Şimdi Ara

Numara Taşınabilirliğinde SIk Sorulan Sorular ve Merak Ettikleriniz? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
703
Cevap
4
Favori
339.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avea faturasız hatta numara taşıyanlar için ücretsiz MMS Ringa falan veriyormuş. Bunları nasıl alacağız?
  • bende numara mı turkcellden vodafone taşıdım 5 ay oldu
    gün içinde sıklıkla şebeeke tamamen gidiyor 5-10 sn sonra tekrar geliyor
    iki telefonda denedim sorun sim kartdan sanırım
    sim kartın yenisi veriyorlar mı acaba?
  • Merhaba Arkadaşlar
    Hattımı taşıdım eski hattım otomatik iptal olur mu ? Herhangi bir işlem gerekli mi ?
    Teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F3mania

    Merhaba Arkadaşlar
    Hattımı taşıdım eski hattım otomatik iptal olur mu ? Herhangi bir işlem gerekli mi ?
    Teşekkür ederim


    Numaranızı taşıma başvurusu yaptıktan sonra,yeni operatörünüzden size ortalama 3 gün içinde bilgilendirme SMS'i gelecek.Bu SMS de talebinizin kabul edilip edilmediği yazılacak.Kabul edildiği takdirde hangi tarihte hangi saatte hangi dakikada geçeceğiniz size yazılmış olacak.

    Bu belirtilen tarih saat ve dakikadan yaklaşık 30 dakika önce,eski simkartınız sinyal almayı durdurur,yani eski simkartınızı iptal olur,çağrı atamaz

    ve alamazsınız.Belirtilen tarih saat ve dakikadan itibaren simkartınızı takabilirsiniz,daha önce de takabilirsiniz,sorun olmaz ama belirtilen saat ve

    dakikadan önce sinyal gelmez.Kaldıki yeni hattı tam saatinde dakkasında taksanız bile hemen sinyal yani şebeke gelmez,bu 1 saat sürebilir.Buna geçiş

    süreci de diyebiliyorlar.Ortalama 1 saat içinde yeni simkartınıza yeni operatörünüzün şebekesi tam olarak gelir,iletişime açılmaya hazır olur yani.

    Bazı simkartlarda herhangi bir numarayı aramak gerekiyor,bu durumda size dilinizi belirleyin diyor,diliniz türkçe olacaksa büyük ihtimalle 1 tuşunu

    tuşlayıp dili seçmiş olursunuz.Bazı operatörlerde Türkçe 1 değil 2 tuşu olabilir.Dili seçtikten sonra (bazen dili sormayabilir) hattını iletişime açılır.

    Eğer operatörünüz numara taşımadan dolayı size bedava dakika verebilecekse,bunun için 100 kontör yükleme şartı koyduysa,ve 100 kontör yüklemeden

    önce kayıt yada talep başvurusu yapmanızı istiyorsa mutlaka bunu yapın,talebinize cevap gelsin,cevap olumluysa en az 100 kontör yükleyiniz.

    Avea da kayit yazıp 5660 a gönderiyorsun mesela.Bunu gönderip cevap gelmeden hemen 100 kontör yükleyenler malesef hediye dakikaları

    kazanamadılar.Size cevap gelmeli mutlaka,talebiniz alınmıştır,kabul edilmiştir,kontör yükleyiniz bedava dakika kazanınız diye.

    Eski simkartınız ile artık konuşamazsınız,ama telefonunuza takıp eski simkarttaki kayıtları mesajları telefon numaralarını görebilirsiniz.

    Bazı telefon modellerine göre değişiyor bu durum tabi.

    Numara taşımadan dolayı yeni simkartı veren bayilerin ücret almadıklarını biliyorum,sakın simkart parası vermeyin.

    Hattınız açılmadan kayıtları yapmadan da kontör almayın derim.Ne olur ne olmaz.

    Numara Taşıma Kampanyalarına katılanlara hayırlı olmasını,yeni Operatör ve tarifelerinden memnun kalmalarını dilerim.





