Şimdi Ara

Nükleer enerji doğalgaz ithalatını 7.2 milyar dolar azaltacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • snurks kullanıcısına yanıt
    Biz de onu diyoruz. fransa dan almanya dan daha pahalı bir fiyata elektirk alacaksın ama teknolojisine ualaşamayacaksın kar mı?
  • Yalan haber kimse inanmasın. Yapılacak olarak nükleer santralleri ruslar yapıyor ve birim başına şuankinden daha fazla parayı ruslara vereceğiz. Yani aksine ekonomik açıdan zarar ediyoruz.

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    doğalgaz santrallerine dönecekse olmaz tabi

    birde mesut yılmazın köküne kadar oturttuğu mavi akım varki sormayın ruslardan yediğimiz şeyin dadı damağımızda kalmış olsa gerek
  • Nukleer enerji diye en pahali elektrik odenecek . Dogal gazda en cok Rusya ya bagli idik yine Rusya ya nukleer enerji ile bagli oldu Turkiye!

    Rusya nin kankasi Iran da sonra geliyor...



    Nukleer Enerji maliyetinden tutunda uretilecek elektrige kadar cok pahali olacagi kesinlesti kimse bu aci gercekleri gormuyor...

    Bu haber secim propogandasi aman dikkat tuzaktir...

  • Herkez fiyatından dem vuruyor. Arkadaşlar kesintisiz temiz enerjiye ihtiyacımız var. Elektrik dalgalanmaları elektrik kesintileri üretimi hem sekteye hemde fazlaca maliyete neden oluyor.

    Kısaca pahalı yada daha pahalıya mal olsun bir an önce bu teknolojiden faydalanmalıyız.

    Bu ülkede 40 milyar DOLAR suriyelilere para aktarılmışken Bu teknolojiye karşı çıkmak saçmalık olur. Aslında vereceksin bu suriyelilerin altına dinamolu bisikletleri sabh akşam elektrik üretsinler . Hemde temiz enerji.

  • Herkes nükleer ve ekonomi profesörü olmuş forumda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seçimler yaklaşıyor havuz haberleri çoğalır bu dönem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    Herkez fiyatından dem vuruyor. Arkadaşlar kesintisiz temiz enerjiye ihtiyacımız var. Elektrik dalgalanmaları elektrik kesintileri üretimi hem sekteye hemde fazlaca maliyete neden oluyor.

    Kısaca pahalı yada daha pahalıya mal olsun bir an önce bu teknolojiden faydalanmalıyız.

    Bu ülkede 40 milyar DOLAR suriyelilere para aktarılmışken Bu teknolojiye karşı çıkmak saçmalık olur. Aslında vereceksin bu suriyelilerin altına dinamolu bisikletleri sabh akşam elektrik üretsinler . Hemde temiz enerji.
    şunu baştan kafana sok temiz enerji yoktur

    zamanında rusyadan kol gibi döşedikleri mavi akımda doğalgaz çevrim santralleri için temiz enerji demişlerdi


    nispeten verim bakımından nükleer gereklidir . atığını kontrol etmek risklide olsa gereklidir

    mevzu şu bu nükleeri kurarken teknolojisini iyi yada kötü elde edebiliyormuyuz. bir iki tane nükller reaktör yaptıktan sonra bizim mühendisler ona bakarak kendimiz yeni bir reaktör inşaa edebilecekmiyiz


    teknolojisi senin olmayan şey senin değildir ancak sen kendini kandırarak orgazm olursun

    40milyar dolar işine gelirsek onu stratejik derinlik dehasına soracaksınız . 1-2 sene daha o koltukta otursaydı abd rusya ya gerek kalmaz 3. dünya savaşına start verirdi




  • Kaçak elektrik kullanılan bölgelerde çok fazla baraj ve dolayısı ile HES var. Ama oralardan buralara gelirken çok kayıp oluyor o yüzden batıya doğru yapılıyor.

    15 yıl yüksek fiyat garantisi var sonra piyasa fiyatından alınacak. Bu arada sanırım Ermenistan sınırında olan eski nükleer santral ile Bulgaristan sınırımızda olan yine eski mi eski santralden haberiniz yok sanırım.

