Şimdi Ara

NT Kernel & System?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
30.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Vista Ultimate kullanıyorum. Birkaç gündür işlemcim çok fazla çalışıyor. Hiçbir şey yapmasam bile %40larda oluyor.
    En çok çalışan işlem de NT Kernel & System. Kapatmaya çalıştım olmadı. Normal bir durum olduğunu sanmıyorum.
    Bu sorunu gidermek için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Teşekkür ederim.

• sistem geri yükleme yap dediğin şey virüs olabilir
  • yaptım ama değişen birşey olmadı.
  • virüs ihtimaline karşın nod32 veya kasperle güncel güvenli kipte tarat..
    sistem dosyası bozukluğuda olabilir vistanın fileerror diye aracı var onu kullan olmassa bas formatı
  • o en sondaki benim de aklımdan geçmiyo değil ama insan dayanmaya çalışıyo ne biliym
    nod32 yüklü bi taratayım güvenli kipte o zaman.. sağol yardımın için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferto

Merhaba arkadaşlar. Vista Ultimate kullanıyorum. Birkaç gündür işlemcim çok fazla çalışıyor. Hiçbir şey yapmasam bile %40larda oluyor.
    En çok çalışan işlem de NT Kernel & System. Kapatmaya çalıştım olmadı. Normal bir durum olduğunu sanmıyorum.

YA AYNI SORUN BENDE DE VAR YENI FORMAT ATTIM COZUMU NE ACABA BU KERNELI NASIL SONLANDRCAZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1313designer

quote:

Orijinalden alıntı: Ferto

Merhaba arkadaşlar. Vista Ultimate kullanıyorum. Birkaç gündür işlemcim çok fazla çalışıyor. Hiçbir şey yapmasam bile %40larda oluyor.

YA AYNI SORUN BENDE DE VAR YENI FORMAT ATTIM COZUMU NE ACABA BU KERNELI NASIL SONLANDRCAZ

valla hocam konunun üzerinden tam 2 yıl geçmiş.. o zamanlar böyle bi sorunum olduğunu hatırlıyorum ama çözdüm mü, çözemedim mi? çözdüysem nası çözdüm hatırlamıyorum..
    bi de yaklaşık olarak 2 yıl önce XP'ye geri dönmüştüm.. bu sorundan dolayı olmuş olabilir..

ama madem sen bu sorunla karşılaştın ve de arayıp bu mesajı buldun, başka insanlar da aynı şekilde faydalanabilsin diye, eğer sorunu halledersen haber et, konu başlığına çözümü var diye not düşelim.
    kolay gelsin sana, umarım en kısa zamanda çözersin sorununu..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANDROİD SYSTEM RECOVERY 3E HATASI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorunun çözümünü ayrıntılı biçimde anlatayım.

Bir uygulama var, sebepsiz yere işlemcini sömürüyor, ortada çalışan bir program yok, belirti yok, harddisk ledi çatlayacak gibi sürekli yanıyor, işlemciyi %50 ile %100 arasında meşgul eden uygulamayı sonlandıramıyorsun, buna izin vermiyor, admin yetkisi kullanarak bunu yaptığında ise Windows 7 gibi yeni üretilmiş ve neredeyse sorunsuz bir işletim sistemi mavi ekran verip sistemi resetliyor.

İnternette her hangi bir forum sitesinde veya teknik destek birimine bunları söylediğiniz zaman %99 olasılıkla size soracakları ilk şey "Sisteminizde virüs veya spyware olabilir. Kontrol ettiniz mi? Temiz olduğundan emin misiniz?" Bu çok haklı bir soru çünkü yukarıda anlattığım sebepsiz ve mantıksız olaylara genellikle virüs veya spyware, trojan gibi uygulamalar yol açar.

şimdiden peşin olarak söylüyorum. İçiniz rahat olsun. Eğer yalnızca 10k ile 50k arasında boyutta olmasına rağmen işlemcinizi kemiren, sömüren, sisteminizi hareket ettirmeyen "NT Kernel & System" uygulaması ile başınız dertteyse sisteminizde virüs veya başka bir zararlı olduğu için değil. Gerçekten virüs veya başka bir zararlı tarafından bu sorunu yaşamanız teknik olarak mümkündür. Fakat yeni bir sistem kurmuşsanız, daha yepyeni Windows'unuza hiç bir şey kurmadığınız halde bu sorunu yaşıyorsanız, o zaman söylediğim gibi rahat olun. Bir sorun yok.

