Şimdi Ara

Notebook Raid 0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar notebook'da raid 0 nasıl yapılır?Varmı dökümantasyon falan?

• Anakartında raid desteği var mı yok mu bir ögrenmek gerekir.
  • kartta raid desteği olsa bile ikinci diski nereye sokuşturacağız. pcmcia yuvasına mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

kartta raid desteği olsa bile ikinci diski nereye sokuşturacağız. pcmcia yuvasına mı?

dvd sürücüsünü çıkartabilir..
  • Yahu ben ne soruyorum siz nereye takılıyorsunuz:)

Dvd-rw'yi söktüm oraya 2.disk'i taktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slaughter

Yahu ben ne soruyorum siz nereye takılıyorsunuz:)

Dvd-rw'yi söktüm oraya 2.disk'i taktım.

Biriken yorgunluk hali

http://forum.thgtr.com/sabit-disk/raid-0-nasil-kurulur-dikkat-edilmesi-gerekenler-nelerdir-dokuman/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 3 Nisan 2012; 1:34:36 >

• Buda değil.

Yazılımsal olarak raid nasıl yapılır onu merak ediyorum.Bios'da raid ayarları yok.
  • yazılımsal olarak raid yapabilmeniz için sizin durumunuzda gene sisteminiz yetersiz kalıyor. keza raid desteğiniz yok anakartta. bu demektir ki bir disk direk windows a açılacak. windows üzerinden bir virtual raid uygulaması kullanmak içinde esas diskin haricinde en az 2 diske ihtiyacınız var. DVD RW alanına taktığınız diskin yanı sıra birde usb hdd ile belki bu işi yaparsınızda bu ne performans ne stabilize ne amaç olur çözemedim. en azından ben böyle biliyorum. Farklı fikri olan var ise konuyu takipteyim
  • Sistem nasıl yetersiz kalıyor?Raid desteği anakartımda var.Hm67 chipset araştırabilirsiniz.Notebook'da 2 disk var şuanda.Raid 0 veya Raid 1 2 disk ile yapılabilir.

İntel'in matrix storage manager ile yapılıyor diye biliyorum ama tam emin değilim.

Ayrıca Bios'da raid ayarlarının gözükmemesi anakart'ın raid yapmadığı anlamına gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slaughter -- 3 Nisan 2012; 14:27:00 >
  • dostum bilgisayarının marka modelini verirmisin
  • samsung r522 xs08tr ye dvd rom yerine taksak 2.hddyi raid olurmu
  • arkadaşlar bi el etın bana da ya. benm pc toshba a 300 15 b ben nasıl raid yapcam bende bi cihazın diskini bide elimde eyeQ nun 320 lik i var oulur mu yapabilir miyim .lütfen üstadlara seslnomm:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

samsung r522 xs08tr ye dvd rom yerine taksak 2.hddyi raid olurmu

Veya 2 SDD'yi dizüstü bilgisayarına bu şekilde bağlayan bir arkadaş var mı?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valorite

quote:

baglamakta sıkıntı yokta . raid destegi var mı onu soruyorum ben
  • quote:

quote:

quote:

Ben de onu soruyorum. Yoksa benim dizüstü bilgisayarımda da 2 tane ssd takılı birisi optik sürücünün yerinde olmak üzere. Bu şekilde iki ssd takıp da raid yapan var mı diye sordum ben, hdd'yi değil yani ;)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de onu soruyorum. Yoksa benim dizüstü bilgisayarımda da 2 tane ssd takılı birisi optik sürücünün yerinde olmak üzere. Bu şekilde iki ssd takıp da raid yapan var mı diye sordum ben, hdd'yi değil yani ;)

tamam işte bende aynı seyi soruyorum. laptpun kendisindeki hhdyi cıkarıp ssd taktım. dvd romuda cıkarıp ssd takıp raid dusunuyom ama olurmu diye

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.