    Gücümüz onları kapatmaya yetmediğine göre çok daha güvenli bir santral yapmakta bir sıkıntı yok sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim baba kanser hastası 2 yılda kemoterapi ile zar zor toparladı.

    Hasta baktınız mı bilmiyorum.

    Ya da kanser hastası yakınız var mı?

    Fırsatınız olursa ya da Hacettepe de onkoloji bölümünde tanıdığınız kanser hastalarının çoğunluğu karadeniz bölgesinden olduğunu teyit edebilirler.

    Ne kadar genetik olsada çevremizde bir sürü kanserojen madde ile iç içe iken neden nükleer santral.

    Kısaca dünyanın en zor işi hasta bakmaktır.

    Düşmanıma bile beddua etmem kanser konusunda.

    2 sene hemen hergün 400 km yol yapmak hastanede evrak peşinde koşmak hastaya bakmak herkesin harcı değil.

    Çocuğunuz var pripyata götürmek istermisiniz ya da park yerini hastanede oynamasını.

    Tabi ki hayır yazacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-563091384 -- 22 Nisan 2018; 11:32:30 >
  • Sizi gidi yandaslar kac para aldiniz hepimiz radyasyondan olup gidecegiz iste

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ☀️ güneş varken nükleer santral neden???

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Savaşta Düşman olsan önce uçakla veya denizaltı, x... nükleeri hedef alırsın iş bitti.

    Ayrıca maliyet düşünce hiç bir zaman yansıtılmıyor. Vatandaşı devletin bir parçası olarak görmüyorlar. Sömürmek için kullanıyorlar. Vampir devlet.

    Neden? Mesela bu tepedekilerin geçmişi belediyeden gelme...
    Önce otobusler benzinliydi sonra mazota geçildi biletlere zam geldi hani yansıtma? Peki sonra mazottan daha ucuz olan doğal gaza geçildi hani yansıtma? Peki bir sonra elektrik güneş ... demek ki bunlar vampir.

    Elektriğe gelince az elektrik yakın enerji tasarrufu falan filan derken ampulden flor-hasana döndük hop herkes döndü mü? faturaya bir daha zam flor-hasanın bir anlamı kalmadı yanı oyun led'e dönüyor...

    Su... Dedelerimizin parası ile kazılan çukurlar yani barajlar gökten inen tüm insanların canlıların terleyip atmosferden üzerimize yağan damlacık sular bunlarda bir zam var mı? mesela Tanrı bir zam yapsa bu ne anlama gelir? Kuraklık? Peki insanları aynı yere toplayıp kuraklıktan bahsedebilirmisin? evet böylece zam yapabilirmisin evet.... belediyeye msg attım.. dedim kardeşim 2006da 2tl civarı olan su neden 4.6tl yıl 2014 civarı... biz indirim yaptık zam yapmadık vs... Biz dediğiniz kimsiniz kim yaptı? belediye meclis falan filan kim dedim bu meclis nerede gezer adı vs... bloklandım... ve o tarihte 2006 dolar kurundan baktım 2014e dolar olarak bile böyle bir zam yok ! iyide Tanrı suyu gökten dolarlamı indiriyor? Bu dolardan da pahalı... bu arada...

    Nükleer mi?............... bu da yeni hikayemiz.....





  • ya bi de bunu güzel bişey gibi haber yapmışsınız. nükleer santraller geleceğimize ihanettir. o kadar çok alternatif enerji kaynağı varken dünyayı daha da kirletmenin ne anlamı var?

  • hopa artvin ardahanı felen kıskanıyorum şuan. direk gürcistana kaçabilecekler felaket gerçekleştiğinde. ki kesin gerçekleşicek. hem deniz dalgasından hem rüzgardan hem de güneşten enerji üretebilecek dünyanın nadide ülkelerinden biri ama inatçılar taktı nükleere. diğerlerinin cebe fazla getirisi yok galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dheskikullanıcı -- 23 Nisan 2018; 22:25:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-92A2F8722

    Ruslar akilli valla , hem santralin sahibi olacak hem ürettigi elektriği bize pahaliya satacak. Hemde olası bir faciada sadece Türkiye zarar görecek. Bu santrale onay verenler , Türkiyeyi sömürge haline getimek isteyenler ile aynı kişiler.

