Şimdi Ara

Nüfusun artırılması zararlı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
1
Favori
4.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son dakika… İşsizlik açıklandı
    Şubat dönemi işsizlik rakamları açıklandı. İşsizlik geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.7 artış ile yüzde 12.6 seviyesine çıktı. İşsizlik 10 ay sonra ilk kez düştü. İşsiz sayısı bir önceki döneme göre 85 bin kişi azaldı.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-issizlik-aciklandi-1849979/
  • Türkiye 50 saatten fazla çalışıyor
    Türkiye, OECD ülkeleri arasında özel hayata en az zaman ayıran ülke oldu Çalışanların yüzde 39.3’ü haftada 50 saatten fazla çalışmak zorunda kalıyor

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turkiye-50-saatten-fazla-calisiyor-1849807/
  • Türkiye işçi ölümünde Avrupa birincisi oldu
    2016 yılında Türkiye işçi ölümlerinde Avrupa’da birinci dünyada ise üçüncü oldu. PRNet’in incelemesine göre geçen yıl iş kazalarında 1.970 vatandaş hayatını kaybetti.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turkiye-isci-olumunde-avrupa-birincisi-oldu-1847435/
  • Halen 7 milyar olan dünya nüfusunun 2050 yılında 10 milyarı bulması bekleniyor. Ancak nüfus geri kalmış ülkelerde artarken, gelişmiş ülkelerde gösteriyor. Mevcut kaynakların 10 milyarlık dünya nüfusuna yetip yetmeyeceği de tartışma konusu.

    http://ekonomi.dunyabulteni.net/analiz-1/192145/hizli-nufus-artisi-korkutuyor-video
  • Nüfus, bir ülkede ya da bir yerde yaşayan insanların toplamını yalnızca bir sayısal bilgi olarak ifade eder. Nüfuz ise bu insan sayısının etkisini ve gücünü ifade eder. Nüfus, bir nicel değerdir. Nüfus nicel bir değer olduğu için kalite ve faaliyet bilgisi ihtiva etmez. Nüfuz ise nitel bir değerdir. Nüfuz kalite ve faaliyet demektir.

    http://www.yeniasya.com.tr/ahmet-sandal/nufus-mu-nufuz-mu_217121
  • Bakan Yılmaz'dan işsizlik itirafı
    AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işsizlik konusunda istedikleri noktada olamadıklarını ifade ederek, "2010 yılından bu yana 7 milyondan fazla insanımıza iş imkânı sağlamış durumundayız. Bu önemli bir gelişme. Ama maalesef işsizliği çok düşüremedik" dedi.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/832832/Bakan_Yilmaz_dan_issizlik_itirafi.html
  • işsizlik + mülteciler

    türk nüfus ve ekonomisi etkiliyor.

    sizce?
  • Son dakika… İşsizlik açıklandı
    Temmuz dönemi işsizlik rakamları açıklandı. İşsizlik temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre değişim göstermeyerek yüzde 10.7 seviyesinde gerçekleşti. İşsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 119 bin kişi artarak 3 milyon 443 bin kişi oldu.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-issizlik-aciklandi-5-2050438/
  • Son dakika… İşsizlik rakamı açıklandı
    Ağustos dönemi işsizlik rakamı açıklandı. Ağustos döneminde işsizlik yüzde 10.6 oldu. İşsizlik geçen yılın aynı dönemine göre 0.7 puan bir önceki aya göre 0.1 puan azaldı.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-issizlik-rakami-aciklandi-2091011/
  • İşsizlik neden yüksek? Erdoğan açıkladı
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'nın En'leri Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan işsizlik rakamlarının yüksek olmasını kadın ve gençlerin işgücüne katılmasına bağladı.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/cumhurbaskani-erdogan-konusuyor-8-2107776/
  • Konuya bak uzman kaynıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son dakika… İşsizlik açıklandı
    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını kapsayan Eylül dönemi işsizlik rakamlarını açıkladı. TÜİK açıklamasına göre işsizlik Eylül döneminde yüzde 10,6 oldu. Ağustos dönemi işsizlik oranı ise yüzde 10,6 olarak açıklanmıştı.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-issizlik-aciklandi-6-2132999/
  • Türkiye nin Nufusu en az 120 - 130 milyon olmalı.Bu kadar çok düşman varken , Nufus planlaması yapmak biraz tehlikeli olur Türk ırkı için.
    Ekonomik açıdan yüksek nufus artış hızına sahip olmak dezavantaj sahibi yapsada bizi , bunu avantaj haline getirebilmek de olsıklar dahilinde.
    Kim ne derse desin artık gençler dünyada ekonomik ve sosyal olarak çok daha güçlü.İnternet şirketlerinin sahiplerinin genç olması buna en iyi örnektir.
    Genç demek dinamizm demek , yüksek enerji demek, hayaller demek eğer yüksek genç nufusunu doğru yönde yönlendirirsen çok büyük bir güç olursun. Ekonomik ve siyasi olarak.
    eğer kullanamazsan Pakistan da olursun Nijerya da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pCkOpAtuS

    Türkiye nin Nufusu en az 120 - 130 milyon olmalı.Bu kadar çok düşman varken , Nufus planlaması yapmak biraz tehlikeli olur Türk ırkı için.
    Ekonomik açıdan yüksek nufus artış hızına sahip olmak dezavantaj sahibi yapsada bizi , bunu avantaj haline getirebilmek de olsıklar dahilinde.
    Kim ne derse desin artık gençler dünyada ekonomik ve sosyal olarak çok daha güçlü.İnternet şirketlerinin sahiplerinin genç olması buna en iyi örnektir.
    Genç demek dinamizm demek , yüksek enerji demek, hayaller demek eğer yüksek genç nufusunu doğru yönde yönlendirirsen çok büyük bir güç olursun. Ekonomik ve siyasi olarak.
    eğer kullanamazsan Pakistan da olursun Nijerya da.




    nüfusa nitelik kazandırmak lazım.. konu başında detaylı yazdım.




  • "Nerde çokluk, orda b.kluk"diye boşa dememişler...Aşırı nüfusun, ucuz iş gücü dışında tabiki de bir halta faydası yok!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokakta çalışan çocukların iş hayali erken bitti. Başta Ankara olmak üzere çok sayıda ilde toplanan çöpleri işleyip bertaraf eden ITC şirketinin Başkanı Ali Kantur, mahalle aralarında çöp toplayan çocuklarda Hepatit B ve Hepatit C virüsü çıktığı için fabrikasında çalıştıramadığını söyledi. Kantur, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette, çöpte yaşanan sıkıntıları anlattı. Çöpün evin içindeyken ev sahibine, apartmanın dışına çıktığı andan itibaren ise belediyelere ait olduğunu söyleyen Kantur, “Sokağa çıkarılmış çöp belediyeye ait olduğu için ona hiç kimsenin dokunma hakkı yok. Belediye çöpü anlaştığı bir işletmeye veriyor. Çöpün sahibi belli” dedi.

    İKNA ETMEYE ÇALIŞTIK

    Buna karşılık çöp toplayan kişilerin kendilerine ait olmayan çöpleri karıştırıp ortalığa saçtığını ifade eden Kantur, şöyle konuştu: “Çöpün bu şekilde yetkisiz kişiler tarafından toplanmasını önlemek için bir dizi mücadele ettik. En sonunda bu çöp toplayan kişileri ikna etmeye çalıştık, fabrikamızda çalıştırmak istedik. Ama ne yazık ki çalıştıramadık. Çünkü büyük bir çoğunluğunda Hepatit B, Hepatit C virüsleri çıktı. Sürekli çöplere dokunmaktan dolayı salgın hastalıklara yakalanmışlar. Sağlık kurulu bu kişilere rapor vermiyor. Rapor sorunu nedeniyle işe alamadık.” Ali Kantur, kağıt toplayıcılarının büyük bir kayıt dışı ekonomi oluşturduğunu, üstelik kendi aralarında örgütlendikleri için bu kişilere bir şey de yapılamadığını söyledi. Sadece Ankara'da çöp toplayan 4 bin kişi olduğuna dikkat çeken Kantur, “Her birinin aylık bin –1.500 lira arası kazandıkları hesap edilirse, aylık yaklaşık 4 ila 6 milyon lira, yıllık da 72 milyon lira sadece bir ilde kaçak ekonomi oluşturuyorlar” diye konuştu.

    KİŞİ BAŞI ÇÖP 1 KİLOGRAM

    Kantur, Türkiye'de ev ve işyerlerinden günde 65-70 bin ton çöp çıktığını, bunun 40-45 bin tonunun toplanabilir ve enerjiye dönüştürülebilir nitelikte olduğunu söyledi. Kantur, Türkiye'de kişi başına çöp üretiminin yaklaşık 1 kilogram olduğunu, buna karşılık AB'de kişi başına 2, ABD'de ise 3 kilogram çöp çıktığını, Hindistan'daysa bu rakamın 200 grama kadar düştüğünü belirtti.

    ÇANTACILAR DA ÇÖPE GİRDİ

    Ali Kantur, enerji sektöründe daha önce aldıkları üretim lisanslarını yatırım yapmak yerine işadamlarına yüksek bedellerle satmaya çalışan ve ‘çantacı' diye tabir edilen kişilerin şimdi de çöp işine el attığını söyledi. Çantacıların, büyük çöplüklerde oluşan metan gazını enerjiye dönüştürme vaadiyle belediyelere yüksek kârlar teklif ettiğini belirten Kantur, enerji önceliğinin oluşması durumunda çöplüklerde bertaraf riskinin ortaya çıktığını belirtti. Çantacıların atığın zararını ortadan kaldırıp bertaraf etmeyi, hem çevreye hem sahaya zararını yok edecek bir mekanizma kurmayı hedeflemediklerini belirten Kantur, “Asıl iş çöpün bertaraf edilmesi. Bertarafın maliyeti çok yüksek. Biz çöpü yok ediyoruz. Bu arada yan ürün olarak elektrik üretiyoruz. Elektriği sattığımızda çöpü yok etme bedelinin bir kısmını karşılıyoruz” dedi.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/cop-toplayan-cocuklar-ortada-kaldi-2150104/




  • İşsizlik rakamları açıklandı
    Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2017 yılı Aralık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 581 bin kişi azalarak 3 milyon 291 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 2,3 puanlık azalış ile %10,4 seviyesinde gerçekleşti.

    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-issizlik-rakamlari-aciklandi-5-2288484/
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘En az üç çocuk yapın yoksa yaşlı Avrupa gibi oluruz’ açıklamaları vatandaşı etkilemedi. 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus, 2013 yılında 5 milyon 891 bin 694 kişi iken son 5 yılda yüzde 17 artarak 2017 yılında 6 milyon 895 bin 385 kişi oldu. Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı ise 2013 yılında yüzde 7,7 iken, 2017 yılında yüzde 8,5’e yükseldi. Yaşlı nüfusun yüzde 44’ünü erkek nüfus, yüzde 56’sını kadınlar oluşturdu.

    Birleşmiş Milletlere göre yaşlı nüfusun, toplam nüfus içindeki oranı yüzde 8 ile yüzde 10 arasındaysa, o ülke artık yaşlı ülke sayılıyor. Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı 2012 yılında yüzde 7,5 iken, 2016’da yüzde 8,3'e yükseldi ve Türkiye ‘yaşlı ülkeler' arasına girdi. 2017 yılında yaşlıların yüzde 61,6’sı 65-74 yaş grubunda, yüzde 29,7’si 75-84 yaş grubunda ve yüzde 8,6’sı 85 ve daha yukarı yaş grubunda yer aldığı görüldü.

    EN YAŞLI ÜLKE MONAKO

    TÜİK, ‘İstatistiklerle Yaşlılar, 2017’ araştırma sonuçlarını açıkladı. Türkiye’deki nüfus seyri bu şekilde devam ederse, yaşlı nüfus oranı 2023 yılında yüzde 10,2, 2030 yılında yüzde 12,9, 2040 yılında yüzde 16,3, 2060 yılında yüzde 22,6 ve 2080 yılında da yüzde 25,6 olacak.

    2017 yılında dünya nüfusunun yüzde 8,9'unu yaşlı nüfus oluşturdu. En yüksek yaşlı nüfus oranına sahip ilk üç ülke sırasıyla yüzde 32,2 ile Monako, yüzde 27,9 ile Japonya ve yüzde 22,1 ile Almanya oldu. Türkiye bu sıralamada 167 ülke arasında 66. sırada yer aldı.

    Hayat tabloları, 2014-2016 sonuçlarına göre de, doğuşta beklenen yaşam süresi Türkiye geneli için 78 yıl, erkekler için 75,3 yıl ve kadınlar için 80,7 yıl oldu. Genel olarak kadınlar erkeklerden daha uzun süre yaşıyor. Doğuşta beklenen yaşam süresi farkı ise iki cins arasında 5,4 yıl oldu.

    EN YAŞLI İL SİNOP

    Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il, 2017 yılında yüzde 18,2 ile Sinop oldu. Bu ili yüzde 16,8 ile Kastamonu, yüzde 15,4 ile Artvin ve Çankırı izledi. Yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu il ise yüzde 3,2 ile Şırnak oldu. Bu ili yüzde 3,3 ile Hakkari ve yüzde 3,7 ile Van izledi. Türkiye'de 100 yaş ve üzerinde 5 bin 416 yaşlı olduğu belirlendi ve bu sayı yaşlı nüfusun yüzde 0.1'ini oluşturdu. Türkiye'de 100 yaşın üzerinde en fazla yaşlıya sahip ilk üç il de sırasıyla 691 kişi ile İstanbul, 262 kişi ile Şanlıurfa ve 251 kişi ile Mardin oldu.


