Şimdi Ara

NT Kernel & System? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
30.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Beyler ben kendi çözümüm anlatayım size.
    İnternetten şu sayfadan;http://helpdeskgeek.com/windows-7/fix-nt-kernel-system-process-cpu-usage-in-windows-7/
    yeni donanım eklediniz mi gibi bi ibare yer alıyordu. Sonra baktım yok ama Netlimiter kurmuştum ve cmd ekranı da çıkıp derin olaylar yapmıştı daha 2 gün önce.
    Onu kaldırınca anında 0 a düştü belki tesadüftür bilemem. Ama yüklenirken siyah ekran gelip giden uygulamalarda neden oluyo olabilir. Biraz avamca oldu kusura bakmayın.
  • İyi günler.Mesajların hepsini okudum ve uyguladım sadece BIOS sıfırlamak dışında.Ama bu bahsi geçenlerin hiç birisiyle alakalı değil sanırım.Bende 10-15- hatta saatlerce bekledim ama yok düzelmiyor.Sürekli %25 CPU kullanımında bir iniyor bir çıkıyor ama sürekli orda duruyor.Denemediğim yol kalmadı.İlgili dll dosyasını yani system klasörünün içindeki ilgili dosyayı değiştirmeye kalktım ama nafile.Kimi yabancı forumlarda update ile ilgili olduğu ve Explorer 9 ile ilgili updatele alakalı olduğu söyleniyordu.Lakin onuda kaldırdım fakat durum aynı.Eneresandır ben bunu son bir haftadır farkediyorum.Dha önce böyle birşey yoktu.Donanım değişikliği yaptım 4gb ramı 8gb olarak yükseltim.Bununla bir akası olabilirmi emin değilim.Ama BIOS üzeride herhangibir oynama yapmadım zaten otomatik olarak Ram miktarını ve hızını ayarlıyor.Kaldıki BIOS üerinde ram ile ilgili herhangi bir ayara yok.Elim kolum bağlı kaldı.Denemediğim yol kalmadı.Firefox veya crome açıldığında sanki daha aktif hale geliyor emin olamadım.Çok değişken.Bu soruna kesin çözüm yolu bulan varsa lütfen paylaşsın.Hiç bir sıkıntı yokken sistemde bu durum belirmeye başladı.Şim,den herkese teşekkürler.

• Bende başlangıçta %25 iken 1-2 dakika içinde %0 a iniyor gerçekten..
  • Konuyu çok üzülerek hortlatıyorum arkadaşlar..Aynı sorun ile ben de karşı karışıyayım.Bende cpu kullanımı %30-35 dolaylarında. Bios u sıfırladım ancak sadece %20-25 e çekebildim kullanımı.Çaresiz arayış içerisindeyim.Yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bad sector

Sorunun çözümünü ayrıntılı biçimde anlatayım.

Bir uygulama var, sebepsiz yere işlemcini sömürüyor, ortada çalışan bir program yok, belirti yok, harddisk ledi çatlayacak gibi sürekli yanıyor, işlemciyi %50 ile %100 arasında meşgul eden uygulamayı sonlandıramıyorsun, buna izin vermiyor, admin yetkisi kullanarak bunu yaptığında ise Windows 7 gibi yeni üretilmiş ve neredeyse sorunsuz bir işletim sistemi mavi ekran verip sistemi resetliyor.

İnternette her hangi bir forum sitesinde veya teknik destek birimine bunları söylediğiniz zaman %99 olasılıkla size soracakları ilk şey "Sisteminizde virüs veya spyware olabilir. Kontrol ettiniz mi? Temiz olduğundan emin misiniz?" Bu çok haklı bir soru çünkü yukarıda anlattığım sebepsiz ve mantıksız olaylara genellikle virüs veya spyware, trojan gibi uygulamalar yol açar.

şimdiden peşin olarak söylüyorum. İçiniz rahat olsun. Eğer yalnızca 10k ile 50k arasında boyutta olmasına rağmen işlemcinizi kemiren, sömüren, sisteminizi hareket ettirmeyen "NT Kernel & System" uygulaması ile başınız dertteyse sisteminizde virüs veya başka bir zararlı olduğu için değil. Gerçekten virüs veya başka bir zararlı tarafından bu sorunu yaşamanız teknik olarak mümkündür. Fakat yeni bir sistem kurmuşsanız, daha yepyeni Windows'unuza hiç bir şey kurmadığınız halde bu sorunu yaşıyorsanız, o zaman söylediğim gibi rahat olun. Bir sorun yok.

