtx 770 kullanicisi ve cs:go bagilmisi olarak karti hala degistirmeme sebebimdir.



    (esasinda kartim iyi oldugu icin degil, oyun ozurlu oldugu icindir)
  • i5 3317u + gt740m dede ayni sorun oldu. tam 1v1 de spreye baslayacan fps dropu yiyosun ve oluyosun.



    cafedeki i5 4440 ve r7 370 tede ayni sorun oluyor
  • Vsync açiyor musun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    Bu arada ben kendi sistemimle dust 2 de 230 fps in altini gormuyorum 1080p yuksek ayarlarda. Daha yakin zamanda gtx 980 vardi onda da durum ayniydi. Akiciliktada bir bozulma olmadi. 1070 le cok degil de 980 ile uzun sure oynadim cs go. Zaten ekran kartindan ziyade islemciden tikaniyor oyun. Bana bir tutarsizlik var gibi geldi sizin testlerde. Yakin zamanda i7 7700 ile gtx 1060 kullanilan bir video izlemistim. Adam 400 fpsi asiyordu sik sik. 300 alti falan yoktu zaten.

    Selamlar,

    altta ki yorumunuzdan 60 fps ile 200 fps arasında ki farkı anlamadığını söylediğinde ciddi anlamda oyun ile anlatmak istediğim şeyi tam anlamayacağını düşünüyorum.
    Kesinlikle yanlış anlama benim amacım seni ezmek veya laf sokmak değil kesinlikle bu anlamda yazmıyorum bunu.
    Ve de tam anlamıyla yazdığım yazıyı okumayıp sadece değerlere baktığını düşünüyorum.

    Youtube da ki videolar genellikle mm dm server'ın da çekilmiş ve oyundan ciddi anlamda anlamayan kişilerin yaptığı bir değerlendirme. Kesinlikle sağlıklı değil ve gerçeği yansıtmamakta. Bunu kendimden biliyorum.

    Bu yaptığım testler ağır cs go stres testlerinden oluşuyor. Yani oyuna girdim oynadım 300 fps olayı değil.

    O video'u bende izledim. Hatta bir çok video'u izledim. Genelde sadece mapte dolaşıyorlar hiçbir combat fight'ına girmiyorlar. Giriyorlarsa bile sprey'e oturmuyorlar. Oda olmuyorsa bile 3 kişi ile combat'a girmiyorlar. Bunlar hep bir faktördür. Rica edersem bir daha uzun uzun okumanı tavsiye ederim.

    Burada ki yazımı zaten 144hz oynayan oyunculara ve oyunu ciddi anlamda oynamak isteyen oyunculara yazdım. Sanırım sadece öylesine oynayan bir oyuncun ki 60 fps ile 200 fps arasında ki farkı anlamıyorsun. 400 fps sık sık zaten kartlarda görüyorsun. Tekrar söylüyorum yukarı da 4 defa söylemişim ama olsun. Combatta, 20/20 FFA DM server da, Train,nuke,overpass ve inferno da bak saydığım mapler çok önemli smoke set taktiğinde 165 fpsleri görüyor 1070...

    Kusura bakma özür dileyerek bunu söylüyorum ama ciddi anlamda oyunda ki akıcılık ile ilgili bir bilgiye sahip değilsin. Bundan eminim yazdığın yorum ile ilgili.

    Rica ediyorum yazdığım yazıyı pür dikkat ve tam oku. Ondan sonra konunun senin için olmadığını anlayacaksın.
    Standart kullanıcı değil pro-gamer kullanıcı için yazılmış bir yazı.




  • Birde Vsync ile fps drop un alakası yoktur. Bunu da şiddetle iddia ediyorum. vsync kırılmalar olmaması için framerate'ı sabitler. 60 hz ise monitör'ün 60hz'e 144 ise 144'e sabitler. Sence kırılmaların ve yırtılmaların drop ile bir alakası olabilir mi ?
  • Ve son olarak denediğim model Armor 3gb oc modeli yani cudası kısılmış olan bir model. Yaptığı testin 6gb olduğuna eminim. Burada ki farka da dikkat ederseniz sevinirim.

    Yani GTX 1060 3gb vs GTX 1060 6gb tamamen birbirinden farklı bir kart olarak değerlendiriliyor.
    Çünkü vramden başka cuda çekirdek farkı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.