Peki sorunun çözümü ne? Önce sorunun kaynağını anlayalım. Ne kadar basit ve masum bir şey olduğunu görünce siz de rahatlayacaksınız. Bildiğiniz gibi Vista ve 7, XP kadar stabil değiller çünkü bizim XP'ye sonradan eklediğimiz pekçok bileşeni, yapıtaşını zaten içinde barındırır. Bunun avantajları saymakla bitmez. Ama işte bu sorunda olduğu gibi yan etkileri de yok değil. Çünkü Windows Installer, .NET Framework gibi yapıtaşı niteliğindeki pek çok uygulamayı içinde barındırmak, açılışta daha fazla servis yürütmek demek, masaüstüne gelene kadar yüzlerce parçayı yerine oturtmak zorunda kalmak demek. Windows 7 bu konuda Vista'dan çok daha yeteneklidir -ki zaten XP performansına yakın bir stabil çalışma hızına sahiptir.

İşte bizim başımıza iş açan sorunun kaynağı bu yapıtaşlarından biri. İşlemcimizi %100'e yakın meşgul eden şey görünürde NT Kernel & System'dir. Bizi hayrete düşüren de, işlemciyi bu kadar meşgul etmesine rağmen boyutunun 100lerce Mbyte yerine sadece 15Kb, 25Kb gibi komik bir boyutta olması. Aslında herşey mantıklı. Çünkü işlemciyi meşgul eden uygulama o değil. O işi asıl yapan mscorsvw.exe adlı uygulama. Ne yapar bu uygulama? Yaptığı şey çok masum. .NET Framework dosyalarını daha hızlı çalışabilmesi için optimize ediyor, yeniden derliyor, düzenleme ve hızlandırma ayarları yapıyor. Bilgisayarı kendi halinde bıraktığımızda disk birleştiricinin devreye girmesi gibi. Ve bunu sadece 1 kez yapacak. Yani işlem bittiği zaman aynı şeyi bir daha asla yapmayacak. Bizden tek istediği, donanımlarımızın hızına göre 2-10 dakikalık bir süre.

Tabi arka tarafta yapılan işlemin bu kadar masum ve aslında yararlı bir şey olduğunu bilmediğimiz için paniğe kapılıp sonlandırmaya çalışıyoruz, belki sistemi yeniden başlatıyoruz, belki farklı uygulamalar kullanarak her defasında bu işlemi yarıda kesiyoruz ve o da sürekli yeniden yapmaya çalışıyor.

Sisteminizi kendi haline bırakın, gerekirse 10-15 dakika dokunmayın. mscorsvw.exe belki 1, belki 2 farklı uygulama şeklinde görev yöneticinizde cirit atsın, yapması gerekenleri yapsın, sonra %0'a düşsün. O zaman NT Kernel & System satırı da CPU kullanım sırasında en dibe inecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bad sector -- 7 Temmuz 2010; 21:47:44 >

• Bad Sector;

çok detaylı ve güzel bir açıklama yapmışsın, teşekkür ederim. Benim bu sorunum baya eskide kaldı. Şu an böyle bir sorunum yok.
    Fakat böyle bir sorunla karşılaşan forum sakinleri de arama yaptıkları takdirde senin anlattıklarını okuyup bilgilenebilirler.

İlk mesajını buraya yazmışsın, diğer mesajların da bu kadar işe yarar olacaktır eminim.

Forumda iyi eğlenceler.
  • Bad Sector;

Malesef sorun devam ediyor, bilgisayar 48 saati aşkındır bekliyor ama bahsettiğin gibi bu işi yapmadı, üstelik bu durum sistemde 1 haftayı aşkındır da mevcut. Sorunla ilgili malesef internette de birşey bulamadım. Var mıdır bu konu hakkında bilgisi olan, 1 hatfadır "NT Kernel & System" sabit 76k ve %51 CPU ile devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bad sector

Sorunun çözümünü ayrıntılı biçimde anlatayım.

Bir uygulama var, sebepsiz yere işlemcini sömürüyor, ortada çalışan bir program yok, belirti yok, harddisk ledi çatlayacak gibi sürekli yanıyor, işlemciyi %50 ile %100 arasında meşgul eden uygulamayı sonlandıramıyorsun, buna izin vermiyor, admin yetkisi kullanarak bunu yaptığında ise Windows 7 gibi yeni üretilmiş ve neredeyse sorunsuz bir işletim sistemi mavi ekran verip sistemi resetliyor.

İnternette her hangi bir forum sitesinde veya teknik destek birimine bunları söylediğiniz zaman %99 olasılıkla size soracakları ilk şey "Sisteminizde virüs veya spyware olabilir. Kontrol ettiniz mi? Temiz olduğundan emin misiniz?" Bu çok haklı bir soru çünkü yukarıda anlattığım sebepsiz ve mantıksız olaylara genellikle virüs veya spyware, trojan gibi uygulamalar yol açar.

şimdiden peşin olarak söylüyorum. İçiniz rahat olsun. Eğer yalnızca 10k ile 50k arasında boyutta olmasına rağmen işlemcinizi kemiren, sömüren, sisteminizi hareket ettirmeyen "NT Kernel & System" uygulaması ile başınız dertteyse sisteminizde virüs veya başka bir zararlı olduğu için değil. Gerçekten virüs veya başka bir zararlı tarafından bu sorunu yaşamanız teknik olarak mümkündür. Fakat yeni bir sistem kurmuşsanız, daha yepyeni Windows'unuza hiç bir şey kurmadığınız halde bu sorunu yaşıyorsanız, o zaman söylediğim gibi rahat olun. Bir sorun yok.

Peki sorunun çözümü ne? Önce sorunun kaynağını anlayalım. Ne kadar basit ve masum bir şey olduğunu görünce siz de rahatlayacaksınız. Bildiğiniz gibi Vista ve 7, XP kadar stabil değiller çünkü bizim XP'ye sonradan eklediğimiz pekçok bileşeni, yapıtaşını zaten içinde barındırır. Bunun avantajları saymakla bitmez. Ama işte bu sorunda olduğu gibi yan etkileri de yok değil. Çünkü Windows Installer, .NET Framework gibi yapıtaşı niteliğindeki pek çok uygulamayı içinde barındırmak, açılışta daha fazla servis yürütmek demek, masaüstüne gelene kadar yüzlerce parçayı yerine oturtmak zorunda kalmak demek. Windows 7 bu konuda Vista'dan çok daha yeteneklidir -ki zaten XP performansına yakın bir stabil çalışma hızına sahiptir.

İşte bizim başımıza iş açan sorunun kaynağı bu yapıtaşlarından biri. İşlemcimizi %100'e yakın meşgul eden şey görünürde NT Kernel & System'dir. Bizi hayrete düşüren de, işlemciyi bu kadar meşgul etmesine rağmen boyutunun 100lerce Mbyte yerine sadece 15Kb, 25Kb gibi komik bir boyutta olması. Aslında herşey mantıklı. Çünkü işlemciyi meşgul eden uygulama o değil. O işi asıl yapan mscorsvw.exe adlı uygulama. Ne yapar bu uygulama? Yaptığı şey çok masum. .NET Framework dosyalarını daha hızlı çalışabilmesi için optimize ediyor, yeniden derliyor, düzenleme ve hızlandırma ayarları yapıyor. Bilgisayarı kendi halinde bıraktığımızda disk birleştiricinin devreye girmesi gibi. Ve bunu sadece 1 kez yapacak. Yani işlem bittiği zaman aynı şeyi bir daha asla yapmayacak. Bizden tek istediği, donanımlarımızın hızına göre 2-10 dakikalık bir süre.

Tabi arka tarafta yapılan işlemin bu kadar masum ve aslında yararlı bir şey olduğunu bilmediğimiz için paniğe kapılıp sonlandırmaya çalışıyoruz, belki sistemi yeniden başlatıyoruz, belki farklı uygulamalar kullanarak her defasında bu işlemi yarıda kesiyoruz ve o da sürekli yeniden yapmaya çalışıyor.

Sisteminizi kendi haline bırakın, gerekirse 10-15 dakika dokunmayın. mscorsvw.exe belki 1, belki 2 farklı uygulama şeklinde görev yöneticinizde cirit atsın, yapması gerekenleri yapsın, sonra %0'a düşsün. O zaman NT Kernel & System satırı da CPU kullanım sırasında en dibe inecek.

aynı sorun benim laptoptada var iyi güzel yazmışsın ama 10 15 dk sürmüyo malesef pc yi kapatıncaya dek sürüyo ve bilgisayar yanıyo cayır cayır takılmaya başlıyo

• aynı sorunu ben de yaşadım ve garip olsa da bir çözüm buldum.. Denemenizi tavsiye ederim.. Bende aynı zamanda explorer.exe de yuksek cpu kullanımına sahip gorunuyordu.. İşlemlerden explorer.exe yi kapattım ve daha sonra uygulamalardan yeni görev ile explorer.exe yi tekrar baslattım ve saniyeler içinde hız tekrar azaldı
  • hız tekrar azaldı derken pc kendine geldi..
  • windows 7 de de var bu olay
  • NT KARNEL KEYLOGER DİR ARKADAŞLAR TEMİZLENMESİ REGEDİT TEMİZLEDİM AMA UNUTTUM KARDEŞİM
    ARAŞTIRIRSAN BULACAKSIN MİSAL CTRL ALT DELETET GÖREV YÖNETİCİSİ İŞLEMLER ALLTTA TÜM KULLANICILAR İÇİN DİYORSUN SİSTEMİ BUL SİSTEMİN KARŞISINDA WİNDOWS DEĞİLDE NET KARNEL VESAİRE YAZIYORSA KEY LOGERİN TA KENDİSİDİR REGEDİTTENDE ŞÖLE GİRECEKTİN HATIRLADIGIM KADAR HKEYCUREENT SOFTARE MİKROSOFT WİNDOWS SİSTEM 32 OEALARDAN BİRYERDEN KALDIRIYORDUM HATIRLADIGIM KADAR 3 KERE KALDIRDIM
    YARDIMCI OLABİLDİYSEM SEVİNİRİM
  • Beyler bende dün akşamdan beri bu sorunu yaşıyordum pc yi güvenli mod a aldım kaspersky ile tarattım arkadaşın dediği gibi değil olay.

Araştırdım bu sistemi yoran dosya sistemin orjinal dosyası VİRÜS FALAN DEĞİL !

Sorunun çözümünü bazı yerlerde 10-15 dk bekleyin geçecektir sistem arkadan net framework ü düzenliyor diyenler olmuş fakat bu da değil gerekcesi.

Biraz düşündüm ve dün akşam ne yaptım da böyle oldu dedim birden dank etti

oc yapmıştım ve ince detay bir oc'tu öyle fsp yükselt geç değil çarpanlar - voltajlar cart curt.

dedim bi bios u sıfırlayayım

AMAN ALLAHIM saatlerce çözüm aradığım bilgisayarı 1 gece boyunca virüs için tarattığım hata düzeldi :)

TEKRAR SÖYLÜYORUM VİRÜS DEĞİL BIOS SIFIRLAYIN GEÇECEKTİR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

Beyler bende dün akşamdan beri bu sorunu yaşıyordum pc yi güvenli mod a aldım kaspersky ile tarattım arkadaşın dediği gibi değil olay.

Sorunun çözümünü bazı yerlerde 10-15 dk bekleyin geçecektir sistem arkadan net framework ü düzenliyor diyenler olmuş fakat bu da değil gerekcesi.

oc yapmıştım ve ince detay bir oc'tu öyle fsp yükselt geç değil çarpanlar - voltajlar cart curt.

AMAN ALLAHIM saatlerce çözüm aradığım bilgisayarı 1 gece boyunca virüs için tarattığım hata düzeldi :)

Hocam bu problem bende de var fakat teknik bilgim zayıf, dokunup zarar vermek istemiyorum. BIOS nasıl sıfırlanır?

• quote:

Orijinalden alıntı: radyasyo_N

quote:

Beyler bende dün akşamdan beri bu sorunu yaşıyordum pc yi güvenli mod a aldım kaspersky ile tarattım arkadaşın dediği gibi değil olay.

Hocam bu problem bende de var fakat teknik bilgim zayıf, dokunup zarar vermek istemiyorum. BIOS nasıl sıfırlanır?

bilgisayar kasasının yan kapağını aç

bilgisayarın fişini çek

anakart da pil var yassı bir pil

onu yerinden çıkart 3-5 sn bekle power tuşuna bas 1-2 kez (içinde kalan gücü çeksin power ın)

sonra pili tak

sonra kabloyu tak

sonra kasanın kapağını tak ve çalıştır.

karşına içinde "F1" yazan bir hata çıkarsa(pc açılırken) f1 e bas ve geç

• quote:

quote:

quote:

bilgisayarın fişini çek

onu yerinden çıkart 3-5 sn bekle power tuşuna bas 1-2 kez (içinde kalan gücü çeksin power ın)

sonra pili tak

sonra kabloyu tak

Hocam laptop ise

• quote:

quote:

quote:

quote:

bilgisayarın fişini çek

sonra pili tak

sonra kabloyu tak

Hocam laptop ise

o zaman bilgisayarı açarken f2 ye bas bios ayarlarına gireceksin en sağ menüye gel seçeneklerden set default yazanı seç ve onayla daha sonra f10 yap çıkan şeyi onayla ve yeniden başlat bilgisayarı

(hp laptop ise önce f2 sonra f10)

yada anlayan birine götür bios ayarlarını sıfırlayıp yeniden yapsın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.