Şimdi Ara

Nüfusun artırılması zararlı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
1
Favori
4.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nüfusun artırılması zararlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerk88 -- 7 Nisan 2017; 22:9:28 >
  • RAHMİ KOÇ: 80 MİLYON NÜFUS AYAK BAĞI



  • 2050 Yılında Dünyada Olması Öngörülen 15 Korkunç Olay

    https://onedio.com/haber/2015-yilinda-dunyada-olmasi-ongorulen-15-korkunc-sey-554078
  • Mersin'in Anamur İlçesi'nde, 3 üniversite bitirdikten sonra iş bulamayan 35 yaşındaki Sabit Toru, alternatif tarıma yönelerek yetiştirdiği fidelere keçiboynuzu pekmezi dökerek erken ürün vermesini sağladı.

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Otobüs Kaptanlığı Bölümü, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Kafkas Üniversitesi Muhasebe Bölümü’nden mezun olan Sabit Toru, organik ürün yetiştiriyor.
    Bir ziraat mühendisi arkadaşının tavsiyesi ile daha önce harnup pekmezini salatalıkta deneyen Toru, erkenci ürün elde etti. Bunun üzerine yaklaşık 2 dönüm arazideki 65 dut ağacına keçiboynuzu pekmezi veren Sabit Toru, bu sayede daha yüksek kar etmeyi hedefliyor.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/3-diplomasi-var-keciboynuzu-satiyor-1768589/




  • Bencede nüfus çok büyük sorun değil önemli olan düzenli bir şekilde yerleşim yapmak ve her karış toprağı kullanmak.Buradan İstanbuldakilere sesleniyorum. Çıkın oradan ,evlerinizide kiraya verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nufüs artışı kaliteli eğitimle, bilinçli bir şekilde yapılırsa süper güç olma yolunda ilerleriz ama bizim ülkedeki gibi "hadi çocuk yapın, inşaate amele lazım" mantığıyla yapılırsa Hindistan'a döneriz. çok çocuk yapmak marifet değildir, marifet bu çocuklara kaliteli eğitim verip, bilinçli birey haline getirmektir. Toplumun %50'si doktor, hakim, mühendis, bilim adamı olsaydı şu an böyle mi olurduk?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_kocak

    Nufüs artışı kaliteli eğitimle, bilinçli bir şekilde yapılırsa süper güç olma yolunda ilerleriz ama bizim ülkedeki gibi "hadi çocuk yapın, inşaate amele lazım" mantığıyla yapılırsa Hindistan'a döneriz. çok çocuk yapmak marifet değildir, marifet bu çocuklara kaliteli eğitim verip, bilinçli birey haline getirmektir. Toplumun %50'si doktor, hakim, mühendis, bilim adamı olsaydı şu an böyle mi olurduk?

    Ona nitelik diyoruz hocam :) çok doğru tespit, niteliksiz nüfus artışı kuru kalabalıktır. Örnek pakistan,bangladeş,nijerya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadence1

    konu başlığına bakıyoruz nufusu çok olan ülkeler kötü ?

    peki dünya ekonomisi en güçlü veya büyük ülkelerin nufusu ne ? demekki başlık yanlış

    çin
    abd
    japonya
    almanya

    İnsanı kalitesiz yaşadıktan sonra kağıt üzerinde güçlü ekonomi olsa ne yazar?





    Almanya ve ABD yanlış örnek olmuş, onların nüfusu o kadar yoğun değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nüfusla olmayacağını açıklayıcı bir konu , spor.

    Bugune kadar olimpiyatlardaki ülkeleri aldığı toplam madalya sayısı.

    https://en.wikipedia.org/wiki/All-time_Olympic_Games_medal_table

    Norway (NOR) : 481

    Finland (FIN) :395

    Cuba (CUB) : 220

    Turkey (TUR) : 91

    gördüğünüz gibi nüfusu az olan finlandiya,norveç,küba gibi ülkeler bizden çok madalya toplamış olimpiyatlarda. demekki nüfusun çokluğu değil , nüfusun niteliği önemli :)
  • Yok artık; İspanya’dan ve Yunanistan’dan bile mi düşük?

    http://www.dunya.com/kose-yazisi/yok-artik-ispanyadan-ve-yunanistandan-bile-mi-dusuk/355790
  • Refah düzeyi yüksek ülkeler! Türkiye bakın kaçıncı sırada...
    Düşünce kuruluşu The Legatum Institute, dünyanın refah düzeyi en yüksek ülkelerini sıraladı. Türkiye listede bakın kaçıncı sırada...

    http://www.hurriyet.com.tr/galeri-40373626
  • Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda değişiklik
    Türkiye’de eşlerin ikamet bildiriminde sıkıntılara neden olan 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 48. maddesinde değişiklik yapıldı. Artık farklı adreste ikamet edip eşinin yanına taşınan kadın ya da erkek için ikamet edilen adrese posta yolu ile kurum tarafından bildirim yapılacağı belirtildi. Yeni eşler aynı adrese tek başına bildirimde bulunabilecekler.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/nufus-hizmetleri-kanununda-degisiklik-1783979/
  • Dünya nüfusu çok arttı. Doğal kaynaklar zenginlere anca yetiyor. Garibanları kırmak ve bu nüfus şişkinliğini azaltmak lazım. ABD ve onun dolmuşuna binenler düğmeye bastı sanırım??
  • İşsizlik rakamları açıklandı
    Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2017 yılı Ocak döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 695 bin kişi artarak 3 milyon 985 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,9 puanlık artış ile %13 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik 7 yılın zirvesinde.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/issizlik-rakamlari-aciklandi-22-1799412/
  • Ev fiyatları yükselişte

    Türkiye’de evlerin metrekare fiyatı son bir yılda yüzde 9 arttı. Fiyat artışı yeni konutlarda ise yüzde 2.36 oldu. Kampanyaların etkisi ile yeni konutlarda stok erime hızı artarken, vatandaşlık düzenlemesinin etkisi ile de yabancıya satışta toparlanma başladı.

    http://www.hurriyet.com.tr/ev-fiyatlari-yukseliste-40429953
  • Jack Ma: Dünyayı acı dolu 30 yıl bekliyor
    Alibaba Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma, internet ve yeni teknolojilerin getirdiği değişikliklerin ekonomiye muhtemel etkilerinden bahsetti.

    Robotlar ve insanlar bir arada çalışmalı”
    Alibaba, bulut bilişim ve yapay zeka gibi pek çok farklı alana yatırım yaparak, e-ticaret sektörünün dışında da faaliyet göstermek istiyor. Robotların ve yapay zekanın da gelişimine değinen Ma, bugün üretilenden daha büyük miktarda veriyi işlemek için insanlardan yararlanılamayacağından bu teknolojilere ihtiyaç duyulacağını dile getirdi. Makinelerin insanların yerini almaması gerektiğinin altını çizen Ma, bunun yerine insanların yapamadığı işler için makineler geliştirilmesinin daha mantıklı olduğunu ifade etti. Böylece makinelerin insanlara bir rakip değil bir iş ortağı olacağını söyledi.
    Yine de yapay zekanın ilerleyişi ile birlikte insanların daha uzun yaşayacağını ancak etrafta daha az iş olacağını belirten Ma robotların gelecekte şirketlerin CEO'su olabileceğini söyledi. Ma “30 yıl sonra, Time dergisinin kapağında göreceğimiz ‘yılın en iyi CEO'su muhtemelen bir robot olacak. Sizden daha iyi hatırlıyor, sizden daha hızlı sayabiliyor ve sizin gibi rakiplerine sinirlenmiyor olacak.” şeklinde konuştu.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/jack-ma-dunyayi-aci-dolu-30-yil-bekliyor-1822363/




  • Çok çalışmada bir numarayız
    Türklerin yüzde 23’ü haftada 60 saatten fazla çalışmak zorunda kalıyor. 50 saatten fazla işbaşında olanların oranı ise yüzde 39’u buluyor

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/cok-calismada-bir-numarayiz-1828217/
  • Lise müfredatı konusu anlattıkların hocam.Ülkenin başındakiler imamhatip mezunu olduğundan normal nüfusu arttırmak istemeleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.