Şimdi Ara

Nüfusun yüzde 20'si kazancın yarısını alıyor, vergilendirme yapılıp bu para yoksula dağıtılmalı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim konumda belirttiğim uygulamayı kim yaparsa yapsın destek veririm, ama sosyal demokrat parti olması sebebiyle tek ümidimiz olan ve 13 milyon işçinin gözünün içine baktığı parti başkanı kahvehane kağıtları ile ilgili açıklama yapıyor. Böyle muhalefet olursa hiçbir zaman iki yakamız bir araya gelmez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Merkur

    Paralarımız boşa gidiyor , oluk oluk akıyor birilerine! Bu sadece küçük bir örnek, daha niceleri var, yollar köprüler vb..!!!


    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sehir-hastanelerinin-kamuya-8-aylik-kira-ve-hizmet-bedeli-dudak-ucuklatti-unlu-ekono-303601h.htm




    "Şehir hastanelerinin kamuya maliyetiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan iktisatçı-yazar Mustafa Dönmez, paylaşımında, “Şehir hastanesi denen soygun çarkına 8 ayda 3.2 milyar tl kira , 2 milyar tl hizmet bedeli ödendi. 5.2 milyar tl 11 hastane 16 bin yatak için. Sadece Kira için ödenen parayla 6 tane 1000 yataklı hastane yapılabilirdi” ifadelerini kullandı.

    Kaynak Yeniçağ: Şehir hastanelerinin kamuya 8 aylık kira ve hizmet bedeli dudak uçuklattı, ünlü ekonomist paylaştı"

    Sizi anladım hocam, böyle bir vergilendirme olsa bile paramız boşa gider diyorsunuz, o zaman bu vaadi başka partiler yapsın, yoksa sosyal adaleti hiçbir zaman sağlayamayacağız, Türkiye'de dünyada gelir dağılımı adaletsizliğinde 3. Avrupa'da 2.sırada.

  • Zaten bunu yapıyorlar pahalı araçlarda bir araç kendine 3 araç devlete alıyorsun. Artık devlet topladığı vergiyi geliri düşük olanlara aktarıyor mu onu kontrol edeceksin. Vatandaş görevini yapmış. Oyun konsolunda bile bir kendine bir devlete alıyor hala yetmiyor da yetmiyor diyorsunuz. Sağa sola gereksiz saraylar yapıp duracağınıza o paraları ihtiyacı olanlara aktarın. Bir de gelmiş vergi daha çok alınsın diyor şaka gibi adamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperepla

    Zaten bunu yapıyorlar pahalı araçlarda bir araç kendine 3 araç devlete alıyorsun. Artık devlet topladığı vergiyi geliri düşük olanlara aktarıyor mu onu kontrol edeceksin. Vatandaş görevini yapmış. Oyun konsolunda bile bir kendine bir devlete alıyor hala yetmiyor da yetmiyor diyorsunuz. Sağa sola gereksiz saraylar yapıp duracağınıza o paraları ihtiyacı olanlara aktarın. Bir de gelmiş vergi daha çok alınsın diyor şaka gibi adamlar.

    Biz, vergi senin arabandan oyun konsolundan alınsın demiyoruz, vergi bu ülkenin milli gelirinin yarısını alan kesimden alınsın diyoruz,

    yoksa ben de senin gibi fakirin gıdasından vergi alınması taraftarı değilim 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 24 Eylül 2020; 17:38:57 >
  • Benim arabam değil zaten benim arabamdan alınmıyor bahsettiğim vergi. Almanya'da 70 bin Euro bile olmayan araç burada 2.000.0000 TL bu nasıl benim arabam olabilir. Bahsettiğin kesim alıyor bu arabayı devlete de arabanın ederinin 4 katı para ödüyor. Sen bu vergiler nereye harcanıyor diye soracağına niye halka gitmiyor da maybachlara saraylara gidiyor diye soracağına sanki komik bir şeymiş gibi şeytan gülüşü yolluyorsun, hala nasıl nereden tırtıklarız peşindesiniz. Bir de çıkın deyin be yapmıyorsunuz bu işi milleti çöplüklere mahkum ettiniz diye. Limonatan bile ÖTV almak nedir millete limonata bile mi özel oldu diye soramiyorsunuz? Sonra bir de gelmiş hükümet ne yapsa tepki gösteriyor diyorsunuz. Hala asıl problemin değil boş işlerin peşinden gidip problemin üstünü örtmeye çalışıyorsunuz.


    Ha en son şunu ekleyeyim adamların gemileri varken sence böyle bir karar alırlar mı? Buna gerçekten inanıyor musun? Maybachlarada dolaşan saray üstüne saray yaptıranlarin böyle karar alacağını düşünüyor musun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperepla

    Benim arabam değil zaten benim arabamdan alınmıyor bahsettiğim vergi. Almanya'da 70 bin Euro bile olmayan araç burada 2.000.0000 TL bu nasıl benim arabam olabilir. Bahsettiğin kesim alıyor bu arabayı devlete de arabanın ederinin 4 katı para ödüyor. Sen bu vergiler nereye harcanıyor diye soracağına niye halka gitmiyor da maybachlara saraylara gidiyor diye soracağına sanki komik bir şeymiş gibi şeytan gülüşü yolluyorsun, hala nasıl nereden tırtıklarız peşindesiniz. Bir de çıkın deyin be yapmıyorsunuz bu işi milleti çöplüklere mahkum ettiniz diye. Limonatan bile ÖTV almak nedir millete limonata bile mi özel oldu diye soramiyorsunuz? Sonra bir de gelmiş hükümet ne yapsa tepki gösteriyor diyorsunuz. Hala asıl problemin değil boş işlerin peşinden gidip problemin üstünü örtmeye çalışıyorsunuz.


    Ha en son şunu ekleyeyim adamların gemileri varken sence böyle bir karar alırlar mı? Buna gerçekten inanıyor musun? Maybachlarada dolaşan saray üstüne saray yaptıranlarin böyle karar alacağını düşünüyor musun?

    Hala laf ebeliği yapıyorsun, tamam kabul ediyorum Ak parti kaka, ama sen zenginleri savunuyorsun, senin derdin limonatadan vergi alınması değil senin derdin oyun konsolundan vergi alınması, Yok zaten arabayı onlar aldığı için vergi veriyorlarmış felan. Lütfen hala milli gelirin yarısını alan bu % 20'yi haklı çıkarmaya çalışma bize. Bak eğer samimi isen bize milyarlarca dolar kaynak getirecek ve bundan dolayı bir çok sosyal ihtiyacı çözecek bu vergilendirmeye itiraz etmekten vazgeç, ya da bunlar edebiyat, ben de o semirmiş kesimin içerisindeyim de de kurtulalım.

  • Senin laflar artık çocuk olmuş dolaşıyor ortalıkta. Dünya'nın gelişmiş ülkelerinde misal Almanya'da bu iş nasıl ise öyle olsun. Ben kafama göre şundan fazla alınsın bundan az alınsın diyemem sen de diyemezsin senin ne ekonomi bilgin var ki? Gün sonunda ben şuna bakarım Almanya'daki 40 asgari ücrete alınan arabayı ben de burada 40 ücrete alayım 800 asgari ücrete değil. Sen samimi isen zaten bunu istersin zenginler şunu kazanıyor diye hesap kitap peşinde kosmazsin. Şunu sorgularsin "ulan adamlarda asgari ücretle çalışan adam 40 ayda şu arabayı alırken benim ülkemde ki asgari ücretle çalışan neden 800 ayda alıyor bu arabayı" ama sen bunu sorgulamazsin çünkü senin derdin halkın az kazanması ekonomik durumu filan değil. Çok kazananlar sana batıyor senin derdin yüzde 80e faydalı olmak değil. Kıdem tazminatı kaldırılmaya çalışırken senin sesin çıkmaz, tazminatta geriye dönük hesap 10 yıldan 5 yıla düşerken senin sesin çıkmaz. Senin derdin çalışan hak ettiğini kazansın filan değil. Senin derdin rezervleri bitirdik şimdi de şu yüzde 20 nin parasına cokelim de biraz daha saray yapalım biraz daha doları frenleyelim. Sen halkı filan değil sadece hükümeti düşünüyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperepla -- 24 Eylül 2020; 19:3:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperepla

    Senin laflar artık çocuk olmuş dolaşıyor ortalıkta. Dünya'nın gelişmiş ülkelerinde misal Almanya'da bu iş nasıl ise öyle olsun. Ben kafama göre şundan fazla alınsın bundan az alınsın diyemem sen de diyemezsin senin ne ekonomi bilgin var ki? Gün sonunda ben şuna bakarım Almanya'daki 40 asgari ücrete alınan arabayı ben de burada 40 ücrete alayım 800 asgari ücrete değil. Sen samimi isen zaten bunu istersin zenginler şunu kazanıyor diye hesap kitap peşinde kosmazsin. Şunu sorgularsin "ulan adamlarda asgari ücretle çalışan adam 40 ayda şu arabayı alırken benim ülkemde ki asgari ücretle çalışan neden 800 ayda alıyor bu arabayı" ama sen bunu sorgulamazsin çünkü senin derdin halkın az kazanması ekonomik durumu filan değil. Çok kazananlar sana batıyor senin derdin yüzde 80e faydalı olmak değil. Kıdem tazminatı kaldırılmaya çalışırken senin sesin çıkmaz, tazminatta geriye dönük hesap 10 yıldan 5 yıla düşerken senin sesin çıkmaz. Senin derdin çalışan hak ettiğini kazansın filan değil. Senin derdin rezervleri bitirdik şimdi de şu yüzde 20 nin parasına cokelim de biraz daha saray yapalım biraz daha doları frenleyelim. Sen halkı filan değil sadece hükümeti düşünüyorsun.

    İşine bak kapital

  • Böyle şeyler olmaz hiç bir ülkede. Rusya yaptı buna benzer ama gene de halka dağıtmadı parayı silaha harcıyorlar.


    Ve hiç bir yatırımcı Türkiyeye güvenmez ondan sonra. Türkiye de şuan 1 gece de gelen yüksek vergiler zaten ekonomi derece kuruluşları tarafından hep düşük puan aldırtıyor bize.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vict0ry

    Böyle şeyler olmaz hiç bir ülkede. Rusya yaptı buna benzer ama gene de halka dağıtmadı parayı silaha harcıyorlar.


    Ve hiç bir yatırımcı Türkiyeye güvenmez ondan sonra. Türkiye de şuan 1 gece de gelen yüksek vergiler zaten ekonomi derece kuruluşları tarafından hep düşük puan aldırtıyor bize.

    Yabancı yatırımcı niye gelmesin, yabancı yatırımcının serveti Türkiye'de mi? Biz şirketler değil bireysel zenginlik vergilendirilsin diyoruz.

  • Gelir vergisi diye bir seyden haberin var mi?

    Yok vatandaslikdan cikaracakmis cokda umurlarindaydi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi sen de devam hükümete saray kaynağı aramaya.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tla776

    Gelir vergisi diye bir seyden haberin var mi?

    Yok vatandaslikdan cikaracakmis cokda umurlarindaydi

    Eğer vergiyi vermeyi vermemek için vatandaşlıktan çıkarlarsa biz de Türkiye'ye girişlerini yasaklayalım dedim, emin ol bunların çoğunu vergilendirmeyi başarırız, vatandaşlıktan çıkacak az çıkar, zaten ben paralarının hepsini alalım demedim, bu %20'de toplana refahtan diğer sosyal sınıflar için para alalım dedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperepla

    Hadi sen de devam hükümete saray kaynağı aramaya.

    Zenginin malından refah seviyesi düşük kesime para aktarılması hoşuna gitmedi, çünkü sen de burjuvasın, sen de fakirin üzerine basıp para kazanıyorsun.