    Rusun nukleer elektriğine ihtiyac varsa , kablo ile buraya taşı , nasıl olsa parası ile alacaksın.Santrali niye bizim toprağa kurdurtuyorsun?
    Türkiye'de reverse engineering ne kadar iyi ki bilgi birikimiyle %100 Türk bir nükleer santral kuralım? Bir yerlerden başlamak gerekli elbet.



    Şuan uzayda en çok sözü geçen ülke olan ABD bile İSS'ye %100 Rus işçiliği Soyuz uzay roketi ile gidiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • homebird kullanıcısına yanıt
    Pakistan teknoloji ve bilimde sınıf atladı diyosun yani?

    Kendin tasarlayıp üretmediysen teknoloji ve bilimde sınıf atlayamazsın. Parasını verip satın aldığın şeyin bilimi ve teknolojisi senin değildir. Senin mantığın doğru olsa dünyada sınıf atlamayan ülke kalmamıştı. Bastır parayı, al; hop bilim ve teknolojide sınıf atladın!..

    Maalesef işler bu kadar kolay değil. Tabii para verirken adamları teknoloji transferi için sıkıştırıyoruz ama bu bir yere kadar etkili oluyor. Adamlar "core" teknolojilerini sana açmazlar. Açarlarsa onlara rakip üretici olarak piyasaya çıkarsın. Onun yerine teknolojilerinin zaten ayağa düşmek üzere olan kısımlarını sana transfer ederler. Bununla ne yapabileceğin senin azmine, kararlılığına ve vizyonuna kalmış...

    Şimdiye kadar yazdıklarıma bakıp nükleer santral işini eleştirdiğimi düşünme. Bir yerden başlamak gerekiyordu ve başlandı. Hatta çok geç kalındı. Ben sadece hayalperest olmayın diyorum. Gerçekçilik sıkıcıdır ama ağır düş kırıklıklarına uğramazsın en azından. Bu santrallar bittikten sonra kendi santralımızı kendimizin yapmaya başlayacağını düşünmeyin. Belki bir gün onu da yaparız ama bunun tek nedeni bu santrallar olmaz. Teknoloji işi topyekün bir iştir. Bu nedenle bir gün santral yapmaya başlarsak, teknolojide genel bir ilerleme sağladığımız için yapmaya başlarız. Yapılacak santrallar buna neden olmaz, sadece hızlandırabilir.

    Velhasıl nükleer santral gerekli değil zorunluydu, nihayet yapılıyor ama asıl faydası teknoloji transferi değil, kömür santrallarının yaptığı yapacağı çevre tahribatını azaltmak ve enerjide dışa bağımlılığı hafifletmek olacak. Ancak geri dönüşü uzun süren bir santral tipi bu. 20 milyar dolar büyük para. 60 yıl efektif ömrü var deniyor. 6 milyar dolar da ömrü boyunca bakım ve yenilenmeye ayrılsa, yılda 2 milyar doların üzerinde katma değer yaratması lazım. Yaratır mı? Evet.




  • Yine Vatandaşa girecek yani her zaman olduğu gibi,Güneş Enerjisine neden yatırım yapmazlar anlamam,zararı da yok.


    Yenilenebilir enerji kaynakları kısaca şunlardır;
    Güneş enerjisi
    Rüzgar enerjisi
    Hidrolik (hidroelektrik) enerjisi
    Jeotermal enerjisi
    Biyokütle enerjisi(biyoyakıt enerjisi de dahil)
    Hidrojen enerjisi
    Dalga enerjisi
    Gelgit enerjisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 24 Nisan 2018; 9:32:24 >
  • Dh propaganda yapıyor.

    Sanki bu santralin elektriği Türkiye'ye bedava verilecek.

    Nükleer güvenli olsa Almanya mevcut nükleer enerji santrallerini kapatmazdı

  • Üretilen elektrik piyasanın 3 katı fiyata devlet tarafından satın alınacak. Öyle habercik yazıyorsunuz ki, sanki nükleer santral bedava elektrik verecek. 3 katı fiyata devlete satılan elektrik toplam satılama maliyeti ile digalgazi kıyaslayan, öyle yazın.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.