|
Forumda açılmış bir konu var kimlik verilerinin sızdırıldığına dair, malesef gerçek olduğu belli. Geçmişte de verilerimizin çalındığı ve satıldığı gerçeği göz önüne alınırsa "Daha önce suç işlememiş, ceza almamış cezaevinde yatmamış-davalık olmamış" gibi seçeneklere sahip olanlardan dileyen herkese 1 defalığa mahsus TC kimlik, seri no ve/veya ad-soyadı değiştirme serbestliği getirilmelidir. Beni bilen,tanıyan-unutmayan dünya çapında bile 1000'den fazla kimse yok zaten, ülkemizdeki geri kalan 84 milyon 679+ bin kişiyi ilgilendirecek bir durum yok zaten tanımıyorlar.
O halde bu engel neden? Sırtımdan hat açsalar, kredi çekip borca soksalar kendileri mi ödeyecekler? Gene ben davalarla uğraşacağım. Yok güvenlikmiş birilerinden mi kaçıyormuşum ayaklarını geçiniz. Ben zaten devlet memuruyum ve uzun bir güvenlik soruşturmasından geçtim bende sorun olsaydı devlet memurluğuna kabul etmezdiniz... "Nüfus Bilgilerimizi Koruyamıyorsanız Bırakın da Biz Koruyalım." Konu editlenecektir. Eski kimlik kullanıyorum yenisinin güvenliğinden senelerdir şüphe duyduğumdam güncellemek istemiyorum. Eski kimliğin son kullanma tarihi de sınırsız olmalıdır. 31.12.2023'te geçerliği bitecek saçmalığı sona ermelidir. İsteyen nüfus müdürlüklerinden eski kimliğini çıkarabilmelidir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 13 Nisan 2022; 11:1:43 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt