Şimdi Ara

Nüfus Kontrolü, Gen Büyüsü, Doğurganlık, Küresel Çete

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir ara burada sormuştuk:

    * Baraj gölüne LSD dökülürse ne olur?
    * Uçaklardaki cihazlara gizlice sinir gazları yayan cihazlar takılırsa ne olur?


    Eugenics tanımı aşağıda yapılıyor. Özetle insan geniyle oynamak. Bu inancın temelinde bir yerlerde evrim inancı da yatıyor.
    Zira evrime inanmak, insanın sabit olmayacağı, dolayısıyla insana her türlü müdahalenin yapılmasının doğal olduğu sonucunu da ortaya koymaktadır.

    Nüfus kontrolünün küresel olması dışında yerelde pek çok ülkede de kadınların devlet eliyle kimi zaman gizlice ve sinsice kısırlaştırıldığını,
    her doktorun aylık kısırlaştırma kontenjanı olduğunu daha önce okumuştuk.

    Aşağıdaki haberi "küresel nüfus kontrolü" diye tanımlamak çok kibar olurdu. Bazen öküzün altında buzağı aramak gerekir.

    İşte "Küresel Çete"nin son çıkan marifetleri.

     Nüfus Kontrolü, Gen Büyüsü, Doğurganlık, Küresel Çete




    Eugenics büyücüleri:Dünya nüfusu azalıyor

    Batı literatürlerinde kullanılan biz de pek bilinmeyen bir tabir vardır, “Eugenics” diye. Sözlük tanımı insan geninin kompozisyonu “geliştirmek” için kullanılan tüm biyo-kimyasal uygulamalardır. Ancak bu tabirin insan soyunu tüketmek ve aile kavramını baskı altına almak için derin devletler tarafından uydurulmuş olabileceğini iddia edenler var. Kimse durup dururken sizin milletinizin “genetik havuzunu” daha da kaliteli bir şekle sokmaya kalkmıyor işin doğrusu.

    İşte tüm dünyaya yutturulmaya çalışılan “nüfus kontrolü” masallarının bu kadar fiyakalı boyutları da var. Bu “eugenics” tabiri batı medyasında sık sık gündeme geliyor, “bilimin ulaştığı son nokta” gibisinden reklam kokan cümlelerle pazarlanıyor, aman dikkat diyoruz.

    Çünkü asıl dert “doğurganlığı” ortadan kaldırmak, dünyanın kesinlikle bu kadar çok insanı kaldıramayacağı safsatasını insanlara yutturmak.

    Bu aralar Guardian’dan tutun da Los Angeles Times’a kadar pek çok gazetede bu konu ile ilgili haberler çıkıyor. Bizde ise maalesef bütün bu tartışmalar Başbakanın “üç çocuk” ricasına endeksli. Başbakan bir nikah töreninde konuyu gündeme getirirse konuşuluyor, yoksa konuşulmuyor. Oysa meselenin çok daha derin boyutları var, tüm dünya için tehlike çanları çalıyor.

    Almanya’nın büyümesi hemen hemen durmuş durumda. Onları İspanya ve İtalya takip ediyor. Rakamlara ve araştırmalara göre Avrupa bu yüzyılın sonunda 460 milyondan 350 milyona düşmüş durumda olacak.

    Avusturya’daki IIASA isimli istatistik kurumunun verilerine ve iddiasına göre bu yüzyılın sonunda Rusya ve Çin’in nüfusları yarı yarıya azalabilirmiş.

    İşin tuhafı nüfus artışı azalmasında en şanslı ülke yine de ABD. Yani tüm dünyaya “nüfus kontrolü” fikriyatları saçan kurumların en çok yer aldığı ülke, nüfus azalmasından en az muzdarip olan ülke. 1950′lerde 150 milyon olan ABD nüfusu 2000′lerde 300 milyona çıktı. Tüm dünyaya nüfus kontrolü veya “eugenics” maskesi altında gen iyileştirme pazarlayan memleket 50 yılda kendi nüfusunu iki katına çıkardı.