Peki sorunun çözümü ne? Önce sorunun kaynağını anlayalım. Ne kadar basit ve masum bir şey olduğunu görünce siz de rahatlayacaksınız. Bildiğiniz gibi Vista ve 7, XP kadar stabil değiller çünkü bizim XP'ye sonradan eklediğimiz pekçok bileşeni, yapıtaşını zaten içinde barındırır. Bunun avantajları saymakla bitmez. Ama işte bu sorunda olduğu gibi yan etkileri de yok değil. Çünkü Windows Installer, .NET Framework gibi yapıtaşı niteliğindeki pek çok uygulamayı içinde barındırmak, açılışta daha fazla servis yürütmek demek, masaüstüne gelene kadar yüzlerce parçayı yerine oturtmak zorunda kalmak demek. Windows 7 bu konuda Vista'dan çok daha yeteneklidir -ki zaten XP performansına yakın bir stabil çalışma hızına sahiptir.

İşte bizim başımıza iş açan sorunun kaynağı bu yapıtaşlarından biri. İşlemcimizi %100'e yakın meşgul eden şey görünürde NT Kernel & System'dir. Bizi hayrete düşüren de, işlemciyi bu kadar meşgul etmesine rağmen boyutunun 100lerce Mbyte yerine sadece 15Kb, 25Kb gibi komik bir boyutta olması. Aslında herşey mantıklı. Çünkü işlemciyi meşgul eden uygulama o değil. O işi asıl yapan mscorsvw.exe adlı uygulama. Ne yapar bu uygulama? Yaptığı şey çok masum. .NET Framework dosyalarını daha hızlı çalışabilmesi için optimize ediyor, yeniden derliyor, düzenleme ve hızlandırma ayarları yapıyor. Bilgisayarı kendi halinde bıraktığımızda disk birleştiricinin devreye girmesi gibi. Ve bunu sadece 1 kez yapacak. Yani işlem bittiği zaman aynı şeyi bir daha asla yapmayacak. Bizden tek istediği, donanımlarımızın hızına göre 2-10 dakikalık bir süre.

Tabi arka tarafta yapılan işlemin bu kadar masum ve aslında yararlı bir şey olduğunu bilmediğimiz için paniğe kapılıp sonlandırmaya çalışıyoruz, belki sistemi yeniden başlatıyoruz, belki farklı uygulamalar kullanarak her defasında bu işlemi yarıda kesiyoruz ve o da sürekli yeniden yapmaya çalışıyor.

Sisteminizi kendi haline bırakın, gerekirse 10-15 dakika dokunmayın. mscorsvw.exe belki 1, belki 2 farklı uygulama şeklinde görev yöneticinizde cirit atsın, yapması gerekenleri yapsın, sonra %0'a düşsün. O zaman NT Kernel & System satırı da CPU kullanım sırasında en dibe inecek.

bu çözümü bilgisayarı uyku moduna alıp ta uyguluyorum işe yarıyor cpu ve ramde azalma oluyor ama bilgisayarı her açtığımda bunu yapmam gerekiyor başka kalıcı bir çözüm var mıdır varsa söyler misiniz?

• up.Format attıktan sonra System'in açıklamasında NT Kernel yazıyor bazıları virus bazilari değil diyor emin olamadım
  • Ben onu bi virüs olarak biliyorum. Bazen bu isimde görünüyor bazen de başka şekilde ama dediğiniz gibi işlemciyi 100% kullanıyor. Ben bilgisayarımı fabrika ayarlarına geri döndürerek kurtuldum. Normal bi geri döndürme değil ama. ASUS backtracker kullananlar bilirler. Bilgisayarda ne var ne yok herşeyi silip bilgisayarın içindeki recovery dosyasını kuruyor. Ben başka bi çözüm bilmiyorum ama illaki kalıcı bi çözüm vardır. Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mazlum.altan

Ben onu bi virüs olarak biliyorum. Bazen bu isimde görünüyor bazen de başka şekilde ama dediğiniz gibi işlemciyi 100% kullanıyor. Ben bilgisayarımı fabrika ayarlarına geri döndürerek kurtuldum. Normal bi geri döndürme değil ama. ASUS backtracker kullananlar bilirler. Bilgisayarda ne var ne yok herşeyi silip bilgisayarın içindeki recovery dosyasını kuruyor. Ben başka bi çözüm bilmiyorum ama illaki kalıcı bi çözüm vardır. Kolay gelsin

