Şimdi Ara

Ntldr hatası yardım eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun Aleyküm arkadşlar bilgisayarimda daha onceden win 7 kuruluydu simdi ise xp kurmak istiyorum fakat usb ye bootladigim xp yi biostan başlatiyorum ntldr is missing gibi bi hata veriyor çözum onerisi olan varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bootmgr engel oluyor sanırım.
    Aomei Partition Assistant Winpe sürümünü başka bir usb ye boot edip, bilgisayarın tüm disklerine format atıp birleştirirseniz düzelebilir, ya da xp iso dosyasında sorun olabilir
  • XP CD'si ile PC'yi aç ve R tuşu ile "Kurtarma Konsolunu kullanarak windowsu onarma"yı seç.

    Kurtarma Konsolu bilgisayarınızda Windows XP'nin yüklü olduğu bölümü tespit edecek ve aşağıdaki gibi listeleyecektir, 1'e basın

    Not: Eğer birden fazla Windows kurulumunuz varsa bunları liste şeklinde gösterecektir, listeden onarmak istediğinizi seçmelisiniz.

    Daha önce yönetici parolası (Administrator hesabı için) oluşturduysanız onu yazın, oluşturmadıysanız Enter tuşuna basın.

    d: yazıp Enter tuşuna basın (CD sürücünüz başka bir harf taşıyorsa d yerine o harfi yazın)
    cd i386 yazıp Enter tuşuna basın
    copy ntldr c:\ yazıp Enter tuşuna basın
    ntldr üstüne yazılsın mı? sorusu geldiğinde e tuşuna basın
    1 dosya kopyalandı yazısı ekrana çıktığında exit yazıp Enter tuşuna basın, Windows XP kurulum CD'sini çıkartın. Windows XP normal olarak başladıysa işlem burada bitiyor. Eğer aynı hata devam ediyorsa aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

    Bilgisayarı tekrar Windows XP Kurulum CD'si ile başlatıp Kurtarma Konsolu'na girin.

    chkdsk /p /r yazıp Enter tuşuna basın, işlem bittikten sonra aşağıdaki gibi "CHKDSK, birim üzerinde bir ya da birden çok sorunu bulup düzeltti" yazısı çıktıysa sabit diskinizde ciddi bir hasar yok demektir. Eğer "düzeltilemedi" ya da "bozuk disk alanı" gibi bir açıklama görürseniz sabit diskinizde fiziksel bir problem var demektir. En kısa zamanda bu sabit diski değiştirmelisiniz.

    exit yazıp Enter tuşuna basın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

    Not: CHKDSK işlemi, sabit diskinizdeki tüm alanları detaylı bir şekilde gözden geçirir ve diskinizin boyutuna göre on dakika ile bir kaç saat arasında sürebilir. Bilgisayarınızın üzerindeki disk aktivite ışığı sık sık yanıp sönüyorsa işlem devam ediyor demektir, herhangi bir işlem yapmadan bitmesini bekleyin.




  • Çok saolun arkadşlar önerilerinizi uygulayacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.