  • Arkadaşlar merhaba bende numaramı Aveadan-->>Vodafone yada Turkcelle taşımak istiyorum,Şu an kullandığım tarifede Avea da öğrenci tarifesi,ama 10 dk konuşmam olmuyor ve her ay 150 knt yükleme şartı var,bende aylık kontör yükleme şartı olmayan her yöne avantajlı,genelde 3-5 dk kısa görüşmeler veren,avantajlı sms paketi veren ve de İstanbul'da arandığım zaman rahat çeken,şebeke meşgul demeyen(burdan Aveaya ) bi hat-tarife önerisi bekliyorum

    Birde bazı arkadaşlar 1 Nisanı bekleyin demiş,çok sağlam kampanyalar olucakmış,beklemeli miyim yoksa şimdi taşısamda 1 Nisanda geçmek istediğimde başka bi tarifeye sorun yaşartırlar mı?




  • Fusem teşekkürler,sanırım hattımı vodafone taşıcam
  • Mart basinda Turkcell'e gectim, ancak tekrar Avea'ya gecmek istiyorum.
    Ancak Turkcell Musteri Hizmetlerini aradigim zaman 30 gun icerisinde yani fatura kesim tarihine kadar tekrar numara tasima yapamazsiniz diyor.
    Boyle bir uygulama var midir? fatura kesim tarihinden once Avea'ya tekrar gecis yapamiyor muyum?
  • yok.
  • arkadaşlar beni şu konuda aydınlatacak olursanız cok sevinirim sorum şu : 8 ocak 2010 dan önce avea kullanıcısıydım o tarihte turkcelle numaramı taşıdım bu tarih itibariyle numaramı tekrar aveaya taşıyabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: resdemx

    arkadaşlar beni şu konuda aydınlatacak olursanız cok sevinirim sorum şu : 8 ocak 2010 dan önce avea kullanıcısıydım o tarihte turkcelle numaramı taşıdım bu tarih itibariyle numaramı tekrar aveaya taşıyabilir miyim?

    Olay şu; eğer hattın 3aydan eski bir hat ise istediğin zaman, istediğin operatöre hattını taşıyabilirsin. Maksimum 6 günde de taşıma gerçekleşir.

    Ayrı bir durum olarak belirtmek isterim, 3-4 defa numara taşıma yapmıştım. Dün vodafone bir hattım var ve onu turkcelle taşıma başvurusu yaptım.2gün içinde gerçekleşeceğine dair mesaj geldi.
    Başvurma tarihim 18/03/2010 15:00 +-
    İşlem bitiş tarihi: 20/03:2010 02:53

    Benim en erken gerçekleşen numara taşıma işlemim oldu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: resdemx

    arkadaşlar beni şu konuda aydınlatacak olursanız cok sevinirim sorum şu : 8 ocak 2010 dan önce avea kullanıcısıydım o tarihte turkcelle numaramı taşıdım bu tarih itibariyle numaramı tekrar aveaya taşıyabilir miyim?


    Fatura hatlarda,turkcell den tekrar başka operatöre geri geçerken süre sorunu yaşanıyor ki bu zorlukları turkcell çıkarıyor.Turkcell kaybetmeyi bir türlü kabullenemedi.

    Zorlarına gidiyor.Geçen turkcell den avea ya geçiş başvurusu yapan birinin başvurusunu adresi uymuyor diye rapor etmiş,red edilmiş,red ederken de adresi uymuyor dememiş,

    bilgileri uymuyor demiş.Kişi tekrar ısrar edince mecburen bilgileri uyuyor raporu vermişler,çünkü avea bayisine verilen adresle türkcelldeki adresin uyması zorunlu değil.

    Anne kızlık soyadı ve kimlik bilgileri önemli olan.

    Evet arkadaşım,resdemx,turkcell den tekrar avea ya geçiş başvurusu yapabilirsin ve numara taşımadan kazanılan heryöne dakikalardan yararlanırsın hattın kontörlüyse.

    Faturalıysa da ilgili kampanyalardan yararlanırsın son 1 yıl içinde avea ya başka operatörden daha önce gelmediysen tabi.

    Hattın faturalıysa,fatura kesim tarihine yakın,10 gün kala,8 gün kala başvur en erken,en geç de 7 gün kala başvur,boşuna 1 gün için 2 gün için koca 1 ayın faturasını verme.