    Bütün bu rakamlar gelişmekte olan ülkeler içinde geçerli.

    Özellikle biz de başbakanın katıldığı nikah törenlerinde yaptığı “espri” ile gündeme geliyor bu konu. Oysa kanaatimizce başbakan espri filan yapmıyor, ama nedense bazı medyalarımız işlerine geldiği için öyle algılıyor. Bizim nüfusumuz da artmıyor, tıpkı dünya gibi.

    Sistem batıda şöyle işliyor, “özgürleştirilmiş” kadınlara, ne gerek var çocuk yapma özgürce hayatın tadını çıkar deniliyor, bu hainliğe çoğu İskandinav ülkesi kadını kanmış durumda. Türkiye’de böyle masallar özellikle Anadolu’da pek tutmayacağı için bu coğrafyalarda işi daha “bilimsel” kisvelerle yürütmeleri lazım, ülkenin kaynakları kaldırmaz filan gibi laflar döndürmek lazım. O da yetmezse her türlü kısırlaştırıcı, kanserojen maddeyi evlere sokmak lazım.

    Eugenics’den başlamak üzere, bu yüzyılın başında bazı derin odakların tüm dünya genelinde nasıl olup da “geniş aile” kavramını ortadan kaldırmak için müthiş çabalar sarf ettiğini incelemek gerek. Çünkü burada dert çekirdek aileler üretmek çünkü toplumda geniş aile yerine çekirdek aile olursa o toplumu “devlet eliyle” baskı altına almak çok zorlaşıyor.

    Yani temel hedef ailenin ortadan kaldırılması, dünyada yeterince kaynak yok, nüfus artışı felakettir işin safsatası.

    Oysa rakamlar öyle göstermiyor, dünyanın nüfusu artmıyor, azalıyor, muradlarına ermeye başladı belki de maalesef bu “eugenics büyücüleri”

    Bu nüfus planlaması meselelerini bizim medyamızda “tarafsız” bir şekilde gündeme getirmeli.

    Barış Tarımcıoğlu/Haricihaber.com
    http://haricihaber.com/2013/01/11/eugenics-buyuculeridunya-nufusu-azaliyor/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Millet -- 15 Nisan 2013; 10:47:26 >







  • Dünya nüfusu nasıl hızla azalıyor? Dünya nüfusu son 20 yılda neredeyse 2 milyar kişi artmış, siz kalkmış nüfus azalıyor diyorsunuz. Birde ne yapıyorlarmış da kadınlar kısırlaşıyormuş? Hiç bir somut bilgi yok. Cidden şu bölümde ki bazı mesajları okuyunca şaşırmamak mümkün değil.
  • Dünya nüfüsü şuan artışta hala ve bazı bölgelerde nüfüsün gereksiz çok oluduğunu düşünüyorum çin,hindistan gibi.Şehir bazında istanbuluda sayabiliriz.Avrupadaki nüfüs azalışı medeniyetlerinin tepe noktalarına(gelişmişlik olarak değil) ulaşmış olmasından dolayıdır.Azalıcak azalıcak sonra gene artışa geçicek ama bu artışa tabiki çook var.Türkiyede bu gidişle önümüzdeki tahmini 20sene boyunca artmaya devam edicek sonra durma evresinine geçicek sonra azalışa geçicek.(eğer bunu etkiliyicek dış-iç etkenler gelişmezse)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 15 Nisan 2013; 12:24:40 >
  • Malesef inanç zehrini kullanan yöneticilerin en büyük silahıdır nüfus, peki o kadar nüfusa eğitim, iş imkanı düşünülürmü tabiki hayır, ülkemizi örnek vermek gerekirse neredeyse yerli fabrika kalmadı, iş gücü yatırımcılar neredeyse tamamen yabancı kaynaklı, vergilerden ve özellikle inşaat alanına çevirdikleri İstanbuldan geçinen bir hükümete sahibiz, yakın bir gelecekte Yunanistanın durumuna düşmezsek iyidir.