    Okuma yazma bilmeyen yaşlı nüfus oranı, 2012 yılında yüzde 25,4 iken 2016 yılında %20,8’e düştü. Okuma yazma bilmeyen yaşlı kadınların oranının, yaşlı erkeklerin oranından 4 kat fazla olduğu görüldü. Okuma yazma bilmeyen yaşlı kadınların oranı, 2016 yılında yüzde 31,1 iken yaşlı erkeklerin oranı yüzde 7,5 oldu.

    Eşi ölmüş yaşlı erkeklerin oranı yüzde 12,5 iken yaşlı kadınların oranı yüzde 49,8 oldu. Yaşlı erkek nüfusun 2017 yılında yüzde 1,2'sinin hiç evlenmemiş, yüzde 83,4'ünün resmi nikahla evli, yüzde 3'ünün boşanmış, yüzde 12,5'inin eşi ölmüş olduğu görülürken yaşlı kadın nüfusun yüzde 2,5'inin hiç evlenmemiş, yüzde 44,3'ünün resmi nikahla evli, yüzde 3,4'ünün boşanmış, yüzde 49,8'inin ise eşi ölmüş olduğu görüldü.

    YAŞLI NUFÜS YOKSUL

    Gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarına göre, eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 60'ına göre hesaplanan yoksulluk oranı, 2012 yılında Türkiye geneli için yüzde 22,6 iken 2016 yılında yüzde 21,2 oldu. Bu oran, yaşlı nüfus için 2012 yılında yüzde 18,7 iken 2016 yılında yüzde 16 oldu.

    Hanehalkı işgücü araştırması sonuçlarına göre, 2016 yılında 15-64 yaş grubunda işgücüne katılma oranı yüzde 57 iken yaşlı nüfusun işgücüne katılma oranı yüzde 11,8 olarak gerçekleşti. 2016 yılında yaşlı nüfusun yüzde 70,2'sinin tarım sektöründe, yüzde 22,8'inin ise hizmetler sektöründe yer aldığı görüldü.

    ALZHEİMER VE DOLAŞIM SİSTEMİ

    Ölüm nedeni istatistiklerine göre, 2016 yılında ölen yaşlıların yüzde 45,6'sı dolaşım sistemi hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetti. Bu hastalığı ikinci sırada yüzde 16,3 ile iyi huylu ve kötü huylu tümörler, üçüncü sırada ise yüzde 13,9 ile solunum sistemi hastalıkları takip etti. İyi ve kötü huylu tümörler nedeniyle hayatını kaybeden yaşlı erkeklerin oranı yaşlı kadınların oranının yaklaşık iki katı oldu. Bu kapsamda hayatını kaybeden yaşlı erkeklerin oranı yüzde 21,4 iken yaşlı kadınların oranı yüzde 11,3 oldu. Alzheimer hastalığından hayatını kaybeden yaşlıların sayısı ise, 2012 yılında 7 bin 524 iken 2016 yılında 12 bin 900’e yükseldi. Alzheimer hastalığından ölen yaşlıların oranı 2012 yılında yüzde 3,4 iken bu oran 2016 yılında yüzde 4,5’e yükseldi.

    YAŞLILAR MUTLU


    Yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarına göre, mutlu olduğunu beyan eden yaşlıların oranı 2016 yılında yüzde 64,5 iken bu oran 2017 yılında yüzde 66,1'e yükseldi. 2017 yılında yaşlı erkeklerin yüzde 66,3'ü, yaşlı kadınların ise yüzde 65,9'u mutlu olduğunu beyan etti. Yaşlı bireylerin en önemli mutluluk kaynağının ise yüzde 65.8 ile aileleri, ikinci sırada ise yüzde 16.5 ile çocukları olduğu görüldü.

    İnternet kullanan 65-74 yaş grubundaki yaşlı bireylerin oranı 2013 yılı Nisan ayında yüzde 4,2 iken bu oran 2017 yılının aynı ayında yüzde 11,3'e yükseldi. Yaşlı erkeklerin yaşlı kadınlardan daha fazla İnternet kullandığı görüldü. İnternet kullanan yaşlı erkeklerin oranı 2017 yılında yüzde 15,6 iken yaşlı kadınların oranı yüzde 7,5 oldu.


    https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/turkiye-artik-yasli-ulke-2289255/




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.