    Forumda birçok yerde de geçiyor,heryne bedava dakika kazanmak için,avea lı olanlar,vodafone ye geçip geri geliyor ve bedava dakikalar kazanıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guzelyali

    Mart basinda Turkcell'e gectim, ancak tekrar Avea'ya gecmek istiyorum.
    Ancak Turkcell Musteri Hizmetlerini aradigim zaman 30 gun icerisinde yani fatura kesim tarihine kadar tekrar numara tasima yapamazsiniz diyor.
    Boyle bir uygulama var midir? fatura kesim tarihinden once Avea'ya tekrar gecis yapamiyor muyum?


    Turkcell kendi havasında ilginç kurallar koyan bir firma.

    Bir sürü Avea'lı tanıdığım taraftar hatlarının heryöne bedava dakikalarından yararlanabilmek için Avea'dan vodafone ye geçip,ordan hemen tekrar avea taraftar hatlarına geçti.

    Vodafone,hey sen yeni geldin hemen gidemezsin dur bile demedi.

    Turkcell ise sen yeni geldin,1 ay durup öyle gidebilirsin gibi şeyler söylüyor.Bu bildiğim kadarıyla yasal değil.

    Siz basamak olarak kullanacaksanız yinede zaman kaynetmemek için vodafoneyi kullanın.

    Turkcell den avea ya geçerken turkcell 1 ay kalmak zorundasın dese de siz başvurunuzu gidin nereye geçecekseniz oraya yapın.

    Başvurudan sonra turkcell'in sadece sizin bilgilerinizi ulaştırma görevi var,bilgiler uyuşuyor yada uyuşmuyor diyebilir.Siz deneyin,olmazsa şansınıza artık.

    2010 yılı sonunda Operatörlerin gelir açıklamalarını merakla bekliyorum,Turkcell bu sefer gelirim düştü diye açıklama yapacaktır.

    Ekonomik tarife çıkarmazsan,diğer operatörlerin 3 katı fiyat korsan uyanan kişi kaçar.




  • hattın açılış operatoru olarak turkcellden sonra avea, voda ve tekrar turkcelle geçtim. acaba bu geçişlerin "defa" olarak bir sınırı var mı? kaynak göstererek cevaplarssanız müteşekkir kalırım
  • Kaynağı bulamam ama bu bölümde birçok operatör çalışanı var. En büyük kaynak onlar. Herhangi bir sınırlama yok. Hattın 3aydan fazla bir süreden beri kullanımdaysa istediğin operatöre istediğin zaman taşıyabilirsin.
  • nasıl bi kaynak göstermemizi bekliyorsun!?
    yeni alınan hatlarda 3ay beklemek dışında , istedigin kadar geçiş yapabilirsin.
    gün aşırıda geçiş yapmıcagına göre bi abone , sorgulamaz operatörlerde bunu.
  • çok teşekkurler verdiğiniz cevaplar tatmin edici
  • teşekkurler bu sayfayı incelediğimde bir şeye rastlayamadım.
    yeni açılan hattın geçiş için bekleyeceği 3 ayın
    gün hesabıyla mı yoksa ay hesabıyla mı(örneğin martta açtığım hat mayısta mnt olabilir mi?)
    yapılacağı konusunda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.teşekkurler.
  • Şu an Turkcell kontörlü hat kullanıyorum. Eski adıyla Kampuscell tarifesindeyim. Numaramı Vodafone'a taşımak istiyorum ve büyük ihtimalle 3 ay sonra Turkcell'e geri döneceğim. Turkcell'den çok memnunum, sadece taşıma sebebim başka. Geri döndüğümde Kampuscell tarifem devam eder mi yoksa yeniden mi başvurmam gerekir? Yeniden başvurursam eskiden kaydım olduğu için yeni kayıt almazlar gibi bir durum olur mu?
  • geri döndügünüz zaman yepyeni bir hat almışsınız gibi işlem yapılır.
    genc tarife olmak istediginizi söylersiniz ve yaparlar.
    bi sorun olmaz.
  • (2) Yönetmeliğin 10’uncu maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi kapsamında taşınma
    talebinde bulunan abonenin numaranın tahsisli olduğu işletmeci ile ilk abonelik sözleşmesini
    imzaladığı tarihten itibaren üç aylık sürenin geçip geçmediğinin hesaplanmasında 90 gün esas
    alınır.

    sayın fusem, çok teşekkur ederim
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.