    Kalabalık nüfusa eğitim veremezseniz, bu sizin için kolay kandırılabilir sürü demektir, çahil insanı kandırırsınız allah allah diyerek her yere saldırtabilirsiniz, düşünemeyen, itaat eden, karın tokluğuna çalışan, kölelerden oluşmuş bir toplum yaratırsınızki, şu anda sizin yazdığınız yazılarda hükümetlerin politikalarının bir sonucudur.

    İnançlı kesim şunu düşünür bu Dünyayı tanrı yarattı tanrı yok edecek, bu nedenle kaynak tükenmesi diye birşey söz konusu değildirki sizde yazınızda öyle düşünüyorsunuz, son 200 yılda Dünya ormanlarının yarısını kaybetti Mars a dönen bir gezegende yaşıyoruz, peki insan Marsta yaşıyabilirmi ?... eğer doğal kaynaklar problem değil diyorsanız nüfus artışından şikayet etmeyen arkadaşları Marsta yaşamaya davet ediyorum, bakalım teknik destek olmadan ne kadar hayatta kalabilecekler ?

    Amerikada nüfus artıyor ama Amerika çok sayıda göç alıyor, green kart gibi imkanlarla Amerikaya giden pekçok insan düşük gelirli işlerde çalışabiliyor ancak, kısaca Amerika yüzölçüm olarak büyük bir ülke işçi sınıfında eleman alımı yapıyor diyebiliriz ve mevcut nüfusuna eğitim verebiliyor, uçak, araba, mikrochip, ilaç, gibi pekçok sektörde Dünya lideri, peki sen nüfusunu arttırıpda elde ettiğin kitle ile ne yapacan ?

    Bu önerileri sunan nüfusdan şikayet eden politikacılara, diyanetin gelirini ve imam sayısını düşürüp eğitime yönlendirelim diye bir sorun bakalım ne diyecekler, askeriyeye ve eğitime ayrılanın nerdeyse toplamı kadar kaynak ayrılmış durumda diyanete, ülkedi imam sayısı öğretmen ve doktor sayısını katlıyor, bilinçsiz fazla nüfus Madımak olaylarının tekrarlarından başka birşey doğurmaz.





  • Hemen hemen bütün distopyalarda da aynı durumu görüyoruz. Yani doğurganlığın azaltılması, nüfusun belirli bir noktaya çekilmesi vb durumlar. Ama ben en azından ''şu an'' için nüfus azaltma politakasının organize olarak uygulandığı görüşünde değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sgrafik

    Zira evrime inanmak, insanın sabit olmayacağı, dolayısıyla insana her türlü müdahalenin yapılmasının doğal olduğu sonucunu da ortaya koymaktadır.



    Hayır böle bir sonuç ortaya çıkarmaz. Dışarıdan müdahelenin etikliği başka bir tartışmanın konusudur. Canlılar değişebilir, o halde değiştirelim diye fikir yürütmüyor kimse.
  • her şeyi geçtim adam hala nüfusun iyi bir şey olduğunu sanıyor ya ben ona yanarım.
  • Bence dünya nüfusu 4 milyarı geçmemeli.
    Zaten yetersiz olan kaynaklar üstüne birde kirlilik ile karşı karşıya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan






    Geroge Charlin bu adam gerçekten gördüğüm en akıllı deli . Adının komedyen olarak geçmesi acı bir durum çünkü değindiği konularla aslında tam bir sosyal bilimci .




  • Komedyen olarak iyi olabilir ama burada söyledikleri genelde demagojik ve birçoğu tutarsız esprili eleştiriler.

    Espri niyetine kulağa hoş gelse de kürtajı savunmasının demagoji ve alaydan başka tutarlı bir temeli yok.
  • G. Charlini sadece bu konudaki fikirleriyle tanımanızı istemem diğer videolarınıda izleme fırsatınız olursa değerlendirin derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Malesef inanç zehrini kullanan yöneticilerin en büyük silahıdır nüfus, peki o kadar nüfusa eğitim, iş imkanı düşünülürmü tabiki hayır, ülkemizi örnek vermek gerekirse neredeyse yerli fabrika kalmadı, iş gücü yatırımcılar neredeyse tamamen yabancı kaynaklı, vergilerden ve özellikle inşaat alanına çevirdikleri İstanbuldan geçinen bir hükümete sahibiz, yakın bir gelecekte Yunanistanın durumuna düşmezsek iyidir.

