Şimdi Ara

Nurettin Yıldız: Kadınların 90 km'den fazla araç kullanmaları dinen yasak (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
1
Favori
17.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aedan

    Türkiye cumhuriyetinde yaşıyoruz
    Türkiye islam devletinde değil
    Önce bunu kafana sok
    Seve seve uyacaksın kanunlara
    Sıkıysa yasakla Kadınlara 90 km den fazla araba sürmeyi
    Hadi yasakla görelim
    Ayrıca bu islamın emri mi ? Ben böyle bir emir hatırlamıyorum
    Namaz kılma mı dedik ? Allah’a inanma mı dedik ? Ne diyorsun sen ? Saçma sapan fıkıhları almış ahkam kesiyorsunuz
    Bak ne diyorum
    Türkiye cumhuriyetindeyiz
    Hadi sıkıysa yasakla
    Şimdi paşa paşa söyle bakalım
    Anayasa ve kanunlar mı geçerli sosyal hayatta ? İslam mı?
    Cevap belli değil mi
    İşte o zaman seve seve kabul edeceksin ! Bak bu ünlemde sana gelsin hayatım

    Alıntıları Göster
    Kusura bakmayın ama tartıştıpınız konudan bağımsız olarak bir şey soracam :)
    Bu ülkede hangi anayasa varda uyuluyor, anayasayı çıkaran senin benim gibi insanlar hatta bizim gibi de değiller ilkokul mezunu insanlar yapılan anayasaları bile yapanlar uymuyor.
    Kimin ne yaptığı beni ilgilendirmez.
    Burada forumda boşuna tartışıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendi kafasına göre değil İslam'ın istediğini söylüyor ve bu söylediği şey kadına verilen bir zarar değil tam tersi bir değerdir. İslam kadını değerli ve özel bulur... Bunun için saçının tek telini dahi göstermesini istemez eşine ailesine özel olsun.. değerli bir mücevher gibi herkesin görebildiği değil helalinin görebilmesi mi ister .. Bu konuda kadına verilen değerlerden bir tanesidir. İster uy ister uyma çekecek olan yine sensin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • moustapha129 M kullanıcısına yanıt
    Niyetim saygısızlık ya da küçümseme değil. Peygamberime yüksek saygı duyduğumu ve hikayelerini örnek aldığımı bir önceki mesajımda belirttim zaten. Sadece Hristiyanlarin peygamberi Isa gibi, insani yönünün unutturularak ilahlastirilmasina karşıyım. Önüne konulan onca sıfatın ve Arapça vecizenin, beni, onu bir insan olarak anlayarak temsil ettigi degerleri kucaklamaktan uzaklaştırdığını düşünüyorum. Kimsenin hitabina bir itirazım yok.

    quote:

    hadiste geçen 3 günlük yol mesafesi, bir kervan ortalama günde 30 km yol alır, takriben 90 km.


    Mesele de tam olarak bu işte. Günümüzde ne kervan kaldı ne 3 günlük yol ne de çölün ortasında yaşıyoruz. Dunyanin en uzak noktasi ucakla en fazla 48 saat! Dünya 1400 yıl önceki kadar ıssız ve barbar da değil. Yol yardımı var, polisi var, askeri var, ambulans var, hastane var, kölelik yok, kadın mal değil, ganimet degil. Metal tupler icinde ses hizina yakin hizlarda ucuyoruz yahu! Söz konusu hadisin uydurma olma olasılığını tamamen göz ardı etsek dahi, tüm bu saydığım farkları göz ardı ederek 1400 yıl öncesinin Arap kabile bedevileri ile aynı şartlardaymışız gibi motomot aynı kurallara göre hareket etmenin hicbir anlamı yok. Neticede, böyle bir kural koyduysa da, bu Muhammed'in Islam'in "kadini koruma, kollama" emrinin o günün şartları içindeki uygulamasindan ibarettir. Dini olmaktan ziyade teknolojik şartlar içinde sosyo-kültürel bir kural olabilir. Isteyen bunu kendi dini yorumu olarak kabul edip kendi ozelinde uygulamakta ozgurdur.

    quote:

    kadınların "yanlarında mahremleri olmadan” 90 kilometreden fazla araba kullanmalarının dinen yasak olduğunu söyledi.


    Iste buradaki dinen yasak olduğu ifadesi ancak "dinin kendi oznel yorumu" icindir. "Islam boyle emreder, buna uymayan gunah isler" ya da "inkar eden Müslüman degildir" demek, kendini Allah yerine koyup yargi dagitmaktir, şirktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eric Cartman.

    Ne kullanıyorlar acaba şu kafa için, insan gerçekten merak ediyor.
    Islama inaniyorlar, yetmez mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Don't make stupid people famous

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yobaz çok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim şahsi fikrim şu şekilde ve bu tamamen beni bağlar.

    Bana göre İslamiyet dediğiniz şey 1400 yıl önce bir Arap'in geçmiş dinlerden topladıklarını Arap batıl inançların katip kendi çıkarları için oluşturduğu bir hikayedir .

    Bu benim için ve bence düşünen insanlar için o kadar açıktır ki o nedenle uygarlık geliştikçe bu ve bunun benzeri batıl inançlar üzerine kurulmuş ve 1400 yıl sonra ilkelligi iyice belli olan inançlar önyargılı Müslümanlarda bile bir şok yaratıyor.

    Tabi bu benim fikrimdir ve tamamen beni bağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akinci A kullanıcısına yanıt
    Ne yapacaksın çuvala koyup at arabasinda taşıyıp. 50 yaşındaki bir herifin 4. Yatak arkadaşı mi yapacaksın bacını ?