Hocam format attım hala gitmedi. İşlemciyi falanda sömürmüyor sadece açıklamada "NT Karnel" yazıyor, girdiğimiz bilgileri falan çalabilir mi ? yoksa sadece işlemciyi sömüren bir virüs mü?
  • Arkadaşlar uyku moduna alın 1-2 saniye bekleyin düzeleceğini umuyorum bende öyle çözülüyor.
  • TAŞKIN ÇITACI kullanıcısına yanıt
    Benimki böyle keylogger mi var
     NT Kernel & System?
  • Bundan dolayı mıdır bilmem, sistem belli bir süre sonra takılmaya başlıyor ve internet bağlantısı kesiliyor. Eskiden böyle birşey olmazdı. Mouse bile takılarak hareket ediyor. Zor bela görev yöneticisini açınca bu karşıma çıkıyor.

Orjinal yazılım kullanırım. Tek tük korsan yazılım mevcut bilgisayarda. Windowsu, antivirüsleri, bakım programları orjinal lisanslı yani para verdim de aldım. Gerek Norton, gerek Kaspersky'ın en üst sürümleri mevcut. Yanında Advanced System Care'da var ve hepsi orjinal. Fakat eskiden başıma gelmeyen olay başıma geliyor.

Bilgisayarı hunharca içini doldurup, karman çorman eden biri değilim. Yani yazılımsal olacağını sanmıyorum fakat bu problemin kaynağı nedir anlayamadım.
  • Son 2 gündür iyice fazla olmaya başladı üstte bahsettiğim sorun. Bilgisayarı çöpe atacam en son. Formatta atsam olmuyor, onlarsam da olmuyor. Bir de en sinir oldugum tarafı internet kesiliyor, videolar sesler oynamıyor, fare takılarak hareket ediyor. Sürücüler güncel, para verip aldığım 1 güvenlik, 1 bakım, birçok oyun var. Anlamıyorum sorun nedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. arkadaşlar bu sorunun çözümünü anlatayım size. öncelikle bu sorun virüs kaynaklı değil formatla falan hiç alakalı değil sorunun çözümü systemin alt uygulamarında bir sys dosyasında. hangi sysde sorun olduğunu tesbit etmek için öncelikle Gelişmiş görev yönetici indiriyoruz. uygulamayı yönetici olarak çalıştırdıktan sonra yüksek işlemci kullanan uygulamaya (system) çift tıklıyoruz açılan pencerede detaylı bir liste çıkıyor bu listeden sorun çıkaran yüksek işlemci kullanan uygulamayı bulup adını tam olarak bir kenara not ediyoruz xhcdrv.sys gibi uzantısıyla birlikte c sürücüsünde sağ üst köşeden arama kutusuna xhcdrv.sys şeklinde yazıyoruz ve ve çıkan sonuçta birden çok olabilir sağ tıklayıp dosya konumunu aç diyoruz konumda silinecek dosyanın yedeğini aldıktan sonra siliyoruz. ha silemedik hata veriyor bu gibi bir durumda Unlocker indirip gerekli adımları takip ederek siliyoruz bukadar bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun çözüldüğünü görün :) veya göremeyin bi ihtimal :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulkarneyin -- 5 Haziran 2015; 15:15:29 >

• Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama çözümü buldum. superfetch özelliiğinden kaynaklanıyormuş
    Bu linkte uzun uzun tartışmışlar sonunda çözüme varmışlar.

isterseniz tartışmayı okursunuz isterseniz şu adımları deneyebilirsiniz direkt :
    Regedit'i açıp şu yolu izliyoruz : HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
    session manageri bulamayanlar direk ctrl f yapıp "superfetch" i arayabilirler.
    ardından sağ tarafta çıkan ekranda şu değerlere iki kere tıklayıp 0 yazıyoruz enableprefetcher , enablesuperfetch , sftracingstate bu üçüne 0 yazıyoruz
    bunları yaptıktan sonra görev yöneticisi > hizmetler > hizmetleri aç > hızlı getirme > sağ tık > durdur > tekrar sağ tık > özellikler > başlangıç türü > devre dışı.

Arkadaşlar gösterdiğim şekilde yaparken bazı değerleri bulamayanlar veya sorun yaşayanlar için şöyle bi link var. burda hizli getirmeyi nasil devre dışı bırakıcağınız yazıyor.

• bütün CPU yu sömürüyor ya bi kapatamadım

• Bende sorun düzeldi. Bu video yardımcı oldu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.