    Kalabalık nüfusa eğitim veremezseniz, bu sizin için kolay kandırılabilir sürü demektir, çahil insanı kandırırsınız allah allah diyerek her yere saldırtabilirsiniz, düşünemeyen, itaat eden, karın tokluğuna çalışan, kölelerden oluşmuş bir toplum yaratırsınızki, şu anda sizin yazdığınız yazılarda hükümetlerin politikalarının bir sonucudur.

    İnançlı kesim şunu düşünür bu Dünyayı tanrı yarattı tanrı yok edecek, bu nedenle kaynak tükenmesi diye birşey söz konusu değildirki sizde yazınızda öyle düşünüyorsunuz, son 200 yılda Dünya ormanlarının yarısını kaybetti Mars a dönen bir gezegende yaşıyoruz, peki insan Marsta yaşıyabilirmi ?... eğer doğal kaynaklar problem değil diyorsanız nüfus artışından şikayet etmeyen arkadaşları Marsta yaşamaya davet ediyorum, bakalım teknik destek olmadan ne kadar hayatta kalabilecekler ?

    Amerikada nüfus artıyor ama Amerika çok sayıda göç alıyor, green kart gibi imkanlarla Amerikaya giden pekçok insan düşük gelirli işlerde çalışabiliyor ancak, kısaca Amerika yüzölçüm olarak büyük bir ülke işçi sınıfında eleman alımı yapıyor diyebiliriz ve mevcut nüfusuna eğitim verebiliyor, uçak, araba, mikrochip, ilaç, gibi pekçok sektörde Dünya lideri, peki sen nüfusunu arttırıpda elde ettiğin kitle ile ne yapacan ?

    Bu önerileri sunan nüfusdan şikayet eden politikacılara, diyanetin gelirini ve imam sayısını düşürüp eğitime yönlendirelim diye bir sorun bakalım ne diyecekler, askeriyeye ve eğitime ayrılanın nerdeyse toplamı kadar kaynak ayrılmış durumda diyanete, ülkedi imam sayısı öğretmen ve doktor sayısını katlıyor, bilinçsiz fazla nüfus Madımak olaylarının tekrarlarından başka birşey doğurmaz.




    Video harikaymış.

    Öğlen yazacağım bu konuda bir şeyler.