  • Şuna biri araba alsın ağlıyor araba alamıyorum diye, derdine bak yahu. Allah dert vermesin valla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 24 Eylül 2020; 19:23:23 >
  • Yoo niye gitmesin eğer gemilerin paraları bana gelecekse memnuniyet ile kabul ediyorum ya da ihale beşlilerinin parası bana gelecekse direk kabul ediyorum. Vereyim mi IBAN? Ama o paraları toplayıp yol ihalesi yapıp yine özel davetli ihaleler açmak yok tamam mı? Direk yüzde 20den alınıp yüzde seksene koşulsuz şartsız dağıtılacak devlet payı müdahalesi filan yok.


    Hatta bugün bile yapılabilir bu ÖTV kökledikleri araçların gelirlerini bir pay etsinler bakalım sorgusuz sualsiz görelim. Zenginden alıyorlar bize dağıtsınlar bakalım.


    Ha bunlar oluncada ağlamak yok neden şirketleri Almanya'ya İngiltere'ye taşıyorsunuz hiç vergi gelirimiz kalmadı diye tamam mı aynştayn?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen ekonomi bakanı olmalısın 👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ha milletin araba alamayacak durumda olması dert değil demi sizin için? Ee az önce sen bunun tam tersini savunuyordun zenginler alıyor fakirler alamıyora getiriyordun ne oldu şimdi? Hükümete mi laf oldu? Zaten senin derdinin halk olmadığını söylemiştim sen de bunu ispat ettin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperepla -- 24 Eylül 2020; 19:30:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperepla

    Yoo niye gitmesin eğer gemilerin paraları bana gelecekse memnuniyet ile kabul ediyorum ya da ihale beşlilerinin parası bana gelecekse direk kabul ediyorum. Vereyim mi IBAN? Ama o paraları toplayıp yol ihalesi yapıp yine özel davetli ihaleler açmak yok tamam mı? Direk yüzde 20den alınıp yüzde seksene koşulsuz şartsız dağıtılacak devlet payı müdahalesi filan yok.


    Hatta bugün bile yapılabilir bu ÖTV kökledikleri araçların gelirlerini bir pay etsinler bakalım sorgusuz sualsiz görelim. Zenginden alıyorlar bize dağıtsınlar bakalım.


    Ha bunlar oluncada ağlamak yok neden şirketleri Almanya'ya İngiltere'ye taşıyorsunuz hiç vergi gelirimiz kalmadı diye tamam mı aynştayn?

    Tüik verileri zenginliğin bireyler üzerinde toplandığını gösteriyor, yani zengin olan milyonlarca kişi var, şirketlerden değil bireysel zenginlikten vergi alınmasını savundum, hangi yabancı yatırımcı bireysel zenginliğini Türkiye'de tutuyor, kaldıki benim vergilendirilmesini istediğim kesim yabancı değil Türk vatandaşları. Özel sektör işçiye hiçbir zaman uygun çalışma koşulları ve uygun maaş vermez, çünkü mümkün mertebe fazla kar yapabilmek üzerine kuruludur, devlet de bunlara söz geçiremezse eğer bu şirketleri yüksek işçi maaşı ve yaşanabilir çalışma şartları verilmesi noktasında ikna edemezse bu şirketler kamulaştırabilir, Allah aşkına sermaye yurtdışına kaçacak olsa devlet bunların Türkiye'deki sanayi faaliyetlerini neden yapamasın, Türkiye'de yüksek teknolojili ne üretiliyor ki, kaldı ki mühendisin de Türk, sanayi çıkışı olsa devlet bu sanayide çalışan işçileri ya kendi kendi şirketlerinde çalıştırabilir ya da aynı montaj tesisini kurabilir, çünkü bizim mühendisliğimiz hem montaj yapabilecek kapasitede, hem de daha ilerisinde.


    Ben bu paranın %80'ne dağıtılmasını savunmadım, çünkü kademe kademe gelir paylaşılıyor, mesela dördüncü % 20'lik kesim gelirin yüzde 20,9’unu alıyor, herhalde bunlara da dağıtılsın demedim.

    Ayrıca paranın dağıtılarak çarçur edilmesinden yana değilim, para gelir seviyesi en düşük kesimden başlayarak kademe kademe çeşitli ödeme kalemleri altında paylaştırılabilinir.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.