    Hayalin bu mu ? Hayalindeki ideal insan tipi bu mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi dünyada yaşıyorsunuz bu özgüven nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akinci

    Bu mesaj silindi.
    Bak aynı üslupla cevap vereyim

    Burası Arabistan ya da Afganistan değil. Kadınlar araba da kullanıyorlar
    Yolun ortasından da yürüyorlar
    Tek başlarına şahitlik de yapıyorlar
    Hatta tek başlarına hakimlik de yapıyorlar
    Yarım miras almıyorlar
    Köle ve cariyenin bebeği de köle doğmuyor.

    İrşat demişsin- hayatta en hakiki mürşit ilimdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deizmin yükseldiği falan yok, dinden uzaklaşanlar var. Onlar da ilk depremde fabrika ayarlarına geri gelirler. (Büyük depremden en çok etkilenecek yer İstanbul değil İzmir. Bunu da not edin)
  • Neden 90 mil değil neden 90 arşın değil de 90 km
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hulkibey

    Hadis, fıkıh, ilmihal vb. Islam'a insan tarafından yapılan ekleme ve yorumlardır. Bence bunları yapmakta hicbir sorun yok, hatta dinin özünü zamana uyarlamada olmazsa olmaz öğelerdir. Ancak bunların "Allah'ın emri" yerine geçmediğini unutmamak gerekir. Dini bir kuralin kaynagi bir başka insana/insanlara dayandiriliyorsa, öznel bir yorum olduğu göz önünde bulundurularak, yorumun yapıldığı zamanın sosyal yapısı, bilimsel bilgisi ve teknolojik seviyesi içinde değerlendirilmesi gerekir. Ben bunlar olmamalı demiyorum, bunların insan yorumu olduğu unutulmamalı, "Allah'ın emri" ile karıştırılmamalı diyorum. Bir başka insanin oznel yorumuna uymuyor diye insanlari "Allah'in emirlerine uymamakla" itham etmek yanlistir.

    Muhammed sadece bir peygamber değil, aynı zamanda toplum lideri ve komutandır. Kanımca bu alanlarda da üstün niteliklere sahip, oldukça da pragmatist bir örnek insandır. Ancak neticede hepimiz gibi sınırlı akla sahip, kusurlu bir fani olduğu unutulmamalıdır. Peygamberin dahi Allah adına kural koyma yetisi yoktur. Sünnet ve hadis olarak anılan pek çok uygulama içerisinde (bunların günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan aktarılmış oluşuna yönelik haklı kuşkular bir kenara) toplum lideri ve komutanlık sıfatıyla Arapları ihya etmek adına hayata geçirdiği pek çok uygulama vardır. Bunlar zamanının sosyal ve bilimsel yapısı içerisinde uygulamaya koyduğu yorumlar olarak değerlendirilmesi gerekir.

    Ben, İslam'ın emrinin özünde kadının toplumda korunması ve el üstünde tutulması olduğuna inanıyorum. Lakin kadını korumanın ve el üstünde tutmanın tanımı aradan geçen 1400 yıl içinde yaşanan toplumsal ve teknolojik gelişmeler ışığında değişmiştir. Günümüzde bu emri yerine getirmenin karşılığı, kadının bireysel özgürlüğünü kısıtlamak değil, kadının güvenli ve endişesiz biçimde en az erkek kadar ve onlarla birlikte ahenk içinde topluma entegre edilmesine ve fırsat eşitliği sağlanmasına yönelik pozitif ayrımcılıktır.
    Hadis, fıkıh, ilmihal Islam'a insan tarafından yapılan ekleme ve yorumlar asla ve kat'a değildir... Dinimiz nakil dini olup, selim olan akla uygundur..

    Maalesef bir tek ilmihal sayfasını bile karıştırmadığın anlaşılıyor. çünkü kitaplarda Peygamber Efendimizin "Aleyhisselam" Allahü tealanın elçisi olduğu bildirlmiştir.. Elçi, kendinden söylemez, Allahü teala ne bildirdiyse onu söyler.. Nitekim, ashabı kiram sorular soruyordu, bilmediği bir soru olduğunda, "bilmiyorum, Rabbim bildirirse söylerim" diyordu..

    Dinde yorum olmaz, bana göre, ona göre şuna göre olmaz.. Bu din Allahü tealanındır.. Ondan başkası değiştiremez ve zamana uyduramaz.. 1400 sene önce ne ise kıyamete kadar da tüm bu kurallar ve emirler geçerli olacaktır.

    Siz, kendi kafanıza göre düşünüp yorum yapıyorsunuz. Yorum yapınca ben böyle anlıyorum, böyle düşünüyorum dolayısıyla böyle inanıyoruma geliyor iş..72 bidat fırkası da böyle diyordu, donra onlar sapıtıp gittiler, geriye bir tek Ehli sünnet vel cemaat kaldı doğru yolda olan




  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Elhamdülillah Müslümanım. Böyle cümleler yazarsanız, bölücülük ve ötekileştirme yapmış olursunuz. İnananın inanmayana, inanmayanın da inanana saygı göstermesi gerekir, bu durum tek taraflı olmaz maalesef. Kaldı ki, bir örümcek beyinlinin kullandığı kelimelerden ötürü diğer inananlar zan altında bırakılamaz. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu herif medya unsuru olabilmek için saçma sapan birkaç cümle söylüyor, siz de konu açarak ona yardım ediyorsunuz. Olan bu
  • Yav bu arap dini de sıktı artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.