  • Dünya nüfusunun azaltılması için "Aile Planlanması" adı altında insanlar kısırlaştırılıyor. Bugün kısır olan insan sayısı, 50 sene önceki kısır insan sayısından oransal olarak kat kat fazla. (Bakın kısırların tüm insanlara olan oranındaki artıştan bahsediyorum, emme böğün nöfus daha fazla zaten normal ki bu ehoeheo diye aynştaynlık yapmayınız) Özellikle avrupa`da yaşlı nüfusun çok fazla olduğunu bilirsiniz zaten. Herneyse.. Bu piramidin tepesindeki abilere göre, kendileriyle zıt düşen ve gereksiz gördükleri ırklardan kurtulmalı dünya. "AIDS, Güney Afrika’da 62 olan ortalama yaşam süresini 49’a düşürdü. BM’nin raporuna göre, 2025 yılına kadar, toplam 38 Afrika ülkesinde nüfus yüzde 14 oranında azalacak. Afrika’da kadınların daha çok HIV taşıdığı ya da AIDS’e yakalandığı ve bu hastalığa yakalanan aile fertleriyle ilgilenmek zorunda kaldıkları için de hastalığın bedelini daha ağır ödedikleri bildirildi." (kaynak ntv) Öte yandan medya yoluyla homoseksüelliğin gençlere özendirilmesi de bir diğer stratejileri. Homoseksüel şarkıcılar, film yızdıları ve bunların çocukların seyrettiği televizyonlarda sık sık boy gösteriyor olmaları çocuklar üzerinde nasıl bir etki bırakıyordur sizce? Çocuklar neyin ne olduğunu ayırt edemeyecek lan, ayıptır. Neyse. Bill gates ise aşılar ve nüfus planlaması olaylarına biraz fazla ilgi gösteren duyarlı (2 ünlem 3 soru işareti) bir abimiz. Bill gates`in ağzından söylediklerini lütfen dinleyin, seyredin: tinyurl.com "The world today has 6.8 billion people. That`s heading up to about nine billion. Now if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that [number of 9 billion] by perhaps 10 or 15 percent. But there we see an increase of about 1.3 [billion]" Aşılar nüfusu azaltmak için kullanılacak... Hatta kullanılıyor. Bazı seçkin zengin işadamları, emekliliklerinde servetlerinin yarısını bağışlayacaklarını duyurmuşlardır. Peki nereye? Söyleyeyim, aşılara. Dışarıdan bakıldığında "sosyal sorumluluk" gibi gözüken bu davranış malesef ve malesef o kadar iyi niyetler taşımıyor. Tam emin değilim ama satanizmin bir kolunun yada bir pagan dininin öğütlerinden birisi nüfusun 500 milyonun altında tutulması gerektiğidir.
    ...Wake up project...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achellias -- 17 Nisan 2013; 11:48:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1. düya savaşında 32 milyon , 2. dünya savaşında 52 milyon ölmesine rağmen illuminati nüfus kontrolü olarak istediğni elde edemedi. 1900 lü yılların başında dünya nüfusu 1,5 milyar iken 2011 aralık itibariyle 7 milyara ulaştı. bu kadar insanı yok etmenin tek yolu var:
    Nükleer Savaş
    Hedef 3. Dünya Savaşı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ters mantıktan yola çıkarsak RT big brotherlara hizmet etmiyor o halde? Neden nüfus artışını destekleyip bunu vurguluyor sürekli ?
    Bu soruyu achellias a soracaktım ama uzaklaştırılmış

    Hem madem ki bu nufüs planı bir örgütlemenin sonucu diyelim bunu gelişmemiş ülkelere empoze etmek gelişmiş ülkelere oranla daha kolay olsa gerekmez mi?

    Gelişmemiş ülkelerdeki insanları kanalize etmek daha kolay olmaz mı yani

    O halde nufüs artış hızı neden gelişmemiş ülkelerde planlananın aksine daha fazla :S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s£stavina -- 17 Nisan 2013; 15:51:55 >
  • yeryüzünün (hatta sadece karaların bile olabilir) %99.7lik kısmında insan yaşamıyor ama gezegenin anasını ağlattık.önemli bir konu.takip
  • Bunlar çıkalı baya oldu (Eugenics) . Amerika'da fakir semtlerdeki insanları kısırlaştırmışlar mesela. Birde ABD'ye gelen göçmenlere (özellikle Doğu ve Güney avrupalılar) zeka ölçmek için test uygulamışlar, Şngilizce olduğu için çöpü yapamıyor ve kısırlaştırılıyorlar/ sınır dışı.

    Edit. Yazının tamamını okudum çoğu uydurma.
    1. Eugenics hareketleri bu yüzyılın başında falan çıkmadı. Veya yazı çok eski ki Erdoğan'ın sözü alıntılanmış çok eski olamaz.

    2. Eugenics çıktığında çoğu bilim insanı fakirlik ve hastalıkların bir genden kaynaklandığını, kısırlaştırmışlar ile çözülebileceğini düşündüler (çevresel faktörleri hesaba katmadan)

    3. Eugenics hakkında bilgi vermemişsin. Daha doğrusu hatalı bilgi, mesela Eugenics in ikiye ayrıldığından bahsetmemişsin.

    Biraz bilgi vereyim, Eugenics ikiye ayrılıyor pozitif ve negatif olarak. Pozitif Eugenics hareketini Darwin'in torunu mu ne başlattıydı hatta. Pozitif olanda ırkçılık çok yok, sadece zenginler daha çok çocuk doğursun tarzı bir yaklaşım vardı.

    Negatif olanlar Kuzey Avrupalılar üstün ırktır vs. diyenler, kısırlaştırmayı yapanlar. Okullarda vs yayıldı hareket.

    Başta söylediğim gibi artık hareketlerin temelindeki düşüncenin (Sefillik gibi özelliklerin tek bir genden gelmesi) hatalı olduğu ortaya çıktı.

    Ayrıca Evrim ile çok alakası yok konunun nasıl icine kattın anlamadım.

    İyi Forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalaNari -- 19 Mayıs 2013; 20:57:00 >




  • ulke tv de turgay gulerin siradisi programi var.Adamlar bu konuyu islemislerdi,en son dan brown denen yazarin bu dusunceyi yaymak icin cikardigi ve icinde turkiyeninde isminin gectigi adi cehennemli birsey olan bir kitap cikardi.Kitabi okumadim tabiki ama okuyanlarin yorumu (bilincli okuyucu tabi ) bu kitabin insanin ruhunu daraltiyor yasama sevinci birakmiyor seklindeydi.Konu cok genis kapsamli ve karmasik oldugundan detayli arastirilmali,lakin bir gercek var ki bu planlamayi yapan insanlarin bunu nasil yapacaklarini gercekten bilmiyoruz.Engel olabilsek keske

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Malesef inanç zehrini kullanan yöneticilerin en büyük silahıdır nüfus, peki o kadar nüfusa eğitim, iş imkanı düşünülürmü tabiki hayır, ülkemizi örnek vermek gerekirse neredeyse yerli fabrika kalmadı, iş gücü yatırımcılar neredeyse tamamen yabancı kaynaklı, vergilerden ve özellikle inşaat alanına çevirdikleri İstanbuldan geçinen bir hükümete sahibiz, yakın bir gelecekte Yunanistanın durumuna düşmezsek iyidir.

    Kalabalık nüfusa eğitim veremezseniz, bu sizin için kolay kandırılabilir sürü demektir, çahil insanı kandırırsınız allah allah diyerek her yere saldırtabilirsiniz, düşünemeyen, itaat eden, karın tokluğuna çalışan, kölelerden oluşmuş bir toplum yaratırsınızki, şu anda sizin yazdığınız yazılarda hükümetlerin politikalarının bir sonucudur.

    İnançlı kesim şunu düşünür bu Dünyayı tanrı yarattı tanrı yok edecek, bu nedenle kaynak tükenmesi diye birşey söz konusu değildirki sizde yazınızda öyle düşünüyorsunuz, son 200 yılda Dünya ormanlarının yarısını kaybetti Mars a dönen bir gezegende yaşıyoruz, peki insan Marsta yaşıyabilirmi ?... eğer doğal kaynaklar problem değil diyorsanız nüfus artışından şikayet etmeyen arkadaşları Marsta yaşamaya davet ediyorum, bakalım teknik destek olmadan ne kadar hayatta kalabilecekler ?

    Amerikada nüfus artıyor ama Amerika çok sayıda göç alıyor, green kart gibi imkanlarla Amerikaya giden pekçok insan düşük gelirli işlerde çalışabiliyor ancak, kısaca Amerika yüzölçüm olarak büyük bir ülke işçi sınıfında eleman alımı yapıyor diyebiliriz ve mevcut nüfusuna eğitim verebiliyor, uçak, araba, mikrochip, ilaç, gibi pekçok sektörde Dünya lideri, peki sen nüfusunu arttırıpda elde ettiğin kitle ile ne yapacan ?

    Bu önerileri sunan nüfusdan şikayet eden politikacılara, diyanetin gelirini ve imam sayısını düşürüp eğitime yönlendirelim diye bir sorun bakalım ne diyecekler, askeriyeye ve eğitime ayrılanın nerdeyse toplamı kadar kaynak ayrılmış durumda diyanete, ülkedi imam sayısı öğretmen ve doktor sayısını katlıyor, bilinçsiz fazla nüfus Madımak olaylarının tekrarlarından başka birşey doğurmaz.




    Video harika gerçekten.

    Kürtaja karşı olmak akılsızlıktan başka bir şey değildir bana göre.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.